Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Felbegeerde Braziliaan Roque (18) spreekt voorkeur uit: ‘Droomt elk kind van’

Laatste update:

Het Braziliaanse toptalent Vitor Roque heeft over interesse niet te klagen. De achttienjarige spits van Athletico Paranaense staat in de belangstelling van Barcelona, Real Madrid, Paris Saint-Germain en Chelsea. Hij heeft echter een duidelijke voorkeur voor Barça. Eind januari maakte Mundo Deportivo nog bekend dat de Catalanen bereid zijn om 35 tot 40 miljoen euro op tafel te leggen om Roque komende zomer in te lijven.

Roque werd vorige maand achttien jaar. Hij kwam al 38 keer uit voor het eerste van Athletico Paranaense en produceerde daarin 8 treffers en 3 assists. Op het Zuid-Amerikaanse kampioenschap Onder 20 werd hij gedeeld topscorer met zijn ploeggenoot Andrey Santos. Beide aanvallers waren op het jeugdtoernooi goed voor zes doelpunten. De groeibriljant staat op de radar van verschillende topclubs, maar heeft een voorkeur voor los Azulgrana. “Barcelona is een grote club waar elk kind van droomt om voor te spelen”, zegt Roque tegenover TV Globo. “Ze geven ook altijd kansen aan talenten uit de eigen jeugdopleiding.”

Ondanks dat Spaanse media eerder al melding maakten van een transfersom van 35 tot 40 miljoen euro die Barcelona bereid is om aan Athletico Paranaense te betalen, wil Roque een definitief vertrek uit Brazilië nog niet bevestigen. "Ik probeer mijn best te doen bij Athletico Paranaense. Ik weet dat Barcelona en andere clubs geïnteresseerd zijn, maar ik wil me concentreren, ik heb hier een contract tot 2027. Ik doe mijn best en misschien, als het goed is voor Athletico, voor mij en voor mijn familie, kan een transfer worden gerealiseerd.”

Roque, die de jongste doelpuntenmaker in de Copa Libertadores werd, moet op termijn Robert Lewandowski opvolgen in de spits bij de Catalanen. De Pool scoort nog altijd aan de lopende band, maar begint met zijn 34 jaar op leeftijd te raken. In de jaren dat hij nog meekan, moet Roque in zijn schaduw worden klaargestoomd.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Onjuist, elk kind droomt van speler voor ons aller AJAX Amsterdam.

De bedragen die ze nu neerleggen voor een talent uit Z-Amerika worden ook steeds hoger. 40 miljoen voor jochie wat nog niks heeft laten zien.

10 maart 2023 om 16:09

Behalve John Guidetti

10 maart 2023 om 16:16

Ik moest zojuist een beetje overgeven in mijn mond en dat kwam niet door mijn imposante lunch

10 maart 2023 om 17:19

Vertel eens meer over je imposante lunch

10 maart 2023 om 16:24

Als hij een basisplaats weet te veroveren bij Barca dan is dat bedrag nog redelijk goedkoop aangezien het een topclub is. Als het een speler word zoals die ene Braziliaanse middenvelder dat nog geld te goed krijgt van Barcelona dan heb je een gigantische miskoop.
We hebben in de Eredivisie niemand van 18 bij het eerste elftal bij de topclubs spelen anders zou zo jongen ook veel meer waard zijn.

10 maart 2023 om 16:34

Uiteindelijk is een nachtmerrie ook een droom

10 maart 2023 om 17:48

Ach. De wal keert het schip wel in de toekomst met die onzinnige transferbedragen.

Dat gaat een beetje lastig als je eerst 200 miljoen euro moet besparen voor je uberhaupt spelers aan kunt trekken. Het lijkt me dus ook meer een gerucht dat Barcelona bereid is dat op tafel te leggen. Een jong talent van 18 jaar geniet ook vast niet de prioriteit als men eenmaal de transfermarkt op kan. Die gaan dan ongetwijfeld voor directe versterkingen tot er meer mogelijk is.

10 maart 2023 om 16:15

Klopt niet. Barca kan nog steeds spelers blijven aantrekken. LaLiga wil alleen dat ze hun salarishuis verlagen met 200 miljoen. Barca kan nog steeds 35 miljoen voor deze jongen op tafel neerleggen en hem vervolgens inschrijven bij Barca B omdat hij pas 18 is. In dat geval kan hij nog steeds voor het 1e uitkomen zonder dat LaLiga dat kan weigeren

10 maart 2023 om 18:13

Haha wat een mooie constructie.

Maar uiteindelijk gaat het erom dat Barcelona financieel gezond wordt. Constructies bedenken om de boel te omzeilen gaat nooit lang goed.

Heb leuke verhalen over hem gehoord maar heb hem nooit live zien spelen. Kom er maar in @blink182 en @jogabonito.

Verder vraag ik me af hoe we weer transfers gaan moeten realiseren als je die Tebas weer hoort. Het gaat weer een frustrerende zomer zijn... Ik denk niet dat Barça nog eens activa gaat verkopen, er moeten een andere inkomstenbron gevonden worden.

10 maart 2023 om 16:20

Fysiek een hele sterke spits voor zijn leeftijd en lengte. Snel, veel power, zo goed als volledig tweebenig en een echte afmaker voor de goal. Persoonlijk vind ik dat hij zijn techniek in de kleine ruimte nog kan verbeteren.

10 maart 2023 om 16:53

Positieve punten:
Hij is tweebenig. Heeft een goed afstand schot. Kan goed koppen. Is letaal voor het doel, zeker voor iemand van zijn leeftijd. Hij is een vechter.

Minpunten:
Hij is niet de snelste. Is niet zo goed in kleine ruimtes. Heeft ook niet een geweldige first touch.

Als je me vraagt of Barcelona hem moet halen: ik weet het niet. Is niet een speler waar ik verliefd op zou kunnen worden. Maar we zullen zien.

10 maart 2023 om 16:55



sterk, redelijk technisch, ontzettend doelgericht en klinisch. Qua stijl (ondanks geringe lengte) doet het me wel een beetje denken aan Luis Fabiano. Maar verwacht veel meer van Endrick bij de Selecao in de toekomst als nummer 9. Ik zie in Roque niet het toptalent waar men het over heeft eerlijk gezegd. 35/40m vooral als Barca zijnde: zou de gok niet wagen.

10 maart 2023 om 17:43

Barca gaat Ansu Fati en/of Ferran Torres proberen te verkopen. Dan zal er wel wat budget vrij komen.

Ik droomde als kind niet van om bij Barca te spelen eigenlijk haha. Mijn droom als kind als ik de kans had profvoetballer te worden was of bij Arsenal te spelen of bij Milan. En dan een lichte voorkeur voor Milan. Dat is bij elk kind gewoon anders.

Verder gewoon benieuwd of Barca in staat is om hem te betalen of het meeste kan bieden als je ziet welke andere clubs geïnteresseerd in hem zijn. Maar eerlijk, voor een jonge speler zou Barca misschien wel de beste keuze zijn samen met Real. Toch het idee dat zij jonge spelers eerder een kans geven dan bijv. PSG en Chelsea die genoemd worden.

10 maart 2023 om 17:32

Ik wilde altijd gewoon voor fc utrecht voetballen, eigenlijk niks anders.

Als kind ben je toch gewoon voor een club uit je eigen stad/regio/land lijkt mij?!

10 maart 2023 om 18:17

Dat is voor iedereen anders. Ik ben geboren in Gouda, daar valt over voetbal weinig te dromen. Rotterdam of Utrecht was voor mij het andere eind van de wereld. In mijn tijd was Milan de beste club ter wereld. Ik heb 1 keer een Milan-trainingspak gekregen van mijn vader, maar dat was het wel. Dromen over profvoetballers worden voor een bepaalde club deed ik niet. Misschien voor oranje.

Barcelona is verleden tijd alleen beseffen ze dit zelf nog niet.

10 maart 2023 om 17:45

Ze staan toch lekker op kop met 9 punten. Hebben nog kans om een treble te winnen. Supercup/copa en titel. Dus als dit als verleden tijd word aanzien. Is het toch best knap !

10 maart 2023 om 18:38

Vooral het mislopen van de vele miljoenen in de CL en Uefa cup gaat ze pijn doen. Daar kan een kampioenschap of beker niets tegen doen.

10 maart 2023 om 19:00

Het zijn de laatste stuiptrekkingen van een club in verval, Messi droeg de club.

Vreemd als er eerder vermeld is dat Barca van de zomer geen nieuwe spelers mag contracteren.

Nope, er blijft maar 1 club de ALLERmooiste van allemaal.. en dat is uiteraard ADO Den Haag!!

De Premier League is de rijkste en ondertussen de sterkste competitie ter wereld met clubs als Liverpool, United en Arsenal waar veel kinderen van dromen maar bij de meesten blijft Barca en/of Madrid toch altijd nog een streepje voor hebben. Zelfs wanneer de competitie of de clubs specifiek in een moeilijke periode verkeren zoals deze Roque ook weer bewijst. Wat betreft Roque zelf, een gigantisch talent maar dat zijn we wel gewend van deze Brazilliaanse jochies. Echter imo niet de A+ of S-tier die ze de laatste jaren wel vaker produceren zoals Rodry, Vini of nu Endrick. Dat wil echter niet altijd iets zeggen over hun ontwikkeling en hoever ze komen. Deze Roque is niet van hetzelfde kaliber als Endrick, dat ziet iedereen en is in Brazillie zelf ook algemeen aangenomen maar dat wil niet zeggen dat hij niet beter en meer succesvol kan worden.

10 maart 2023 om 19:06

Dat is ook niet zo gek, PL kan wel de rijkste zijn maar een Arsenal en Liverpool (op Salah na) betaalt niet zo goed als Real Madrid en Barca. Die staan standaard in het rijtje van best betalende teams samen met PSG. De laatste keer dat een Arsenal kampioen werd, toen was deze jongen niet eens geboren. Die kan je beter vervangen door City of Chelsea. Man U betaalt goed maar geen sportieve successen

10 maart 2023 om 20:05

Hangt er van af hoe je het bekijkt. Over de hele club wel inderdaad. Dat is ook niet zo heel gek met een basketball team, een vrouwen team, een 2e team dat met uitsluitend spelers met een professioneel contract mag spelen en een boel sterren in het team. Als je dan naar specifieke spelers gaat kijken. Wat een Maguire, Pogba, Sanchez etc verdiend hebben krijg je niet bij Madrid hoor met die kwaliteiten. Dat krijgen een Modric en Benzema al nauwelijks. Casemiro is er ook weer aardig op vooruit gegaan financieel, Varane idem. Arsenal betaalde 20 jaar geleden gewoon competitieve salarissen. De voorbije jaren minder (hoewel Ozil ook gewoon absurd was) maar dat was noodgedwongen na het nieuwe stadion, die gaan de komende jaren ook weer in transfer- en salarisuitgaven stijgen. Liverpool doet de laatste 6-7 jaar ook gewoon weer vrolijk mee. Benzema, Modric, FDJ, Pedri, Militao, Vinicius, Araujo, Lewa... Ik geef je op een briefje dat al die jongens zonder uitzondering in Engeland een stuk meer kunnen verdienen. Lewa liet notabene een salaris van jewelste liggen in Londen om in Barcelona voor iets meer dan de helft te gaan voetballen...

10 maart 2023 om 20:25

@realmadrid, nu noem je vooral spelers van Man U op. Die betaald goed gaf ik aan maar heeft afgelopen 10 jaar niets noemenswaardig gewonnen. Wat Arsenal 20 jaar geleden betaalde maakt niet zoveel uit. Die jongen is 18!

Dat basketbal team en vrouwen etc wordt niet meegerekend.

Uiteindelijk is de laatste prijs ook maar 4 jaar geleden voor Barca en pakken ze er dit jaar sws weer een. De succesvolle Liverpool periode duurde ongeveer evenlang als de moeilijke Barca periode

10 maart 2023 om 19:28

Rodrygo is echt niet van de categorie Vinicius en Endrick. Rodrygo vind ik categorie Gabriel Jesus: kunnen hele goede voetballers worden met specifieke kwaliteiten, maar niet uitzonderlijk.

10 maart 2023 om 20:00

Ik heb het niet over deze spelers op dit moment maar op het moment van doorbreken in Brazillie. Toen vond ik Rodrygo echt wel iets speciaals. Iets dat er tot nu toe nog niet helemaal uit komt hoewel ik zeker niet van een teleurstelling wil spreken. Op dit moment geef ik je helemaal gelijk.

Barca moet 200 miljoen bezuinigen aan salaris om weer spelers aan te trekken. Succes daarmee

10 maart 2023 om 18:49

Het Openbaar Ministerie van Spanje heeft FC Barcelona aangeklaagd voor betalingen aan een bedrijf dat in handen was van een voormalige baas van de scheidsrechterscommissie in Spanje. Waar blijft dit artikel voetbalzone?Het is nu officieel.

Het lijkt altijd op football manager waarbij elk toptalent de interesse heeft van de genoemde clubs. Natuurlijk zijn die clubs geïnteresseerd. Echt bizar hoeveel talenten Brazilië opleidt. Goede zaak dat ze pas vanaf 18 jaar naar Europa mogen komen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren