Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Feyenoord heeft volgende aanwinst definitief binnen en verhuurt hem meteen

Laatste update:

Feyenoord heeft zich versterkt met Korede Osundina, zo bevestigen de Rotterdammers via de clubkanalen. De negentienjarige Amerikaan komt over van Orange County, de Amerikaanse club waarmee de landskampioen een samenwerking heeft. De Rotterdammers betalen zo'n 200.000 euro voor zijn komst, wat door bonussen nog tot een miljoen euro kan oplopen. Osundina tekent tot medio 2026 en wordt naar verluidt direct verhuurd aan FC Dordrecht.

Begin dit jaar doorliep Osundina al een stage bij Feyenoord. Die bleek succesvol, daar de Rotterdammers nu hebben besloten de aanvaller definitief vast te leggen. De 1,83 meter lange Amerikaan kan op alle voorhoedeposities uit de voeten en is afkomstig van de Amerikaanse tak van de Barça Academy. "Voor mij komt er een droom uit om bij een grote historische club als Feyenoord een contract te mogen tekenen", zegt hij op de clubwebsite van de Rotterdammers. "Ik zou mezelf omschrijven als een snelle aanvaller die graag doelpunten wil maken. Mijn doelstelling is om me hier verder te ontwikkelen tot een betere speler en mijn gevoel zegt dat Feyenoord mij daar goed bij kan helpen." In eerste instantie gaat hij dus op huurbasis voor Dordrecht spelen, waar Feyenoord een samenwerkingsverband mee heeft.

Osundina is een Amerikaan met Nigeriaanse roots, die uit de voeten kan als spits, linksbuiten of rechtsbuiten. Hij is 1,83 meter lang en komt uit de Amerikaanse tak van de Barça Academy. In januari 2022 maakte hij vervolgens de overstap naar Orange County. Daar noteerde hij in veertig wedstrijden drie doelpunten en drie assists. Daarnaast is hij Amerikaans jeugdinternational, waar hij in zeven wedstrijden tweemaal doel trof. Transfermarkt schat de waarde van Osundina in op 200.000 euro.

Orange County is een alliantieclub van Feyenoord. In februari van dit jaar kondigde de regerend kampioen het samenwerkingsverband met de Amerikanen aan. Zij spelen op het tweede Amerikaanse niveau, de USL Championship. De clubs werken samen op het gebied van onder meer talentontwikkeling, scouting en innovatie. In februari liepen drie spelers van Orange County stage bij Feyenoord, en Osundina was daar dus één van.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De top 3 is losndit jaar met aankopen. Ze willen allemaal die tweede plek CL minimaal halen

30 augustus 2023 om 20:19

En anders heb je nog altijd voorronde CL met plek 3. Dus top 3 is dit jaar heel belangrijk.

Ik hoop dan ook niet dat een AZ, Twente of een andere club derde wordt. Wil graag de top3 zien in de CL.

30 augustus 2023 om 22:05

Natuurlijk willen ze dat, maar dit ziet niemand bij Feyenoord natuurlijk als een aankoop die aan dat doel bijdraagt; anders hadden ze hem ook niet verhuurd.

Voor 200K kan je hier geen buil aan vallen. Wie weet doet hij het goed en groeit hij uit tot basiskracht, wie weet wordt het niets maar kan je hem altijd weer verkopen. Wel geinig dit, heb die speler nog geen enkele keer voorbij zien komen. Beetje uit het niets.

30 augustus 2023 om 20:18

Ik heb hem wel een keer voorbij zien komen, maar dat was toen een wandelgangen bericht. Hij gaat overigens in 1e instantie voor Dordrecht spelen.

30 augustus 2023 om 21:25

Hij heeft al eerder stage gelopen bij Feyenoord en DTK ken hem vanuit zijn tijd in de States. Bij Feyenoord is hij dus al even bekend en komt zeker niet uit de lucht gevallen.

30 augustus 2023 om 21:53

Komt uit de samenwerking met Orange County voort.

Zo wat een aanwinst hey !! Hier wachtte ik op

30 augustus 2023 om 20:27

Kan als Linksvoor, spits en rechtsvoor uit de voeten. Had hier dan keeper tussen gezet dan waren de fans tevreden.

30 augustus 2023 om 20:31

Oh hij gaat meteen naar Dordrecht dat stond er eerst niet... kunnen we hem toch nog een beetje volgen.

Deze jongen komt voort uit de nieuwe samenwerking verbanden die Feyenoord sinds 2 jaar met meerdere clubs aan is gegaan. Als het goed is wordt hij eerst uitgeleend aan Dordrecht.

Qua statistieken valt het mee maar ben benieuwd wat die in de ED kan

Misschien even vermelden dat hij voor Dordrecht is gekocht... Wel zo netjes en minder suggestief

30 augustus 2023 om 20:37

Ik blijf die samenwerking met Dordrecht maar een vreemde vinden. Niet de jonge spelers uit onze jeugd gaan bij Dordrecht spelen maar vreemde talenten die worden aangetrokken van andere clubs. Talenten waarvan niemand bij voorbaat denkt dat ze echt kans maken om ooit bij Feyenoord door te zullen breken. Wat is dan de daadwerkelijke toegevoegde waarde? Spelers tegen een laag bedrag aankopen en aan kleine clubs doorverkopen? 't zand lijkt mij namelijk de enige talentvolle speler die in dit Dordrecht. Waarom niet een Kleijn, Slory en Groen verhuren?

30 augustus 2023 om 21:01

Antef Tsoungui lijkt me toch wel iemand die kan doorbreken, denk je niet?

weer een niet-nederlander, jeetje zeg.. hebben ze geen jeugd opleiding.. feyenoord koopt alleen maar spelers

zo, alvast even de open deuren ingetrapt.

hoop dat deze speler wat wordt voor de feyenoorders

30 augustus 2023 om 20:25

Waar blijven überhaupt alle jonge Nederlandse spelers ik zie alle clubs alleen maar buitenlanders kopen.

Kan me niet voorstellen dat hij gaat kunnen aanhaken bij het eerste van Feyenoord en voor een Jong Feyenoord die niet in de KKD speelt lijkt dit me een te dure aankoop.

Waarom word deze jongen dan gehaald is dat om de relatie met de alliantieclub te versterken of zien ze er echt potentie in en word hij direct verhuurd?

30 augustus 2023 om 20:19

Zal worden verhuurd aan Dordrecht idd

30 augustus 2023 om 20:57

Duidelijk het staat nu ook in het artikel erbij. Doet denken aan de aankopen van Conteh en Balde. Snelle jonge aanvallers met Afrikaanse roots voor weinig geld halen en hopen dat het wat word.

30 augustus 2023 om 21:56

Die Balde gaat nu naar Nice voor 7 miljoen

30 augustus 2023 om 21:56

Volgens mij hier nog niet voorbijgekomen maar Balde staat alweer voor een transfer naar Nice voor naar verluid 7 miljoen.

30 augustus 2023 om 20:19

Hij gaat in 1e instantie voor Dordrecht spelen. Maar ik denk dat ze hem niet zullen halen als ze geen potentie zien

Hij omschrijft zichzelf als een snelle aanvaller die graag doelpunten wilt maken.
Lijkt me wel handig dat je dat wilt als aanvaller.
Benieuwd of die dat ook wel kan.

Verder wilt hij zich ontwikkelen en een betere voetballer maken, voor zijn gevoel kan dat bij Feyenoord.
Hoop voor hem dat hij dingen goed aan kan voelen, anders komt die voor niks naar Nederland.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren