Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Fans AEK Athene mishandelen drie stewards in ArenA tijdens duel met Ajax

Laatste update:

Donderdagavond zijn er drie stewards mishandeld in de Johan Cruijff ArenA, weten onder meer De Telegraaf en Het Parool te melden. Tijdens het Europa League-duel tussen Ajax en AEK Athene (3-1) schenen Griekse fans met laserpennen, die daarop werden aangesproken door de betrokken stewards. Het beveiligingspersoneel werd vervolgens mishandeld door de fans van AEK.

Volgens de berichtgeving ontstond er rond 21:30 uur, een halfuur na de aftrap, een opstootje in de Johan Cruijff ArenA. Griekse supporters maakten gebruik van laserpennen, waarna de stewards ingrepen. Drie personeelsleden werden mishandeld en raakten gewond.

Direct na de wedstrijd werd een verdachte aangehouden, terwijl de Amsterdamse politie meerdere aanhoudingen ‘niet uitsluit’. De aangehouden Griek zit vrijdag nog altijd vast. Het is vooralsnog onduidelijk wat de gevolgen zijn voor de dader.

Er is geschokt gereageerd door het personeel op het incident, zo laat een woordvoerster van de ArenA weten in gesprek met Het Parool. “Iedere vorm van geweld tegen personen of ons gebouw keuren wij ten zeerste af. Er is aangifte gedaan.”

De Amsterdamse politie meldt dat de mishandeling niet het enige incident was in het stadion. “Er werden ook nog twee Griekse supporters aangehouden voor openbare dronkenschap. De recherche heeft de zaak in onderzoek, meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.”

Bovendien werd op een terras in de binnenstad van Amsterdam een supporter aangehouden die een trommel bij zich had met daarop een sticker met de tekst ACAB (All Cops Are Bastards). De man kreeg na het betalen van een geldboete zijn trommel terug, zonder sticker.

Niet alleen Griekse supporters kwamen in aanraking met de politie, want ook Ajax-fans misdroegen zich. Voorafgaand aan de wedstrijd werd metrostation Weesperplein ontruimd na vernielingen door Ajaxfans. 147 personen werden aangehouden voor het vernielen van drie metro’s.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Leuk man zo 'n voetbal wedstrijd. Lekker een metro's vernielen en werkende mensen in elkaar slaan.

15 december 2023 om 22:03

Een groot gedeelte van de mensen in de metro zijn opgepakt puur en alleen omdat ze toevallig ook in hetzelfde gedeelte van de metro zaten. Dus het getal is veel en veel kleiner. Degene die een stedward mishandeld mag wel even langer zitten. Wat ik mij bevreemd is dat iemand zijn trommel wordt afgepakt op basis van een sticker en dat hij deze terugkrijgt zonder sticker. Dit is gewoon vernieling. ACAB vind ik persoonlijk zielig, maar is niet verboden. Ik zou persoonlijk dus ook aangifte doen van vernieling.

15 december 2023 om 22:14

De Hoge Raad heeft anders toch geoordeeld dat ACAB een belediging van een ambtenaar in functie is. Strafbaar dus, waar een geldboete op staat.

15 december 2023 om 22:44

Tuurlijk is het wel verboden. Ondanks de geestelijke beperking is het alsnog beleding van een ambtenaar in functie

16 december 2023 om 01:32

Je kan het allemaal bagatelliseren echter doet het niets af aan het feit dat het de zoveelste keer is dat meerdere supporters compleet verstandsverbijstering hebben. Op een gegeven moment moet Amsterdam echt eens een keer klaar zijn met dit soort "supporters" en eens durven op te treden. Dan maar Rico

16 december 2023 om 10:58

Vaak doen die mensen het ook nog vrijwillig of voor minimumloon. Echt belachelijk, heb in het stadion ook wel eens stewards gehad die echt onzin uitkraamden en telkens de verkeerde personen aanspraken maar heb nog nooit ook maar een seconde gedacht " He laat ik die vrijwilliger maar eens even een klap verkopen" Hoe hersendood moet je zijn om dat te doen

Tja het is nou eenmaal wereldwijd bekend dat de politie hier vrij weinig tot niks doet. De griek die vastzit staat ook binnen no time weer buiten.

Laat hem komende maand nog maar lekker zitten geen kerst en oud en nieuw voor hem. Misschien gaat er dan een lampje in zn hoofd branden. Je mag eerder weg als je de qndere namen van de verdachten noemt zo niet helaas wacht maar tot onderzoek klaar is

16 december 2023 om 00:08

Er is vast wel weer een een of andere mensenrechten organisatie die ervoor zorgt dat deze lieve man kerst en Nieuwjaar met zijn gezinnetje thuis kan vieren, want ach...het waren per slot van rekening maar een paar mishandelingen tijdens een potje voetbal.
De onschuld druipt er bijna vanaf zou je zeggen.
Waarschijnlijk gaat hij gratis en voor niets terug met een weekend vlucht onder het genot van een stevige handdruk met bijbehorende strenge woorden in de trant van, "niet meer doen, het is slechts voetbal".
Wederom zegeviert het Nederlands recht en zijn we er van overtuigd dat dit stuk vreten de warme doch strenge woorden van de arm der wet met enige gepaste toon overbrengt op zijn maatjes.
Op naar de volgende wedstrijd, of naar de laserpennen winkel met een euro, want potverdikkie, die hebben ze toch gewoon van hem afgepakt tijdens de paar dagen celstraf in dat keiharde kille Nederland.

16 december 2023 om 12:26

We bevinden ons tegenwoordig inderdaad in een gevaarlijk links wereldje waar in iedereen met de fluwelen handschoen behandelt moet worden. Er is tegenwoordig totaal geen respect meer voor autoriteiten.

16 december 2023 om 19:24

Ah ja, dat linkse wereldje waar (extreem)rechtse partijen al jaren de ene verkiezing na de ander winnen. Ga fietsen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren