Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

‘Feyenoord gaat zondag toch gewoon korte metten maken met dit Ajax?’

Laatste update:

De analisten van ESPN zijn nog niet bepaald onder de indruk van Ajax. Kees Kwakman en Kenneth Perez zagen de Amsterdammers donderdagavond met moeite gelijkspelen tegen Olympique Marseille en verwachten dat Feyenoord zondag in De Klassieker gebruik weet te maken van de kwetsbaarheden in de ploeg van trainer Maurice Steijn.

"Het leek alsof Ajax het wat beter onder controle had in de tweede helft, maar na die 3-2 voelde je dat de 3-3 in de lucht hing", begon Kwakman. "Ze vinden het zo moeilijk als de tegenstander een beetje gaat zwerven. Met name Sosa had aan de linkerkant moeite om verdedigend zijn rol te vinden. Dan heb je ook met communicatie te maken, dat gaat gewoon nog niet goed. Ik denk dat Ajax uiteindelijk wel blij mag zijn met een punt."

"Marseille had behendige spelers die goed waren tussen de linies”, vervolgde de analist. “Daar was Ajax nog niet tegen opgewassen. Dan hou je wel een beetje je hart vast hoe het tegen Feyenoord gaat." Ook Kenneth Perez zag defensieve kwetsbaarheden bij Ajax. "Als je zo slecht druk zet en balverlies lijdt, dan is het niet wonderlijk dat een tegenstander zoveel goals maakt. Ik denk dat Ajax met een goed gevoel van het veld afstapt. Drie goals gemaakt, we hebben gevochten. De supporters zagen wat eigen jeugd..."

Volgens Perez ontbreekt het bij Ajax momenteel aan de juiste afstemming. "Het is niet onlogisch, maar de rechterhand weet niet wat de linkerhand gaat doen. En individueel is Ajax ook niet goed genoeg om dat te compenseren. Er is continu twijfel. Feyenoord is tactisch en als team veel beter, die gaan hier toch helemaal korte metten mee maken?"

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ajax was naar mijn mening in iedergeval een klasse beter als tegen Twente er zit wel een stijgende lijn in, ze kunnen het Feyenoord zomaar heel lastig maken!

22 september 2023 om 09:05

Dan noem je ook wat. Ajax zal het Feyenoord natuurlijk heel lastig maken, los van hun niveau, maar zeker thuis wil je toch gewoon winnen? Als neutrale fan heb ik er zin in.

22 september 2023 om 09:33

Als Feyenoord een beetje inzakt en Ajax het initiatief laat, kun je ze volgens mij vanuit de omschakeling helemaal zoek spelen. De restverdediging (sorry voor dat woord) is totaal niet op orde.

Marseille kreeg kans op kans in de eerste helft. En in de tweede helft vond ik hun intensiteit heel laag. Alsof ze moe waren. Maar er lagen zo ontzettend veel openingen dat ik me niet kan voorstellen dat Feyenoord daar niet mee om kan gaan. Slot is veel verder in zn tactische plannen. En Feyenoord speelt veel gedisciplineerder.

Ook is dat trauma van niet winnen in de Arena niet bij de huidige spelersgroep aanwezig. Ik vind dat Feyenoord zondag moet winnen en dat elke andere uitslag niet goed is.

22 september 2023 om 09:53

Als Ajax verdedigend net zoveel steken laat vallen als gisteren, wordt het iets van 2-6 denk ik. Ik gok niet dat Feyenoord zoveel kansen laat liggen of zo slordig is in de aanval. Die ruiken bloed.
Iedere aanval van een tegenstander bezorgt je toch zweet op de rug en onder je oksels? Zoveel vrijstaande spelers en gemakkelijk uitgespeelde verdedigers heb ik nog zelden gezien!!

22 september 2023 om 10:01

Gisteren was t wel schokkend om te zien dat Gaaei op de middellijn staat en dat Sutalo en Hato allebei naar de 1e paal trekken, terwijl er richting de tweede paal iemand volledig vrij staat. Die bal komt dan op de lat. Maar dat zag je ook vorig jaar niet.

Het vertrek van Alvarez en Tadic is echt de doodsteek geweest. Die droegen het elftal. Met hun vertrek is het los zand geworden.

Wel leuk om te zien dat Vos en Hato veel potentie laten zien. Ook in het 1e.

22 september 2023 om 10:07

Denk dat Steijn’s spagaat voor zondag vooral is: ga je het nou alweer omgooien?

Je kan je basiself niet blijven omgooien, maar we hebben gisteren ook gezien dat als hij weer met Tahirovic gaat aantreden je echt een lastige wedstrijd tegemoet gaat. Timber gaat dat hele middenveld overlopen als dat het plan wordt.

Daarnaast gaf Taylor het gisteren perfect aan na afloop toen hij zei ‘communiceren is lastig, ik spreek geen Kroatisch of Frans’. Dan kun je praten over restverdediging, maar als jij het niet neer kan zetten in het veld omdat je eerst drie talen moet spreken voordat je met iedereen kan communiceren vanwege het gebrek aan individuele kwaliteiten wordt het lastig.

Toch denk ik dat gisteren een enorme morele boost is geweest voor Ajax. Daarnaast moeten wij weer eens met een andere samenstelling voorin aantreden vanwege de blessure van Luka (denk dat Gaaei en Rensch een schietgebedje hebben gedaan) en het daardoor nog eens een frustrerende wedstrijd kan worden.

Ik verwacht een saai gelijkspel waarna de schaal alvast richting Eindhoven wordt vervoerd.

22 september 2023 om 10:13

‘communiceren is lastig, ik spreek geen Kroatisch of Frans’

Zouden die gasten allemaal geen Engels spreken dan?
Als dat zo is, snap ik het probleem wel ja. Wi zagen bij bijv. Paixao ook dat het lang duurde voor hij zijn draai vondt doordat hij alleen Portugees sprak.

22 september 2023 om 10:29

Bij een gelijk spel gaat hier de vlag uit

22 september 2023 om 10:32

Kennelijk niet, hij zei dat Branco er altijd bij moet komen om alles naar het Frans te vertalen voor Mikautadze bijvoorbeeld.

Het Kroatisch lijkt vooral van toepassing voor Sutalo. Tahirovic en Sosa hebben beiden al eens in het buitenland gespeeld, dus lijkt me dat die beiden iets van Engels spreken.

22 september 2023 om 10:42

Sosa spreekt goed engels en duits.. daar ligt het probleem niet. Met name Sutalo die geen woord over de kroatische grens spreekt. Heel erg rap op engelse les zodat je iig wat basis commandos kunt schreeuwen in het veld. Gaaie is een Deen.. die spreekt toch ook wel Engels lijkt me

22 september 2023 om 10:44

Sosa is geboren in Duitsland en heeft tot dit jaar daar ook gespeeld. Dus het lijkt mij raar als hij geen Duits en/of Engels spreekt.

22 september 2023 om 12:26

Alle spelers van Dinamo Zagreb krijgen al Engelse les met oog op een transfer, kijk maar naar Ivanusec.

22 september 2023 om 12:40

Sosa spreekt gewoon goed Engels. Gaf ook keurig interview in het Engels, staat op de Ajax site

22 september 2023 om 09:07

Beetje fatsoenlijke ploeg had er 5 of 6 gemaakt met die kansen die Ajax weggaf.

22 september 2023 om 09:10

Ik denk dat je Marseille ook wel een fatsoenlijke ploeg kan noemen toch?Individueel gewoon heel goede spelers.

22 september 2023 om 09:12

Ajax had er net zo goed 5 of 6 kunnen/moeten maken. Vooral bij de 100 procent 4-2 zou het denk ik afgelopen zijn. Dus had gekund telt niet en je glas is ook wel halfleeg.

22 september 2023 om 09:13

Aan de andere kant, als Ajax wat scherper was geweest hadden er ook nog een stuk of drie à vier in gekund. 3-3 was gewoon een prima afspiegeling van de wedstrijd.

22 september 2023 om 09:38

@scummyman
Goede spelers maken nog niet per definitie een goede ploeg. Daarbij zag ik bij OM een verdediger behoorlijke blunders maken.

22 september 2023 om 09:53

En het mooie is: Ajax had er ook 5 of 6 kunnen maken. Maar als je met Taylor en Bergwijn speelt, die beiden een kans over 14 nodig hebben om er 1 uberhaupt op doel te krijgen, weet je dat het lastig wordt.

22 september 2023 om 10:30

Taylor scoort 10x in een jaar en mist 30x. Puntje om aan te werken, maar hij staat er wel steeds. Tahirovic, Mannsverk en van de Boomen gaan dat niet halen. En als ik op mijn eerste indruk af ga, ga je met Tahirovic en Mannsverk altijd onder druk staan. Die gasten zijn zenuwachtig als ze de bal krijgen. Taylor vraagt hem ook gerust met een man in de rug en speelt hem vervolgens vooruit of naar de goede kleur. Wel zou ik de backs vragen iets meer naar binnen en niet te ver vooruit te laten staan als je met Berghuis en Taylor speelt. Dat zijn meer voetballers dan balafpakkers. Als je die twee op het middenveld in hun kracht zet met een Vos er achter heb je een prima voetballend middenveld met genoeg scorend vermogen. En ze mogen best een keer missen. Als ze maar kansen creëren.

22 september 2023 om 10:45

En daar mis je gewoon echt een Davy Klaassen, die legt ze er wel gewoon in als bijkomende middenvelder.

22 september 2023 om 11:26

@scummyman: individueel goeie spelers maakt niet persé een goeie ploeg

22 september 2023 om 11:48

@Janssen rn @madmarcel, “een beetje fatsoenlijke ploeg” is een vaag begrip maar als ik mijn maatstaven neem dan valt een subtopper uit Frankrijk daar toch echt wel onder. Ze waren net als Ajax heel slordig vooral ook achterin maar ook voorin op momenten dat er ruimte lag. Maar die ruimte creeerde ze ook vaak zelf en een aantal kansen waren ook gewoon goede en mooie aanvallen die je bij bijvoorbeeld Ludogorets echt niet zag.

22 september 2023 om 16:07

Klopt. Dat zie je mij ook nergens zeggen dat het andersom niet zo is? Ik vind hoe Marseille nu speelt het geen fatsoenlijke ploeg. Ik schrok echt enorm van het verdedigende niveau van beide ploegen.. individueel prima maar zo’n aubameyang maakt er twee dat vind ik tegenwoordig echt een matige spits. Miste weer een paar enorme kansen. Hij zegt dat er een stijgende lijn in zat, aanvallend wellicht. Verdedigend was het enorm slecht en daarom dat ik aangaf dat ze er zo 5 of 6 tegen hadden kunnen krijgen. Is dat dan een verbetering?

22 september 2023 om 09:07

Totaal niet, er lagen nog zeeen aan ruimte op het middenveld en de positionering van de backs klopte van geen kanten. Als Slot zijn huiswerk goed doet, maakt hij daar gebruik van en wordt de hele verdediging van Ajax op een hoopje gespeeld.

22 september 2023 om 09:10

Ik ga als Feyenoorder om heel eerlijk te zijn nooit met 100% zelfvertrouwen naar de Arena. Dat blijft toch over het algemeen een moeilijk te nemen horde voor Feyenoord.

Ik was totaal niet onder de indruk van Ajax gisteren. Bij vlagen had ik het gevoel dat ze puur op de counter speelden en weinig druk op de bal zetten, heel veel slordig balverlies leden en als OM het een beetje op de heupen kreeg en leuk combineerde, kwam Ajax er direct totaal niet aan te pas.

De counters waren echter levens gevaarlijk en er zaten wat momenten in de wedstrijd dat je het gevoel had dat Ajax dingen enigzins onder controle had. (Met name in de 2e helft.)

O.b.v. wat ze gisteren hebben laten zien ga ik met ongeveer 70% zelfvertrouwen naar Zondag toe. Als Ajax, zoals ze gisteren bij OM redelijk veel deden, nauwelijks druk zet en Feyenoord laat voetballen,denk ik dat ze de problemen over zichzelf afroepen.

22 september 2023 om 09:15

Als er ooit een moment is geweest waar je Ajax in de eigen Arena er flink op moet kunnen drukken dan is het zondag wel naar mijn mening. Anders dan Marseille gisteren beheerst Feyenoord het gebruik van een goede pressing wel. Daarbij vallen de linies eigenlijk nooit uit elkaar, en ik denk dat Ajax het daardoor voetballend veel moeilijker gaat hebben dan gisteren tegen Marseille nog.

Wel denk ik dat Feyenoord het eerste kwartier moet zien door te komen waarin Ajax vermoedelijk echt vol zal gaan. Als Feyenoord daar zonder achterstand doorheen weet te komen dan zie ik ze tegen dit Ajax toch wel als uitgesproken favoriet. Ook na gisteren vind ik dit nog steeds het slechtste Ajax dat ik in jaren heb gezien. Terwijl ze tegenover zo'n beetje het beste Feyenoord staan wat ik in decennia heb gezien.

22 september 2023 om 09:21

Indien Ajax weer met enorme ruimtes gaat spelen, dan kun je gerust met 100% vertrouwen komen want dan wint Feijenoord moeiteloos. Steijn moet deze wedstijd analyseren. De beide back's stonden veel te hoog tegelijkertijd. Taylor en Berghuis speelden samen op 10 in plaats van dit 1 van de 2 op het middenveld blijft staan. Hierdoor onstond er net zo veel ruimte als tegen Twente voor de tegenstander. Op dit moment moet Ajax zondag compact spelen en op snelle uitvallen. Dat houdt in dat Gaaei en Sosa acherin moeten blijven spelen en slechts bij uitzondering naar voren moeten. Op het middenveld moet je 2 spelers hebben die daar ook blijven staan en die de bal willen hebben: Vos en van de Boomen. Inspelen op die middenvelders die dan moeten kunnen kaatsen naar of een centrale verdediger of de back die daar nog staat en niet naar voren is geschoven. Vervolgens moet dan een lange bal naar Forbs, Brobbey of Bergwijn. Alleen dan kun je Feijenoord momenteel pijn doen.

22 september 2023 om 10:02

@spettersson

De wedstrijd analyseren en de spelwijze aanpassen met 2 dagen training (waarvan vandaag waarschijnlijk een uitlooptraining wordt) lijkt me wel een pittige opgave.

22 september 2023 om 10:43

Indien analyseren en aanpassen een pittige opgave is, dan moet Steijn zijn spullen gaan pakken. Mocht Ajax zondag weggesppeeld worden, dan zal die kans ook groot zijn en dan verwacht ik op korte termijn van Gaal terug.

22 september 2023 om 10:47

Het beste Feyenoord in decennia speelt ook gewoon zijn 1ste 2 wedstrijden gelijk.. Er liggen zeker mogelijkheden voor Ajax al is Feyenoord gezien de situatie bij Ajax momenteel de favoriet

22 september 2023 om 11:00

Dat was ook nog niet het beste Feyenoord in jaren....dat is pas van de laatste paar weken

22 september 2023 om 11:11

Haha wat grijpt iedereen toch graag terug op die eerste twee wedstrijden. Man we speelden met Wieffer en Zerrouki naast elkaar, Timber op 10 en een niet fitte Stengs (Fortuna) of Ali (Sparta) op RB.

Jullie snappen toch zelf ook wel dat dit op geen enkele manier te vergelijken is met het Feyenoord dat zondag op het veld staat?

22 september 2023 om 11:27

@bizzlad: volgens mij gaat geen enkele Feyenoord supporter naar de Arena ..met of zonder vertrouwen ;-)

22 september 2023 om 09:18

Tsja of Marseille was veel minder dan Twente waardoor je meer ruimte en tijd krijgt om je eigen spel te spelen. Ajax Feyenoord is een wedstrijd op zich. Doorgaans maakt het kwaliteitsverschil niet zoveel uit.

22 september 2023 om 10:04

Marseille speelde veel minder georganiseerd. Twente heeft een echt team en die speelden uitstekend georganiseerd voetbal. Bij Marseille was het ook gewoon los zand. Die 1e goal was echt ontzettend amateuristisch

22 september 2023 om 09:22

De wedstrijd gisteren vertelde mij dat Steijn tijd verdient en nodig heeft. Het kan veel beter worden, maar sommige aankopen vallen, zoals je kan verwachten, door de mand. Sutalo, Tahirovic, Akpom- het is gewoon compleet onduidelijk wat die bij Ajax doen. Als je dan de bewijsdrang bij Vos ziet tegenover Tahirovic... wereld van verschil. Het is makkelijk minstens 60 van de 100 miljoen weggespoeld.

22 september 2023 om 11:50

Bij Feyenoord ben ik altijd al voorzichtig geweest met zomaar drie punten van te voren op te schrijven en tegen Ajax is de voorzichtigheid nog groter.

Het is ongekend dat Feyenoord zo’n grote favorietenrol heeft, maar daardoor word het alleen maar spannender.

Ze winnen bijna nooit van Ajax dus enige voorzichtigheid is wel op z’n plaats. Denk/hoop dat de spelers zich niet gek laten maken door de media.

22 september 2023 om 12:12

Feyenoord won dan wel vorig jaar, maar dat was op basis van een goede 2e helft. Ik verwacht (feyenoorder) nog steeds dat Feyenoord niet kan voetballen tegen Ajax. Ze willen zo graag dat ze zichzelf zo vaak voorbij gelopen zijn. Vorig jaar ook. Eerste helft prima start, maar daarna zakken ze weg, hebben geluk met 2 acties die ook zomaar rood hadden kunnen opleveren. Vervolgens prima herstel 2e helft. Maar ik ben er nog niet gerust op dat Feyenoord ineens wel tegen Ajax kan voetballen, ook al staan ze nu waar ze staan.

22 september 2023 om 16:20

Zondag lag het niet zozeer aan Ajax, maar aan Twente. Twente had dit rommelig spelende Marseile ook verslagen.

Op 1 of andere manier is de klassieker toch weer anders. Ook al speelt Ajax een slechte reeks, maar tegen Feyenoord laten ze het vaak wel zien dat ze het nog steeds kunnen. Ik zie het niet zo makkelijk zoals de analisten het zien.

22 september 2023 om 09:03

Dat komt meer door het sentiment. Feijenoord gaat dit natuurlijk gewoon winnen. Marseille was net zo goed tactisch drie keer niets, maar toch krijgen ze 25 schoten tegen. Die restverdediging leek nergens op bijv.

22 september 2023 om 09:39

OM was vooral verdedigend heel erg matig. Aanvallend was het redelijk tot goed (los van de afwerking, want ze hebben toch wel een aantal kansen verprutst of slecht uitgespeeld).

22 september 2023 om 09:13

En laten we niet vergeten: mocht Ajax wél winnen, en vervolgens ook de inhaalwedstrijd tegen Volendam, dan staan Feyenoord en Ajax gewoon gelijk qua punten. Zo snel kan het ook gaan.

22 september 2023 om 09:17

Ja, zo gaat dat aan het begin van de competitie he, dan zijn er ook nog niet zo heel veel verliespunten.

22 september 2023 om 09:26

Punt is meer dat de benadering wel heel anders is. Na 6 wedstrijden beide al 7 verliespunten is vrij veel.

22 september 2023 om 09:16

Ik vind als Ajax fan juist niet.
De afgelopen jaren zie je vaak dat toen Ajax de top favoriet is juist afweten tegen Feyenoord door afgetroeft te worden op vechtlust

22 september 2023 om 09:22

Leipek, maar dan bleven de 3 punten vaak toch in Adam, of werden ze meegenomen naar Adam. Feyenoord vaker gezien als bovenliggende partij (soms ook minimaal), maar dan wist Ajax toch vaak te winnen.

Het blijft een angstgegner..

22 september 2023 om 15:50

Precies dit. Imi is Ajax in eigen huis tegen ieder elftal in NL favoriet. Ook nog steeds tegen Feyenoord.

Laat zoveel mogelijk mensen maar roeptoeteren dat Ajax afgeslacht wordt. Vooral hoe Ajax gisteren begon had ik niet verwacht en het leek er een beetje op alsof de selectie en Steijn kracht haalde uit de pure ellende en bestuurlijke onrust. Ik zeg nergens dat we punten gaan pakken zondag maar gisteren heeft op één of andere manier meer vertrouwen getankt en meer duidelijkheid over het basisteam en strijdplan. Verdedigend moet er wel meer zekerheid worden ingebracht.

22 september 2023 om 09:03

Ik denk dat de meeste Feyenoord fans dit niet gaan roepen hoor.
We weten na de jaren wel beter

22 september 2023 om 09:07

Nee, er zijn een paar clowns op dit forum maar heel veel Feyenoorders waken er wel voor en je moet het natuurlijk ook niet jinxen. Wel raar dat analist tegewoordig betekent dat je wat voorbarige leuzen moet roepen op tv. Het wordt hopelijk een heel boeiende pot!

22 september 2023 om 09:09

De klassieker is natuurlijk anders, maar ik zou niet weten welkebaanknopingspunten en überhaupt hoop je hebt gezien in verdedigend opzicht.

22 september 2023 om 09:14

Verdedigend niet bijster veel. Aanknopingspunten lagen vooral in aanvallend opzicht en Ajax beste verdediging is denk ik de aanval. Vos was de grootste revelatie.

22 september 2023 om 09:19

"beste verdediging is denk ik de aanval"

Als de aanval met name uit counters bestaat, gaat die vlieger niet helemaal op denk ik. Natuurlijk is dit absoluut iets waar Feyenoord voor uit moet kijken, want heb gisteren een paar levensgevaarlijke counters gezien. Maar als je zo weinig druk zet als gisteren en je tegenstander er lekker op los laat combineren, denk ik dat je tegen dit Feyenoord de problemen over jezelf afroept.

22 september 2023 om 09:30

En Slot weet heel goed spelers te rouleren en tussen de linies te laten spelen. En man, dat overnemen of meelopen van/met je tegenstander was echt dramatisch gister.

22 september 2023 om 09:30

Tis maar net hoe serieus je die clowns wil nemen en op wil reageren.

ik loop lang genoeg mee om te weten dat dit geen walk in the park is.

Om bepaalde processen te versnellen zou het voor ajax zelfs goed zijn denk om te verliezen maar ik zie dus niet gebeuren

22 september 2023 om 09:36

Je kan nog zolang meelopen als je wil, maar situaties waarin het bij Feyenoord liep als een trein in de laatste jaren terwijl het bij Ajax in een zware neerwaartse spiraal zit zijn er niet of nauwelijks geweest. Dus voor supporters is dit gewoon nieuw terrein.

Daarnaast heb ik ook het idee dat bij de Feyenoord spelers dat gevoel dat Ajax een onneembare vesting is eindelijk ook weg is. In het verleden had je toch vaak het gevoel dat ook de spelers zelf er nauwelijks in geloofden dat het kon. Dat sentiment lijkt met de nieuwe groep spelers echt helemaal weg te zijn. Als je een Kokcu vorig jaar zag.

Persoonlijk vind ik dat je als Feyenoorder nu ook eens wél met vertrouwen naar een klassieker toe mag leven. Dat altijd maar kleiner maken van de mogelijkheden mogen we nu ook wel eens een keertje gehad hebben. Ajax is zeker een wedstrijd op zich, maar gezien de verhoudingen op dit moment moet je gewoon het vertrouwen uitspreken dat je de echte favoriet bent.

22 september 2023 om 09:10

Als Feyenoorder ben je nooit gerust op Ajax Feyenoord. Te vaak verwachtingen gehad die tegenvallen.

22 september 2023 om 09:15

Feyenoord heeft verder wel alles mee
Betere spelers, betere trainer, betere flow, meer rust. Dus in alle opzichten zou Feyenoord moeten winnen. Maar ja, dit is de Klassieker. Een partij op zichzelf. Hier spelen hele andere dingen mee. Dus dit wordt echt nog geen walk in the park voor Feyenoord. Ze zijn favoriet, maar als ik Feyenoorder was geweest, dan had ik nog mirt heel relaxt gezeten.

22 september 2023 om 09:20

Dat doen de meesten ook niet Mangalista.
Ik zit pas relaxed als het zondag 0-4 staat.....iets met "de wens is da vader van de gedachte"

22 september 2023 om 09:32

Mangalista en bizzlad: de Klassieker is anders dan een normale wedstrijd, dat klopt. Maar dat geldt vnl voor mensen die hem kennen, die dit meemaakten. Voor een nieuweling als die 12 van Ajax, met niemand a la Klaassen, Tadic die dit over kan brengen, is dit echt niet heel speciaal hoor. De wedstrijd is te vroeg in het seizoen, dit voelen die nieuwelingen echt nog niet zoals het zou horen.

22 september 2023 om 10:05

Jongens als Gorter, Rensch, Hato, Taylor, Berghuis, Bergwijn en Brobbey weten toch heel erg goed wat de klassieker betekend en hoe dit leeft?
Beetje overdreven om te doen alsof het een verzameling vreemdelingen is die niet begrijpt wat deze wedstrijd inhoudt als meer dan de helft van je elftal dit dondersgoed weet.

Deze 7 jongens zullen heus wel op 4 collegaatjes kunnen overbrengen wat voor wedstrijd dit is.

22 september 2023 om 10:06

@mangalitsa

Je bent er nooit gerust op. Maar gezien de huidige verhoudingen vind ik wel dat Feyenoord het verplicht aan zichzelf is om te winnen. Als dat niet gebeurt heb je punten verspild.

22 september 2023 om 09:22

Was afgelopen seizoen met meer vertrouwen naar amsterdam gegaan, we zullen vast winnen, maar wij hebben t altijd lastig. Zovaak gelijkwaardig of zelfs et betere van t spel, en zonder punten naar huis.. het is de bekende weg voor ons, maar hopelijk hebben we dat vanaf afgelopen seizoen veranderd en pakken we vanaf nu gewoon wat we eventueel verdienen. Niemand roept bij ons dat we ze gaan afslachten, maar iedereen ziet wel dat we de favorieten zijn! Lets go

22 september 2023 om 09:24

Je zegt dat er meer zekerheid moet komen, en daar ben ik het helemaal mee eens. Vos basis wat mij betreft, als je het verschil ziet tussen de eerste en tweede helft qua organisatie, kan daar geen twijfel over bestaan. Het is jammer dat Mannsverk zo'n slecht debuut kende, anders had ik die er graag eens naast gezien. Op het oog super verdedigend, maar het was duidelijk dat we daar misschien wel behoefte aan hebben op dit moment.

Begin je weer met Tahirovic-Taylor, dan zullen Sutalo en Hato weer met z'n tweeën zes man moeten dekken. Vos-Taylor stond al veel beter, maar nog lang niet goed genoeg tegen Feyenoord waar alles en iedereen weet wat hij moet doen.

22 september 2023 om 10:00

myvision roeptoeteren, clowns, jinxen? En toch ga ik er gewoon serieus op reageren
Ik hoor hier en om me heen toch veruit de meeste feyenoorders zeggen dat ze er niet gerust op zijn op basis van historie, waar ik de meeste ajax supporters dan juist hoor zeggen dat ze klop gaan krijgen.

Kijkt Kenneth Perez dit jaar voor het eerst Feyenoord? Nee toch?

Tuurlijk gaan we niet "even korte metten maken" met Ajax in de Arena. Vorm boeit (bijna) niet in deze wedstrijd. Ja, we zijn favoriet, zo eerlijk mogen we wel zijn, maar Ajax was gisteren best gevaarlijk in de counter en daar kunnen we zomaar inlopen. Ik heb wat meer vertrouwen dan normaal, maar korte metten maken. Met de hakken over de sloot 0-1 winnen door een eigen goal zou gewoon top zijn wat mij betreft.

22 september 2023 om 09:22

Teken ik voor. Het is inderdaad altijd wel een wedstrijd op zich. Het is doorgaans wel een iets kwalitatiever Ajax tegenover een meer gemotiveerd/ strijdbaar Feyenoord. Nu zijn de rollen omgedraaid en ik vraag me af of Ajax dezelfde motivatie-compensatie (ik kom niet op een beter woord, maar dit ziet er ook heel kut uit) kan opbrengen.

Ajax heeft in ieder geval laten zien dat ze kansen kunnen creeeren. Dus gevaarlijk blijven ze altijd. Zondag Panenka laten juichen

22 september 2023 om 09:37

Ik put vooral moed uit het feit dat de meeste Ajacieden die gewend zijn altijd van Feyenoord te winnen (blind, Tadic, Klaassen etc) er niet meer zijn en dat dit Feyenoord team grotendeels nog nooit uit van Ajax heeft verloren en dat minderwaardigheidscomplex niet heeft. Ik heb dat namelijk wel.

22 september 2023 om 09:39

Ach ik kijk altijd met Rijnmond aan, daar wordt je sowieso al zenuwpezerig van

22 september 2023 om 12:16

Oh kerel, waarom doe je jezelf dat aan? Daar gaat de hartslag al richting de 180 als Feyenoord alleen al over de middenlijn komt.

22 september 2023 om 11:22

Ik zie Ajax zondag ook vol op de counter spelen. daarin zin ze gevaarlijk dus dat is jammer, aan de andere kant is dat wel weer een compliment. Ajax dat in eigen huis tegen Feyenoord ingraaft, hoe vaak hebben we dat gezien?

Mmmm nee daar ben ik zo bang voor. Als je zie waar beide ploegen staan zeg ik ja,maar deze wedstrijd is zo anders.
Het enige voordeel is dat er bij ajax zoveel nieuwe jongens lopen dat ze het belang van deze wedstrijd minder kennen dan de meeste.
Maar ik ga er altijd met knikkende knieën heen iig we komen er altijd weer bedrogen uit.

22 september 2023 om 09:10

Ik kan je vertellen dat ik barweinig vertrouwen heb in zondag hoor. Het is iets beter geworden na gisteren (de 'beste' wedstrijd dit seizoen so far), maar kunnen zondag echt niet zo gaan spelen. Uiteraard zijn dit wedstrijden op zich, maar vind dat we als Ajacieden heel weinig aanknopingspunten hebben behalve het cliché. Ik kan me niet heugen dat ik zo niet heb uitgekeken naar de Klassieker.

22 september 2023 om 09:29

4ever,

Ik heb al vaker gedacht deze gaan we pakken. Loop al een tijdje mee.
Ik heb zelfs wedstrijden gezien waar we super goed speelden en toch de bietenbrug op ga.
Nee mij ga je niet horen over een walk in the park.
Eerst zien dan geloven

22 september 2023 om 09:46

Vanuit jullie perspectief geloof ik dat ook direct! En inderdaad, ik kan me ook genoeg wedstrijden herinneren waarin wij absoluut de onderliggende partij waren en toch de overwinning stalen. Maar zin in zondag blijf ik niet hebben ;

22 september 2023 om 09:11

Dit soort teksten kan je ook alleen roepen als je geen Feyenoorder bent. Al stellen ze mij en m'n vrouw op op het middenveld bij Ajax. Knikkende knieën.

22 september 2023 om 09:24

Ach die nieuwe jongen die de zwaarte van de klassieker niet begrijpen is eigenlijk wat onzin. Als je kijkt naar de basis van Ajax staan er eigenlijk best veel gasten die er al een tijdje zitten. Feyenoord heeft net zoveel 'nieuwelingen'. Denk dat de energie van het publiek komt. De hypen de spelers wel op

Opportunistisch gelul weer. Dat Feyenoord de favoriet is prima. Maar ik moet t nog zien in tegenstelling tot veel mensen, zag ik iig vooruitgang tegen Marseille en dat zijn echt geen koekebakkers als je ze in eredivisie context zou zetten.

Als Feyenoord zijn niveau haalt wordt dit 0-4. Zonder twijfel. One middenveld klopt van geen kant waardoor de verdediging constant een man te kort komt en dus ook in de problemen komt. Ajax heeft moeite met spelers die tussen de linies komen en de ruimtes goed bespelen. Laat Feyenoord dat nou juist goed kunnen.

Feyenoord favoriet. Dat is duidelijk natuurlijk. Maar dat waren ze vorig jaar, zeker in de Kuip, ook. Gelukkig loopt de klassieker vaak goed af voor Ajax.

Ik zou zo spelen; Gorter - Rensch - Sutalo - Hato - Sosa - Tahirovic/Vos - Taylor - Berghuis - Forbs - Brobbey - Bergwijn.

Lekker de boel (proberen) dichthouden, hopen op een foutje en puur counteren. Gaan we druk zetten, dan wordt het 0-5.

22 september 2023 om 09:11

Ik zie liever Vos iedere wedstrijd starten. in de tweede helft zie je gewoon dat het iets beter staat omdat hij zijn medespelers coacht.

22 september 2023 om 09:13

Rensch serieus? Gaaei bakte er niet veel van gisteren maar Rensch is de meest lakse speler ooit die ik heb gezien. En als je Vos niet opstelt,waarom dan niet Manssverk? Dat is tenminste wel echt een 6 in tegenstelling tot Tahirovic. Waarom wordt hij op basis van een helft afgekeird, terwijl Tahirovic al weken mag klunzen?

22 september 2023 om 11:27

Ajax die gaat counteren tegen Feyenoord in de Arena. hoe vaak maken we dat mee?
Ik ben bang voor dat jullie dat ook gaan doen. dan zie ik Ajax Feyenoord nog wel pijn doen want wij zijn dan vaak niet op ons best als een tegenstander zich ingraaft.

Als Feyenoord dit niet met drie goals verschil wint, lijkt ontslag op staande voet voor Slot me onhoudbaar

Denk dat Feyenoord te vroeg komt maar dat dit wel de eerste wedstrijd was waar de basis is neergezet. Als dezelfde arbeid wordt verricht, verdedigend de afspraken beter worden nagekomen en spelers als Forbs, Berghuis, Taylor en Sosa aan de bal ook weer hun kwaliteit kunnen laten zien zit er wellicht zelfs een stuntje in.

Slot moet ook hebben gezien dat als ze hoog druk zetten en het vast zetten, dat Hato een drama is in de opbouw.
Daar liggen genoeg kansen dus!

Ik ga heel slecht op dit sentiment want de Arena is al vaker voor ons een deceptie geworden op het moment dat we dachten Ajax te kunnen pakken.

Zeiden ze vorig jaar ook over de beker. Feyenoord is een beter team en lijkt ook betere spelers te hebben. Vooral dat laatste gebeurt maar zelden. Maar het track record van Feyenoord in de Arena is nou niet bepaald gunstig.

22 september 2023 om 11:04

De beker hadden we zonder extra pauze van een half uur ook nog wel over de streep getrokken.

22 september 2023 om 11:58

Een voorsprong kun je over de streep trekken. Hoewel Feyenoord ook 2 grote kansen had gemist stond Ajax niet eens heel onterecht voor in de kuip voor de “extra pauze”. Beetje raar om te zeggen dat Feyenoord wel even gewonnen had zonder het incident.

22 september 2023 om 12:02

"even gewonnen" dat zeg ik niet, Feyenoord was vorig jaar juist extra goed in de laatste 10-15 minuten, omdat ze fitter waren dan de rest. Door de extra rust van een half uur kwam dat nu niet tot uiting.

Maar achja, maakt mij die beker ook uit

22 september 2023 om 12:43

“Maakt mij die beker ook uit” zei ik ook na de finale .
Naja ik vond het een beetje raar dat je overtuigd lijkt dat Feyenoord die wedstrijd zonder het incident gewonnen zou hebben. Je staat tegen een tot op het bod gemotiveerde ploeg vol adrenaline en toch ook wel wat spelers voorin met individuele kwaliteit die voor hun laatste kans vecht om iets van het seizoen te maken met nog een half uur te spelen achter.

Krijg altijd helemaal de kriebels van zulke teksten. Feyenoord wint bijna nooit in de Arena en zondag zal het ook 'gewoon' lastig worden. Voor de verandering is Feyenoord wel de favoriet, maar ik verwacht in ieder geval geen 0-3.

Ik ben te lang Feyenoorder om met zo'n relaxte houding naar zondag te kijken. Voor mij blijft dit een wedstrijd op zich en zal het mij niet verbazen als Feyenoord, misschien ook wel door de verwachtingen die nu geschept worden, ook nerveus zal zijn. Afgelopen dinsdag gaf aan dat we daar nog in kunnen groeien.

De Klassieker, Ajax - Feyenoord is natuurlijk ten alle tijden een wedstrijd op zich. We hebben als Feyenoord supporter al menig jaren gehad dat ze uitgerekend tegen ons weer het eigen niveau haalden of de wedstrijd toch over de streep konden trekken.
Echter, met de volwassenheid van Feyenoord en de ultra kwetsbaarheid van Ajax verwacht (en stiekem hoop) ik toch dat Feyenoord hier over heen zal walsen? Als dit matige Marseille al 25! schoten kan leveren wat zal Feyenoord doen?

Wanneer Feyenoord ook maar iets van scherpte heeft van de laatste 3/4 wedstrijden gaan ze er hier toch ''gewoon'' minimaal 4 maken zondag?

Ik hou me er maar aan vast dat een wedstrijd van Ajax-Feyenoord niet vaak simpel gewonnen wordt.

Laten we het hopen
Maar ja, Feyenoord is min of meer verplicht te winnen, ook omdat ze anders verder achterop raken bij PSV.

Grappig dat in de media vooral de aankopen kritiek krijgen. Soms terecht soms niet (jongens mogen ook wennen), maar de slechtste speler Bergwijn blijft buiten schot.
Nogmaals 32(!!) miljoen gekost, al meer dan een jaar matig tot slecht. Verpest veel aanvallen met zijn slechte schoten buiten 16. Blijkbaar van dichtbij lukt ook al niet meer.

Wanneer valt de media eens over deze "aanvoerder"?

Een Forbs nooit eerste gespeeld tot Ajax. Volgens mij 1e wedstrijd en op andere positie en op kunstgras en die jongen werd gelijk afgemaakt.

Forbs liet gisteren meer zien dan Bergwijn in meer dan een jaar.

O ja Sosa was prima. Zal ook even moeten inkomen maar op korte termijn beste linksback in de NL competitie.

22 september 2023 om 09:24

"o ja Sosa was prima. Zal ook even moeten inkomen maar op korte termijn beste linksback in de NL competitie."

Dit vind ik zo'n kansloze uitspraak. Het is geen slechte aankoop....maar hoeveel heeft hij nou echt laten zien?

Spelers niet te snel afschrijven....maar laten we ze vooral ook niet te snel ophemelen.

22 september 2023 om 09:44

We mogen vos na 2 minuten toch ook de hemel in prijzen en Gods gift to Ajax noemen? Dan mogen we Sosa ook complimenten geven. Sosa was gewoon meer dan prima. Rustig aan de bal, verdedigend nog wat beter opletten maar gaat Ajax gewoon sterker maken aan de linkerkant.
Maar vooral niet te snel ophemelen, vooral niet zeggen als iemand prima speelt.

22 september 2023 om 10:09

Als jij dat wilt mage je dat doen. Ik vond persoonlijk Vos goed invallen, maar het was maar kort en pakt dom 2 gele kaarten. Als jij dat dan Gods geschenk wilt noemen moet je dat vooral doen. Imo was het gewoon een leuke frisse jeugdspeler die er in komt, maar nog alles te bewijzen heeft. En dan viel hij al meer op dan Sosa.

Sosa heeft nog alles te bewijzen....viel niet in negatieve zin op....maar stak er ook niet perse positief bovenuit. Gewoon een gemiddeld backje, kan alle kanten op. Dus hem nu al toeschrijven dat hij de beste LB van Nederland gaat worden.....erg voorbarig imo.

22 september 2023 om 11:55

@soccerfan: tuurlijk mag je zeggen dat iemand prima speelt. Maar om dan meteen te roepen dat het binnenkort de beste linksback van Nederland is is wel het andere uiterste. Als je Sosa tijdens een 3-3 vergelijkt met hoe Hartman in de C.L speelde bij de 2-0 overwinning dan kun je toch niet beweren dat Sosa binnenkort de beste linksback in Nederland is?

22 september 2023 om 12:09

Hartman speelde weergaloos tegen Celtic en (op basis van de samenvatting) ook heel goed tegen Heerenveen. Maar hij heeft wel een verdediging die staat om zich heen dus dan is het ook makkelijker excelleren tegen Utrecht vond ik hem juist weer een van de minste.

Of Sosa, Hartman of desnoods Dijks dit seizoen de beste linksback van de eredivisie zal worden moeten we gewoon afwachten. Feit is dat Sosa in twee chaotische wedstrijden zijn hoofd verdedigend boven water heeft gehouden en aanvallend al behoorlijk wat heeft toegevoegd. Daar mag hij de credits voor krijgen zoals Hartman ook de credits mag krijgen voor de wedstrijd tegen Celtic.

22 september 2023 om 13:44

Dat mag ie zeker...hij speelde ook goed. Maar laten we de superlatieven nog even achterwege houden

“Na de 3-2, voelde je dat de 3-3 in de lucht hing”. Het was zo’n rare wedstrijd dat het ook zomaar 4-2 kon worden. Er viel geen pijl op te trekken. Enorme kansen over en weer. Beetje in de lucht lullen van Kwakman.

Wat een gezever van die analisten zeg. Ik denk, en dat zeg ik als Feyenoord supporter, dat het gewoon een 50/50 wedstrijd is! Ajax is erbarmelijk begonnen aan het seizoen maar we moeten nou niet doen of ze er daadwerkelijk niks van kunnen. Ajax komt er echt wel weer bovenop. Ik snap dat het leedvermaak groot is maar er zit nog steeds voldoende kwaliteit in de selectie om Feyenoord het vuur aan de schenen te leggen. Ik kijk uit naar deze wedstrijd. Moge de beste winnen!

ik sta er eigenlijk verbaasd van te kijken hoe positief de wedstrijd door velen wordt ervaren. Ajax kwam op 1-0 door een enorme blunder van Marseille, tot aan dat moment speelden ze echt niet de pannen van het dak of had ik de indruk dat het lek boven was. Daarna valt de 2-0 uit een corner, valt niet zo lang daarna de 2-1 en vervolgens dondert het helemaal in elkaar.

En er wordt wel heeeel makkelijk voorbijgegaan aan het feit dat Marseille echt erbarmelijk slecht was, dat was echt niet de verdienste van ajax ingegeven door het goede spel van de amsterdammers.

Laten we zeggen dat een kinderhand snel is gevuld in onze hoofdstad vandaag de dag

22 september 2023 om 09:40

Ja alles lag aan de tegenstander en Ajax heeft niets zelf gecreëerd en dat Marseille zelf ook scoort door blunders van Ajax ga je even aan voorbij. En een 2-0 uit een corner…. Is dat niet goed gedaan van Ajax? Dit is weer puur afkraken om het afkraken

22 september 2023 om 09:50

je ziet mij ook niet zeggen dat ajax niks goed heeft gedaan, ik probeer alleen aan te stippen dat men wel door een heel erg rooskleurige bril moet kijken wil men (objectief gezien) dit aan duiden als een wedstrijd die perspectief biedt

je speelt tegen een team dat net zo, of misschien zelfs nog slechter georganiseerd is, krijgt 25 schoten om je oren en geeft nog steeds ontzettend veel ruimte weg. Dat zou voor mij nou niet echt iets zijn waardoor ik denk, we hebben de weg naar boven gevonden. Als Marseille en Ajax iets scherper voor de goal waren geweest had het zo 5-9 kunnen worden, nogmaals dat het 3-3 is geworden is meer geluk dan wijsheid.

Ik snap dat veel ajacieen nu alles aangrijpen om maar een beetje positivieit te creeren,maar toch..

Als Ajax als gister speelt wordt het een walkover zondag. De ruimte dat een tegenstander krijgt is echt niet normaal tegen Ajax.
Als een tegenstander net 25 schoten waarvan 12 op goal, 2x zoveel schoten heeft dan jij in eigen huis kan je het moeilijk goed noemen.
Als je dit tegen Feyenoord doet is het binnen no-time 0-3.
Ik snap ook niet dat mensen een stijgende lijn zien, ik vond dat dus niet zo.

Ik verwacht een dikke nederlaag. Dezelfde ruimtes gaat Feyenoord ook krijgen en die weten wel raad met die ruimtes.

22 september 2023 om 10:15

Haha hou op man. Alsof Feyenoord zo’n wereldelftal heeft. Tegen Celtic leek het ook nergens op. Dit Marseille is voetballend zeker niet minder dan Feyenoord.

22 september 2023 om 11:59

Tegen Celtic leek het nergens op? Punt 2: we misten een spits dus dat scheelt al een slok op een borrel. Daarnaast heeft Celtic geen enkele kans gehad op een overwinning en heeft Feyenoord gewoon 2-0 gewonnen in de Champions League. Het hoeft ook niet perse met fantastisch voetbal. Feyenoord is heel degelijk en wel degelijk voetballend beter dan wat Marseille liet zien. Die speelden werkelijk dramatisch

22 september 2023 om 12:18

Nee, het leek inderdaad nergens op. Had ook een wedstrijd in de Conference League kunnen zijn. Maar goed, als je tevreden bent met een 2-0 overwinning tegen 9 man van een matige ploeg als Celtic, is het prima toch? Marseille dramatisch? Heb genoten van spelers als Ounahi, Rongier en Harit, maar goed smaken verschilen.

22 september 2023 om 10:37

Schoten op doel is een indicatie maar beperkt bruikbaar. Komt door reddingen van keepers, met name Gorter stompt de bal vaak. Krijg je weer een shot op doel.

Daarom hebben we tegenwoordig expected goals (xg). Ajax scoorde 2,62 en Marseille 2,37.

Feyenoord is momenteel beter dan Ajax maar je moet ook niet gaan overdrijven. In no time 0-3 zou me erg verbazen. Zelfs Twente die zo makkelijk weer doorheen liep, kwam weer op 2-1 te staan. En die speelde thuis.

De stijgende lijn was duidelijk te zien, met name in Forbes, een reeds door vele afgeschreven dure aankoop. Liet gisteren zien gewoon een goede spelers te zijn met zijn 19 jaar.

22 september 2023 om 11:30

Valt me op dat veel Ajax supporters echt extreem negatief zijn. zo goed zijn we echt niet dat we zomaar ff winnen bij jullie. vooral niet bij jullie.

23 september 2023 om 10:07

Dat is gewoon indekken wat Ajacieden doen. Normaal doen wij dat altijd (en nu nog steeds wel eigenlijk). Speedy geeft een realistischer beeld; we zijn idd favoriet, maar wel maar licht en Ajax uit is vrijwel standaard een sof.

Ja en wij Ajax supporters weten al weken dat dit er aan zit te komen maar de analisten en journalisten hadden natuurlijk verwacht dat Ajax al een machine was in 1 week tijd.
Wij hebben kunnen zien dat het al beter was dan tegen Twente en weten dondersgoed dat zondag gewoon een verliespartij op gaat leveren dus daar hoeven we ook geen sensatie omheen te verzinnen als dat gebeurt. Wij gaan stapje voor stapje vooruit.

Het is altijd gevaarlijk om dit te roepen, echter als je eerlijk bent en na het vertoonde spel kijkt (en je moet je mening geven (daarvoor zit je op tv)) dan zou het heel vreemd zijn als je zegt dat je verwacht dat Ajax het Feyenoord heel moeilijk gaat maken. Ajax kreeg gisteren tegen een heel zwak verdedigend OM zeker kansen maar over het algemeen ligt daar de sterkte van Feyenoord.

Als Ajax een kans wil maken dan moeten er vooral niet zoveel balverlies geleden worden in de opbouw op het middenveld. Berghuis en met name Tahirovic leden ongelofelijk veel balverlies. Of te risicovol of gewoon ziekenhuisballetjes. Tahirovic met name was erg oncomfortabel aan de bal. Neem daarbij dat de backs veel te hoog stonden en het was elke keer meteen open huis. Aan de positionering van de backs valt wel wat te doen op korte termijn. En Tahirovic wisselen voor Vos scheelt denk ik ook. Verder verwacht ik ondanks de vorm van Rensch toch wel dat hij er zondag in staat. Want Gaaei is gewoon een amateur met een profconditie. Een enorme draver. Dan is Rensch de minst slechte. Voor de rest stond het in de tweede helft prima. Daar kan Ajax wel op voortborduren en dan is in eigen huis wel een resultaat mogelijk.

Mooie kop! Ik noem dat een retorische vraag... ;-)

Ik denk echt dat Slot met trillende beentjes naar Amsterdam gaat, want Ajax is toch Ajax...en zo goed speelt Feyenoord ook weer niet..ze kunnen het niet opbrengen om bij 6-1 door te drukken..dus ja zo'n goed elftal is het gewoon niet...en Ajax heeft gisteren gewoon rustig aan gedaan....dus het is niet zomaar gelopen...ohja..en Ajax heeft gewoon meer kwaliteit op het veld staan!

22 september 2023 om 10:56

Ik denk dat je de verkeerde profielfoto hebt geselecteerd

Als ze voorin door blijven gaan met het opstellen van hun abominaal slecht spelende aanvoerder, dan speel je dus al met een man minder. Achterin staan prima verdedigers, zeker met Hato, maar er moet echt hard gewerkt worden aan de communicatie. En communicatie is dus de achilleshiel in dit bijna compleet vernieuwde elftal. Als dat ook maar een kleine beetje wankelt zoals gisteren, dan maakt Feyenoord dit Ajax hard af.

Alsof Feyenoord zoveel beter dan Marseille is. Met name voorin en op het middenveld heeft Marseille echt wel veel klasse lopen hoor. Feyenoord wellicht wat stabieler, maar voetballend vind ik Marseille zeker niet minder.

22 september 2023 om 11:10

Nou duidelijk verhaal, zondag dan minimaal gelijk spel en anders simpele overwinning voor Ajax,kijkend naar jou analise

22 september 2023 om 11:47

Volgens jou redenatie kan Feyenoord dus nooit van Atletico winnen? Atletico heeft namelijk een beter elftal dan Feyenoord.

22 september 2023 om 11:54

Aha...jou verhaal over Marseille zei dus helemaal niets..was gewoon als opvulling bedoeld

22 september 2023 om 12:08

Klopt, je hebt helemaal gelijk.

22 september 2023 om 12:01

Feyenoord won wel van een veel beter Marseille dan hun huidige elftal terwijl het elftal van Feyenoord toen minder was dan hun huidige elftal

22 september 2023 om 12:20

Ajax won in 2009 wel van een beter Marseille en Ajax had toen een minder elftal dan nu. In 1971 wonnen ze zelfs met 4-1 van Marseille, maar toen had Ajax wel een heel goed elftal.

Ik verwacht echt niet dat feyenoord zomaar even wint in de Arena. Zal gewoon strijd worden met hopelijk mooi voetbal. Succes ajaxcieden.

Feyenoord heeft nu in ieder geval gezien waar de ruimte ligt bij Ajax, daar moeten ze zeker gebruik van kunnen maken, Ajax speelde, net als PSV tegen Arsenal, te veel naar het midden op de eigen helft. Al zie ik Steijn zijn tactiek nu ook wel aanpassen naar een pure counterploeg komende zondag, vliegensvlugge driemansaanval waarbij Brobbey wat dieper moet staan dan gisteren en je kan het middenveld gerust overslaan. Vos erin voor de opbouw vanuit het middenveld mocht dat nodig zijn, en vond Taylor gisteren voor het eerst in tijden goed spelen, al was het verdedigend werk nog steeds ondermaats.

Heb het idee dat de analisten en journalisten wel heel graag willen dat Ajax gaat verliezen en liefst zo hoog mogelijk zodat ze weer helemaal los kunnen op Mislintat en Steijn.
ik denk namelijk helemaal niet dat het een walk in the park gaat worden voor Feyenoord. En waar zou opeens die misplaatste arrogantie bij Feyenoord vandaan moeten komen. Laatste 30 jaar 2x gewonnen in Amsterdam, is niet echt reden tot juichen. Gelukkig hebben we Slot die dit ook wel ziet.

Feyenoord is veruit de sterkste ploeg van de eredivisie,maar in wedstrijden tegen Ajax zijn ze echt nooit op voorhand favoriet en meestal naderhand blijkt dat terecht. Als Feyenoord supporter heb ik wel afgeleerd om vol vertrouwen naar deze wedstrijden toe te leven

22 september 2023 om 12:35

Gedurfde uitspraak “veruit de beste van de eredivisie”. Ik heb dit seizoen 3 volledige wedstrijden van Feyenoord gezien, de JC schaal, Utrecht en Celtic en heb nou nog niet de indruk dat ze beter zijn dan vorig jaar (wel vorig jaar rond deze tijd). Daarintegen is PSV wel heel veel sterker als vorig jaar.

Ik mag toch hopen dat Feyenoord niet zo nerveus begint als tegen Celtic, dan sta je zo met 2-0 achter na 10 min.. Spelers als Bergwijn, Forbs en Brobbey zijn er razendsnel uit bij balverlies op het middenveld. En laten we eerlijk wezen, het moet toch een keer gaan lopen bij Ajax..

Met een gerust hart naar de klassieker kijken gaat m sowieso niet worden, ben benieuwd wie er gaat spelen ipv Ivanusec. Zou wel lekker zijn dat Ueda weer fit is, die brengt toch wel wat extra en Sauer zou ik minuten geven.. verder zullen we niet veel wijzigingen zijn denk ik.

Klassieker is altijd een wedstrijd opzich. We hebben altijd moeite tegen Ajax op een 1 of andere manier. Ajax was ook paar klassen beter dan zondag dus we gaan het zien

Vind dit iets te respectloos klinken, om over onderschatting nog maar te spreken.
Wordt een zware pot voor beiden met imo Feyenoord 60% kans op winst, mits alles loopt zoals het hoort te lopen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren