Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Twente is mild en maakt er twee tegen defensieve Tsjechen

Laatste update:
/

FC Twente moet met liefst vier tegenstanders afrekenen om de groepsfase van de Europa League te bereiken, maar dat plan loopt vooralsnog gesmeerd. In De Grolsch Veste hadden de Tukkers donderdagavond geen kind aan Mladá Boleslav, al werd er slechts tweemaal gescoord: 2-0.

De spelopvatting van de Tsjechische bezoekers was al snel duidelijk. Er werd een witte muur opgesteld voor het doel van Jan Seda en spits Martin Nespor eenzaam voorin. FC Twente moest het spel dus maken, maar liep zich lang stuk op de afweer van Mladá. Na elf minuten mocht de ploeg van Steve McClaren de eerste kans noteren: na een combinatie met Glynor Plet zag Nacer Chadli zijn schot gepakt worden door Seda. Even later werd een gevaarlijk lijkende voorzet van hem weggebokst door de doelman.

/

De bezoekers uit de Bohemen lieten zich geen enkele keer in aanvallend opzicht zien. Het was wachten op de treffer van de Twentenaren. Na een halfuur schoot Plet, die de voorkeur kreeg boven Dmitry Bulykin, recht op Seda, maar het bleef lang bij dit wapenfeitje. De Enschedeërs wisten zich geen raad met de defensieve Tsjechen en daarom probeerde Chadli het vijf minuten voor rust maar eens van afstand. Zijn snel dalende pegel ketste uiteindelijk op de onderkant van de lat.

McClaren wilde echter doelpunten zien en wisselde in de rust daarom Plet ten faveure van Bulykin. De bonkige Rus was direct gevaarlijk, maar na een voorzet vanaf rechts ging zijn rollertje maar net naast. Na vijftig minuten kwam FC Twente op voorsprong. Leroy Fer kopte een vrije trap van Dusan Tadic tegen de touwen en zeven minuten later liep de rode brigade zelfs uit naar een tweede treffer. Bulykin stuitte eerst nog van dichtbij op Seda, maar in de herkansing maakte Chadli er wél 2-0 van.

Hierna schroefde FC Twente het tempo wat omlaag, want men hoefde niet meer zo nodig op zoek naar de derde treffer. Na een uur was zowaar Mladá dichtbij een doelpunt, maar David Brunclik schoot vanaf zestien meter hoog over. De gastheer kwam nadien echter nooit meer in de problemen en Bulykin was zelfs nog bij de 3-0, maar zijn kopbal werd knap gepareerd door Seda. Op basis van de eerste wedstrijd mag de return in Tsjechië volgende week donderdag echter geen problemen opleveren.

Bereikt FC Twente de volgende ronde?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik denk dat het voor Twente bijna zeker is van de volgende ronde en ze hebben natuurlijk veel meer kwaliteit dan deze tegenstander, dus moet het lukken. Gelukkig zijn Twente en Hervenveen bijna door naar de volgende ronde met hun overwinningen.

2 augustus 2012 om 22:38

Ik denk ook dat ze door zijn. Ze hebben allebei gewonnen. En Fer en Chadli hebben gescoord. Dat is goed. En Djuricic bij Heerenveen twee keer. Ik ben blij. Ik hoop echt dat ze door gaan allebei, maar ze doen het wel goed. Dit had echt niemand verwacht. Heel leuk.

3 augustus 2012 om 05:50

Prima Twente. Felicitaties vanuit Eindhoven. Af eb toe heerlijk gecombineerd. Een ding begrijp ik niet: waarom speelt Tadic op de "10"? Wat is de kracht van Tadic? Zijn precieze voorzetten toch?

3 augustus 2012 om 08:11

Tadic speelt op rechts.

Ze hadden na de 2-0 verder uit moeten lopen, helaas niet gebeurd al met al een leuk potje om na te kijken met de invalbeurten van Bulykin en Guitterez.

Als ik het zo lees hadden ze het al af moeten maken? Iig goede overwinning!;

Dit acht ik genoeg voor de volgende ronde, kan me niet voorstellen dat Twente er geen maakt daar. Met vier ploegen naar de play-offs dus. AZ, Psv, Heerenveen en Twente.

2 augustus 2012 om 21:50

En wellicht Feyenoord maar daar ga ik niet van uit

2 augustus 2012 om 21:56

gaat Feyenoord naar de Europa league wanneer ze er tegen Dinamo uitvliegen?

2 augustus 2012 om 22:00

Ja naar de play-offs !

2 augustus 2012 om 22:02

Ja naar de laatste voorronde van de El.... Maar ik hoop voor Feyenoord dat ze doorgaan

ik denk dat nu wel duidelijk is waarom Plet mag vertrekken en Bulykin gehaald is

2 augustus 2012 om 22:11

Inderdaad, onbegrijpelijk dat Ajax hem heeft laten gaan. Mag dan wat koste hij is gewoon een prima stand-in. Hij staat garant voor goals/gevaar als die in het veld staat. Jammer dat die zich dan wat minder inzet op de training. Vindt ik niet zo heel bepalend voor een stand-in.

Veel plezier met de grote vriendelijke Rus.

En dat was de 6e wedstrijd tegen een ploeg die met 11 man verdedigt. Had een iets hogere uitslag verwacht maar Twente speelde goed, teams die niet willen voetballen maar alleen willen verdedigen zijn altijd lastig. Ik verwacht dat we in Tsjechië ook gewoon gaan winnen.

Was zeker weer zo nare tegenstander om tegen te voetballen.
2-0 is dan gewoon prima want ze redden het makkelijk daar.
Zie ze daar ook wel winnen namelijk.
Gefeliciteerd Twente.

Goede overwinning van Fct. Jammer dat ze er niet wat meer hebben gemaakt, aangezien ze veel beter waren. Nu bestaat er nog een kans dat die gekke Tsjechen in eigen huis opeens 5x zo goed zijn bijvoorbeeld.. Maar ik verwacht geen moeilijkheden voor Twente ;

Ik hoop dat Mcclaren de volgende keer start met een middenveld Gutierrez - Fer - Brama, ik moet zeggen dat me dat wel beviel.

2 augustus 2012 om 22:07

Vond het daarvoor eerlijk gezegd beter. Heb vandaag weinig van Guttierez gezien maar deze jongen komt er wel.

gewoon een goede pot. Wedstrijd helemaal gezien en die tsjechen speelden met 9 verdedigers en 1 aanvaller. Is gewoon moeilijk voetballen tegen zo een team/muur. Chadli wordt met de week beter. En fer scoorde weer. Enige wat jammer is aan deze wedstrijd is dat het geen 5-0 is geworden wat gewoon had gemoeten gezien het spelbeeld. Denk 80/20 % balbezit. We zijn zeker verder want die tsjechen kunnen er niet zoveel van en aangezien ze moeten komen thuis denk ik dat de uitslag daar nog hoger zal uitvallen zoals tegen de finnen.twente heeft het steeds beter voor mekaar. Nu luc nog in passen.

Twente had veel meer doelpunten moeten maken die tegenstander zal alleen te verdedigen. Bulykin is vele male beter dan Plet, hopelijk kan Plet snel verhuurd worden want hij bakt er echt niets van.

2-0 is een prima overwinning. Had eigenlijk meer moeten zijn maar het belangrijkste is dat de Tsjechen geen doelpunt hebben kunnen maken. Fc Twente moet in de return haar eigen spelletje spelen. Mlada Boleslav zal het initiatief moeten nemen aangezien zij minimaal 2x moet scoren.

Voetballend een uitstekende wedstrijd alleen Twente moet heel goed uitkijken voor nochalance in de verdediging. Rosales straalde aan de bal soms weer onzekerheid uit en brengt zijn medeverdedigers daardoor in de problemen.
Ook scorend had het beter gemoeten, werd weer het nodige verprutst. Bulykin gretig en sterk, straalt wel wat uit en hieraan kunnen we nog veel plezier hebben. Kortom aan bepaalde dingen nog wat schaven en dan komt het wel goed. Twente is stukken verder als vorig jaar, dat is mij wel duidelijk.

2 augustus 2012 om 22:16

Ik vond het tot nu toe er gewoon goed uitzien. Tegen verdedigende ploegen zit er tot nu toe veel meer voetbal in dan vorig jaar. Maar ik denk dat we nog maar op 80 procent zitten. Gutierrez en Castaignos of Bulykin er nog 100% fit bij en dan krijgen we echt een topteam( als iedereen blijft).

Maar dit was natuurlijk wel een tegenstander waar je alleen maar aanvallend speelde. Tegen Groningen wil ik zien hoe ze met wat meer tegenstand spelen. En dan kijken of ze er aanvallend nog beter doorheen kunnen komen.

Waar vind jij trouwens Tadic beter, op 10 of als rechtsbuiten? Nu moet hij elke keer terugdraaien voor die voorzet en hij heeft ook niet echt heel veel snelheid voor iemand die met het verkeerde been aan zijn kant speelt.

2 augustus 2012 om 22:42

Of Tadic beter op "10" is of op rechts weet ik niet maar ik denk wel dat Tadic op dit moment de beste speler is voor de rechterkant terwijl er voor de positie van aanvallende middenvelder veel meer gegadigden zijn. Fer doet het er toch ook niet slechtop dit moment? Een in vorm zijnde Verhoek zou goed op rechts kunnen maar die heeft het (nog) niet. Voorlopig vind ik dus het team zoals het er nu staat heel goed en ook ik ben benieuwd naar de wedstrijd tegen Groningen. Ik verwacht een goede overwinning, maar we moeten oppassen voor teveel optimisme....

Jammer Twente is een bedrijging uefa ranking Ajax, Twente hoort nooit boven Ajax, zeker europees niet, maar voor het nl voetbal is die wel top, toch fairplay klassement is eigenlijk een systeem dan van mij weer de prullenbak in mag!

2 augustus 2012 om 22:33

Ach, dat is niet de eerste keer in de historie hoor... Is wel eens vaker voorgekomen. Hoe meer Nederlandse teams hoog genoteerd staan, hoe meer ook Ajax daar uiteindelijk weer van profiteert. Het mes snijdt aan twee kanten wat dat betreft! Overigens een magere overwinning, normaal gesproken wel voldoende, zeker gezien het feit dat die Tsjechen volgende week wel moeten gaan voetballen om nog iets te bereiken.

brama was een drama wat is deze speler langzaam geworden. hopelijk mag guitirez volgende week vanaf de basis beginnen samen met bulykin. nadat janssen werd gewisselt zakte twente dramatisch in. ondanks dat 2 keer gescoord en 0 tegen dus volgende week afmaken en dan weer ronde verder zo hoop ik dat twente volgende week speelt als luc nogniet wedstrijdfit is

mihailov
rosales
douglas
bjelland
schilder
janssen
guitirez
fer
verhoek
bulykin
tadic
2 augustus 2012 om 22:22

Vond Brama nu eens positief opvallen. Strooide weeldig met goede passes.

2 augustus 2012 om 22:46

Brama was juist nuttig en deed veel goede dingen. Nee, niet alles ging goed maar vandaag was hij lang niet zo'n negatieve schakel als in de laatste weken van het vorig seizoen. Ben het dus niet met je eens.

2 augustus 2012 om 23:08

Je wil serieus Chadli op de bank posteren? Die man wordt met de week beter namelijk, deze wedstrijd was hij ook weer goed op dreef. Daarnaast Verhoek in de basis terwijl hij nog geen knikker heeft geraakt in de voorbereiding?

Toch een goed resultaat.
Ik had Twente op 4-0 geschat en Heerenveen op 2-0, maar het werd het omgekeerde.
Maar goede resultaten voor Nederland, alleen jammer voor Vitesse.

2 augustus 2012 om 22:21

Ik zie Vitesse helaas niet meer doorgaan. Maar wat zou het mooi zijn als we met 5 ploegen in de groepsfase zitten. Ik zie de Nederlanders dit jaar over het algemeen verder dan vorig jaar komen. Psv en Twente hebben zich beter versterkt dan vorig jaar en hebben een breder team gekregen. Feyenoord en Ajax zijn Europees altijd goed en Az en Heerenveen kunnen weer voor een grote verrassing zorgen.

2 augustus 2012 om 22:26

Twente is minder geworden, Luuk de Jong is niet te vervangen, die afgekeurde Feyenoorder moet het nog gaan bewijzen dat hij toch wel goed is, maar bij Inter was hij totaal kansloos, Ola John is ook nog is weg gegaan en met psv moet je afwachten!

2 augustus 2012 om 22:31

Luuk de Jong vervangen zal dit jaar nooit 100 procent lukken, maar Castaignos en Bulykin kunnen zeker een deel van zijn productie krijgen. Ola John was het tweede halve jaar dramatisch en daarvoor hebben we Tadic terug, wat een geweldige speler is. Bovendien speelt Chadli weer op links en speelt hij weer zoals in zijn eerste jaar. We hebben nu ook Gutierrez als extra versterking en Wisgerhof is vervangen door Bjelland, die veel beter is.

Ik vind Twente in zijn geheel beter geworden.

2 augustus 2012 om 22:54

Je zegt zelf ook een deel van de producktie, Luuk maakt er alleen dus meer aankopen moet je altijd voorzichtig mee zijn zie, Sulejmanie bij Ajax, Mertens, Strootman bij psv en vooral Matavs valt door de mand!

Tadic heeft het vooral laten zien bij Groningen maar moet het bij Twente maar is bewijzen. Verhoek/buly werkte bij Ado top, is gewoon afwachten of het ook bij twente het geval gaat worden, die ex Feyenoorder is nog steeds een overschatte spits, laat hij zelf maar het tegendeel bewijzen, maar ik zie er geen heil in!

Maar ook met dit team zou Twente mee doen om de titel, de favoriet is Psv, maar Ajax neemt het zeker over omdat Ajax nog wel spelers gaat halen!

Even over Feyenoord: ze worden zwaar overschat, moet het nog zien of ze het seizoen van afgelopen jaar kunnen evenaren!

2 augustus 2012 om 23:12

@starkoo2
Je bent absoluut een enorme voetbalfan, maar wees eens wat meer lovend over de andere ploegen dan alleen Ajax. Geniet ook eens een keer van een FC Twente of van Feyenoord. Ik ben trots op die jonge jongens die het zo goed in Kiev gedaan hebben.

3 augustus 2012 om 10:13

@ starkoo

Beter kijken. Twente is er enorm op vooruit gegaan, ondanks het vertrek van Ola John en Luuk de Jong. Zit veel meer voetbal in deze selectie, dankzij de komst van met name Tadic en Gutierrez. En Chadli komt nu op linksbuiten ook weer veel beter tot zijn recht.

Ben het met je eens dat Twente met dit team weer mee gaat doen om de titel en dat PSV in principe favoriet is. Denk alleen niet dat Ajax een echte kanshebber zal zijn, zie met de huidige selectie niet meer dan een rol als outsider voor Ajax.

Idd Lazaros, het ziet er goed uit tegen verdedigende ploegen.

Wordt nog wat tegen ploegen die ook de intensie hebben om te voetballen en waardoor er meer ruimte ontstaat. Kijk er iig naar uit als ploegen die gok durven te maken tegen dit Twente.

Trots

Bulykin heeft vanavond laten zien dat Plet een enkeltje Nijmegen kan gaan boeken. Plet heeft gewoon het talent niet. Nec en Plet blij met deze oplossing. Verder een prima maar magere overwinning. Ik vond wel Tadic iets te geforceerd.

2 augustus 2012 om 23:32

Of wij daar ook blij mee moeten zijn wordt nog ff afwachten. Ik heb nog steeds mijn twijfels bij Plet, hij prestreert echt matig bij Twente, maar heeft bij Heracles laten zien een absolute meerwaarde te zijn die makkelijk scoort. En zo´n type mistte NEC vorig seizoen. Was leuk hoor dat Zeefuik altijd zo lekker meevoetbalde, maar hij heeft uit pakweg 80 kansen er 6 gemaakt gok ik zo.

Dus van mij krijgt Plet het voordeel van de twijfel en mag hij best naar Nijmegen komen.

3 augustus 2012 om 00:08

Plet kan veel meer dan hij laat zien maar voorlopig niet voor dit Twente. Ik vind het super dat je de Plet van Heracles nog herinnerd. Daar was hij echt een krachtpasser geworden. Bij Twente is hij helemaal niet in zijn doen. Zelfs bij een Heerenveen zou hij niet misstaan lijkt me. Alleen dan nog niet meteen voor de basis. Come on Plet, laat het eens zien zou ik zeggen.

Speelde Bjelland een beetje goed?

3 augustus 2012 om 11:27

Hij kwam een aantal keer diep mee naar voren maar de tegenstander speelde zo verdedigend dat hij niet echt getest werd.

Speelde Schilder mee? Zo ja, hoe speelde hij? Gaan wij zeker missen in Breda. Wordt denk ik(?) linksachter bij FC Twente, kan iemand mij daarover iets vertellen..?

3 augustus 2012 om 00:11

Schilder is een aanwinst voor Twente. Mede door zijn flair. Ik denk wel dat hij op het middenveld beter uit de verf zal komen. Hij heeft dan meer dreiging en een lekkere linker poot. Als ik me niet vergis zal Schilder bij Twente nog meer doorgroeien. Zit nog wel rek in. Verder zie ik dat hij weer meer lol in het voetbal heeft en zich enorm uitslooft en zich volledig geeft. Geef hem 3 maanden en je weet niet wat je ziet (lijkt me :-) )

3 augustus 2012 om 06:03

Heb je het over Robert Schilder of Ashley Cole? Volgens mij zit hij tegen de dertig aan en is al eerder een keer te licht bevonden voor de top.

Ik dacht dat de loopgravenoorlog al decenia(bijna een eeuw) voorbij was, maar dat was er alweer zo eentje. Vermoeiend voetballen. Ben benieuwd wat er gaat gebeuren als er een tegenstander komt die wat meer durft te voetballen tegen twente...
Verder degelijk op wat kleine momenten na die fataal kunnen zijn. Die moeten eruit. En nieuwe trainingsvorm voor de aankomende weken, 'het rondspelen van de bal op eigen helft'....damn, dat dat zoveel problemen geeft....altijd uitgaan van je sterkste punten! Dan dus maar blijven aanvallen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren