Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Twente weet wie Ugalde op moet volgen, maar kan nóg een vaste kracht verliezen

Laatste update:

Mocht Manfred Ugalde naar Spartak Moskou vertrekken, dan hebben de Enschedeërs Lequincio Zeefuik hoog op het lijstje staan om hem te vervangen. Dat schrijft Tubantia. De spits is momenteel een opvallend lichtpuntje bij het tegen degradatie vechtende FC Volendam. Voetbal International weet donderdagavond tevens te melden dat Gijs Smal in de nadrukkelijke belangstelling staat van Rangers FC.

De negentienjarige spits maakte in dienst van De Palingboeren dit seizoen drie doelpunten in competitieverband, waar hij ook één assist achter zijn naam wist te zetten. De spits verkeert in prima vorm.

Nadat hij eerder in het seizoen het veelal moest doen met invalbeurten, is Zeefuik sinds het duel met Feyenoord (3-1 verlies) in december flink aan het scoren geslagen.

Nadat hij de ban brak in Rotterdam, scoorde hij in de belangrijke uitoverwinning in Heerenveen (1-2) en bezorgde hij de Volendammers hoogstpersoonlijk een punt tegen Heracles Almelo (1-1).

Bij Twente zou Zeefuik Ugalde moeten opvolgen. De spits wil zelf graag naar Spartak Moskou, terwijl de Russen een enorm bedrag overhebben voor de Costa Ricaan. Volgens De Telegraaf kan Twente namelijk tien miljoen euro exclusief bonussen ontvangen voor de spits.

Met die bonussen erbij zou het totaalbedrag hoger kunnen uitvallen dan het huidige record van Dusan Tadic, die in 2014 voor 14 miljoen euro vertrok naar Southampton.

Het enige mogelijke struikelblok is het zakendoen met Rusland, maar omdat Spartak Moskou niet op de sanctielijst van de Europese Unie staat, lijkt ook dat geen belemmering meer te zijn.

Zeefuik zou bij Twente met Ricky van Wolfswinkel de strijd moeten uitvechten voor een basisplek. De 34-jarige routinier is bij ontbreken van Ugalde de nieuwe eerste spits en scoorde in zeventien optredens zevenmaal voor de ploeg van Joseph Oosting.

Gijs Smal
Naast het waarschijnlijke vertrek van Ugalde en de eventuele komst van Zeefuik, heeft VI nog meer transfernieuws over Twente. Smal lijkt namelijk op weg naar Rangers.

De Schotse topclub heeft zich in Enschede gemeld om te onderhandelen over een overgang van de linkervleugelverdediger. Smal maakte afgelopen seizoen met tien assists indruk en is na zijn blessure weer een belangrijke kracht in de ploeg van Oosting.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

We gaan het zien, Wel leuk dat ze vertrouwen hebben in een nederlands talent. En ja ik hoop dat ze eerst het geld op de rekening hebben staan voordat hij weg mag.

Twente en volendam zullen het wel snel regelen hahaha.

23 januari 2024 om 21:09

Ja, goede verstandhouding



Nee toch, en dan een forse transfer betalen en hoog salaris voor vele jaren. Voor een middelmatige speler van een degradant. Wat ben je nu opgeschoten met de verkoop van ugalde?

23 januari 2024 om 20:50

Nou ja, die jongen heeft er pas drie in liggen bij een ploeg die zeer waarschijnlijk degradeert. Die zal de wereld niet kosten, maar het is ook maar sterk de vraag of die jongen uberhaupt het niveau aan kan.

Echt oliedom, dit! Zelfs als je 16 miljoen euro of zo voor Ugalde kan toucheren, moet je nog 30 procent inleveren aan City. Dan hou je 11 miljoen euro over. Dan zit je ook nog met het probleem dat je geheid Ajax voorbij ziet gaan en AZ er weer overheen komt. Aangezien FC Twente nog altijd in pot 4 zou komen en eerst die playoffs van de Eredivisie nog door moet komen, ga je ook veel geld mislopen in Europees opzicht.

23 januari 2024 om 21:20

Het is niet uitgesloten dat ugalde in zijn contract een afkoopclausule heeft staan. Anders kan ik het ook niet verklaren. Ze hebben financieel de zaak op de rit. Dus waarom geen half jaar wachten

23 januari 2024 om 23:14



@sirius,

Het doorverkoop percentage is 20 dus en dan over het meerbedrag dus mocht het 14 miljoen zijn dan betaald twente 20 van 10 miljoen dan houd je dus 12 over, maar ik hoor ook al bedragen van 16 miljoen, dus hoe dan ook, altijd doen, europees startgeld weegt niet op tegen deze bedragen, dan zou je de groepsfase moeten halen van welk tournooi dan ook, en wanneer hebben wij voor het laatst een groepsfase gehaald, juist,

dus ik snap jouw betoog helemaal niet, dit is een super buitenkans

24 januari 2024 om 03:31

Kleine aanpassing, doorverkooppercentages gaan naar mijn weten per bedrag. Dus 30 procent van het basisbedrag, daarna pas 30 procent van elk individueel behaalde bonus.

24 januari 2024 om 11:08

Nee, Fctexpert heeft gelijk, 20% over de meerwaarde, dus bij een verkoop van 15m en aankoop van 4m, 20% over 11m.

Kom op, zeg! Je gaat Ugalde toch niet vervangen voor deze Zeefuik? Die jongen heeft er 3 in liggen. Ja, hij is jong, maar je moet maar afwachten of hij uberhaupt kan aanhaken. Haal dan in ieder geval Mattson of zo. Nou, daar gaat het seizoen. Die gaat nu echt als een nachtkaars uit.

Edit: Smal kun je dit hele seizoen niet bepaald als steunpilaar beschouwen. Da's momenteel eerder een dissonant dan een meerwaarde.

23 januari 2024 om 20:54

Zeefuik is in mijn ogen wel een groot talent, is alleen nog lang niet constant genoeg om bij Twente te spelen.

23 januari 2024 om 20:59

FC Twente heeft inmiddels echter genoeg jonge spelers. Bovendien zijn de vleugelaanvallers behoorlijk zwak, waardoor je echt wel een goede spits nodig hebt die er direct kan staan.

23 januari 2024 om 21:12

Juist , ugalde verbloemde veel en gaf vol gas. Zeg eerlijk: welke goede betaalbare spits zou ugalde kunnen vervangen. Ik ken er geen , en een jeugdspeler is er ook niet. Voor de bühne iemand kopen is weggegooid geld. Kijk maar naar onze linksbuiten , zoef de haas

24 januari 2024 om 00:15

Jullie hebben in essentie van wolfswinkel ook nog toch? lijkt mij een prima speler met ervaring om dit seizoen af te maken. Vooral als het blijkt dat je dit bedrag voor ugalde kan vangen. Hoe jammer het kwalitatief ook zou zijn voor Twente, is dit en bedrag wat vrij moeilijk te weigeren zal zijn voor FC Twente, al helemaal als je kijkt dat hij er toch nog niet zo verschrikkelijk veel in heeft liggen voor het aankoopbedrag, daarentegen heeft hij natuurlijk wel zijn waarde in het veldspel etc bij Twente. Persoonlijk had ik lammers ook een goede gevonden voor Twente maar die is neergestreken bij Utrecht helaas. Als je een klein beetje zou willen verjongen maar toch ervaring wil houden zou je ook Mark uth kunnen proberen te halen van Köln. Is bekend met de eredivisie en is een paar jaar jonger dan Ricky, dan kan je de rest van de 2e seizoenshelft scouten naar een jonge talentvolle aanvaller zonder een gehaaste beslissing te maken

23 januari 2024 om 21:21

En Ugalde 7 in 2x zoveel minuten. Dat is ook niet best dan. Zeefuik is een prima vervanger.

23 januari 2024 om 21:57

Ugalde kent de club, de speelwijze en is buiten z'n goals ook echt belangrijk voor zn team. Lijkt de afgelopen wedstrijden er ook wat beter in te komen. Ik zie Zeefuik zeker niet als gelijkwaardig.

23 januari 2024 om 22:11

Dit kun je alleen zeggen als je nooit Twente kijkt. Ugalde is enorm belangrijk. De overige aanvallers zijn allemaal van een lager niveau.

24 januari 2024 om 01:57

Weet je wat ik nu zo opvallend vind aan je reactie. Je valt over 3 doelpunten en 1 assist van een spits van een degradatie kandidaat. Het volgende moment hoor ik vurige betogen van jou en anderen om Vlap op te stellen. Vorig seizoen 4 doelpunten en 3 assists en dit seizoen betrokken bij het kennelijk schandalige aantal van 2 doelpunten en 2 assists. En waarom is dat schandalig omdat Zeefuik daarop afgerekend wordt. Ik zeg niet dat Zeefuik moet komen, maar ik vindt de vergelijking nogal krom.

24 januari 2024 om 08:19

Korenaar nee eigenlijk zeg je dat je Vlap enorm kut vindt, zoals eigenlijk altijd.

Twente die opnieuw met Volendam gaat onderhandelen? Dat wordt weer gezellig!

23 januari 2024 om 20:50

Die mensen zijn al weg.



Denk dat de deur bij Volendam voorlopig dicht zal zijn voor Streuer en/of Bruggink. Of je moet echt met een megabod gaan komen. Al zit er nu wel een hele andere leiding bij Volendam. Denk niet dat FC Twente met open armen ontvangen zal worden na de transfersoap met Eiting. En als we een half miljoen kunnen krijgen voor Smal ook gelijk doen. Des te eerder zijn we weer een schuldvrije club. Smal gaat anders gratis de deur uit en na zijn blessure is hij nog steeds niet in vorm. Zowel Sadilek als ook Regeer kan daar spelen en anders gooien we de jonge Rots maar voor de leeuwen. Slechter als Smal op dit moment zal hij het niet doen.

23 januari 2024 om 21:04

Ik vind de schulden in deze context niet heel relevant. De club houdt zich aan de betalingsverplichtingen en heeft niet eens transfers nodig om operationeel winst te draaien. Bovendien kun je je afvragen hoeveel geld het gaat kosten als je Ugalde nu laat gaan. Dit kan je seizoen verknallen en ik denk ook dat dat gaat gebeuren.

Smal nu verkopen is prima. Die raakt toch geen knikker dit seizoen en loopt uit z'n contract. Echter is het gewoon erg dom om Ugalde nu te verkopen met de voorwaarden zoals ze zijn. In de zomer ga je daar ook sowieso 10 miljoen of meer voor vangen mits er geen gekke dingen gebeuren.

23 januari 2024 om 21:19

Twente kan een bedrag van 14 miljoen (inclusief bonussen) natuurlijk niet weigeren. Ook niet als je een groot deel moet afdragen aan City. Het zou de grootste transfer uit de geschiedenis kunnen worden. We moeten z.s.m van die schulden af. Elke transferperiode kunnen we maar beperkt investeren in nieuwe spelers omdat een groot deel naar de aflossing van de schulden moet. Ugalde is een aderlating. Echter ook met Ugalde zie ik Twente geen 3e worden. We moeten vol gaan voor de 4e plek en dat kan ook zonder Ugalde. Ik vind Zeefuik een groot talent. Een spits voor de toekomst. Op korte termijn moet Van Wolfswinkel het doen en heel misschien wil Wout wel naar zijn jeugdliefde komen.

Wie bedenkt deze teksten joh, Gijs Smal steunpilaar....prima speler voor Twente hoor maar Regeer heeft al aangetoond meer dan prima Smal te kunnen vervangen.

23 januari 2024 om 22:05

Zo gek is die uitspraak ook weer niet. Vorig seizoen was hij dat zeker wel, is zelfs verkozen tot beste speler dacht ik. Dit seizoen is alles wel anders ja...

23 januari 2024 om 22:23

Prima speler hoor, wil ik niets aan afdoen. Maar steunpilaar? Mwoah...zat er meer mee dat Zerrouki bijvoorbeeld weg ging.

23 januari 2024 om 23:08

Nouja met 10 assists ontkom je bijna niet aan dat woord. Net als Brenet met 10 goals. Bizarre statistieken voor een back. Beide spelers bakken er dit seizoen niets van.

Zeefuik is de ideale speler die Twente mist.
Wat is dat een fantastisch talent en met van wolfswinkel in de selectie kan die voldoende leren om iets gewiekster te worden, zie dit helemaal goed komen.

Die zien ze al aankomen. Maar wil Twente strijden voor plek 3 moeten ze wel met wat anders aankomen

Ik zou als Volendam zijnde in iedergeval het dubbele vragen van wat ze eigenlijk willen hebben voor hun speler als Fc Twente langs komt.

24 januari 2024 om 08:04

Ja, dat ging de vorige keer ook zo goed.

We doen dus zaken met de Russen en met Volendam. Welke van die twee zal het meeste gezeik gaan opleveren?

23 januari 2024 om 22:12

Haha, dit zal de komende week weer leuke topics a al Zerrouki/Eiting opleveren.

23 januari 2024 om 22:25

Vraag me af of dit wel mag (verkopen). Blijft handel toch?

24 januari 2024 om 09:16

Vitesse moest alle banden met de Russen verbreken, Nederlandse bedrijven mogen er geen zaken mee doen, maar Twente mag dat dan wel? Heel vreemd!!

23 januari 2024 om 22:50

En dan meldt Feyenoord zich plotseling nog voor Brenet.. :D

23 januari 2024 om 23:23

Brenet mag na dit seizoen van mij gratis komen. Dan kan Nieuwkoop verkocht worden

23 januari 2024 om 23:32

Dat zou ideaal zijn, zijn we daar eindelijk vanaf.

Ik snap dat Twente het financiële kiest boven het sportieve. Als je na een halfjaar 6 miljoen winst kan maken wat kan oplopen tot 10 miljoen dan zeg je geen nee. Maar ik snap niet waarom Ugalde zo graag naar Spartak Moskou wil. Oke je kunt daar kampioen worden maar wat nog meer? Geen mooie europese wedstrijden, terwijl hij met Twente kans heeft op voorronde CL en anders komen er echt wel andere mooie clubs voorbij. Ik snap niet waarom hij dit doet.

Voor Smal zou ik het wel een mooie stap vinden. Hele mooie club Rangers,

24 januari 2024 om 08:03

Financiële onafhankelijkheid voor jou en je familie. Ik denk dat dat het antwoord is.

Ik zit toch aan V. Hooijdonk te denken. Heeft zich bewezen in de Eredivisie. Benieuwd waar Bruggink en Streuer mee gaan komen.

24 januari 2024 om 00:01

Wout Weghorst

24 januari 2024 om 00:57

Lijkt me niet. Wordt door Burnley verhuurd aan Hoffenheim waar hij wekelijks basis speelt. Misschien bij einde contract Burnley eind seizoen 24/25.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren