Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Groningen heeft eindelijk beet: Van Mosselveld nieuwe algemeen directeur

Laatste update:

Frank van Mosselveld wordt de nieuwe algemeen directeur van FC Groningen, zo meldt de club via de officiële kanalen. Daarmee komt er eindelijk een einde aan de langdurige zoektocht naar een opvolger van Wouter Gudde, die in november vorig jaar al aankondigde na dit seizoen te stoppen. De huidige algemeen directeur van RKC Waalwijk kan per 1 juli aan de slag bij de Trots van het Noorden.

Van Mosselveld is sinds 2017 actief als directeur in Waalwijk, waarbij hij op het moment van instappen met zijn 33 jaar de jongste algemeen directeur in het betaald voetbal werd. Bij RKC heeft hij, ondanks geringe middelen, toch sportieve groei gerealiseerd en een stabiele organisatie neergezet.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Nu is het tijd voor een nieuwe stap voor de inmiddels veertigjarige Van Mosselveld. “Hoewel FC Groningen op dit moment een niveau lager speelt, zie ik een club met een enorme potentie en historie. Graag wil ik eraan gaan bijdragen om na dit seizoen FC Groningen weer naar het niveau te brengen waarop de club thuishoort”, zo valt er te lezen op de clubwebsite.

Gudde is al sinds 2019 directeur bij FC Groningen, maar kreeg steeds meer kritiek over zijn functioneren binnen de club. Daarop besloot hij na dit seizoen te zullen vertrekken. Groningen was vervolgens maandenlang op zoek naar een opvolger, waarbij ook Almere City-directeur John Bes genoemd werd.

Van Mosselveld staat voor een zware kluif bij FC Groningen, daar bij de presentatie van de jaarcijfers van de club een tekort van zeven miljoen euro (exclusief transfers) werd verwacht.

Ook zal hij zich moeten gaan buigen over enige gevoelige zaken, zoals de veiligheid in het stadion en de beperkte ruimte op het trainingscomplex, dat FC Groningen deelt met amateurverenigingen. Bovendien is het nog onduidelijk op welk niveau de club volgend jaar speelt.

FC Groningen staat momenteel op de derde plaats in de Keuken Kampioen Divisie, met een achterstand van drie punten op nummer twee Roda JC. De eerste twee plaatsen geven recht op directe promotie naar de Eredivisie. De definitieve beslissing zal wellicht vallen op de slotdag, wanneer FC Groningen het in eigen huis opneemt tegen Roda JC. Mocht de tweede plaats niet behaald worden, is er nog een uitweg via de play-offs.

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ben benieuwd. Hij pakt hiermee een grote uitdaging aan. Onder de RKC fans, wat vonden jullie van hem?

17 april 2024 om 18:25

Balen dat ie weg gaat heeft in 5 jaar tijd een van dood naar begraven rkc stabiel gemaakt en het stadion en trainings accommodatie gemoderniseerd en geprofessionaliseerd. Draaien zwarte cijfers geeft niet meer uit dan er binnen komt

17 april 2024 om 19:24

Deze reactie maakt mij dus niet blij. Dit is dus Gudde 2.0 Ook bij vergelijkbare clubs gepresteerd. Bij Groningen enorm op de centjes gelet en daarmee zijn de scoutingsploeg en fleddie met verkeerde middelen de markt op gestuurd. Degradatie tot gevolg en een relatief matig selectie in de KKD. Het is dat eigen jeugd op staat waardoor we meedoen om de prijzen. Je moet ook durven investeren om te groeien. Ben benieuwd of Mossie het tegendeel kan bewijzen wanneer er wat meer geld in de portemonnee zit.

17 april 2024 om 19:54

Jij wilt Vitesse achterna?

17 april 2024 om 20:00

Vitesse bezuinigde niet he, Vitesse had geen cent te makken. Zelfs met degradatie hadden wij de 10e begroting ofzo van Nederland. Dan kan je inderdaad kiezen door een gokje te nemen en half miljoen of miljoen meer te investeren in je selectie in de hoop dat een speler zich bewijst en in veelvoud weer vertrekt, of je zegt een speler neer die eigenlijk niet goed genoeg is voor je clubniveau waardoor je ondermaats presteert en nog belangrijker, verlies vaak maakt op die spelers. Het bedrijfsleven start altijd met investeringen.

Grappig genoeg heeft deze man zijn voetbalcarrière afgesloten bij dezelfde amateurvereniging als Marcel Brands voor hij bij RKC in een managementfunctie aan de slag ging. Ben benieuwd hoe lang het duurt voor ook Van Mosselveld naar PSV trekt.

Mooie move voor hem. Hij lijkt ook al sowieso op de trainer van Groningen op deze foto.
Nu nog hopen dat Groningen promoveert

Benieuwd wat Groningen RKC moet betalen. Je zou tenminste verwachten dat ze Groningen als concurrent en dus geen opstap zien. Tenminste Lambooij van Scout naar technisch manager was dat niet en concurrent. Dus verwacht een vorse afkoopsom of is het nu anders?

17 april 2024 om 20:29

Ligt er ten eerste natuurlijk aan hoe lang z’n contract nog loopt. Verder liggen deze steden dermate ver uit elkaar dat je qua overig personeel niet echt uit dezelfde vijver vist. Spelers zou natuurlijk wel kunnen maar daar is de AD niet voor verantwoordelijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren