Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Eindhoven-verdediger Vermeulen maakt droomtransfer naar Dortmund

Laatste update:

Valentino Vermeulen heeft een droomtransfer te pakken. De rechtsback van FC Eindhoven tekent een contract voor drie jaar bij Borussia Dortmund, dat hem transfervrij overneemt van de Keuken Kampioen Divisie-club. “Ik ben heel blij, het duurde even voordat ik het besefte, maar dat begint langzaam in te dalen”, zegt Vermeulen vol trots in gesprek met Voetbalzone.

Door Jordi Tomasowa

“Of je kunt zeggen dat dit een droomtransfer is? Zeker, zeker, dat kun je wel zeggen. Dit is echt heel mooi”, jubelt Vermeulen. De twintigjarige back doorliep al een medische keuring en reisde vrijdagochtend samen met zijn zaakwaarnemer Bilal Achenteh af naar Dortmund om zijn handtekening te zetten onder een verbintenis bij BVB. “Ik had het eerlijk gezegd nooit verwacht, maar toen ik hoorde van de interesse had ik gelijk de beslissing gemaakt om niet in Nederland te blijven en deze transfer te maken. Het Duitse voetbal trekt mij ook meer. Ik heb er in ieder geval heel veel zin in. Het is een uitdaging en ik kijk er echt naar uit.”

‘De vergelijking met Kuijt heb ik zelf niet gemaakt, maar mijn ploeggenoten wel’

Voetbalzone sprak in februari uitgebreid met Vermeulen over zijn tijd bij FC Eindhoven.Lees artikel

Voor Vermeulen was deze zomer het uitgelezen moment om een stap hogerop te zetten. De bij Willem II en FC Eindhoven opgeleide back groeide dit seizoen onder de hoede van trainer Rob Penders uit tot een onbetwiste basisspeler bij de verrassing van de Keuken Kampioen Divisie. “Ik heb na enkele moeilijke periodes in de afgelopen vijf jaar nu een goed seizoen gehad bij FC Eindhoven. Er zijn in de afgelopen jaren momenten geweest dat ik geen vertrouwen had etcetera. Het is mooi dat het seizoen zo is gelopen”, doelt Vermeulen op de derde plek in de Keuken Kampioen Divisie.

De geboren Eindhovenaar heeft ook lovende woorden over voor zowel zijn trainer als zijn zaakwaarnemer “Penders heeft een hele belangrijke rol in mijn ontwikkeling gespeeld en deze transfer heb ik ook zeker te danken aan mijn zaakwaarnemer Bilal Achenteh. We hebben allebei ons dingetje gedaan. Hij zegt altijd: ‘Ik kan de deuren voor je openen, maar je moet je het zelf laten zien’.” Vermeulen is blij het met plan dat door Dortmund voor hem heeft uitgestippeld. “Ik teken voor drie jaar en ga mijn wedstrijden spelen in het tweede elftal, dat uitkomt in de 3. Liga en ga twee, drie keer per week meetrainen met het eerste van Dortmund. Mijn doel is om binnen twee jaar definitief aan te sluiten bij het eerste elftal. Ik krijg genoeg kansen om mezelf daar te laten zien.” Dat Vermeulen straks met spelers als Marco Reus, Jude Bellingham en Julian Brandt op het trainingsveld staat, doet hem weinig. “Daar houd ik me niet zo mee bezig, al is het natuurlijk wel mooi.”

Net als Vermeulen is ook zijn zaakwaarnemer Achenteh trots: “Het is een hele mooie transfer. Ik ben vooral blij voor Valentino, hij verdient het ook echt. Hij heeft net als de rest van FC Eindhoven een fantastisch seizoen gedraaid. Hij heeft deze transfer afgedwongen mede vanwege zijn topsportmentaliteit. Meestal trainen spelers één keer per dag en dan gaan ze naar huis en dan kruipen ze achter Playstation.” Achenteh spoorde Vermeulen aan om extra te trainen en ziet dat het harde werk uiteindelijk op termijn wordt beloond. “Als je ziet hoeveel extra trainingsuren Valentino in zichzelf heeft gestoken in het afgelopen jaar…Hij heeft een extreme drive om te slagen, waardoor hij drie, vier keer per week één of twee uur extra op het veld bleef om zich te richten op zijn ontwikkelpunten. Dat heeft er voor gezorgd dat hij een top seizoen heeft gedraaid en deze schitterende transfer heeft afgedwongen.”

Achenteh stelt dat er sprake is van een mooie samenwerking. “Het was mijn taak om hem in beeld te brengen, want de Keuken Kampioen Divisie is normaliter geen competitie waar zij hun scoutingswerkzaamheden verrichten. Aan de hand van zijn data zijn ze overtuigd geraakt om hem ook tijdens livewedstrijden te analyseren. “Ik heb altijd tegen hem gezegd: Van mij als zaakwaarnemer mag je verwachten dat ik deuren voor je open en dat je in beeld bent, maar uiteindelijk is hij wel degene die kwaliteit moet laten zien op het veld en dat heeft hij gedaan. Er was veel interesse in hem: Duitse clubs, Belgische clubs en hij kon ook naar de Eredivisie. De beelden spreken voor zich”, zegt Achenteh. Die jongen gaat volop in de strijd, loopt altijd voorop, ook in de omschakeling bij het meeverdedigen. Er zit een goede kop op en hij wil het maximale uit zijn carrière halen. Ik ben ervan overtuigd dat we nog veel van hem gaan horen in de toekomst.”

Valentino Vermeulen tekende afgelopen weekend in het bijzijn van zijn zaakwaarnemer Bilal Achenteh een driejarig contract bij Borussia Dortmund.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat gaat Vermeulen daar doen? Ik volg de KKD best redelijk, ik ken hem ook, maar zou niet weten waarom Dortmund hem aan trekt. Hij zegt zelf dat hij na 5 jaar eindelijk een goed seizoen heeft, maar ik heb niets gezien wat maar een beetje in de buurt komt van het niveau van Dortmund.

1 juni 2022 om 16:23

Ik denk dat je er vanuit mag gaan dat hij zijn wedstrijden in het tweede gaat afwerken (3e Bundesliga). Voor hem natuurlijk een mooie kans om zichzelf in Duitsland in de kijker te spelen.

Edit: dat hij in het tweede gaat spelen staat ook gewoon in de tekst

1 juni 2022 om 16:28

Staat in de tekst.

1 juni 2022 om 16:30

Waarom leest niemand het artikel? Het staat er gewoon overduidelijk in.

1 juni 2022 om 16:41

Natuurlijk heb ik het hele bericht gelezen, hij gaat zijn wedstrijden spelen in het 2e en traint 2 of 3 keer in de week mee met het eerste. Maar bij die trainingen loopt hij toch voor lul? Hij kan in geen 100 jaar het niveau halen dat goed genoeg is voor het eerste elftal van Dortmund.

1 juni 2022 om 16:55

En daar ben je boos over of...? 😅 Zal voor Dortmund gewoon een goedkope aanvulling zijn voor het tweede elftal, en wie weet wat er meer in zit. Voor Vermeulen zelf een gigantisch mooi avontuur bij een enorme club en veel meer salaris dan bij Eindhoven ooit had kunnen verdienen. Win win dus. Is toch mooi?

1 juni 2022 om 23:01

Wie zegt dat ik boos ben?

1 juni 2022 om 18:24

Dan moet jij toch beter KKD volgen echte heel goede speler Nederlandse clubs slapen weer

1 juni 2022 om 19:18

Wat zit je nou te misgunnen joh. Lekker boeien als hij het eerste elftal niet haalt. Dit is een droomtransfer voor een KKD speler.

Ik wist niet dat Dirk Kuyt een zoon heeft die bij FC Eindhoven speelde?

1 juni 2022 om 16:27

Ik wist niet dat vz een forumlid heeft dat probeert dingen te zoeken die er niet zijn.

1 juni 2022 om 16:38

Een zoon? Heb de lijst van de selectie erop nagelezen maar er voetbalt geen Kuyt bij Eindhoven.
Ben je misschien in de war?

1 juni 2022 om 16:48

@laak: het helpt Prem, als je sarcastisch bent, om een emoticon toe te voegen, anders gaat hij er serieus op in.

Neem aan dat hij voor BVB II gaat spelen? Denk niet dat ze weten wie Vermeulen is? Desalniettemin is het voor die jongen natuurlijk een jongensdroom die uitkomt...

1 juni 2022 om 16:25

Staat ook gewoon in de tekst.

"De rechtsback van Eindhoven"...."De twintigjarige middenvelder"....tsja wat is het nou?

1 juni 2022 om 16:33

Het is een soort vleugelverdediger die zowel back als middenvelder kan spelen. Soort type van Ewijk maar dan light. Geen idee wat hij te zoeken heeft bij Dortmund, maar zij kampen al lang met rechtsback issues. Ze hebben daar Meunier en Morey staan die af en toe vervangen worden door Passlack of Wolf, maar ik denk dat ze Vermeulen als soort back up hebben gehaald.

Ik denk dat Vermeulen best de potentie heeft om, op termijn, bij een ploeg tussen plek 10 en 18 in de eredivisie uit de voeten te kunnen, het eerste van BVB lijkt me vooralsnog wat te hoog gegrepen maar het kan raar lopen.

1 juni 2022 om 17:47

Verstandige keuze om eerst een stap te maken naar de subtop van Europa. Al vaak gebleken dat de stap naar de echte top te groot is.

gewoon wennen aan duitsland en dortmund in het 2e team.
hopelijk trekt hij zich op aan het niveau, de trainingen etc.
en dan misschien (als hij zich stormachtig ontwikkelt) een kans in het eerste, of ze verkopen hem door voor wat centen.

in ieder geval leuk voor deze jongen om zo'n avontuur aan te gaan

Nou, weet niet wat ik hiervan moet vinden. Ik heb meer het idee dat hij beter naar de Eredivisie had kunnen gaan, want het derde niveau van Duitsland komt qua niveau meer overeen met het niveau van de KKD.

1 juni 2022 om 17:25

Het 3de niveau van duitsland betaalt veel beter dan de kkd en de competitie draait ook meer omzet. Vindt het best een mooie stap eerlijk gezegd

1 juni 2022 om 18:09

Qua niveau niet, maar wat betreft verdiensten zeker weten. Het voetbal leeft veel meer op de lagere niveaus in Duitsland. Maar dan had ik zelf gekozen voor een team wat ook nog kan promoveren. Tweede elftallen kunnen dit niet helaas.

1 juni 2022 om 19:59

Wel naar het tweede niveau van duitsland. Daarnaast is er altijd een mogelijkheid om hogerop te komen via andere duitse clubs

Kees Kwakman wist het al, hij zei laatst tijdens een nacompetitie wedstrijd dat hij naar een club "in het geel-zwart" zou gaan. Iedereen dacht natuurlijk NAC. Ik ook, maar dit is wel heel verrassend natuurlijk

1 juni 2022 om 22:49

Dat kan ik mij ook nog herinneren inderdaad. Wel grappig van Kwakman. Ik dacht ook aan Roda, VVV of NAC als ik eerlijk ben

Geweldig Valentino! Goed dat je altijd hebt doorgezet. Vanaf het moment dat je afviel bij Willem II tot de scoutingsdag bij FC Eindhoven. Hard werken wordt beloond.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren