Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Groningen voorkomt vertrek aanvoerder: ‘Een waardige ambassadeur’

Laatste update:

Maikel Kieftenbeld gaat definitief Europa in met FC Groningen. De 23-jarige middenvelder beschikte over een aflopend contract en had komende zomer transfervrij kunnen overstappen naar een nieuwe club, maar heeft besloten om zijn huidige werkgever trouw te blijven en heeft bijgetekend.

/

De aanvoerder zette zijn handtekening onder een verbintenis die hem tot medio 2016 in stadion Euroborg houdt. Groningen plaatste zich na afloop van het reguliere seizoen in de Eredivisie via de play-offs voor de voorronde van de Europa League en heeft nu dus opnieuw goed nieuws te melden. Op de officiële website laat manager technische zaken Henk Veldmate weten blij te zijn met de bereikte overeenstemming.

“Kieftenbeld heeft ondanks zijn nog relatief jonge leeftijd al veel ervaring en is ook dit seizoen een belangrijke schakel binnen de ploeg gebleken”, legt de beleidsbepaler uit. “De supporters kunnen zich identificeren met zijn speelstijl; strijd leveren en nooit opgeven. Niet alleen binnen het veld, maar zeker ook daarbuiten is hij een waardige ambassadeur van de club.” Kieftenbeld verruilde Go Ahead Eagles in 2010 voor Groningen.

Denk je dat Maikel Kieftenbeld hogerop had gekund?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goede voetballer. 23 Jaar een aanvoerder van Groningen zijn zegt ook wel wat. Nog een goed seizoen en ik zie hem wel hogerop raken.

28 mei 2014 om 13:04

Zal niet heel veel hoger zijn. De Nederlandse top zie ik hem niet halen, mss alleen als bankzitter

28 mei 2014 om 13:12

Mee eens. Maar ik zie hem wel bij AZ, Vitesse en eventueel zelfs FC Twente. Een erg functionele voetballer.

Mooi dat hij blijft, misschien technisch niet de meest vaardige speler maar wel een vechter die altijd maar blijft strijden.
Vanmiddag persconferentie Fc Groningen, zou komst Hoessen worden bekend gemaakt? Of Antonia?

28 mei 2014 om 11:53

Ik denk Hoesen gezien de verhalen dat hij vandaag terug zou zijn van vakantie.

28 mei 2014 om 11:55

Misschien beiden! Grunn heeft er wel een handje van om gecombineerd spelers te presenteren. Top!

Ook top dat maikel blijft. Goed signaal naar de groep maar maikel is ook gewoon een hele nuttige speler die bruikbaar is voor iedere ploeg. Ben benieuwd hoe die zich de komende tijd gaat ontwikkelen.

Kieftenbeld is een bruikbare kracht. Heeft over het algemeen gezien een goed seizoen gedraaid. Hij is soms wat dommig met kaarten etc. en in balbezit is hij soms slordig, maar hij zit er altijd fel op en onderschept veel ballen. Het is zeker een aanjager. Nog een jaartje hier en dan verkopen zal wel de insteek zijn van dit contract voor twee jaar.

29 mei 2014 om 11:35

Allemaal topnieuws gisteren. Kieftenbeld verlengt en Hoesen aangetrokken. Alleen nog een echte vleugelspeler erbij en je hebt je selectie eigenlijk wel zo goed als rond, als Burnet zijn contractaanbod in ieder geval accepteert. Zie graag nog wat investeringen in de breedte, maar het eerste elftal neemt nu al wel vormen aan als er niet te veel spelers meer vertrekken. Maar in dat geval kun je natuurlijk altijd een deel van die inkomsten gebruiken om nieuwe spelers te halen. Aangezien we toch nooit meer uitgeven dan erin komt lijkt me dat ook geen probleem te gaan worden. Ben trouwens ook blij dat Van der Laan niet meer komt, snap niet wat wij met hem als linksback zouden moeten. Als centrale verdediger een prima speler, maar zie dan toch liever Burnet die de tweede seizoenshelft uitstekend gepresteerd heeft.

als groningen kostic kan behouden en dan antonia + hoesen haalt heb je gewoon weer een prima voorhoede voor de eredivisie.

28 mei 2014 om 12:39

En natuurlijk hopen dat ze met dat elftal een leuk resultaat in de EL neer kunnen zetten. Met een beetje gunstige loting moet dat lukken.

28 mei 2014 om 13:04

De volgende ronde moeten we (makkelijk) door komen..
Daarna zijn we ongeacht wie we loten de underdog.

29 mei 2014 om 11:37

Ik ga me dan zelfs af vragen wie je er naast moet gaan zetten? Je hebt Van der Velden, Chery, Antonia eigenlijk voor twee posities. Eerste twee zijn afgelopen seizoen ontzettend belangrijk geweest, maar kan me ook niet voorstellen dat je Antonia haalt voor de bank..

Vraag me alleen af hoe vaak Groningen hem een verbeterde aanbieding heeft gedaan tot dat hij uiteindelijk heeft bijgetekend....lindgren is iig de best betaalde bij de fc. Straks dus wellicht 2 Cmv.....apart

28 mei 2014 om 12:16

Voor zover bekend heeft de FC Kieftenbelt juist een verlaagde aanbieding gedaan. Of dit aanbod nog is verhoogd is (nog) niet bekend.

28 mei 2014 om 12:26

Hij kun ook naar Cl Brugge. Kunnen wij niet mee concurreren iig. Kan me niet voorstellen dat je accoord gaat met n verlaagde aanbieding als je elders ook goed/ beter kunt cashen.

28 mei 2014 om 12:32

Je brengt het als een feit dat hij naar Brugge kon, maar is dat ook zo? Ze hebben eerder eens op hem geboden, maar ik vraag me af of het recente gerucht niet gewoon door z'n zaakwaarnemer werd verspreid? Valt niet uit te sluiten.

28 mei 2014 om 12:33

Ik denk dat het hoogst haalbare dan wel behoud van salaris is geweest, en dat hij daarmee akkoord is gegaan. Kan me ook niet echt voorstellen dat Kieftenbelt zich alleen laat leiden door geld, en bij Groningen is hij min of meer een vaste basis speler...

28 mei 2014 om 12:50

FC Groningen heeft ingespeeld op salarisbehoud, terwijl Kieftenbeld salarisverhoging wou. Uiteindelijk heeft Kieftenbeld zich neergelegd bij het aanbod van FC Groningen.

28 mei 2014 om 12:54

Oke. Als dat zo is is dat mooi. Kunt niet alles weten. Groningen doet straks mee op 3 fronten en moeten mi slim omgaan met beschikbare budget....vandaar...

Nou oftewel we komen nooit van 2 controleurs af......

Hoe kan je nou iemand verlengen die in 4 jaar tijd nooit onbetwist basisspeler is geweest? Zoals ik al in het Hoesen topic zei, ontsla alle scouts maar want dit slaat nergens op.

28 mei 2014 om 12:05

Ik volg Groningen zeker niet op de voet, maar dit is toch een jongen die veel speelt en pas 23 is?
Hebben ze een jeugdspeler die al richting zijn niveau gaat ofzo? Anders is verlengen toch veel beter dan een nieuwe speler aantrekken. Verder is Hoessen volgens mij een prima spits, maar het zal geen nieuwe Nevland,suarez,berg of Matavz zijn maar echt wel iemand die 13+ goals maakt.

28 mei 2014 om 13:33

Nou aangezien er niet veel geld is op dit moment bij Groningen en er flink doorgeselecteerd moet worden is het onzinnig om veel geld te betalen voor Hoesen, Goed, als hij voor weinig komt heb ik er geen probleem mee maar dat zal niet bij een paar ton blijven en als het klopt wat ik gehoord heb had je in het buitenland betere alternatieven kunnen vinden.

En Kieftenbeld is een drama die werkelijk niks heeft, traag, geen loopvermogen, geen diepgang geen duelkracht, geen lengte en 9 van de 10x is zijn pass ook nog een keer matig die ook nog is vaak achteruit gaat en dan begin ik nog niet eens over de paniek ballen ddie hij vaak geeft. Hij heeft enkel inzet, dat wil ik hem nog wel geven dan.

Gewoon oon een hele hele matige speler die zich altijd verstopt en weer, in het buitenland vind je spelers die goedkoper zijn en een paar klassen beter zijn.

maargoed laten anderen maar blij zijn met zijn verlenging omdat hij een paar balletjes af en toe onderschept maar ik weet nu al weer dat Kieftenbeld een van de eersten zal zijn waar geklaag op komt als het volgend seizoen niet loopt.

28 mei 2014 om 15:37

ben jij toevallig een groningen supporter?
maar als ik joun reactie zoo lees.. denk jij dat wij een cm moeten aantrekken van hhet niveau luka modric/xavi hou op hoor... als je zoveel commentaar hebt, waarom sta jij er niet dan?

29 mei 2014 om 11:41

Juist in dit systeem met twee controleurs heeft Groningen in het slot van de competitie zoveel punten gepakt. In die wedstrijden moesten wij het niet hebben van erg goed voetbal, maar vooral van slim voetbal en snelle uitbraken. Denk dat je met Hoesen een speler hebt gehaald die goed in dat systeem past, en met de verlenging van Kieftenbeld leg je de basis om dit systeem ook volgend seizoen te gaan toepassen.

Daarnaast ben ik er enorm blij mee dat Groningen een Nederlands karakter krijgt. Veel jongens van de eigen jeugd die doorbreken en spelers worden nu gewoon uit de Eredivisie gehaald. Dat heb ik eerlijk gezegd veel liever dan onbekende namen uit het buitenland. Als supporter associeer je je toch met wat er op het veld rondloopt. Met allemaal exotische namen heb ik niet zo heel veel, al is een uitzondering met een speler als Kostic natuurlijk altijd welkom. Maar dat het elftal zo'n Nederlands tintje krijgt vind ik juist heel erg mooi.

Dit is ook helemaal zijn niveau ! verstandig dat hij verlengd heeft. Denk dat de aanbiedingen wat tegen vielen en hij daarom toch heeft besloten om te blijven. Mede omdat ze ook Europa ingaan. Voor Groningen een heel nuttige speler.

Groningen mag graag veel geld uitgeven aan spelers waarvoor je nou net niet naar t stadion gaat.....vind ik iig. Tom H. verdient ook ik weet niet hoeveel (top5 grootverdieners), speelt nooit......die achterlijke transfersom voor die Ajilore van paar jaar terug....en wel steeds klagen over je financien.....

28 mei 2014 om 12:36

Tom H komt uit eigen jeugd dus dat heeft niks gekost en salaris is helaas jammer...
Zijn helaas wel een paar miskopen geweest, Ajilore was er een van alleen vond ik op het laatst dat het er wel een beetje uit kwam. Pedersen was de grootste denk ik....
En hoezo klagen over financieen, het gewoon handelen naar wat je hebt.
En voor hetzelfde geld waren het voltreffers geweest zoals Berg, Suaerez of een Tadic. Dat risico loop je altijd of je moet geen transfers meer doen.....

28 mei 2014 om 15:42

Blijkens het onderzoek verdienen 206 spelers in het betaald voetbal meer dan 100.000 euro en 82 meer dan 250.000 euro per jaar, van wie één in de Jupiler League. 45 procent van de profvoetballers in de eredivisie verdient maximaal 50.000 euro per jaar (exclusief premies).

Ik ben hier wel blij mee. Hij heeft het dit seizoen gewoon goed gedaan en als het goed is breken nu zijn beste jaren aan. Nu kun je eventueel ook nog wat voor hem vangen na 1 seizoen. Allemaal positief nieuws dus. Vanmiddag om 16.00 uur is er trouwens een persconferentie. Er wordt daar ook minimaal 1 nieuwe speler gepresenteerd. Ik denk zelf dat het om Antonia gaat. Hoesen zou ook kunnen.

Slimme zet van FC Groningen en Kieftenbeld. Met eventueel nog Hoesen en Antonia erbij is de aanval compleet. Het is natuurlijk nog de vraag of Chery vertrekt of niet. Maar met Van Nieff hebben ze denk de opvolger al klaar staan. Als deze selectie behouden blijft zou FC Groningen wel in het linker rijtje moeten komen.

Bizot
Hateboer
Botteghin
Kappelhof
Burnet
VD Velden
Chery
Kieftenbeld
Antonia
Hoesen
Kostic

Vanmiddag om 16.00 uur persconferentie voor een nieuwe aanwinst, zal denk om Danny Hoesen gaan, omdat Utrecht zijn aandacht heeft verlegd van Hoesen op Boymans en Gladon ipv hoesen.. En Buijs zal nu wel niet naar Grunn komen omdat Kieftenbeld heeft bijgetekend

Kieftenbeld is een speler die er altijd voor gaat. Past prima bij Groningen. Is nog maar 23 jaar en zou eventueel nog beter kunnen worden. Voor een stapje hogerop komt hij gewoon snelheid tekort.
Dacht dat hij meer kon gaan verdienen maar is waarschijnlijk akkoord gegaan met salarisbehoud. Buys zal nu wel niet meer komen.

28 mei 2014 om 13:04

Blind kan zich ook staande houden bij Ajax en eigenlijk wel beetje gelijke spelers.... Dus een stapje omhoog gaat nog wel lukken, echte top zal hem wel niet worden....

Hoesen tekent voor 4 jaar bij FC Grunn!!

Hoesen tekent voor 4 jaar bij FC Grunn!!

Deze speler vind ik echt een type Brama. Echter, Kieftenbeld is in mijn optiek de mindere van de twee en zal zeker geen basisplaats veroveren bij een Nederlandse topclub. Wat mij betreft zit Kieftenbeld op zijn plaats bij FC Groningen.

Natuurlijk goed nieuws, Kieftenbeld heeft een redelijk goed seizoen achter de rug. Het zou sowieso jammer zijn als zo'n jongen transfervrij de deur uit loopt. Toch hoop ik dat er nog een defensieve middenvelder bijkomt met meer body en meer voetballend vermogen. Ik vind Kieftenbeld bij vlagen zeer onzorgvuldig in de passing. Natuurlijk maakt hij een heleboel goed met zijn werkethiek, maar dat neemt niet weg dat ik twijfel aan zijn potentie.

Zelf zie ik liever een type Donald op die positie. Fysiek sterker en meer een box to box met voetballend vermogen. Daarnaast is Kieftenbeld ook vrij traag, wat ook vaak in zijn nadeel werkt. Veel dingen wat je moet bezitten, lastig om op te trainen.

28 mei 2014 om 21:54

De oude Kieftenbelt was ik qua passing zeker met je eens maar vind dat hij zich juist daarin goed ontwikkeld heeft. steeds vaker op maat en met name strak. Ik was altijd wel zeer kritisch op hem maar kan niet anders dan toegeven dat hij zich aardig ontwikkeld heeft. Natuurlijk heeft ook hij nog zijn momenten maar daarom speelt hij ook bij ons. Met zijn 23 jaar en zoveel Eredivisie duels in de benen zou het ook wel zonde zijn als die transfervrij de deur uit liep.

29 mei 2014 om 15:28

Ben het met je eens dat hij zich inderdaad ontwikkelt heeft, en met name op het gebied van passing. Maar toch vind ik dat hij vaak teveel risico legt in zijn passing op cruciale momenten. Wanneer bijvoorbeeld veel spelers voor de bal zijn, dan lijdt hij nog wel eens balverlies wat dan een zeer gevaarlijke tegenaanval oplevert.

Vooral in die bewustwording van de positie van zijn medespelers moet hij zich nog ontwikkelen vind ik. Ik hou van spelers die de aanvallende oplossing kiezen, die risico in hun spel leggen. Maar het moet wel kunnen. En door zijn gebrekkige snelheid is hij niet instaat om zijn fout dan te herstellen, dan is de bal al bij een volgend station.

Maar wat jij zegt klopt inderdaad, 23 jaar en al veel ervaring. Het kan eigenlijk alleen maar beter worden. Maar ik vind wel dat hij die stap komend seizoen moet gaan zetten. Als club willen we vooruit, en daar hoort een bepaalde ontwikkeling bij. Zeker als het de aanvoerder betreft. We zullen zien, ik heb er in elk geval alweer zin in!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren