Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Twente haalt na schadepost van 50.000 euro hard uit naar eigen supporters

Laatste update:

FC Twente heeft in een persbericht een deel van zijn eigen supporters streng veroordeeld. Bij de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam (1-1) richtten fans van de Tukkers vernielingen aan in het uitvak en werden er stoeltjes vernield. Ook werd er vuurwerk afgestoken en heeft een groep Twente-supporters het hek van de parkeerplaats van het bezoekersvak omver getrokken. De schade van deze vernielingen loopt op tot ruim 50.000 euro en Twente is dan ook niet blij met die supporters.

"FC Twente veroordeelt dit gedrag en de personen die hier verantwoordelijk voor zijn", laat de club weten. "Zij richten FC Twente grote (financiële) schade aan. FC Twente is aansprakelijk gesteld en dient, zoals altijd, de schade die aan een bezoekersvak wordt aangericht te betalen", refereren de Tukkers aan eerdere supportersincidenten in het afgelopen jaar. "Naar aanleiding van de wanordelijkheden bij het bezoekersvak is de Aanklager Betaald Voetbal van de KNVB een vooronderzoek gestart. Daardoor kan FC Twente ook nog door de Aanklager worden bestraft. Dit betreft meestal een boete, waardoor de financiële schade nog verder op zal lopen."

Daarnaast brengt de club van trainer Ron Jans het slechte nieuws dat het komend seizoen met minder supporters naar de uitwedstrijd tegen Sparta mag afreizen, er een verplichte buscombi zal gelden en dat er geen alcohol wordt geschonken. "Het is heel spijtig dat de goedwillende supporters onder de kwaden moeten lijden." Verder kondigt de huidige nummer vijf van de Eredivisie aan dat het een onderzoek instelt naar de incidenten die plaatsvonden op Het Kasteel. De verantwoordelijken zullen daarop een stadionverbod opgelegd krijgen. Daarnaast zal de financiële schade op de daders worden verhaald.

Het is niet de eerste keer dit jaar dat de Twente-supporters in een negatief daglicht komen te staan. Zo werd er schade aangericht bij de wedstrijden Feyenoord - FC Twente (30.000 euro), FC Twente - PEC Zwolle (3.750 euro), FC Twente - FC Groningen (5.000 euro - voorwaardelijk), FC Twente - FK Cukaricki (3.750 euro), FC Twente - Fiorentina (54.875 euro) en FC Twente - PSV (7.500 euro). Het totaalbedrag aan schade passeert daarmee de 150.000 euro. "De personen die dit doen moeten bij zichzelf te rade gaan waar ze mee bezig zijn en beseffen dat ze bij elk incident FC Twente grote schade aanrichten", zegt de club daarover. "FC Twente wordt hier op geen enkele manier beter van, integendeel. FC Twente overweegt daarom om zelf extra maatregelen te nemen rondom het bezoek aan uitwedstrijden."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Echt perfect gehandeld van Twente en dito statement. Hopen dat die raddraaiers het nu zullen afleren.

18 november 2022 om 21:53

Beste beelden opvragen en schade verhalen.

Maar lees ook geen alcohol.. Zijn ze bij Knvb Qatari geworden

18 november 2022 om 21:58

Iemand die dronken is, kan vervelend zijn. Maar iemand die stijf staat van de coke, die is zo dol als een stier en zo sterk als een beer. Die laat zich in sommige gevallen niet eens tegen houden door een taser.

18 november 2022 om 22:40

Naja ik denk dat de schade van drugs ivm alcohol vaak overschat wordt. Alcohol is echt een gevaarlijke goedje wat vaak slechtere gevolgen heeft dan een coke of wat dan ook

19 november 2022 om 07:47

MrKrillin probleem is tegenwoordig dat ze bivakmutsen op hebben. Wat een treurigheid.

18 november 2022 om 21:56

Er lopen bij elke club eencellige rond die juist uit zijn op vernielingen en rellen. Dus het is een utopie om te denken dat dit statement het gedrag van die gasten gaat veranderen.

Dit soort gasten brengen alleen maar schade toe aan de club die zij zogenaamd 'supporter' van zijn.
Als je alles bij elkaar gaat optellen wat die gasten vernielen dan is dit gewoon een significante kostenpost voor iedere club met zulke misselijkmakende gasten in de gelederen.

18 november 2022 om 21:10

Het ergste is nog dat ze denken de club een dienst te doen en dat ze ook van supporters moeten winnen.

Zo vreselijk jammer dit.. Deze gasten maken iedere uitwedstrijd ontzettend veel kabaal en sfeer, wat de ploeg heel erg steunt. Daar sta je om bekend. En daar wil je toch om bekend blijven staan? Niet vanwege vernielingen e.d.. Treurig en onacceptabel.

Bij elk incident de daarop volgende wedstrijd geen uitsupporters meenemen.
En uiteraard zoveel mogelijk verhalen op deze kneusjes.

Meer dan terecht, keihard afstraffen deze zogenaamde supporters.

Er mag vanaf nu geen alcohol worden geschonken. Maar als Qatar alcohol in het stadion verbied dan is het hek van de dam.

Wanneer gaat men nou eens beseffen dat alcohol geen toegevoegde waarde heeft in het leven en dat het alleen zorgt voor ellende. Zowel qua gezondheid, ter stimulering van slecht gedrag, mensen aanrijden onder invloed etc. Ik zie tot op heden geen enkel positief punt van alcohol.

19 november 2022 om 06:46

Ik erken wat je zegt, mocht je dit eens vanuit een ander perspectief willen bekijken raad ik je het boek: a short history of drunkenness” aan. Erg grappig geschreven historisch boek over alchoholgebruik. Doe met deze tip wat je wil

Dit is echt zonde! Ik was daar in het stadion en zat aan hun overkant op de dennis neville tribune en heb hun gedrag wat wij konden waarnemen als publiek als sfeerverhogend ervaren in het stadion met dat zilverfolie in rood boven hun hoofd bij opkomst spelers en het aanmoedigen van hun ploeg en geen rare liedjes of spreekkoren kwam het vak op mij over als prima supporters van een overigens meer dan prima team! Jammer dat er dan blijkbaar een aantal raddraaiers tussen zaten want zo’n vol uitvak werkt oprecht sfeerverhogend!

Die misdragen zich dus structureel.

En dit totaalbedrag gaat al richting substantieel gedeelte van het jaarsalaris van enkele basisspelers van het eerste elftal van Twente.
Erg veel geld, een zeer leuk bedrag voor mijn aanvullend pensioen!
Dit doet pijn, zowel financieel als de publieke waardering voor zo'n club.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren