Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Eindhoven gedeeld bovenaan, Platje met twee goals goud waard

Laatste update:

FC Eindhoven is gestegen naar een gedeelde eerste plaats in de Jupiler League. De Brabanders wonnen vrijdagavond hun vierde wedstrijd op rij (Fortuna Sittard, 0-2) en delen de koppositie nu met NEC en Roda JC Kerkrade, die zaterdag nog in actie komen. Melvin Platje bewees zijn waarde voor VVV-Venlo, want in de thuiswedstrijd tegen Almere City FC scoorde hij tweemaal: 3-2.

/

Fortuna Sittard - FC Eindhoven 0-2
Fortuna ging de rust in met een minimale achterstand en mocht daar de handen mee dichtknijpen. Eindhoven was immers oppermachtig en het was veelzeggend dat doelman Ferhat Kaya de beste man was aan de kant van de geelhemden. Na een halfuur kopte Jens van Son de verdiende 0-1 in het doel en Kaya behoedde Fortuna voor meer tegendoelpunten. In de tweede helft werd duidelijk dat Fortuna niet beter kon en Eindhoven had ook weinig zin om er nog een interessantere wedstrijd van te maken.

Het team van Jean-Paul de Jong sloeg nog wel één keer toe: Fries Deschilder strafte na 75 minuten geblunder in de verdediging van Fortuna af en bepaalde de eindstand op 0-2. De supporters van Fortuna schreeuwden na het laatste fluitsignaal om het ontslag van trainer Peter van Vossen. De Limburgers staan met zes punten uit zeven wedstrijden slechts op de achttiende plaats in de Jupiler League.

/

Jong PSV - Sparta Rotterdam 0-2
De meegereisde supporters van Sparta staken hun mening over de aanwezigheid van onder meer Jong PSV in de Jupiler League niet onder stoelen of banken. Zij rolden een spandoek uit waarop de tekst Kansloze Nepcompetitie voor Beloftenteams stond. Het Rotterdamse publiek zal eveneens niet tevreden zijn geweest over het spel van hun favoriete ploeg, maar lachte na drie kwartier spelen wel het laatst. Door een doelpunt van Giovanni Hiwat kwam Sparta namelijk op voorsprong, hoewel PSV de bovenliggende partij was geweest.

In de tweede helft was PSV, dat veel spelers moest missen op De Herdgang, dicht bij de gelijkmaker, maar Jordy de Wijs mikte tegen de paal. Kort daarna ging het opnieuw mis: Johan Voskamp verdubbelde met een geplaatst schot de voorsprong voor Sparta. Het lukte de thuisploeg van Darije Kalezic vervolgens niet meer om nog wat aan de achterstand te doen en men blijft dus op zeven punten steken.

/

VVV-Venlo - Almere City FC 3-2
VVV boekte zijn derde thuisoverwinning van dit seizoen. Het team van Maurice Steijn was uiterst efficiënt, want de eerste de beste kans was direct raak: Platje rondde na een halfuur op aangeven van Aziz Khalouta keurig af. Vijf minuten later maakte Danny Post er uit een hoekschop zelfs 2-0 van. Almere City FC dacht direct terug te kunnen komen, maar een goal van Vincent Janssen werd vanwege buitenspel geannuleerd. Tien minuten na rust mocht Janssen wel juichend weglopen, nadat hij een strafschop had benut en de stand dus in 2-1 had veranderd.

De Zwarte Schapen van Fred Grim hadden weer hoop op een goed resultaat, maar die vervloog ook al gauw weer. Platje maakte na een uur namelijk zijn tweede treffer in Venlose dienst: op aangeven van verdediger Robin Buwalda schoot de cultheld via de paal raak. Platje was een kwartier voor tijd ook nog dicht bij zijn derde treffer, maar ditmaal zeilde zijn inzet net over het doel van Marco van Duin. In de blessuretijd deed Almere nog wat terug: Janssen maakte zijn tweede, maar verder dan de 3-2 kwam men niet in De Koel.

/

Telstar - Jong FC Twente 1-1
Telstar hoopte zich te herstellen van de 3-2 nederlaag tegen De Graafschap en begon alleraardigst. Zo raakte Tarik Tissoudali na een geweldige solo de paal, maar de tegenstander liet een kwartier laten zien hoe het wel moest. Felitciano Zschusschen rondde na een halfuur na een steekpass af: 0-1. In de tweede helft ontsnapte de thuisploeg uit Velsen-IJmuiden aan een tweede tegendoelpunt toen er op de paal werd geschoten door de beloften van FC Twente. Na 72 minuten kwam Telstar op gelijke hoogte door een mooie volley van Tissoudali en door die 1-1 werden de punten uiteindelijk ook gedeeld.

/

FC Den Bosch - Helmond Sport 3-0
FC Den Bosch leidde na 45 minuten verdiend met 2-0. De blauwhemden waren van meet af aan de betere partij in de Brabantse derby en Erik Quekel opende na zeventien minuten de score door een voorzet van Benjamin Van den Broek binnen te schuiven. Jordy Thomassen maakte er op slag van rust met een kopbal 2-0 van. Na de rode kaart van Kevin Gomez-Nieto was het helemaal gedaan met het verzet van Helmond Sport. In de slotfase maakte Juventus-huurling Edoardo Ceria er 3-0 van; het was tevens zijn vierde goal in vijf wedstrijden.

MVV Maastricht - De Graafschap 0-1
Zowel bij MVV als De Graafschap worden de resultaten dit seizoen constant afgewisseld: drie punten, één punt, nul punten. Vrijdagavond kwamen de twee in De Geusselt lange tijd niet tot scoren. Stef Peeters dacht dat te doen voor de Maastrichtenaren, maar zijn doelpunt werd geannuleerd wegens buitenspel. Even later landde een voorzet van Bryan Smeets op de lat en werd De Graafschap nog eens gewaarschuwd. Jasper Heusinkveld redde zijn team in de tweede helft bij een poging van Smeets, maar in aanvallend opzicht hield het niet over bij de Superboeren. Toch namen die de drie punten mee uit Limburg, want vlak voor tijd maakte Smeets hands en ging de bal op de stip: Vlatko Lazic benutte de buitenkans.

/

Achilles ’29 - FC Oss 2-2
De ex-Topklasser uit Groesbeek finishte vorig seizoen onderaan, maar hoopt vurig dat het dit seizoen anders zal gaan. Thuis werd tegen FC Oss bijna de tweede zege in zeven duels geboekt, maar ging het in het slot toch nog even mis. Fatih Kamaci maakte na ruim een half uur spelen zijn eerste goal ooit in het betaald voetbal, maar Achilles liet zich niet gek maken en knokte voor wat het waard was. Twintig minuten voor tijd kwam de beloning, toen clubman Thijs Hendriks via de onderkant van de lat de 1-1 maakte. FC Oss werd overrompeld, profiteerde niet eens van de rode kaart die Twan Smits kreeg en ging op zijn gezicht in de slotfase: Hendriks tekende voor de 2-1. Kevin van Veen redde echter op de valreep een kostbaar punt voor FC Oss.

Beschouw jij FC Eindhoven als een kampioenskandidaat?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

PSV speelde prachtig positiespel bij vlagen, echt een genot om
Naar te kijken. PSV was natuurlijk de enige ploeg die hier de 3 punten verdiende, maar ja, zo is voetbal. Ben het nota bene wel eens met Sparta Rotterdam, beloften horen in een beloftencompetitie.

19 september 2014 om 22:46

Wie waren er, behalve Lukovic (geschorst), allemaal geschorst / geblesseerd dan bij Jong Psv? En het valt me nu pas op dat er 2 Rommens zijn...

19 september 2014 om 23:14

Ik heb dat niet meegrekregen, zat in een shishabar dus heb de nodige selectieupdates niet kunnen horen.

Heerlijk 3 punten erbij! Zorgt voor aansluiting voor de plaatsen bovenin. Knappe prestatie dat je wint in een lastig duel tegen mvv

19 september 2014 om 22:10

Hoop dat De Graafschap promoveert, teminste seizoenskaart nemen. Mooie wedstrijden, Ajax, Feyenoord, PsV, Twente, Vitesse

19 september 2014 om 22:41

Dat hoop ik ook! Dat is de enige manier om er weer zo snel mogelijk bovenop te komen

Bij telstar is edo knol ingevallen zie ik. Hoe speelde die ?

20 september 2014 om 09:35

Kon rennen als een paard

MVV eerste half uur goed gespeeld, weer een aantal goede kansen gecreërd maar wederom geen doelpunten. Enige doelpunt wordt dan zeer discutabel afgekeurd wegens hands (niet buitenspel zoals in het artikel staat) maar daar was mijn inziens nooit sprake van.

Tweede helft volledig voor de graafschap, middenveld van ons volledig overklast op kracht en strijdlust. Graafschap ook meeste kansen maar ook zij kregen hem er niet in. Uiterst discutabele penalty in de 88ste minuut uiteindelijk de 0-1. Scheidsrechter Boot volledig de grip kwijt op de wedstrijd.

FC Eindhoven doet het wederom prima. Zeker als je het budget bekijkt en wat voor teams erbij zijn gekomen. Trots!

20 september 2014 om 00:13

Het lag vanavond niet zozeer aan fc eindhoven, maar voornamelijk aan het onthuntends zwakke Fortuna. Hele wedstrijd geen echte kansen gehad, en de tweede goal was het ultieme voorbeeld van amateurisme. Nog nooit zo blij geweest toen het fluitsognaal, en een verdiend fluitconcert. Zaadwedstrijd van 2 kanten, want Eindhoven was ook niet sterk de tweede helft

Met je eens Steef. FC Eindhoven ( als je o.a. de coaches beluistert en leest van diverse JPL in hun voor en nabeschouwing van een wedstrijd) dan is deze lichtstadclub een tegenstander waar je rekening mee dient te houden. Heel verzorgt en technisch positioneel voetbal en leuk om naar te kijken. Als ze tegen De Graafschap spelen ben ik zeker van de partij.

Volgend jaar de lichtstadderby in de Eredivisie!!!

20 september 2014 om 00:16

Is een droom die we nu nog niet moeten willen. Hoewel ze wel iedere keer de juiste spelers aan weten te trekken.

20 september 2014 om 11:03

FC Eindhoven vliegt er dan net zo hard weer uit als ze er ingekomen zijn.

20 september 2014 om 11:16

Dat weet je nooit natuurlijk. Dat werd destijds ook van Heracles gezegd en in mindere mate van Cambuur. Op zich zou die situatie wel te vergelijken zijn met die van Dordrecht denk ik.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren