Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ex-toptalent meldt zich zeven jaar na tumultueus vertrek weer bij PSV

Laatste update:

Michaël Maria traint mee bij Jong PSV. De 25-jarige linksback zit al enkele maanden zonder club nadat zijn periode bij Adelaide United voortijdig eindigde als gevolg van het coronavirus. Maria kan voorlopig meetrainen bij het tweede van PSV, waar hij in zijn jeugd als het allergrootste talent van de club werd gezien. Naar eigen zeggen stond een afrekening tussen PSV en zaakwaarnemer Arie Treffers jaren terug zijn doorbraak bij de Eindhovenaren in de weg.

Als toptalent werd Maria destijds benaderd door Treffers, die op dat moment werd achtervolgd door verhalen over ronselpraktijken bij jonge voetballers. Dat was volgens de linkspoot, die destijds nog een linksbuiten was, hét moment dat het bergafwaarts ging met zijn carrière. Hij raakte zijn aanvoerdersband kwijt en kwam op de bank terecht. "Het ging van honderd naar nul. PSV wilde afrekenen met Treffers en ik werd als een stuk gereedschap gebruikt om dat te bereiken”, vertelde hij eerder aan Voetbal International.

Volgens Rini de Groot, hoofd jeugdscouting bij PSV, lag het een beetje anders en hij noemde het ‘echt te kort door de bocht'. “Zo onprofessioneel zijn we niet. Andere factoren hebben hem geremd. Zijn fysieke ontwikkeling bleef achter. Michaël was een laatbloeier, had meer tijd nodig. Maar hij is niet het toonbeeld van geduld en was zichzelf ook wat gaan overschatten.” Toch stak De Groot nog deels hand in eigen boezem. “Als club hebben we dat in de hand gewerkt. We hebben hem te snel groot gemaakt, en misschien niet goed genoeg begeleid toen het minder ging. Als club hebben we daarvan geleerd.”

Maria ging in 2013 van de A-jeugd van PSV naar Vitesse, maar ook daar kwam hij niet verder dan de jeugd. Begin 2014 stapte hij over naar het VfL Bochum van Gertjan Verbeek, die ook bij FC Twente en Adelaide United zijn trainer was. Daarna verdedigde hij nog de clubkleuren van SG Sonnenhof Großaspach, FC Erzgebirge Aue, FC Twente en Charlotte Independence, alvorens hij in Australië aan de slag ging.

Maria zocht contact met Edwin de Wijs, assistent-trainer van Jong PSV, en vroeg of hij mee mocht trainen. De voorbije maanden werkte hij voor zichzelf aan zijn conditie. “Ik kan niet omschrijven hoe blij ik ben. Om te mogen meetrainen bij PSV, om het trainingspak weer te mogen dragen. Ik ben echt een kind van de club. Na alles wat er gebeurd is heeft dit zo’n emotionele en symbolische waarde voor mij.” De linkspoot heeft nog geen concrete opties, zo verzekert hij aan het weekblad. “PSV zoekt ook nog een linksback toch?”, zegt hij met een knipoog. “Ik train en ik doe mijn best. Iedereen die mij kent, weet hoe ik erover denk en wat mijn droom is. Zeg nooit nooit, maar ik ben al heel dankbaar dat ik mag meetrainen.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Pff ik dacht dat Bakkali terug kwam 😅 Al had je daar natuurlijk wel meer aan gehad.

28 juli 2020 om 20:07

Hoe is het daarmee eigenlijk?

28 juli 2020 om 20:15

Bakkali staat inmiddels onder contract bij Anderlecht.

28 juli 2020 om 20:23

Nou of je met bakkali iets Had opgeschoten... zijn carrière is ook één grote soap

28 juli 2020 om 21:10

Hahaha Bakkali was ik ook al helemaal vergeten. Sowieso was het destijds belachelijk dat die jongen van de ene dag op de andere tot een superster werd bestempeld. Zijn mentaliteit zal zeker een grote rol hebben gespeeld, maar het heeft ook niet echt geholpen dat hij meteen international werd na een hattrick.

29 juli 2020 om 00:12

Locadia is nog niet zo lang weg. Die draait buiten psv ook niet echt. Zit nu bij stam geloof ik. Hij zal vast pas 3 jaar weg zijn.

Kan me wel herinneren dat dit een groot talent was. Maar niet van het niveau Depay of Bakkali, en het was geen linksback destijds. Leuk voor hem dat hij mag meetrainen maar ik vermoed dat het daar bij zal blijven.

Lekker jezelf verschuilen achter een vete tussen de zaakwaarnemer en de club. Waarom hij in zee met Treffers terwijl die verhalen al de ronde deden? En als hij echt zo'n groot talent was, dan was hij toch niet afhankelijk van Psv? Dan was hij wel ergens anders doorgebroken.

29 juli 2020 om 00:56

Er waren geruchten... evenals dat zaakwaarnemer van Wiljan Vloet geadviseerd werd bij ouders.
Als je als jeugdspeler je aanvoerdersband en basis plaats verliest zullen vele clubs al afvallen. Ook kom je anders binnen bij een club.
Overigens zegt hij nergens dat hem een glansrijke carrière is afgenomen. Alleen aansluiting met a-selectie psv

Weer zo'n typisch verhaal van zelfoverschatting. Neem even aan dat hij idd de beste van de jeugd van PSV was. Dan zou hij dus zeker goed genoeg moeten zijn voor Vitesse, maar daar een daarna is hij ook niet doorgebroken..

Ik vind het in het kader van nazorg wel goed dat zo’n jongen mee mag trainen. Een soortgelijk bericht stond hier afgelopen week over Ajax. Echt klasse. Ik ken de hele jongen verder niet en weet ook niet waar het fout is gegaan.

Kan iemand me Ff informeren. 7 jaar geleden 2013. Toen zat Willems al een seizoen in de selectie. Pieters en Abel waren back up. Eigenlijk eerst Willems nr3 maar door blessures speelde hij. Deze linksback heb ik nooit wat over gehoord. Iemand als Accenthe weet ik nog van dat ie in de jeugd en jong vrij goed was op 10. Kwam later als back in de eredivisie. Maar deze naam zegt me 0,0. Ben wel benieuwd naar jullie kennis over hem.

Ja als je constant een grote mond hebt en je niet naar je trainers wil luisteren dan ga je het niet maken..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren