Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Fernandez piekt op juiste moment en schiet NAC Breda naar finale

Laatste update:

Guyon Fernandez kwam in zijn eerste 721 minuten in dienst van NAC Breda niet tot scoren, maar heeft de club wel eigenhandig een ronde verder geholpen in de play-offs tegen degradatie. De aanvaller scoorde maandagavond twee keer in de met 3-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo en NAC mag zich daardoor opmaken voor de finale tegen Roda JC Kerkrade. Het heenduel in Venlo was ook al in het voordeel van NAC geëindigd: 0-1.

/

Fernandez draaide een allesbehalve gelukkig seizoen bij NAC, maar kroonde zich maandag dus net als in de eerste wedstrijd tot de matchwinner voor De Parel van het Zuiden. De aanvalsleider brak twee minuten voor rust de ban in het Rat Verlegh Stadion: doelman Niki Mäenpää slaagde er niet in om de bal weg te werken, waarna Uros Matic de bal in een klutssituatie bij Fernandez kreeg en die kon de bal van een meter of vijf in het lege doel schieten. VVV moest daardoor twee keer scoren om nog aanspraak te maken op een finaleplaats tegen Roda JC, maar daar slaagden de bezoekers van trainer Maurice Steijn niet in. VVV maakte in de eerste minuten wel haar intenties duidelijk, want men verstopte zich niet en zocht de aanval.

De eerste kans was echter voor NAC: Mats Seuntjens legde de bal terug op Fernandez, maar de ex-speler van onder meer Feyenoord kreeg de bal niet voorbij Mäenpää, die met één been redding bracht. Er ging de eerste helft echter weinig goed; er werd veel balverlies geleden, er werden nauwelijks aanvallen op de mat gelegd en de zenuwen leken dan ook duidelijk mee te spelen. Her en der in het publiek werd gefloten, maar vier minuten voor rust veerden de supporters zowaar een keer op. Dirk Marcellis was met een kopbal uit een hoekschop dicht bij de bevrijdende 1-0, maar Mäenpää dook het leder uit de verre hoek. Twee minuten later moest hij zich echter alsnog gewonnen geven op het schot van Fernanez. NAC ging daardoor met een 1-0 voorsprong de rust in.

/

Het spelbeeld in de tweede helft vertoonde gelijkenissen met dat van voor de verplichte onderbreking, want NAC leunde op de verdediging en liet het balbezit aan de bezoekers uit Venlo. VVV kwam echter niet tot kansen en kwam na 56 minuten goed weg, toen Mäenpää Seuntjens van scoren afhield en een poging van Divine Naah werd geblokt. Na ruim een uur kreeg NAC wederom een uitgelezen mogelijkheid om er 2-0 van te maken, maar Fernandez stuitte oog in oog met Mäenpää op de Fins international en Adnane Tighadouini mikte de rebound wild over. Een minuut later had Seuntjens de tweede Bredase treffer op zijn schoen, maar hij schoof het speeltuig naast. VVV bleef zodoende in leven, maar kwam niet verder dan een volley van Danny Post.

Twintig minuten voor tijd vond NAC dan toch haar verlossende doelpunt: Naah dribbelde het zestiengebied in, zette drie verdedigers op het verkeerde been en schoof de bal beheerst in het doel. Vier minuten later werd het ook nog 3-0 voor de formatie van Robert Maaskant: Seuntjens brak door op de rechterflank en liet Fernandez zijn tweede treffer van de avond maken. Fernandez werd even later met een applauswissel bedankt voor bewezen diensten en zag vanuit de dug-out hoe NAC de wedstrijd rustig uitvoetbalde. De duels met Roda worden donderdag en zondag afgewerkt. NAC begint met een uitwedstrijd in het Parkstad Limburg Stadion.

Denk jij dat NAC Breda de play-offs wint?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Op naar Roda, gaan we hier in Breda nog een taaie aan krijgen

25 mei 2015 om 18:43

Als ik Roda vandaag zag spelen dan denk ik dat NAC er overheen gaat walsen.

25 mei 2015 om 18:48

Als NAC gaat voetballen tegen Roda dan winnen ze ook met 2/3-0. Roda speelt alleen fysiek en lange ballen pompen beetje zoals het gaat bij de boeren amateurclubs. daar moet je niet in mee gaan als je wilt winnen.
Ik zet mn geld op NAC

25 mei 2015 om 18:55

Doelpunten vandaag waren inderdaad ook prachtige lange ballen. Vooral die van Anco op Paulissen. Gewoon blind naar voren getrapt en totaal niet gekeken waar de ruimte lag.

25 mei 2015 om 19:07

Ja, maar dat is 't hem nu. NAC kan ook totaal niet voetballen. En met die Jelle op goal acht ik Roda al helemaal niet kansloos. Gewoon lekker schieten.

25 mei 2015 om 19:18

NAC kan totaal niet voetballen... Ik denk dat je dan toch nog maar een keer moet kijken... NAC heeft prima spelersmateriaal die meer dan aardig een balletje kunnen trappen en vandaag ook perfect een strijdplan hebben uitgevoerd.

Met De Zeeuw, Matic en Naah heb je een sterk middenveld staan en als Tighadouini het op z'n heupen krijgt kan er ook uit het niets een doelpunt vallen. Fernandez die nu aan het scoren is wil ook nog wel helpen, dus ik denk dat je hier iets te makkelijk conclusies trekt...

25 mei 2015 om 19:24

Ik heb NAC vaak genoeg zien spelen dit seizoen en die bakken er niets van, of wil je beweren dat ze met goed voetbal 16e zijn geworden? Om nog niet te beginnen over het puntenaantal want daarmee was je vorig seizoen gedegradeerd.

Laat ik voorop stellen dat ik er absoluut niet makkelijk over denk, maar ik vind niet dat we NAC nu de hemel in moeten prijzen.

25 mei 2015 om 19:28

Heb de wedstrijd van vandaag niet gezien alleen een aantal afgelopen seizoen dat zag er niet goed uit.

25 mei 2015 om 19:35

Fair enough, maar er is een vrij groot verschil tussen een team de hemel in prijzen en zeggen dat ze totaal niet kunnen voetballen. Zie net iets te veel roda supporters die wel erg makkelijk denken over de komende wedstrijden.

Het feit dat NAC zeker niet goed speelde in de competitie moet ook maar vergeten worden, want hoe cliché het ook klinkt: de nacompetitie is toch een competitie opzich.

25 mei 2015 om 21:00

NAC wint van Roda. Die manen hebben gezwijnd tegen Emmen.

nu hopen dat nac de volgende ronde ook overleeft het blijft toch een club die in de eredivisie thuis hoort

Zo, Nac wordt het dus. Ik weet nog niet zo goed wat ik ervan moet verwachten donderdag, welke ploeg de bovenliggende partij zal zijn. Roda zal wel in de thuiswedstrijd een goed resultaat moeten neerzetten, anders ben ik er bang voor dat je in Breda de boot in gaat.

25 mei 2015 om 18:47

Ik weet het ook nog niet. Heb NAC vandaag bekeken en vond ze tot de 1-0 erg zwak, maar bleef gemakkelijk overeind omdat VVV stootkracht miste. Na de 1-0 hebben ze wel flink wat kansen gehad en kon je zien dat ze vrijer konden voetballen. Dan laten ze toch aardig wat zien en ben vooral bang voor hun snelheid.

Ik ziet het als een voordeel dat we eerst thuis spelen, op de een of andere manier heb ik altijd het idee dat dat tweede duel veel meer onder spanning staat en er veel angstiger wordt gevoetbald. Als je dan scoort wordt de tegenstander helemaal nerveus (mits je de thuiswedstrijd goed hebt doorstaan).

Wat ik ook fijn vind is dat iedereen NAC als favoriet ziet, dan wordt er iets minder druk op Roda gelegd. Al zullen beide teams moeten en is een nieuw/langer verblijf in de JL ongewenst.

Denk dat het een spannende tweeluik wordt, waarbij ik denk dat Roda nipt wint.

25 mei 2015 om 18:49

Dat NAC de favoriet is vind ik zelf ook prima, de underdogrol heeft Roda altijd goed gelegen, tegen betere ploegen die zelf het spel maken is de ploeg op zijn best. Kijk maar naar de wedstrijden tegen Heerenveen en PSV dit jaar, misschien wel het beste voetbal dat ze dit seizoen gespeeld hebben.

25 mei 2015 om 18:50

Hopelijk kun je thuis de 0 houden. 1-0 winnen thuis kan al genoeg zijn.

25 mei 2015 om 18:51

Ik denk dat we wat NAC betreft twee wedstrijden gaan zien met dezelfde verhoudingen. NAC laat de tegenstander t spel maken en countert er dan op los.

Emmen speelde vandaag weliswaar een stuk beter dan VVV deed, maar alsnog wist Roda erg weinig indruk te maken. Ik denk dat NAC dit wel weet te winnen over twee wedstrijden, maar spannend gaat t zeker worden.

25 mei 2015 om 18:57

Het zouden wel eens twee hele saaie wedstrijden kunnen worden, want ook Roda wil dat de tegenstander het spel maakt en dan counteren. Dus dan zou 1 doelpunt wel eens voldoende kunnen zijn.

25 mei 2015 om 18:59

Tsja, wat roda niet kan is echt verdedigen of een team compleet kapot spelen. Maar tegen clubs als Emmen die helemaal niks te verliezen hebben en zich ingraven zodra je zelf het spel gaat maken moet je kiezen. Tegen clubs als PSV en Heereveen, die willen en kunnen voetballen zie je dan opeens ook dat het Roda wel lukt om via combinatie voetbal tot kansen te komen. Maar tegen Emmen? Je kan ze of laten komen of hen laten counteren. Dat laatste is gevaarlijker, zie competitie wedstrijd. Dus roda heeft tactisch de juiste keuze gemaakt al is het niet leuk om te zien

25 mei 2015 om 21:01

Laat NAC maar counteren...als je maar wint.
Roda JC heeft helemaal geen topspelers.
Zijn achter Eindhoven geëindigd.

25 mei 2015 om 21:03

NAC zal indien het promoveert toch enkele spelers erbij moeten halen. Wat er nu staat is zwak en daarmee consolideer je het erdivisieschap niet.

Worden 2 leuke wedstrijden donderdag en zondag. Beiden ploegen speelden niet al te best vandaag. Durf geen winnaar op te noemen. Maar Roda heeft denk ik wel meer scorend vermogen dan VVV.

25 mei 2015 om 19:06

Roda scorend vermogen? Dat was waarschijnlijk het grootste verschil tussen NEC en Roda. NEC kon wedstrijden beslissen of achterstanden ombuigen. Roda heeft zelden een rustig laatste 15 min gehad, Ze waren wel beter dan menig tegenstander, maar als je in de 80ste minuut met maar 1-0 voorstaat gaat iedere ploeg er toch in geloven.

25 mei 2015 om 19:37

VVV moest het hebben van platje. En bij Roda lopen er meer spelers rond die kunnen scoren. Dat bedoelden ik te zeggen.

25 mei 2015 om 19:55

Denk eigenlijk niet dat het echt leuke wedstrijden gaan worden omdat beide ploegen het liefst de bal niet hebben en te reageren door te counteren. Als je zoals vandaag bij Roda- Emmen een ploeg hebt die (vol) op de aanval speelt en de ander die dat probeert te bestrijden met counters krijg je een geweldige wedstrijd.

Denk alleen dat je bij NAC tegen Roda zeker in de eerste wedstrijd twee vrij afwachtende ploegen zal krijgen. Zal wel spannend worden maar betwijfel of het echt amusant zal worden donderdag. Zeker omdat het verdedigend bij beide ploegen niet je-van-het is en beide ploegen daardoor ook wat eerder geneigd zijn achterover te leunen. Uiteindelijk denk ik dat de aanvalskracht van Tighadouini en Fernandez van NAC de doorslag gaat geven.

VVV heeft het in de thuiswedstrijd laten liggen. Daarmee komt NAC heel goed weg. Vandaag speelde VVV ook zeer aardig. Alleen het ontbreekt het hele seizoen al aan scorend vermogen. Toen VVV echter vol voor de aanval koos ging het helemaal mis. Uiteindelijk terechte overwinning voor NAC.

NAC had alles de gehele wedstrijd gewoon onder controle met een vlammende tweede helft.
Natuurlijk ook tactisch geholpen omdat Vvv moest komen.

Al en met al ben ik wel tevreden over het vertoonde spel van Nac.
Ik heb vertrouwen voor de wedstrijd tegen Roda.

Ik heb me trouwens best wel geirriteerd aan de commentator en ook aan huilebalk Toine.
Wat is er mis met een helft of een half uur verdedigen/controleren?
Dit is de nacompetitie hoor, men speelt voor lijfsbehoud nota bene.

Ook op het laatst, maakt die verslaggever de belachelijke vergelijking met Zlatan (legt zo de woorden bij Demi in de mond) en als ze dan later erachter komen hoe belachelijk die vergelijking was dan geeft die Toine snel Demi de schuld.
Hahaha dat was echt triest.

25 mei 2015 om 19:03

Hoezo wat werd er dan gezegd over zlatan?

25 mei 2015 om 19:08

De 2-0 van Divine Naah ontstond uit een mooie actie van hem zelf. Hiermee wilden ze de vergelijking maken naar de goal van Zlatan tegen NAC in 2004.

25 mei 2015 om 19:19

De laatste kapbeweging van Naah bij de 2-0 was dezelfde beweging en hoek als die van Zlatan tegen Nac.

Dus de verslaggever interviewt Demi de Zeeuw na de wedstrijd en dringt hem eigenlijk op om die vergelijking te maken met Zlatan (wat veel te ver ging).

25 mei 2015 om 19:47

ah oke, heb de goal zojuist gezien. Het was weeen lekker goal hoor maar die van Zlatan ging inderdaad nog een stuk verder.

25 mei 2015 om 19:13

Mee eens. Vvv had de bal in de eerste dertig minuten maar nauweijks kansen en nac had ook met 4 of 5-0 kunnen winnen. Daarnaast duurt een wedstrijd niet dertig minuten. Verstandig aangepakt van Maaskant en goed uitgevoerd. Had nac mazzel in venlo met een balcop de lat en paal dan had het nu ook meer kunnen zijn.

25 mei 2015 om 19:36

Alleen omdat VVV vandaag vol op de aanval speelde. En na vrijdag dus wel moest komen. Makkelijk praten als Nac'er. Desondanks succes tegen Roda.

25 mei 2015 om 19:51

VVV vol op de aanval? Is me in het stadion niet echt opgevallen. Hooguit tweede helft bij een achterstand probeerden ze wat druk te zetten.

Uiteindelijk toch een gebrek aan kwaliteit bij VVV denk ik Weinig creativiteit en te weinig stootkracht voorin

25 mei 2015 om 21:04

gezien de uitslagen over beide wedstrijden was NAC toch niet dik de bovenliggende partij.

25 mei 2015 om 20:46

Toine is een Willem II supporter die al heel het seizoen geniet dat het zo slecht gaat met Nac, en dat maar vaak genoeg op TV laat weten. Triest, niet genieten van je eigen succes, dat zegt genoeg.

Nu ging het niet zoals hij hoopte, en uitte hij zijn frustratie. Is toch een vooruitgang, dat hij niet weer huilend op TV komt.

25 mei 2015 om 20:53

Bam. Dat was ik helemaal vergeten ja.
Toine is Willem 2 supporter. Dit verklaart een hoop idd.

Nu vind ik hem helemaal triest en niet omdat hij voor W2 is hoor.
Maar dat je dat zo naar voren moet laten komen op de landelijke televisie.. bah bah.
Ik ben als Nac supporter zelfs blij dat die kruiken weer terug zijn, wij middenmoters (of lager) hebben derby's hard nodig om voor genoeg druk te zorgen bij de spelers.

Enfin, het was al duidelijk dat die man zijn emoties niet onder controle heeft

was een saaie wedstrijd nac die blijft wel in de eredivisie

Als Fernandez op het juiste moment had gepiekt dan had NAC geen p/d-wedstrijd hoeven te spelen.

25 mei 2015 om 19:12

Ach ja... Daar doe je niks meer aan dus NAC kan beter in zn handjes knijpen dat ie t nu als nog doet. Het beeld had er bij bjvoorbeeld kowet ook heel anders uitgezien als Plet ook aan het scoren was geslagen...

25 mei 2015 om 19:15

En seuntjes van drie meter voor open doel in de arena gewoon had binnen geschoten en als en als en als :-)

Nou, NAC en De Graafschap maar eredivisie dan.

Toch jammer dat deze 2 clubs tegen elkaar moeten , kwa stadion horen ze allebei in de eredivisie. K hoop dan ook dat de graafschap verder gaat ipv volendam , komt veel meer publiek , goeie sfeer en bij volendam zit geen hond op de tribune.

Fernandez scoort hou Nac in de race.
Nu nog tegen Roda scoren en Nac blijf in de eredivisie .
Zal Maaskant en de leiding Fernandez toch bij de club houden voor het volgende,
seizoen ? Ze hebben besloten dat ze nu niet meer met hem doorgaan dus ik ben benieuwd .

Zulke geweldige goals waren t ook weer niet ondanks je ze toch wel moet maken.

Verdiende overwinning van nac. wij hadden weinig in te brengen vandaag. Nac, succes tegen roda!

Die Fernandez blijft me verbazen. Hij was echt dramatisch tot aan NAC - Groningen, en sindsdien de held van Breda. Het kan raar gaan in het voetbal...

Het wordt wel een beladen wedstrijd Roda-NAC . Voor Roda is promoveren eigenlijk echt een noodzaak en NAC mag absoluut niet degraderen.

NAC gaat dit wel winnen denk ik die hebben veel meer kwaliteit.

Er is geweldig gevloekt op Fernandez en nu is hij het mannetje.
Stelletje dwazen.
Let op NAC wint ook van Roda JC.

26 mei 2015 om 12:27

Vond Fernandez een natte dweil in de spits maar sinds die begint te scoren aan de lopende band ben ik ontzettend blij met hem!

Je kan het de supporters niet kwalijk nemen dat ze kritisch zijn, ook de supporters waren nerveus de 2e helft van de competitie en als er dan een spits komt die redelijk wat kansen heeft verknalt dan worden er automatisch dingen geroepen. Dit is bij elke club het geval.

Wauw,ik hoop echt dat NAC het gaat redden,notabene Roda als tegenstander.
Beter had NAC tegen kalibers als Graafschap geloot.
Ten Rouwelaar heeft vandaag weer credits geboekt,degelijk gekeept.
Als ik VVV zag voetballen de eerste helft,dacht ik even dat de winst naar Venlo met de bus mee ging.
Echter vond ik uiteindelijk NAC stukken effectiever.
Van Thigadouini had ik overigens meer verwacht.

26 mei 2015 om 12:13

VVV heeft eerste helft amper kansen gecreëerd, een kopballetje van die centrale verdediger en een verzet die geblokt werd. NAC speelde gewoon degelijk de eerste helft. op eigen helft opvangen en vanaf de middenlijn druk zetten. De grootste kansen waren voor NAC de eerste helft . Vrijdag had VVV moeten winnen maar NAC was thuis wel 1 of 2 maten te groot voor Vvv.

Tegen Roda gaat nac dr aan

Roda is een soort mijnenveld waar clubs overheen moeten: de ene keer komen ze er simpel doorheen (Sparta, Excelsior, Fortuna etc.), de andere keer verliezen ze alleen een been (FC Emmen, Den Bosch etc.) en de andere keer gaan ze vol onderuit (PSV, Heerenveen, Helmond). Ik zou mijn geld nergens op in durven zetten, wetende dat beide clubs vechtvoetbal kunnen spelen, en soms best wat leuks op de mat kunnen leggen. Hoop uiteraard op Roda, denk dat NAC naast de schoenen gaat lopen.

HUP NAC Vooral zelfde werklust tonen als Roda zal gaan doen! Om kwaliteit kan (met nadruk op kan) je dan het verschil maken. NAC is gewaarschuwd!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren