Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

FC Twente slaat belangrijke slag en legt sterkhouder twee jaar langer vast

Laatste update:

FC Twente heeft het contract van Lars Unnerstall opengebroken en verlengd, zo communiceert de club maandagmiddag via de officiële kanalen. De Duitse keeper lag al tot medio 2025 vast in Enschede, maar zette maandag zijn handtekening onder een contract geldig tot medio 2027.

Unnerstall gold onder trainer Ron Jans als ware uitblinker bij de ploeg uit Enschede. De 33-jarige keeper stond afgelopen seizoen 33 keer onder de lat bij zijn club en kreeg slechts 27 treffers om zijn oren. Technisch directeur Arnold Bruggink is dan ook blij dat hij het contract van zijn doelman heeft weten te verlengen. “Hij is een topkeeper en een grote persoonlijkheid. We zijn blij en trots dat we hem langer en voor meerdere jaren aan de club hebben kunnen binden.”

Ook Unnerstall zelf reageert opgetogen op zijn contractverlenging. “Ik heb het honderd procent naar mijn zin bij FC Twente en ben er super trots op wat we in de afgelopen twee seizoenen hebben bereikt met het team. Ook ben ik trots dat ik nog een paar jaar voor deze mooie club mag spelen. Ik geloof erin dat we ons nog verder kunnen verbeteren en ik wil daar graag bij helpen.”

Unnerstall begon zijn profcarrière bij Schalke 04. Via FC Aarau en Fortuna Düsseldorf streek hij in 2017 neer bij VVV-Venlo. In Limburg wist hij zoveel indruk te maken, dat PSV hem een jaar later gratis oppikte. Twee jaar geleden klopte Twente aan in Eindhoven voor zijn diensten. Dat bleek een gouden zet: in 79 voor de club wist hij 33 keer de nul te houden en kreeg hij slechts 70 doelpunten tegen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goede zet van Twente, Unnerstall is een van de meest stabiele keepers van de Eredivisie.

31 juli 2023 om 19:09

Vond hem zelfs top 3 keepers van vorig jaar

31 juli 2023 om 19:13

Ik vond hem zelfs de beste.

31 juli 2023 om 19:42

Erg blij mee. Hopelijk stoot hij straks ook door naar een trainer ofzo. Het is een geweldige keeper. Maar ook een geweldige persoon.

31 juli 2023 om 19:56

Zeker weten! Had bij PSV zeker kunnen meedoen om de strijd toen Drommel onder de lat stond

31 juli 2023 om 20:10

Bij PSV was men niet tevreden over Unnerstall.
Soms heb je van die spelers die het heel goed doen in de subtop maar in de top minder uit de verf komen.

31 juli 2023 om 20:18

Soms heb je ook spelers die bij de ene club het niet zo goed doen,maar bij de andere club wel.

31 juli 2023 om 20:21

Bij topclubs hebben ze het rare idee dat meevoetballen belangrijker is dan ballen tegenhouden. Op de een of andere vreemde manier heeft Unnerstall het predicaat gekregen dat hij niet mee kan voetballen. Nou heb ik vorig seizoen alle wedstrijden van hem gezien en maar 1 van Rulli (die tegen Twente) en daarin maakte Rulli meer meevoetballende fouten dan Lars in een heel seizoen.

31 juli 2023 om 22:56

Nee ik maak het verschil niet tussen subtop en top. Pasveer deed het prima bij Vitesse, maar misschien nog wel beter bij Ajax. Keepers worden ook beter naarmate ze ouder worden, ook dat kan een reden zijn waarom Unnerstal het zo fantastisch doet bij Twente. Het is niet altijd zo zwart wit als Speedy zegt.

Erg goede zet. Absoluut de beste keeper die ik in een FC Twente-shirt gezien heb vanaf mijn generatie. Dat is ook weleens anders geweest, want de afgelopen jaren waren de doelmannen uiterst wisselvallig.

31 juli 2023 om 19:16

Drommel bijvoorbeeld? Wat een keeper is die Unnerstall voor Twente gebleken zeg. Wat een transfer

31 juli 2023 om 19:36

Drommel was de laatste 2 seizoenen bij Twente ook gewoon erg goed. Bij zijn debuutseizoen (ook nog erg jong natuurlijk) was het niks en elke keer spannend bij een schot op doel. Later gewoon degelijk
Wie hadden we voor Drommel ook al weer, kan daar zo 123 niet opkomen.

31 juli 2023 om 20:10

Nick Marsman, Jorn Brondeel, Sonny Stevens en daarvoor 40 jaar lang Sander Boschker

31 juli 2023 om 20:24

@gentiana - In de laatste twee seizoenen was Drommel een keer een halfjaar echt goed, maar zakte behoorlijk terug in de tweede seizoenshelft. In zijn laatste jaar bij FC Twente was hij best goed tot de spotlight op hem gericht stond, mede door de interesse van Oranje en PSV. Vervolgens maakte hij week in week uit fouten. Vreemd dat supporters daar destijds en nu nog steeds aan voorbijgaan. Alleen z'n KKD-jaar was stabiel.

Voor Drommel hadden we Brondeel, Stevens, Marsman, Mihaylov en uiteraard Boschker. In mijn optiek ondanks het sentiment bij Boschker stuk voor stuk mindere doelmannen dan Unnerstall.

31 juli 2023 om 21:01

@gofcte: Dan vergeet je en doe je Theo Snelders te kort.

31 juli 2023 om 19:35

Beter dan Mihaylov en Boschker?

31 juli 2023 om 19:45

Boschker is ongetwijfeld minder. Mihaylov had meer talent denk ik, maar Unnerstal presteert beter. Is ook echt een leider en volwassen.

31 juli 2023 om 19:48

Beter dan Boschker sowieso, dat was een degelijke keeper meer ook niet, geen topkeeper, Mihaylov was beter dan Boschker, maar Unnerstal vind ik persoonlijk betrouwbaarder

31 juli 2023 om 20:12

Ik zou zeggen dat Boschker op z'n top (de jaren onder Mcclaren) absoluut niet voor Unnerstall onderdeed. Die heeft in het kampioensjaar menig punt veiliggesteld

31 juli 2023 om 20:26

Vind ik wel. Mihaylov was een goed talent, maar kwam nooit verder dan slechts potentie. Die had gewoon niet de juiste mentaliteit en hield wel van een feestje. Boschker is een cultheld, een echte Tukker en op zich een aardige keeper, maar zo goed was hij ook weer niet. Gewoon degelijk. Unnerstall staat voor mij in ieder geval wel met afstand op 1.

31 juli 2023 om 20:28

@gofcte - Dan denk ik dat je sentiment te veel laat meewegen in jouw herinneringen. Boschker is nooit echt een puntenpakker geweest. In z'n beste periode was hij gewoon redelijk. Hij gaf geen punten weg, maar pakte ze ook niet echt. Hij had destijds alleen een uitstekende ploeg voor zich die de wedstrijden wel over de streep trokken.

31 juli 2023 om 20:29

Ik vond Boschker zelf een behoorlijk onderschatte keeper. In mijn ogen was Boschker op zijn top beter dan Unnerstall. Alleen liepen er veel meer goede keepers rond in Nederland op dat moment.

Hij had toen binnen Nederland concurentie van vd Sar, de Goey, Waterreus, Westerveld, Dudek, Gomes, e.d. als beste keeper. Als een van die namen nu in de eredivisie had gespeeld, inclusief Boschker, denk ik dat we er heel snel uit waren geweest wie de beste keeper op de Nederlandse velden is.

31 juli 2023 om 20:55

Bosscher was echt een meer dan degelijke keeper voor eredivisie begrippen. Werd op zijn ouwe dag ook gewoon nog bijna wereldkampioen met het Nederlands elftal. Dat was pas echt een grap geweest

31 juli 2023 om 21:00

Dat is niet enkel sentiment hoor, maar ik heb ik m'n vroegere jaren zovaak die dvd van het kampioensjaar gekeken dat ik je zo kan vertellen dat oa de uitwedstrijden bij Roda JC, Utrecht en Vitesse 0 punten hadden gebracht als Boschker geen ontzettend belangrijke reflex in huis had of een 1tegen1 situatie oploste. En toch hebben die wedstrijden 7 punten opgeleverd. 86 punten in 1 seizoen he, dat red je niet met een 'redelijke' keeper

31 juli 2023 om 21:03

London Calling, leuk rijtje. Echter hebben die keepers niet in dezelfde tijd gespeeld als Boschkers toptijd.

Boschker was een prima clubkeeper voor Twente, maar ik heb het nooit een topper gevonden. Hoe slecht hij met terugspeelballen was, was ongekend.

31 juli 2023 om 21:08

Boschker was een geweldige lijnkeeper met katachtige reflexen. Alleen was het terugspelen op Boschker altijd billenknijpen. Dan heb ik het nog niet eens over meevoetballen... Gewoon een simpele terugspeelbal in het spel brengen.

1 augustus 2023 om 03:31

@oenieboy volgens mij zit er toch een behoorlijk overlap tussen Boschker en die namen. Sowieso qua jaren dat ze actief waren in de eredivisie. Alleen heeft Boschker itt tot die namen zijn hele carriere in de eredivisie gespeeld.

1 augustus 2023 om 14:52

@onieboy,

london calling heeft geweoon gelijk.
elke keeper die daar staat speelde wel degelijk in de zelfde tijd, boschker stond in seizoen 89 al onder de lat bij Twente, kijk het maar na.

Heel erg blij mee, hoort zeker bij de beste 3 keepers in de eredivisie, in mijn ogen de beste, maar ik ben niet geheel objectief. De beste sinds Schrijvers die ik gezien heb bij Twente (ik weet het, ik ben oud)

31 juli 2023 om 21:12

Dan ben ik ook oud, want ik heb Pietje Schrijvers ook nog onder de lat gezien bij ons. Mooie tijd, met een opkomende Epi en de gebroeders van de Kerkhof. Samen met schrijvers is Unnerstall de beste keeper die we hebben gehad.

31 juli 2023 om 21:21

@wandering en tukkepro, volgens mij missen jullie er nog een die in mij ogen aardig in de buurt kwam: Theo Snelders. Al heb ik Schrijvers zelf nooit zien keepen bij Twente.

31 juli 2023 om 23:51

Je hebt gelijk, Snelders was ook een geweldige keeper, maar vind Unnerstal net wat beter, niet veel maar wel iets beter

31 juli 2023 om 23:11

Dat maakt niet uit wandering. Vind het geweldig om vergelijkingen te horen over spelers die voor mij enkel tot de geschiedenis horen, ver voor mijn geboorte.

31 juli 2023 om 23:17

Ik was nog heel jong maar als ik mij goed herinner was Volkmar Groß ook erg goed. Die heb ik vaak in het Diekman zien spelen.

Unnerstall naar Twente, Drommel naar PSV..

Waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt…

Laten we het maar hier op houden

31 juli 2023 om 19:32

Als zelfs PSV fans met deze onzin komen...Unnerstall wilde dichter bij zijn familie cq. Duitsland wonen en gezien hij geen eerste keeper was wilde hij ook zijn contract niet verlengen

31 juli 2023 om 20:28

Heb het even opgezocht, Unnerstal komt uit Ibbenburen, een plaatsje in Duitsland ten westen van Enschede. Het is ruim drie kwartier rijden naar Enschede. Je zou bijna zeggen dat het dan een droomtransfer voor Unnerstal is. Zon grote club dichterbij ga je niet krijgen.

31 juli 2023 om 20:30

Hoezo? Eddy schrijft toch niets raars? Hij geeft gewoon aan dat PSV een (grote) fout gemaakt heeft. Tot op de dag van vandaag is het mij ook een raadsel hoe hij geen eerste doelman is geworden bij PSV. Hij kan misschien niet goed voetballen, maar dat gebrekje valt in het niets met z'n kwaliteiten als doelman.

31 juli 2023 om 20:40

Daarom een fout… bij 1e keus, en goed salaris was hij echt wel gebleven..

Uurtje langer rijden naar zijn familie was echt wel te overbruggen..

PSV had gewoon geen vertrouwen in Unnerstall..

Hele goede keeper, maar vraag me af of je het contract van een 33-jarige wat nog 2 jaar doorloopt echt nu al met een extra 2 jaar moet willen verlengen? Daar kan je best wat conversatiever mee omgaan lijkt me.

31 juli 2023 om 20:32

Bij een doelman hoef je niet conservatief te zijn in deze en zeker niet bij Unnerstall. Die heeft al zo'n enorme gunfactor dat alle scenario's wel goed geregeld worden. Bij een Van Wolfswinkel na het komende seizoen had ik me deze reactie wat beter voor kunnen stellen.

31 juli 2023 om 20:59

maar is het nodig? waarom niet pas volgend jaar verlengen? Ik vind het gewoon geen logische keuze; gunfactor moet zoiets niet beinvloeden. Ook keepers worden slechter. Kijk naar een Lloris die nu 35 is (denk ik) en echt niet meer zo goed als 3-5 jaar geleden.

31 juli 2023 om 21:14

Dat verlengen betekent ook dat hij een hoger salaris krijgt, dan is de kans dat hij weggaat ook weer kleiner

Fantastisch nieuws. Nu graag zo snel mogelijk twee vleugelaanvallers vast leggen. Daarna verlengen met Propper en Smal en onze FC heeft weer geld op het veld staan en kan verder uitgroeien naar een stabiele subtopper. Dat we de komende jaren mee blijven doen voor positie drie tot en met zes. Zou mooi zijn als na het komende seizoen, Weghorst naar onze FC gaat komen. Knap hoe Streuer en van de Kraan het voor elkaar hebben gekregen om onze FC te brengen naar waar we nu staan.

Zeer goede keus. Lars is een beest in de goal en een wacht fct hooligan. Een van de belangrijkste pilaren van het elftal van vorig seizoen en dit komende jaar

Top!!! Erg blij mee!
Mihailov niveau

Heel blij mee, beste keeper die ik bij Twente heb zien keepen. Nu nog 1 of 2 vleugelflitsers erbij en dan ben ik pas echt tevreden.

Geweldig nieuws. Beste keeper van Nederland in mijn ogen. Nu graag verlengen met Smal en eindelijk die vleugelspelers halen. En hou maar op met Eiting. Die hebben we helemaal niet nodig.

31 juli 2023 om 21:06

Heb inderdaad liever vleugelspelers. Nog een wedstrijd Vlap en Rots is niet goed voor mijn hart.

Prima keuze. Twente is de ultieme club voor hem. Bij PSV niet geslaagd en met een stapje terug de juiste keuze gemaakt. Zou hij wellicht na Twente weer kunnen proberen hogerop te gaan of is dat de max?

Goede zet van Twente!
Betrouwbaar en een puntenpakker met
Een prima uitstraling

De grootste flater die psv op transfergebied heeft begaan de afgelopen jaren, hem laten gaan.

Vind het jammer dat ajax nooit intresse in hem heeft getoond,,voor mij de beste keeper van de eredivisie

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren