Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Fenerbahçe hoort straf voor bizarre taferelen in Super Cup-duel met Galatasaray

Laatste update:

Fenerbahçe heeft de strijd om de Turkse Super Cup officieel met 0-3 verloren van Galatasaray. De Turkse tuchtraad (PFDK) heeft daarnaast ook een boete van vier miljoen Turkse Lira uitgedeeld, omgerekend zo'n 115.000 euro. Het is het gevolg van de bizarre gebeurtenissen die zondag plaatsvonden.

Fenerbahçe trad uit protest aan met het Onder 19-team, terwijl Galatasaray op volle oorlogssterkte kwam opdagen en al binnen een minuut spelen op voorsprong kwam via Mauro Icardi. Na de vroege 1-0 besloten de spelers van Fener het veld onmiddellijk te verlaten. De meest recente aanleiding voor Fenerbahçe om van het veld te stappen is wat er onlangs plaatsvond in Trabzon tegen Trabzonspor.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Al tijdens die wedstrijd werden onder meer Dominik Livakovic en Dusan Tadic belaagd door voorwerpen uit het publiek. Vrijwel direct na het laatste fluitsignaal bestormden Trabzonspor-fans het veld en spelers van Fenerbahçe. Als gevolg van die wanordelijkheden moet Trabzonspor zijn komende zes thuisduels zonder publiek spelen.

In aanloop naar de veelbesproken Super Cup-finale verzocht Fenerbahçe de Turkse voetbalbond om een buitenlandse scheidsrechter aan te stellen, wat niet gebeurde. Daarnaast verzocht Fenerbahçe de bond om uitstel van de finale vanwege het aankomende Conference League-duel met Olympiakos. De Turkse bond veegde ook dat verzoek van tafel.

Het leidde tot veel woede bij Fener, waardoor men besloot het Onder 19-elftal naar de Super Cup-finale te sturen. Het plan was om stapsgewijs steeds meer spelers te laten uitvallen, om vervolgens met minder dan zes spelers over te blijven en een staking te forceren. Doordat de 1-0 van Icardi al na 53 seconden viel, ging er een streep door die plannen en werd het hele elftal naar de kant gehaald.

Fenerbahçe bracht na de wedstrijd een statement uit, waarin het duidelijk maakte waarom het besloot van het veld te stappen. De Gele Kanaries verklaarden dat ‘twintig jaar onrechtvaardigheid in het Turkse voetbal’ ten grondslag lag aan het rigoureuze besluit. “De Fenerbahçe-gemeenschap blijft zich zowel op sportief als juridisch vlak uitspreken tegen het oneerlijke systeem in het Turkse voetbal.”

De club leverde vervolgens een opsomming van zeker acht ‘verdachte’ gebeurtenissen in de afgelopen twintig jaar die voor hen ongunstig uitvielen. Zo wees Fenerbahçe onder meer naar een ‘bewuste aanslag’ op de spelersbus in 2015, een valse beschuldiging voor matchfixing in het seizoen 2010/11, onterechte uitsluiting van Champions League-voetbal en vele financiële tegenslagen door inmenging van de Turkse bond. De druppel die de emmer deed overlopen was het schandaal in het duel met Trabzonspor.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als fenerbahce nog een paar weken niet betaald is die boete gelukkig nog maar 50.000 euro waard

Het is toch lachwekkend dat Trabzon MAAR 6 thuiswedstrijden zonder publiek moet spelen? Geef ze minimaal 15 wedstrijden of een seizoen zonder publiek, kijk wat ze dan gaan veranderen! TFF is echt een grap, niet normaal hoe abnormaal slecht ze zijn. diep en diep triest

11 april 2024 om 16:58

Klopt 6 is echt belachelijk. Wat nog belachelijker is, is dat het onlangs is verlaagd naar 4. Oftewel, vrijbrief om volgend jaar weer te jagen op onze spelers.

Is dat het? Nu kunnen we een trend verwachten van clubs die het veld verlaten wanneer ze achter staan.

11 april 2024 om 17:17

Grappig om te doen alsof ze het veld verlieten omdat ze achter stonden. Fener zou de wedstrijd sowieso niet uitspelen, dat was al bekend. Alleen niemand wist hoe. In de artikel zijn ze ook maar aan het speculeren. Waarschijnlijk zouden ze van het veld stappen wanneer de bal uitging. Dat gebeurde dus pas bij het doelpunt.

11 april 2024 om 17:27

Sterker nog, kerem akturkoglu zei voor de wedstrijd tegen een speler van onze u19: laat degene die de aftrap heeft de bal uitschieten, dan kunnen jullie doen wat jullie van plan zijn. Echter viel Galatasaray toch aan toen ze aftrap hadden en hebben ze de goal gescoord.

Je ziet kerem ook niet in beweging komen na de aftrap, omdat hij ook verwacht dat gs de bal zal uitspelen.

11 april 2024 om 17:45

Kerem heeft dat dus ontkracht, GS was niet op de hoogte hoe Fener het veld wilde uitstappen, denk je nou echt dat Kerem dat gaat afspreken met de kinderen van FB die niet eens het fatsoen hebben om de spelers van GS een hand te geven voor de wedstrijd? GS was wachtend aan het tikken om te kijken wat Fener ging doen, toen Fener spelersBesloten druk te zetten had GS geen genade en maakte zij de 1-0.

11 april 2024 om 17:49

Pff als we dat al drukzetten gaan noemen ahhah. Maarja ik vind het alleen maar mooier dat gala heeft gescoord, en dan nog zo juichen tegen kindjes van 18. Toont weer de karakter van ons aardsrivaal aan de rest van de wereld.

11 april 2024 om 18:18

Lijkt me niet slim om over karakter te praten als je als club zijnde niet eens 3 wedstrijden in de week kunt spelen zoals de overige teams in de conference league het deden, we juichen inderdaad omdat we jullie een platte hand hebben gegeven voordat jullie het veld afliepen.

11 april 2024 om 18:31

Dit statement heeft niks met 3 wedstrijden niet in de week kunnen spelen, dat weet je zelf ook. Er stond al een wedstrijd op voor dat weekend in de competitie. Fener had zijn wedstrijd makkelijk op een vrijdag of zaterdag kunnen spelen volgens schema. Om nou een supercup ertussen te proppen per se op een zondag tegen de concurrent die misschien kan uitlopen bij een gelijkspel is nergens voor nodig, net voor een europese wedstrijd die veel belangrijker is voor heel het turkse voetbal. Een nietszeggende supercup kan ook op een andere datum. En waarom is het zo moeilijk om een buitenlandse scheidsrechter te accepteren?

11 april 2024 om 18:56

Het was al een tijdje bekend dat de bekerduel op 7 april gespeeld werd, GS heeft ook een derby moeten spelen toen er tegen Barca gespeeld werd in dezelfde week, toen was het niet belangrijker voor het Turkse voetbal zeker? Fener moet niet doen alsof alles en iedereen tegen hun is want dat is absoluut niet zo, zowel Dursun Ozbek als Erden Timur hebben aangegeven dat het geen probleem is als er een buitenlandse scheidsrechter gaat fluiten, is alleen wel in jullie nadeel want je hebt 8 wedstrijden dankzij Turkse scheidsrechters weten te winnen met een late penalty.

Alle galasupporters die op puntenmindering in de competitie hoopten, kunnen dit nu huilend in hun dagboek schrijven.

11 april 2024 om 17:29

Even een vraag. Absoluut niet om te bashen maar hebben de spelers van fener ook straf gekregen, die klappen hebben uitgedeeld? Kan me bij ons een joseph herinneren die geschorst werd wegens “slaan” van een supporter die kwam aanvallen?

Verder vind ik de straffen voor zowel Fener als Trabzon beiden belachelijk.

11 april 2024 om 17:39

Oosterwolde en irfancan zijn 1 wedstrijd geschorst. Maar josef werd toen 1 wedstrijd geschorst vanwege zijn rode kaart, en kreeg geen extra straffen voor het slaan. Dus als we dat als voorbeeld gaan nemen, horen onze spelers ook geen straf te krijgen.

11 april 2024 om 17:54

Waar kwam die rode kaart door dan?

11 april 2024 om 18:05

Door de scheidsrechter? Ik raad je aan om het besluit bij josef van de PFDK terug te lezen. Er staat letterlijk dat hij 1 wedstrijd automatische schorsing krijgt vanwege zijn rode kaart en dat hij geen EXTRA straffen krijgt voor het slaan. Bij ons krijgt niemand rood maar ze worden toch gestraft. Maargoed ik snap verder niet echt wat je nou bedoeld.

11 april 2024 om 18:37

Want ze hadden de rode kaart niet kunnen seponeren? Ga je serieus PFDK aanhalen, terwijl juist jouw club tegen heel PFDK/MHK/TFF oorlog is begonnen? Een beetje hypocriet vind je niet?

11 april 2024 om 18:42

Waar heb je het allemaal over man, ze hebben toch allemaal 1 wedstrijd schorsing gehad? Jij haalt josef erbij, ik geef alleen aan dat hij was geschorst omdat hij rood kreeg van de scheids. En onze spelers geschorst zijn zonder uberhaupt een rode kaart. Als het aan mij lag kregen ze allemaal helemaal geen straf.. wat wil je nou??

11 april 2024 om 22:03

Als je mijn eerste zin goed leest was het een gemeende vraag, waarom jij met bepaalde “statements” komt, waarop ik weer in ga. Ik volg de Turkse competitie niet en de berichtgevingen ook niet meer na de bizarre taferelen die ik de afgelopen maanden heb gezien. De reactie van de supporters, bestuurders en het functioneren van TFF is zo kansloos dat ik besloten heb om het niet meer te volgen dit jaar. Dus ook de berichtgevingen niet. Als ik het tegenkom op Vz wil ik het nog weleens lezen maar de Turkse media volg ik ook niet, dus dacht vraag het even hier. Maar goed heb mijn antwoord. Dank daarvoor.

11 april 2024 om 17:51

Als Fener nu een puntenvermindering van bijv 3-6 zou krijgen, zou niemand meer naar de laatste wedstrijden tussen Fener en Gala kijken. Dit gaat om kijkcijfers en geld, dat begrijp je wel toch? Vandaar dat de scheidsrechters bijna elke wedstrijd gala en fener proberen te laten winnen, zodat de derby nog spannender kan zijn.

11 april 2024 om 18:10


Denk eerder dat er dit in de dagboek komt


Lief dagboek
Vandaag hebben we tijdens de supercup binnen 1 minuut tegen onze concurrent gescoord. Daarna gingen ze huilend het veld af en wonnen wij de beker

Einde

Het is de omgekeerde wereld om Fenerbahce te straffen. Die maken heel terecht een statement. (Hadden meer ploegen moeten doen) Onder andere omdat Trabzonspor een veel te milde straf krijgt. Het gevolg is dat Fenerbahce zelf wordt gestraft. Dit is meteen het bewijs dat Fenerbahce weldegelijk een goed punt heeft en dat de Turkse voetbalbond een grote grap is

11 april 2024 om 18:21

Jayden is maar 1 wedstrijd geschorst na een poging tot doodslag schop van hem, en dat op een weerloze supporter die al op de grond lag met een paar man op hem, de Turkse voetbalbond is inderdaad een grote grap.

In dit artikel staat een korte omschrijving met de redenen van dit seizoen waarom Fenerbahce protesteerde, maar dit was slechts de druppel die de emmer deed overlopen.

De werkelijke reden kun je zien in een gedetailleerde video op Youtube (kanaal van Fenerbahce TV (FBTV)) getiteld: “Fenerbahce’mize yapilan haksizlar”. Engelse ondertiteling is ook beschikbaar (cc). Het gaat namelijk niet alleen om dit seizoen.

Kan VZ deze video misschien niet linken in dit artikel? Ik zou dat erg waarderen, want ik zie nogal veel retoriek in de comments hier. De club heeft de video niet voor niets geplaatst, ook ingezonden naar de UEFA, juist omdat we zo geloven in ons gelijk.

Hoezo 'bewuste aanslag' met aanhalingstekens? De voorruit van de spelersbus van Fenerbahçe met een groot kogelgat voor de chauffeur zijn stoel. Bus beschoten op een viaduct in een bocht. Nog steeds niemand aangehouden. Eerst feiten kennen.

In Turkije kan je je “onschuld” wel “fixen” door onderanderen wetten in de nacht te veranderen.
De UEFA wist gelukkig wel voldoende.
Zelfs in hoge beroep bij het CAS vangde de “sikeciler” nul.
Waarom gaat ze geen rechtzaak beginnen dan??
Elke harambahce fan weet heel goed waarom niet.

Poeh poeh wat een straf zeg. Fenerbahçe wordt hier even flink gematst door door de bond.

Ah ja Ali Koc en zijn speeltje moeten in de race gehouden worden door hun vriendjes van de voetbalbond. Normaliter moeten ze een aantal seizoenen verbannen worden van het bekertoernooi maar nee hoor, het wordt een geldboete die voor Ali Koc een gift zal zijn.

Ik probeer fener te begrijpen in deze situatie. Ze hebben gelijk als het gaat om de taferelen in trabzon, maar hier hoeven andere clubs toch niet de dupe van te zijn? Met dit soort acties ga je ook geen reet bereiken. Speel gewoon de wedstrijden die je moet spelen. Natuurlijk wordt je geen kampioen als elk jaar de selectiespelers op het trainingsveld speculeren over de gang van zaken in plaats van mentaal in orde arbeid te verrichten. En zijn ze geen kampioen? Beginnen weer corrupte speculaties over de kampioen van dat jaar. Je moet gewoon accepteren dat Ali Koc een zakenman is en niks met voetbal te maken heeft. Maar mensen blijven hem weer volgen, omdat hij geld heeft. Winnaar in deze situatie? Aziz Yildirim.

Zou me niks verbazen als Fener binnenkort dreigt (of aanklopt) bij de Bulgaarse of Griekse bond om volgend jaar daar in de competitie mee te spelen. Zijn al een tijd op ramkoers met de bond die nergens naar wil luisteren en alleen maar hypocriet blijft doen richting hen. Vooral niet helpen en alleen maar tegenwerken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren