Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Excelsior geeft 2-0 voorsprong tegen Roda JC binnen twee minuten weg

Laatste update:

Excelsior en Roda JC Kerkrade zijn met een 2-2 gelijkspel begonnen aan de Keuken Kampioen Play-Offs. De Rotterdamse club leek op rozen te zitten na de 2-0 voorsprong halverwege, maar de opponent uit Limburg kwam sterk terug na rust. Aanvalsleider Thijs Dallinga, die het reguliere seizoen afsloot als topscorer in de Keuken Kampioen Divisie (32 doelpunten), was andermaal belangrijk voor Excelsior met een treffer, al was dat niet voldoende voor de winst. Zaterdag staat de returnwedstrijd in Kerkrade op het programma.

De thuisspelende ploeg begon met aanvallende intenties aan de wedstrijd, wat al in de tiende minuut de openingstreffer opleverde. Kenzo Goudmijn ging de combinatie aan net buiten het strafschopgebied van Roda, om de bal daarna terug te krijgen. De centrale middenvelder ging de zestien in en liet doelman Rody de Boer kansloos met een hoog en fraai schot uit de draai: 1-0. Excelsior bleef het publiek daarna vermaken met aanvallend voetbal. Roda JC hoopte kort voor rust een strafschop te krijgen toen Amir Absalem onderuit ging in de zestien, maar de bal kwam niet op de stip te liggen. Er kon ook geen check worden gedaan, want in de play-offs wordt geen gebruik gemaakt van de VAR.

Kort daarna werd aan de andere kant wel een strafschop gegeven, na een tackle van Roda-verdediger Daryl Werker. Dallinga maakte vervolgens geen fout vanaf elf meter: 2-0. Patrick Pflücke schoot kort voor het rustsignaal nog voorlangs. Roda JC was niet in staat gelijk wat terug te doen en de Limburgers gingen met een ongunstige tussenstand de kleedkamer in. Kort na rust leverden schoten van Mats Wieffer en Goudmijn niet de 3-0 op voor het gretige Excelsior. Uit een hoekschop viel de derde treffer bijna alsnog, maar Roda kwam wederom goed weg. De bezoekers werden gaandeweg de tweede helft wel sterker en Excelsior begon steeds meer te loeren op de ruimte op de counter. Goede kansen waren halverwege evenwel niet besteed aan Wieffer en Reuven Nijmeijer, die allebei werden gestuit door De Boer.

Niet de 3-0, maar de 2-1 verscheen op het scorebord in minuut 67. Dylan Vente schoot hard binnen van grote afstand, wat de hoop helemaal leek terug te brengen aan de kant van Roda JC. Slechts een minuut na de aansluitingstreffer tekende de mee opgekomen verdediger Stefano Marzo voor de 2-2. Met nog tien minuten op de klok in het boeiende duel leek Davy van den Berg de comeback compleet te maken. Via doelman Stijn van Gassel en de lat ging de bal er niet in. Drie minuten na het schrikmoment kwam Excelsior bijna weer aan de leiding. De kopbal van Redouan El Yaakoubi ging maar net naast. Vier minuten voor tijd verdween ook een schot van Siebe Horemans naast het doel van Roda JC, dat zaterdag bezoek krijgt vanuit Rotterdam.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zou toch wat zijn, als Roda JC ineens weer in de ED komt. Volg ze verder niet, maar lijken weer aardig de weg naar boven gevonden te hebben.

Voor Roda hetzelfde verhaal als tegen Telstar afgelopen vrijdag. Je speelt het eerste uur zonder tempo en beleving, komt terecht op achterstand om de laatste 20-30 minuten wakker te worden en de schade ternauwernood te herstellen. Maar man, hoe kun je in dit soort wedstrijden zo inspiratieloos voor de dag komen? In de eerste helft hebben we helemaal niets te vertellen gehad. Komende zaterdag moeten ze vanaf het begin wakker en scherp zijn, want dit Excelsior is ook zeker geen misselijke ploeg.

10 mei 2022 om 23:08

Had roda een penalty moeten krijgen?

10 mei 2022 om 23:16

Ja, bij de counter vooraf de penalty van de 2-0. Excelsior speler gaf een goede duw op een roda aanvaller zonder de intentie om de bal te spelen.

10 mei 2022 om 23:23

Mwoa, persoonlijk had ik niet het idee dat het echt een penalty had moeten zijn, was te weinig aan de hand. Penalty voor Excelsior was daarentegen 100% terecht.

11 mei 2022 om 00:23

Absalem laat zich wel makkelijk vallen maar die verdediger van Excelsior heeft ook niet de intentie om de bal te spelen. Met de Var hadden ze hem misschien wel op de stip gelegd. Pingel van Excelsior was wel terecht.

11 mei 2022 om 08:13

Twijfelgeval. Wat zou de KNVB ervan vinden?

11 mei 2022 om 11:23

Ik vind van wel. Mensen laten zich graag misleiden door de dienstdoende commentator die vond dat Absalem zich liet vallen. Hij werd gewoon omvergekegeld. In mijn ogen gewoon een strafschop. In de tegenstoot was de strafschop voor Excelsior ook duidelijk, dus daar geen discussie over. Het is alleen begrijpelijk dat Roda niet blij was met de arbiter op dat moment.
De NOS schreef zelfs in hun artikel over de wedstrijd dat Absalem de penalty veroorzaakt had, maar dat was toch echt Werker.

11 mei 2022 om 10:26

Zou wel leuk zijn mocht Roda Jc weer is promoveren. Hoelang is het nu geleden dat ze in de Eredivisie speelde ?

11 mei 2022 om 12:01

Seizoen 2017-2018.

Het maakt de returnwedstrijd een stuk leuker maar wat zat die keeper van excelsior twee keer goed mis zeg. Die zal vannacht niet goed slapen gok ik zo.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren