Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ex-VVV’ers bij 23 namen in Japanse WK-selectie, Vitesse-spits ontbreekt

Laatste update:

Mike Havenaar speelde sinds zijn debuut in 2011 al zeven interlands voor het Japans elftal, maar bondscoach Alberto Zaccheroni neemt de spits van Vitesse niet mee naar het WK in Brazilië. Twee voormalig spelers van VVV-Venlo, Keisuke Honda en Maya Yoshida, zijn wel uitgenodigd.

/

Aanvallende middenvelder Honda kwam afgelopen winter via CSKA Moskou bij AC Milan en geldt samen met Shinji Kagawa van Manchester United als de sterspeler van de Japanners, die het tijdens het toernooi om de wereldtitel opnemen tegen Ivoorkust, Griekenland en Colombia. Verdediger Yoshida, die inmiddels uitkomt voor Southampton, is ook een vaste waarde in het elftal van Zaccheroni.

De keuzeheer heeft twaalf spelers van Europese clubs in zijn selectie opgenomen. In de voorhoede heeft onder meer Yuya Osako van 2. Bundesliga-club 1860 München daarbij de voorkeur gekregen boven Havenaar, die met Vitesse een teleurstellende tweede seizoenshelft achter de rug heeft. Japan oefent in de aanloop naar het toernooi om de wereldtitel nog tegen Cyprus, Costa Rica en Zambia.

De volledige selectie:

Doel: Eiji Kawashima (Standard Luik), Shusaku Nishikawa (Urawa Reds), Shuichi Gonda (FC Tokyo)

Verdediging: Masato Morishige (FC Tokyo), Yasuyuki Konno (Gamba Osaka), Yuto Nagatomo (Internazionale), Maya Yoshida (Southampton), Masahiko Inoha (Jubilo Iwata), Atsuto Uchida (Schalke 04), Hiroki Sakai (Hannover 96), Gotoku Sakai (VfB Stuttgart)

Middenveld: Yasuhito Endo (Gamba Osaka), Keisuke Honda (AC Milan), Shinji Kagawa (Manchester United), Makoto Hasebe (1. FC Nürnberg), Hiroshi Kiyotake (1. FC Nürnberg), Hotaru Yamaguchi (Cerezo Osaka), Toshihiro Aoyama (Sanfrecce Hiroshima), Manabu Saito (Yokohama F. Marinos)

Aanval: Shinji Okazaki (FSV Mainz 05), Yoichiro Kakitani (Cerezo Osaka), Yuya Osako (1860 München), Yoshito Okubo (Kawasaki Frontale).

Denk je dat Japan de tweede ronde bereikt op het WK?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zou toch denken dat het een nuttige speler voor Japan zou zijn.
Al is het maar voor de lengte in de laatste minuten. Ik heb geen idee maar ben geneigd te zeggen dat hij groter en kopsterker is dan de andere spitsen in dit rijtje

12 mei 2014 om 09:50

Hij is zo'n 20/30 cm groter dan de rest in de selectie inderdaad. Maar hij worf, logisch natuurlijk, afgerekend op zn goals en dat zijn er 10 dacht ik? Niet geheel onaardig voor een spits uit japan in Nederland. Denk wel dat de bondscoach zijn kwaliteiten onderschat. Mike werkt altijd onwijs hard en kan dat 90 min. Alleen aan de bal is hij niet denderend goex.

Goeie selectie Japan zal wel doorgaan met Columbia, ikzelf heb geen hoge pet van Ivoorkust.

12 mei 2014 om 09:37

Op papier heeft Ivoorkust toch een (veel) betere selectie dan Japan met namen als Yaya Touré, Kolo Touré, Gervinho, Cheikh Tioté, Drogba, Bony en Kalou. Is er een reden waarom je geen hoge pet hebt van Ivoorkust?

12 mei 2014 om 09:42

Op papier ja. Maar je hebt japan zelf wel zien tikken tegen nederland dus die kunnen er wel wat van.

12 mei 2014 om 09:43

Je noemt allemaal aanvallers en middevelders op. De verdedeging is daarentegen zeer matig.. op Kolo Toure na.

12 mei 2014 om 09:42

ik verwacht dat Ivoorkust en Japan door gaan! omdat ze simpelweg gewoon de sterkste selecties hebben in die poule!

12 mei 2014 om 09:47

Inderdaad. Ik verwacht geen enkele Afrikaanse ploeg bij de laatste 16.

Kameroen zie ik als zwakste ten opzichte van Brazilië, Kroatië en Mexico.

Ghana zie ik t onderspit delven tegen Duitsland en Portugal.

Nigeria legt t, denk ik, af tegen Argentinië en Bosnië.

Ivoorkust eindigt als derde achter Colombia en Japan.

Algerije eindigt ook derde achter belgie en Rusland.

12 mei 2014 om 11:17

Ik denk dat Nigeria nog een kans hebt, zolang ze de wedstrijden tegen Bosnie en Iran serieus nemen ipv back in SA (Greece en Z-Korea)

12 mei 2014 om 14:26

Die komen inderdaad nog er dichtste in de buurt. Maar ik verwacht veel van Bosnië!

Begovic, Llujic, Dzeko, ibesevic, spahic etc leuke ploeg!

Aardige selectie met een paar goede spelers. Jammer voor Havenaar dat hij niet mee gaat maar dat is wel terecht vind ik

Ik ga Japan zeker volgen op het WK omdat ze tegen Nederland toch goed voetbal hebben laten zien. Hopelijk zit er een stuntje voor ze in dit keer.

Japan is altijd wel een land om rekening mee te houden, er veel werklust en hebben altijd wel paar spelers met techniek(kagawa,Honda en nog 1)

Japan had vroeger een sterkere selectie vond ik. Sowieso zullen ze inzet en technisch voetbal tonen maar ik denk niet dat ze de groep doorkomen. Ivoorkust en Colombia acht ik sterker terwijl ook Griekenland altijd verrast.

Wat zegt het dat een bankspeler van 1860 munchen die 6 goals maakt in de 2. bundesliga de voorkeur krijgt boven de topscorer van Vitesse Havenaar met 10 goals.

13 mei 2014 om 02:11

Kromme vergelijking dit. Havenaar is gewoon niet goed genoeg voor het nationale elftal, daarbij komt dat Osako in de winterstop pas is overgekomen vanuit Japan en daar prima speelde. Inmiddels heeft Osako er 7 gescoord in 12 duels bij een middenmoter im de 2de.bundesliga. Niet bijster slecht.

13 mei 2014 om 02:55

Ik bedoel meer dat een middenmoter in de 2.bundesliga meer serieus wordt genomen als een zogenaamde topclub in Nederland(een topclub die niemand in het buitenland kent)

Dit Japan had Nederland scheel getikt. Ze hebben er ook een paar parels bij en moeten dus totaal niet onderschat worden.

Ik moeten zeggen dat dit een prima selectie is. Ik mis geen mensen ( misschien Kudo ) maar voor de rest is het uitstekend. Dit team is een klasse beter dan het team op het vorige WK. In onze poule zijn alle teams redelijk aan elkaar gewaagd zijn. Toch verwacht ik dat wij en Colombia door gaan. Van Ivoorkust heb ik nooit zulke hoge verwachtigen. Het spel wordt gespeeld op het veld en niet op papier, dan kan Ivoorkust wel spelers als Yaya Toure hebben, maar die hebben het vorig WK ook niet echt laten zien. Ondanks dat onze spelers niet bij topclubs spelen heb ik er vertrouwen in, met name tegen Frarijk, Italie , Nederland en Belgie hebben we laten zien dat we geweldig kunnem voetballen en niet onderschat moeten worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren