Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Feyenoord heeft ‘vent’ erbij: ‘Ik probeerde vaak om duels te ontwijken’

Laatste update:

Jan-Arie van der Heijden werd bij Ajax opgeleid als middenvelder, maar maakte in 2011 de overstap naar Vitesse en werd daar omgeturnd tot centrale verdediger. Op die positie heeft de 27-jarige linkspoot zich inmiddels ook in de basis gespeeld bij Feyenoord, dat hem deze zomer in huis haalde.

/

Tijdens zijn periode in Arnhem nam de technisch begaafde Van der Heijden zichzelf voor ‘een vent te worden’. “Daar bedoelde ik mee dat ik als middenvelder vooral alles deed op inzicht en techniek”, legt de stopper uit in het Feyenoord Magazine. “Ik probeerde bijvoorbeeld vaak om duels bij voorbaat al te ontwijken, maar als je achterin speelt worden er andere dingen gevraagd. Dan moet je ook tegen spitsen aan kunnen beuken.”

Van der Heijden is in zijn opzet geslaagd, vindt hij zelf. “Ja, zeker. Ik ben fysiek sterker, win meer duels en ben beter in man-tegen-man-gevechten. Zeker in het laatste half jaar bij Vitesse heb ik laten zien dat ik ook duels kan winnen en kan tackelen. Daarnaast probeerde ik niet meer alles voetballend op te lossen, maar ook eens gewoon een bal naar voren te geven.”

Vind je dat Jan-Arie van der Heijden een echte verdediger is geworden?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Twee degelijke wedstrijden tot nu toe van hem, al zou ik hem wel iets meer van die zo geroemde opbouwende kwaliteiten zien benutten.

Dan is dat wel van de laatste dagen, ij Vitesse ging Jarie er Nooit als een vent in!

Ja, was te zien.. Kregen door zwak het duel aangaan bijna een pingel tegen door je.

Ik ben geen fan van hem, ik zie liever een centraal duo met Van Beek en Botteghin!

27 augustus 2015 om 12:38

Twee rechtsbenige achterin vind ik geen goed plan.

27 augustus 2015 om 12:45

En waarom niet? Bij de topclubs zoals Chelsea en Barcelona en ook Psg spelen allebei met rechtspoten. Waarom zou Feyenoord dat dan niet kunnen?

27 augustus 2015 om 12:54

Omdat die betere spelers hebben.

27 augustus 2015 om 13:13

Ach wat een onzin. In Nederland willen we dat alleen zodat we beter kunnen opbouwen. Maakt helemaal geen zak uit.

28 augustus 2015 om 14:11

@codestoeltje

Twee rechtsbenige kan prima als je gewoon goede verdedigers hebt. Plus als ik Van der Heijden zie ballen kan ik het me echt heel moeilijk voorstellen dat een Botteghin op LCV nóg slechter is.

Ik denk ook trouwens dat Van der Heijden alleen LCV staat omdat Nelom nóg slechter is en daarom Kongolo maar op LB moet staan..

Vind hem nog steeds zwak in de duels, ook bij Feyenoord. Van Beek en Botteghin is het ideale centrum, wie weet kan je v.d.heijden gebruiken als LB of in de wedstrijden thuis tegen Graafschap en Nec.

van der Heijden is een leuke back-up. Voor de basis moet je gewoon gaan voor Karsdorp - van Beek - Botteghin en Kongolo. Hij is minder dan alle 4 de spelers.

Heeft met name dit kalenderjaar een goede indruk achter gelaten. Komt misschien met wat minder krediet binnen bij Feyenoord dan een Botteghin, wat naar mijn mening onterecht is.

Had hem nog wel bij Ajax willen zien in plaats van een Viergever bijvoorbeeld.

Hij heeft zijn imago tegen. Dat merk ik hier ook gelijk weer. 7 reacties, waarvan er 6 negatief zijn. Ik heb hem afgelopen week in de kuip zien spelen. Ik zat zelf als toeschouwer in de kuip. De wedstrijd ervoor speelde hij ook, die wedstrijd heb ik live op tv gezien. Op mij maakte hij een prima indruk. Hij is scherp, gaat duels aan, kan de voetballende oplossing zoeken, maar ramt de bal soms ook gewoon keihard naar voren. En ook niet geheel onbelangrijk, hij coacht veel. Kortom, een prima speler.

Wat ik verder nog meer tof aan hem vindt, is het feit dat hij beter wil worden. Van sierlijke middenvelder naar sobere verdediger. Je hebt spelers die het koppie laten hangen, hij heeft zijn rug gerecht en gaat er keihard voor. Heeft zich prima ontwikkelt bij Vitesse en is nu gewoon basisspeler bij Feyenoord. Dat vind ik echt wel een prestatie! Jan-Arie, laat je niet gek maken. Blijf er voor gaan, je kan het!! Succes.

27 augustus 2015 om 12:18

Op 3 cruciale momenten verliest ie een duel, maar werd ie gered door Kongolo of Van Beek. Ook qua passing valt het me niet mee. Tegen Vitesse speelde ie de 2e helft beter dan alles daarvoor (tegen Cambuur met Vermeer en Kazim de zwakste Feyenoorder) maar het verschil in verdedigend opzicht met wat Botteghin in 20 minuten liet zien was duidelijk.

De kop van het artikel zou dan vooral op Botteghin moeten slaan, niet Van der Heijden.

27 augustus 2015 om 13:09

Maar een duel verliezen betekent niet gelijk het einde van de wereld. Als je zag hoevaak Kuyt een duel verloor afgelopen zondag, schrik je je rot.

Ik denk dat Gio ook wel eens weet dat hij een duel kan verliezen, daarom zet hij zondag Bottegin naast V.d. Heijden. Een ervaren en sterk blok.

27 augustus 2015 om 13:49

Er zit wel een groot verschil in een centrale verdediger of een buitenspeler die een duel verliest. Bij de een heb je een grote kans/tegendoelpunt en bij de ander enkel ongevaarlijk balverlies.

Ik zie liever Van beek & Botteghin in het centrum staan met Kongolo en karsdorp op de back posities.

Heb de afgelopen wedstrijden expres op hem gelet en ben eigenlijk zeer tevreden.
Past zich vrij wel moeiteloos aan geloof ik, en weet in drukke situaties inderdaad voetballende oplossingen te zoeken. Van Beek geniet hier ook van, waardoor de verdediging zeer rustig oogt op dit moment (in opbouwend opzicht). Vindt de gehele verdediging ''volwassener'' geworden vergeleken met vorig seizoen en dit zal zeker met Botteghin alleen maar toenemen. Komt ook doordat Kongolo niet echt in vorm was op de CV positie de laatste tijd en de LB naar mijn mening uitstekend invult. Nu de aanval nog..............

Een echte vent is nou niet het eerste wat ik denk als ik Jannie zie spelen. Al moet ik zeggen dat hij wel gegroeid is als verdediger. Voorheen wilde hij alles voetballend oplossen waardoor hij soms domme ketsers maakte, maar het laatste half jaar vond ik hem erg sterk spelen bij Vitesse. Toch vind ik een Kashia, of Bottegin meer een echte vent. Die knoepen echt het duel in en hebben meer uitstraling.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren