Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Feyenoord geeft update over Stengs: linkspoot komende weken niet inzetbaar

Laatste update:

De knieblessure van Calvin Stengs is minder zwaar dan in eerste instantie werd gevreesd. Feyenoord laat maandagmiddag weten dat de 25-jarige middenvelder annex aanvaller 'de komende weken' niet inzetbaar is. De Rotterdammers verwachten hem na de aankomende interlandperiode (eind maart) weer terug.

Het was flink schrikken toen Stengs vorige week donderdag in de halve finale van de TOTO KNVB Beker zichtbaar geëmotioneerd per brancard van het veld ging na een harde tackle van Marvin Peersman. Arne Slot ging na afloop van het duel tijdens de persconferentie in op de blessure van zijn linkspoot en hoopte dat Stengs niet weer ernstig geblesseerd zou zijn aan zijn kruisband.

De achtvoudig international van het Nederlands elftal scheurde zijn kruisband in 2017, waardoor hij 432 dagen aan de kant stond en 78 wedstrijden (!) moest missen. Slot vertelde dat Stengs daar nog steeds de gevolgen van ondervindt. De trainer zei dat de linkspoot ‘niet bij Feyenoord had gespeeld’ als hij die blessure niet had opgelopen.

De Telegraaf kwam zaterdagochtend al voorzichtig met goed nieuws. “Een zucht van verlichting bij Feyenoord. Uitgebreid onderzoek in het ziekenhuis heeft uitgewezen dat Stengs ondanks veel pijn bij een tackle van FC Groningen-verdediger Peersman geen ernstige schade aan zijn rechterknie heeft opgelopen.”

Feyenoord nam Stengs afgelopen zomer voor zes miljoen euro over van OGC Nice. Dat de linkspoot direct van waarde is geweest voor de regerend landskampioen is ook te zien aan zijn gestegen waarde op Transfermarkt. Volgens de gerenommeerde Duitse website is Stengs inmiddels vijftien miljoen euro waard.

Sinds zijn komst naar Feyenoord speelde Stengs al 34 officiële wedstrijden, waarin hij goed was voor 7 doelpunten en 14 assists. De middenvelder annex rechtsbuiten hoopt komende zomer met Oranje actief te zijn op het EK, maar ontbrak na afgelopen donderdag logischerwijs in de voorselectie van bondscoach Ronald Koeman. Stengs was tijdens de laatste interlandperiode driemaal trefzeker in het uitduel met Gibraltar (0-6).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat is echt minder dan ik had gedacht. Gelukkig maar voor ons en die jongen!

Valt het gelukkig toch mee voor die jongen ! Je zou er niet aan moeten denken dat het weer een kruisband was.

Dat is dan veel korter dan gedacht. Ik ben wel benieuwd hoe vrij hij dan kan voetballen. Als je hoort dat hij ook nog steeds last van de oude knie blessure had maakt dit het waarschijnlijk niet beter.

En graag die Peersman ook een maandje aan de kant - dwaze tackle.

Dat je maar snel weer beter bent calvin👊

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren