Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Feyenoord boekt oefenzege op Mainz na opmerkelijk incident

Laatste update:

Feyenoord heeft in Marbella gewonnen van FSV Mainz 05. De Rotterdammers versloegen de Duitse middenmoter in een matig duel met 0-2, door doelpunten van Steven Berghuis en Jens Toornstra. Trainer Giovanni van Bronckhorst stelde Tonny Vilhena op als meest defensieve middenvelder en vervanger van Karim El Ahmadi.

/

Jens Toornstra en Dirk Kuyt complementeerden het middenveld van Feyenoord. De eerste helft startte weinig spectaculair, afgezien van een opmerkelijk incident na twintig minuten spelen. Mainz-verdediger Giulio Donati kreeg na aanmerkingen op de scheidsrechter een rode kaart. Na overleg tussen beide trainers mochten de Duitsers tien minuten later toch een vervanger inbrengen en de wedstrijd vervolgde met elf tegen elf.

Voor de rust hadden de Rotterdammers al op voorsprong kunnen komen. Nicolai Jørgensen kreeg twee grote mogelijkheden, maar de Deense topschutter schoot beide keren niet tussen de palen. Na rust werd Mainz wat sterker, maar na een uur spelen nam Feyenoord de leiding. De scheidsrechter van dienst floot voor een vermeende terugspeelbal, wat een indirecte vrije trap in het strafschopgebied van de Duitsers opleverde. Na een tikje van Kuyt, schoof Berghuis de bal in de verre hoek achter doelman Jannik Huth.

Ondanks dat de Duitsers wat kansen creëerden op de gelijkmaker, liep Feyenoord een kwartier voor tijd uit naar een marge van twee doelpunten. Een voorzet van invaller Bilal Basacikoglu werd door Huth losgelaten, waarna Toornstra er snel bij was om de bal binnen te tikken. Zo sluit Feyenoord het trainingskamp in Zuid-Spanje af met een overwinning. Morgen vliegt de ploeg terug naar Nederland.

Denk jij dat Feyenoord dit seizoen kampioen gaat worden?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Overigens hadden de reserves van Feyenoord enkele uren eerder al met 4-1 van Katwijk gewonnen, verschillende spelers kwamen ook in de wedstrijd tegen Mainz in actie. Maar daar hoor je op VZ niets over.

Slechte wedstrijd eigenlijk, passing was erg matig en iedereen was slordig. Je kan merken dat Gio de spelers het veld opstuurden met de opdracht om vooral het wedstrijdritme weer op te pakken. Focus lag al bij Roda uit.

7 januari 2017 om 17:06

Het werd wel vermeld in een topic met oefenuitslagen. Daarnaast was dat volgens mij ook een besloten oefenduel, dus ik weet niet hoeveel daarover te melden was.

De wedstrijd tegen Mainz stelde niet zoveel voor, echt een typische oefenwedstrijd. Stroperig....

7 januari 2017 om 18:17

Oefenpotjes zijn nooit heel serieus te nemen. Gewoon wat wedstrijdritme op doen, wat experimenteren en meer niet. Je ziet spelers ook geen 100% geven in dat soort wedstrijden.

saaie wedstrijd waarbij Feyenoord op 1 moment na niet in de problemen is gekomen. Denk niet dat het experiment met twee vooruit geschoven middenvelders werkt. Gio moet de keuze maken om Tapia op te stellen en een van de vier (elia, Berghuis, Toornstra, Kuyt) te wisselen.

7 januari 2017 om 18:16

Hopelijk wil/doet hij dat maar ik ben er bang voor. Ik zou zelf voor beweging kiezen en Kuyt droppen, of anders Toornstra. Berghuis en Elia zijn momenteel te goed en gevaarlijk om wissel te zetten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren