Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Den Bosch verrast en strikt City-talent met Champions League-minuten

Laatste update:

FC Den Bosch huurt Luke Mbete dit seizoen van Manchester City, zo bevestigt de Keuken Kampioen Divisie-club via de officiële kanalen. De negentienjarige centrumverdediger wordt voor één jaar gehuurd van de Engels kampioen. De Bosschenaren hebben geen optie tot koop bedongen voor de Engels jeugdinternational.

Technisch manager Yousuf Sajjad is zeer tevreden met de komst van het jeugdproduct van Manchester City. “We zijn erg blij dat Luke op huurbasis naar ons komt dit seizoen. Hij is een speler wiens ontwikkeling ik al een aantal jaren van dichtbij volg. De positie centraal achterin was cruciaal om ons op te versterken. Toen we de opties bekeken, stond Luke als nummer één bovenaan ons lijstje voor deze positie. We zijn blij dat het nu rond is en we hopen op een succesvol seizoen samen.”

Mbete speelt sinds zijn twaalfde in de jeugd van the Citizens. Afgelopen seizoen ging een droom in vervulling voor de jonge verdediger. In het met 0-0 gelijkgespeelde duel met Sporting Portugal verving hij Aymeric Laporte en maakte hij zijn eerste Champions League-minuten. De mandekker debuteerde nog niet in de Premier League, maar speelde wel met de hoofdmacht mee bij wedstrijden in de FA Cup en de Carabao Cup.

Daarnaast was hij een vaste waarde in de Onder 21-ploeg van Manchester City, waarmee hij twee keer de Premier League 2 won. Mbete speelde twee interlands met Engeland Onder 21 en verdedigde vorig jaar, op huurbasis, de clubkleuren van Huddersfield Town (Championship) en Bolton Wanderers (League One).

“Ik heb voor FC Den Bosch gekozen vanwege het sportieve plan wat hier ligt. Ik heb gesproken met de trainer en technisch manager. Het plan wat zij mij lieten zien sprak me meteen aan. Er is hier iets positiefs gaande, wat in combinatie met hard werk een speciale transitie kan creëren. De ploeg wil goed voetbal spelen met een hoge intensiteit. Dat ligt mij goed", legt de jeugdinternational zelf zijn keuze voor de Bosschenaren uit.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Lijkt leuk zo'n speler van een grote club maar na wat uitzoekwerk ben ik toch nog erg terughoudend in enthousiasme. 10 min CL gespeeld in 2021. Daarna niet meer. 4 minuten in 1 FA cup wedstrijd. Lijkt redelijk afgeschreven bij City. Maar we gaan hem in het stadion eens beter bekijken vrijdag. Ik zal met een update volgen voor de liefhebbers.

26 augustus 2023 om 13:52

Tja, ik denk ook dat spelers die mee minuten hebben gemaakt voor City en als serieuze optie worden bekeken voor het 1e niet naar, met alle respect, FC Den bosch gaan.

26 augustus 2023 om 14:09

Maar de vraag is toch of een speler die bij city geen toekomst heeft, dit bij den bosch wel heeft.

26 augustus 2023 om 15:00

Nou ja er zijn clubs die er vervolgens 19 miljoen voor betalen.

26 augustus 2023 om 15:01

Precies.

Al is het lastig schakelen hoor, als de faciliteiten en het niveau waar die eerder zat echt op toplevel zaten en dan nu ineens echt de andere kant vd profwereld zien en acteren.
Vaak zie je dan dat het echt einde carriere is.

Maar talent heeft zo’n jongen zeker.

26 augustus 2023 om 15:01

Sabsriosia

"10 min CL gespeeld. etc"

Haha wat voor spelers had je verwacht van City dan, Laporta of Silva?

26 augustus 2023 om 15:06

Er zit natuurlijk wel wat verschil in niveau tussen de kampioen van de PL en de nummer 19 van de KKD

Den Bosch heeft Mbete. Goed toegeslagen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren