Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Fanatieke AC Milan-supporters komen in opstand: ‘Milaan haat je!’

Laatste update:

‘Waar blijven die Chinezen?’, ‘Adriano Galliani, Milaan haat je!’, ‘De fans eisen respect!’, ‘Duidelijkheid over onze toekomst!, ‘Galliani is de schandvlek van Milan, wanneer vertrek je?’, ‘Wij willen een echte president!’, ‘Wij willen ons AC Milan terug!’ en ‘Er wordt nu vijf jaar gesproken over een 'jong Italiaans project', maar tot dusverre heeft Galliani alleen nog maar schroot gekocht!’. De song- en spandoekteksten van de supporters van AC Milan lieten donderdagavond niets aan duidelijkheid te wensen over. Deze 200 fans verzamelden zich bij de villa van Silvio Berlusconi om te protesteren.


DOOR GIJS FRERIKS

Het geduld van de supporters van de achttienvoudig kampioen van Italië wordt nu al maanden ernstig op de proef gesteld. De overname van de club is nog altijd niet rond en daardoor blijven ook de zo gewenste en noodzakelijke versterkingen uit. Een delegatie van de Curva Sud besloot daarom om in Arcore verhaal te halen bij Berlusconi en drie afgevaardigden werden uiteindelijk uitgenodigd om binnen een half uur met Berlusconi te praten. Daarin heeft Berlusconi hen, volgens La Gazzetta dello Sport, laten weten dat hij Milan nog altijd wil verkopen, maar dat het overmaken van geld van China naar Italië moeizaam verloopt. Het lijkt er dus op dat er voor de achterban van Milan niets anders opzit dan nog langer af te wachten.

Het is de bedoeling dat de Berlusconi honderd procent van de aandelen verkoopt aan een consortium dat geleid wordt door Sonny Wu. Deze vijftiger is de oprichter van het investeringsfonds Golden Sand River en werkt samen met landgenoot Steven Zheng en Nicholas Gancikoff. Het consortium taxeert Milan op 750 miljoen euro, al is het nog onduidelijk of dat ook het bedrag gaat zijn dat er voor de overname betaald zal worden. Geld zal voor Wu evenwel geen probleem zijn, zo stelde Alfredo Bacci zondag al in La Gazzetta dello Sport. Hij werkt bij Share’Ngo, een autodeeldienst die voor twintig procent eigendom is van het investeringsfonds van Wu. Hij kent de beoogde nieuwe baas van AC Milan dus goed.

“Hij is een erg slimme man, die op de effectenbeurs van Hongkong erg hoog wordt aangeschreven. Hij slaapt weinig en werkt veel. Daarenboven heeft hij een voortreffelijk inzicht en is het altijd erg duidelijk welke koers hij wil varen. Het nieuws over Milan heeft mij verrast, maar het deed mij wel direct terugdenken aan februari. We spraken over autohandel toen hij uit het niets vroeg hoeveel het zou kosten om AC Milan te kopen. Ik had geen idee. Ik denk hij zich op voetbal focust omdat dat een erg sterk merk is. Hij kan op die manier zijn image promoten. Hij is in ieder geval rijk genoeg om invloed te kunnen uitoefenen en ik kan je verzekeren dat zijn bedrijf GSR uit excellente werknemers bestaat”, aldus Bacci.

De overname laat volgens de pers nog zeker twee tot drie weken op zich wachten. Het consortium heeft namelijk aan de investeringsmaatschappij van Berlusconi, Fininvest, gevraagd of de exclusiviteitsovereenkomst nog een dag of tien, vijftien langer geldig mag blijven, omdat men meer tijd nodig heeft om de deal af te ronden. Dat komt doordat de partijen toch hebben besloten om niet zeventig tot tachtig, maar honderd procent van de aandelen te verhandelen. Daardoor moeten de contracten opnieuw opgemaakt worden en ze moeten bovendien geschreven worden in drie talen: Engels, Italiaans en Chinees. Hiernaast wacht het consortium nog op toestemming van de Chinese autoriteiten.

Gancikoff, die als adviseur van het consortium de onderhandelingen leidt, wordt de nieuwe algemeen directeur van Milan en Berlusconi blijft aan als erevoorzitter van i Rossoneri. Gancikoff zou zich echter nu ook al bemoeien met de dagelijkse gang van zaken in het San Siro en met name met het transferbeleid. La Repubblica meldde dinsdag dat Adriano Galliani eerst met Gancikoff moet overleggen alvorens hij spelers kan kopen en verkopen. Zo zou de vicevoorzitter Mateo Musacchio en Álvaro Arbeloa willen halen, maar Gancikoff zou dat weer niet zien zitten. Zijn voorkeur gaat uit naar onder anderen Martín Cáceres en Juan Cuadrado, hoewel de komst van laatstgenoemde door Fininvest al is tegengehouden.

Trainer Vincenzo Montella heeft naar verluidt om vier, vijf nieuwe spelers gevraagd, maar alles wijst erop dat hij moet wachten tot de aandelenovername is afgerond. De verkoop van Carlos Bacca zou ook een miljoen of dertig kunnen opleveren, maar de Colombiaanse spits zag zelf af van een transfer naar West Ham United en staat dus nog altijd op de loonlijst van Milan. De onrust achter de schermen is ook in de kleedkamer logischerwijs onderwerp van gesprek, zo vertelde Andrea Poli dinsdag. “Wij moeten ons zoveel mogelijk proberen te isoleren, maar ik moet toegeven dat iedereen benieuwd is naar hoe dit verhaal afloopt”, zei de middenvelder tijdens de trainingstour in de Verenigde Staten.

Rechtervleugelverdediger Ignazio Abate hoopt nog altijd stiekem dat Berlusconi blijft: “Natuurlijk. Ik ben met hem en Galliani opgegroeid bij deze club. Misschien besluit hij op het laatste moment om niet te verkopen, want hij heeft het geld en misschien vindt hij het leuk om ons te verrassen. Als Milan aan Chinese investeerders wordt verkocht, dan zou dat episch zijn. Er zal linksom of rechtsom een beslissing genomen moeten worden. Het duurt al veel te lang en dit is ook moeilijk voor Galliani, want hij is nu aan handen en voeten gebonden. Als de Chinezen komen, dan moeten ze in ieder geval duidelijk maken wat hun plannen zijn”, sprak de Italiaans international in een interview met La Gazzetta dello Sport.

Volgens de huidige algemeen directeur Umberto Gandini is het niet zo moeilijk om te raden wat de plannen van het consortium zijn: AC Milan terugbrengen naar de nationale en Europese top. “Het gaat erom dat we de positie die we de afgelopen drie jaar zijn kwijtgeraakt, heroveren. We weten dat de nieuwe aandeelhouders stevig willen investeren in de selectie en het management en doordat we commercieel gezien ook nieuwe geldbronnen zullen aanboren, kunnen die inkomsten ons helpen om weer terug te komen. Het ziet er veelbelovend uit. Om mee te doen in Europa, heb je nu eenmaal grote zakken nodig”, aldus Gandini vorige week donderdag in gesprek met Sports Illustrated.

“Je concurreert namelijk wel met giganten als Bayern München, Barcelona en Real Madrid, die over de beste spelers van de wereld beschikken”, ging Gandini verder. “En dan heb je nog Paris Saint-Germain, Manchester City, Chelsea en Liverpool met hun buitenlandse investeerders. De voetbalwereld is de laatste vijf tot tien jaar veranderd en zal de komende twee jaar waarschijnlijk nog meer veranderen. Je moet gewoonweg oplossingen zoeken om je status terug te vinden en die heeft Berlusconi nu gevonden. Wie had kunnen bedenken dat hij de club zou verkopen? Het gaat een cultuurshock worden, zeker weten. De club is immers dertig jaar lang door dezelfde familie beheerd, is altijd een familieclub geweest."

“Milan heeft een cultuur en traditie opgebouwd met Berlusconi. We moeten nu de nieuwe aandeelhouders leren kennen, de nieuwe eigenaren. Hopelijk komen we dan ook snel meer te weten over de grote investeringen en nieuwe ideeën, want die zijn nodig”, aldus Gandini. “We verwachten weer op regelmatige basis in de Champions League mee te doen. Daarnaast krijgen we de kans om het merk AC Milan te vergroten. Nogmaals: het vergt enorme investeringen, maar hopelijk gaat het ons lukken om weer op topniveau mee te doen.” Milan begint op 21 augustus met een thuiswedstrijd tegen Torino aan het nieuwe competitieseizoen. Voor de fans is het te hopen dat er dan geen protesten meer nodig zijn.

Een foto die door fatemeh.abz is geplaatst op

Denk jij dat AC Milan binnen drie jaar kampioen wordt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit duurt inderdaad te lang. Wel kun je zeggen dat Berlusconi de club niet aan de eerste beste Chinees verkoopt; hij heeft al meerdere malen aangegeven de club alleen willen te verkopen aan een groep waar hij zich echt goed bij voelt, die de mogelijkheden hebben om Milan terug te brengen naar de top.

Of Galliani hier echt wat aan kan doen? Ik weet het niet, de middelen zijn er ook niet meer. Aantal rare aankopen zijn er wel geweest ja, en afgelopen jaren vooral transfervrije aankopen. Een frisse wind met functies voor een aantal Milan legendes (bijv. Maldini) zou zeker niet verkeerd zijn, zoals Juve en Inter ook doen met Nedved en Zanetti.

Ik denk dat we, door deze vertragingen, dit jaar gewoon weer om plek 7-8 zullen spelen. Zolang er geen nieuwe spelers gehaald worden, moeten we maar zien wat Montella hiermee kan. Ik hoop echter wel dat hij de kans krijgt en niet zoals Sinisa, ook weer na een seizoen op straat wordt gezet.

Daarnaast, Juve zal met gemak de titel winnen dit jaar. Zeker na deze mercato, de spelers die zij hebben binnen gehaald... Staan verreweg boven de rest. Roma en Napoli zullen denk ik voor plek 2-3 gaan en misschien nog Inter die kan verrassen.

29 juli 2016 om 13:26

Ik leef met jullie mee. Als Intersupporter weet ik wat het is om de laatste jaren zowel op sportief als op financieel gebied in zwaar weer te zitten. Ondanks alles kijk ik enorm uit naar de start van de Serie A. Ja, Juve heeft een fantastische ploeg, maar je weet nooit of er een ploeg kan verrassen. Daarvoor kijk ik vooral naar Napoli, Roma en Inter. Wat mijn ploegje betreft, zullen we ons toch nog moeten versterken. En stiekem hoop ik dat Mancini gaat. In volle voorbereiding niet ideaal, maar op middellange termijn gewoon de beste keuze.

29 juli 2016 om 16:57

Ik zie net een bericht van Sky dat een contractverlenging voor Mancini in de maak is. Wel raar, paar dagen geleden leek het nog dat hij zou vertrekken.

Banega is wel een hele goede versterking voor Inter trouwens, daar gaan jullie nog veel plezier aan beleven.

29 juli 2016 om 16:17

Het heeft inmiddels lang genoeg geduurd. Ik verwacht niet dat Milan binnen 1 jaar terug is aan de internationale top, maar ik zie wel graag een stijgende lijn ergens in. Ik dacht dat ze die met Mihajlovic eindelijk te pakken hadden, maar ook die werd ineens op straat gezet, onbegrijpelijk.

Een frisse wind zou het beste zijn voor Milan. Berlusconi en Galliani hebben de club veel gegeven, maar het is nu wel klaar. Ik ben er tegenstander van dat alle grote clubs in handen vallen van buitenlandse investeerders, maar in de huidige voetbalwereld is het de enige manier geworden om weer aan te haken bij de top voor Milan.

Een grote schoonmaak is hoognodig, alle middelmatige overbetaalde spelers eruit en investeren in een paar toppers waarmee in ieder geval weer meegedaan kan worden om de CL plaatsen zou een goede eerste stap zijn.

29 juli 2016 om 16:58

Eens. Het moet echt zo snel mogelijk worden afgerond, onze hele mercato zit op slot. Ik las ergens dat, zonder investeerders Milan op dit moment 15m oid heeft te besteden. Echt lachwekkend gewoon. Dus of Bacca moet verkocht worden, of de verkoop moet snel afgerond worden.

29 juli 2016 om 18:55

Bacca moet zeer zeker niet verkocht worden, een van de weinige echt goede spelers die we nog rond hebben lopen, als je die gaat verkopen wordt je zeker niet beter.

Als er afscheid word genomen van overbetaalde middelmatige spelers zou er weer genoeg ruimte moeten komen om wat te investeren. Ik denk dat de vaste lasten van het salarishuis een belangrijker issue zijn wanneer het op geld aankomt dan de transfersommen die moeten worden betaald.

29 juli 2016 om 22:26

Ronaldo Dinho, jij als Milan supporter moet toch wel weten waarom we van Bacca af willen...
1. Montella vind hem niet in zijn manier van spelen passen (niet meevoetballend, statisch en niet technisch.
2. Hij kan ons nu nog geld op leveren volgend jaar wss al niet meeren, en we hebben het geld nu nodig omdat we niks extras krijgen van Berlu of de Chinezen.

Ik ben wel behoorlijk depressief om de situatie zoals die nu is, en ik hoop dat de verkoop snel gebeurd is.

Gaat toch lastig worden voor al die gekochte clubs om een plekje in de top te veroveren. Zijn nu eenmaal niet zo heel veel plekjes in de top, en wat gaan al die eigenaren doen als blijkt dat ondanks de forse investeringen er weinig vooruitgang in zit... (zal maar geen verwijzing maken naar ADO want die spelen dop korte termijn gewoon mee om de titel, zoals een bepaalde meneer van Aziatische afkomst al voorspeld had)

29 juli 2016 om 22:33

Sorry hoor maar Milan is toch totaal niet vergelijkbaar aan ADO waaraan je hierboven wel degelijk een verzijzing maakt. Milan won de CL 9 jaar geleden nog en de Serie A 5 jaar geleden bovendien hebben wij een rijke(re dan ADO) geschiedenis en zijn we nog altijd een erg groot merk in de voetbalwereld.

Milan moet snel worden verkocht, op deze wijze komen we er niet.

Milan is en blijft een gigantisch merk en met niveau. milan zal nooit het 2e nottingham forrest worden bijvoorbeeld.

Wel zullen er een ander bestuur moeten komen. Anders verkoop je nog steeds de zelfde broodjes maar van andere deeg... chinese overname zal dus niet een succes worden als de chinese of nieuwe bestuurleden inspraak krijgen.

En zoveel hoef er niet weg.
Deze mogen blijven;donnarumma,Romagnoli,De Sligcio,Abate,Calabria,Antonelli,Bonaventura,Mauri,Kucka,Bacca,Naing.
Er moet 1 CV, paar middenvelders en 1 Aanvaller bij.

29 juli 2016 om 14:48

GEEN inspraak krijgen*

Slecht elftal en een nog slechter beleid.

31 juli 2016 om 01:13

Ja tijd voor verandering, dat is nou wel duidelijk....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren