Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Feyenoord heeft Devin Haen binnen, maar stalt hem direct elders in Nederland

Laatste update:

Feyenoord heeft spits Devin Haen (20) overgenomen van De Graafschap, zo maakt de Stadionclub bekend via de officiële kanalen. De Rotterdammers maken naar verluidt zo’n 150.000 euro over aan de Superboeren. Haen, die ooit te boek stond als een groot talent, speelt komend seizoen op huurbasis voor alliantie-club FC Dordrecht.

Haen heeft tot medio 2026 getekend in De Kuip, met de optie voor nog een jaar. De jonge aanvalsleider uit Winterswijk gold bij De Graafschap jarenlang als een groot talent uit de eigen gelederen.

Zo was Haen als speler van De Graafschap jeugdinternational van Oranje, een gegeven dat niet vaak voorkomt. De rechtspoot vertegenwoordigde Nederland van de Onder 18 tot 20. Na zijn doorbraak in de hoofdmacht van De Graafschap stagneerde de ontwikkeling van Haen, mede door blessureleed.

In totaal kwam Haen in 83 officiële wedstrijden in actie namens De Graafschap. Daarin was de spits goed voor 14 doelpunten en 3 assists. Transfermarkt schat zijn huidige marktwaarde op 400.000 euro, maar Feyenoord maakt volgens eerdere berichtgeving van De Gelderlander slechts anderhalve ton over naar Doetinchem.

Haen moet zijn dromen van De Kuip dus nog even uitstellen, daar Feyenoord hem direct doorverhuurt aan alliantie-club Dordrecht. De jonge spits kan zich zaterdag tijdens een oefenduel direct laten zien tegen zijn broodheer. Dordrecht en Feyenoord oefenen dan om 14:30 uur tegen elkaar.

“Voor mij is dit een unieke kans om een volgende stap in mijn carrière te zetten”, reageert Haen via de clubwebsite van Feyenoord. “Ik ben zeer trots dat ik bij deze grote club een contract heb mogen tekenen en heb vertrouwen in de plannen die de club met mij heeft. Voor nu is het belangrijk dat ik het komende seizoen op huurbasis bij FC Dordrecht veel vlieguren kan maken. Daar kijk ik erg naar uit.”

Ook Mark Ruijl, Head of Global Football bij Feyenoord, komt aan het woord. “Devin is een speler die we al geruime tijd volgen. Ondanks zijn nog jonge leeftijd heeft hij al meer dan zeventig wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie achter zijn naam staan. Wij zijn dan ook verheugd dat hij bij Feyenoord heeft getekend en dat hij middels een verhuurperiode bij FC Dordrecht zich verder kan ontwikkelen.”

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Feyenoord-nieuws? Word nu lid van het Feyenoord Zone WhatsApp-kanaal!

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Wat is hier het nut van? Een versterken voor Dordrecht halen, of hopen dat zijn talent er alsnog uitkomt?

25 juni 2024 om 22:12

Beide, Feyenoord ziet vermoedelijk iets in hem, wellicht op basis van zijn statistieken. Dordrecht heeft ook wat aan hem. Afgelopen jaar werkte het ook goed, drie aankopen voor Dort, twee sluiten aan bij Feyenoord 1 deze voorbereiding, andere wordt nog jaar gehuurd.

25 juni 2024 om 22:36

Doet Feyenoord nou dan gewoon een transfer voor Dordrecht? Want deze speler gaat Feyenoord echt nooit iets mee kunnen..

25 juni 2024 om 23:06

Dat werd ook wel over Ilias Sebaoui en Antef Tsoungui gedacht, maar die krijgen ook een kans deze voorbereiding. Je weet niet hoe het gaat he. Feyenoord scout op een andere manier tegenwoordig, ongetwijfeld zien ze nog iets in hem of achten ze de kans aanwezig dat hij zijn potentie wel inlost.

25 juni 2024 om 23:46

En je ziet vaak dat een speler alleen al meer waard wordt met een topclub op het CV. Dus grote kans wanneer hij mislukt dat ze nog een lichte winst maken. Nog groter is die kans aangezien zijn marktwaarde reeds boven het aankoopbedrag ligt.

3 juli 2024 om 16:10

Feyenoord is met satelietclubs en goede relaties inmiddels een city model gestart met welliswaar lager budget. Schieten met hagel. Stallen en hopen dat je er op de lange termijn winst op maakt. Lange termijn is ((verkoop+doorverkooppercentage over zijn carriere) - (aankoop+doorverkooppercentage+salaris))

Goed onderhandeld weer zeg. 150.000 euro. Onbegrijpelijk. De Graafschap kennende een doorverkooppercentage van 2,5% erbij en ze hebben weer een prachtdeal gesloten. Nou ja hopelijk een hoger percentage. Ben benieuwd.

3 juli 2024 om 15:29

Jaa bizar inderdaad. Een 20 jarige spits die als talent te boek stond voor 150k verkopen. Kan alleen in Doetinchem.

3 juli 2024 om 16:16

Hier zal wel, net zoals bij Frenkie De Jong, wel een mooi doorverkoop percentage zijn afgesproken.

Dus als ik het goed heb is Feyenoord volop bezig met talenten ontwikkelen en van buitenaf kopen. Een gedeelte word gekocht en komt (nog) niet in de buurt bij het niveau van Feyenoord en het ander gedeelte is wat jonger en heeft vlieguren nodig. En in Dordrecht hebben ze een dochterclub ontwikkeld waar ze jaarlijks spelers kunnen stallen om te groeien.

Dat geeft mij als buitenstaander dubbele gedachtes hierbij. Aan de ene kant kijk ik met een jaloerse blik vanuit mijn PSV bril want het is een slimme businessmodel waarmee je onderaan de streep nooit verlies zal lijden. Aan de andere kant geeft het mij soort van Chelsea-Vitesse vibes. Vanuit Feyenoord oogpunt wel zeer slim en toekomstgericht! Wat niet aansluit bij het eerste kan altijd nog met winst doorverkocht worden. Met Dordrecht hebben ze alsnog een soort van Jong team in de KKD lopen en die kunnen nog promoveren ook. Straks verhuur je je spelers dus misschien aan een club dat ook in de Eredivisie speelt.

25 juni 2024 om 22:51

Zoiets hadden psv toch ook met Eindhoven? Maar dat is toch gestopt toen ze met jong psv in de kkk gingen spelen??

3 juli 2024 om 13:54

In feite was dit ook al eerder min of meer het model met Excelsior waarin beide partijen van dezelfde insteken profiteerden. Grootste toevoeging daaraan is nu dat er naast jeugdspelers dus ook gekochte spelers (direct) gestald worden en dat Dordrecht gebruik maakt van de scouting van Feyenoord (zie bijv. aankoop spits Kriwiak).

3 juli 2024 om 14:16

Zonder Feyenoord staat Dordrecht structureel laatste, nu met hulp staan ze 4e. Het is idd mooi dat mocht Dordrecht promoveren je talenten kan stallen in de ED. Het probleem van Feyenoord is verkeerde keuzes in het verleden. Toen ook Feyenoord een jong team kon inschrijven voor de KKD, deden ze dat niet. Nu kom je er bijna niet meer tussen je kan kampioen worden maar niet promoveren of ervoor spelen als andere jong teams niet in het rechter rijtje eindigen in de competitie boven je. Dus dan moet je wat met talenten die je niet meer op belofte niveau wil laten spelen. Dit alternatief is misschien nog wel beter dan een eigen Jong team in de KKD. Er kunnen wat ervaren spelers aansluiten die vanwege de leeftijdsgrens niet aan kunnen sluiten bij Jong Ajax en Jong PSV etc en ze doe ervaring op in een andere omgeving. Nadeel je kan ze niet even overhevelen naar het eerste elftal mocht je heel veel blessures hebben. Ze kunnen wel zoals afgelopen jaar een paar keer stage lopen tijdens interland breaks. Je laat ze dan bij Feyenoord trainen met de spelers van Feyenoord 1 die geen interland verplichtingen hebben.

3 juli 2024 om 14:39

@lwd

Je doet nu alsof het niet inschrijven van het Jong-team destijds een keuze was. Alles was op dat moment totaal verouderd, van de organisatie tot de faciliteiten.
We zaten toen financieel gewoon zeer slecht, en het inschrijven van Jong-Feyenoord zou betekenen dat er drastisch minder kon worden geïnvesteerd in het eerste elftal. Van Geel sprak zelfs uit dat ze moesten kiezen tussen Kuyt terughalen of het team inschrijven. Uiteindelijk schoot Kuyt ons naar het eerste kampioenschap in 17 jaar en hebben we een groot deel van de inkomsten geïnvesteerd in de jeugdopleiding. Inmiddels staat er een hypermodern complex met de beste faciliteiten.

Aan het eind van de rit zijn spelers als Malacia, Bijlow, Kokcu en Hartman "gewoon" doorgebroken zonder KKD-elftal.

3 juli 2024 om 15:14

In principe is het natuurlijk wel een keuze geweest - kiezen tussen sportief succes op korte termijn of kiezen voor toekomstgericht beleid (gericht op de jeugd). Van Geel was daarentegen ook gewoon fel tegen beloftenploegen in de pyramide.

3 juli 2024 om 16:12

Laat ik het zo zeggen: de keuze was gewoon enorm makkelijk.
Het was als kiezen tussen je lekke dak repareren, of een nieuw tuinhuisje bouwen.

Hadden we hebben gekozen voor Jong Feyenoord in de KKD, dan zouden we geen kampioen zijn geworden in 2016/2017. Dan zouden we ook de CL-inkomsten missen die zijn gebruikt als basis voor de update van de gehele jeugd. Dat heeft uiteindelijk een veel grotere impact dan een Jong-elftal waarin we spelers als Verdonk en Bannis misschien 2,5% beter hadden kunnen maken.

Uiteindelijk is het gewoon een enorm goede keuze gebleken.

Interessante aankoop. Die lichting bij de Graafschap is echt geniaal Schoppema, Britlijn, Önal, Hean, Wevers, Yadir en Raterink.

Neem dan van der Logt en van Driel (beide vertrokken) en allemaal al gedebuteerd in het 1ste en Hean, Britlijn en Önal echte toppers.
Deze lichting speelde altijd mee voor het kampioenschap van Nederland. Zeker in het corona jaar waren ze ongelofelijk goed. Onder trainer Siers speelde ze Feyenoord en Ajax van de mat. Zonde dat corona roet in het eten gooide. Hean is echt interessant was jarenlang de goaltjes dief van dit team en doet mij altijd denken aan Huntelaar. Voor €150.000 een hele interessante aankoop snap de Graafschap niet dat hij voor dit bedrag mag vertrekken.

26 juni 2024 om 23:14

Haen had nog maar een contract voor een jaar en draaide geen goed seizoen eigenlijk. Eerste paar maanden geblesseerd en zich dit seizoen ook niet echt kunnen herpakken naar mijn idee. Dan snap ik wel dat ze die 150k pakken. Overigens vind ik het wel jammer dat Van Driel ook vertrokken is, vind ik echt een goede linksback en voor die positie eigenlijk echt wel meer potentie hebben dan Schoppema. Ik vind het zelf onbegrijpelijk dat hij zo de voorkeur gekregen heeft afgelopen seizoen.

Benieuwd wat er gaat gebeuren met Önal en Brittijn. Dat zijn jongens waarin veel interesse zou zijn, bij Önal zelfs van grote clubs in Turkije. Mochten zij beiden nog gaan dan ontstaat er wel echt een groot gat wat opgevuld moet worden.

staat leuk in zo'n bericht van feyenoord zeg, Devin Haen, welkom en veel succes bij dordrecht, nou dan voel je je ook gelijk welkom zeg

3 juli 2024 om 14:47

Tja, het is exact het plan wat met hem besproken zal zijn.

Uit Zieuwent ipv Winterswijk,

Maar bovenal vind ik het jammer dat het er bij de Graafschap niet uit kwam. Heeft zeker een neusje voor de goal en kan goed afronden, maar als centrum spits van de Graafschap is het ook al jaren lastig voetballen. Daarbij is het niet de allersnelste en is ook niet de allergrootste. In een aanvallend team waar hij veel ballen in de 16 krijgt zie ik hem toch wel zijn goals meepakken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren