Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Ex-Ajacied Mink Peeters mag tot 2018 niet voor Real Madrid spelen

Laatste update:

Mink Peeters is een van de slachtoffers van de straf die Real Madrid deze week van de wereldvoetbalbond FIFA heeft opgelegd gekregen, zo schrijven diverse Spaanse media. Real Madrid en Atlético Madrid zijn gestraft voor het onreglementair vastleggen van minderjarige spelers. Dit overkwam Barcelona eerder ook al eens, wat de regerend landskampioen eveneens een transferverbod opleverde.

/

Real Madrid zou tot acht keer toe de regels hebben overtreden, onder meer bij het overnemen van Peeters bij Ajax. De middenvelder, die eerder ook de jeugdopleiding van PSV doorliep, maakte in 2014 de overstap van Ajax naar de Spaanse topclub. Ook bij het vastleggen van Theo Zidane, Elyaz Zidane, Benjamin Garay, Achraf Hakimi, Binu Bairam, Manuel Godoy en Fernando Macias zou Real Madrid het minder nauw met de regels hebben genomen. Bairam, Godoy en Macias behoren overigens niet meer tot de club.

Peeters, Theo Zidane, Elyaz Zidane, Garay (de jongere broer van Ezequiel Garay, red.) en Hakimi mogen volgens diverse Spaanse media geen enkel officieel duel voor Real Madrid spelen vóór hun achttiende óf tot de laatste dag van de straf, op 31 december 2017. Zowel Real als Atlético mogen in de komende twee transferperiodes geen spelers inschrijven. De clubs hebben al laten weten naar het sporttribunaal CAS in Lausanne te stappen.

De FIFA gaf de clubs eerst nog drie maanden de tijd om de fouten te herstellen. Dat gebeurde echter niet en zodoende bleef de FIFA bij de straf. Atlético krijgt daarnaast nog een geldboete van 822.000 euro. Real Madrid moet 328.000 euro betalen. Bij Atlético zijn overigens Xu Xin en Arona Sané het slachtoffer van de straf van de FIFA. Xin speelt inmiddels op huurbasis voor Guangzhou Evergrande, terwijl Sané een van de smaakmakers van Atlético B is.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nou dan kan hij naar de jeugd opleiding van Feyenoord ! Heeft hij de Nederlandse top club jeugdopleidingen allemaal gehad! Dat kunnen er ook niet veel zeggen

9 september 2016 om 20:37

Ik zou er geen kunnen bedenken, zijn er ook maar een handje vol die voor alle 3 de ploegen hebben gespeeld ( Jeugd + eerste, alleen jeugd of alleen eerste ) en dan kom ik bij Koeman, Geels en Zonneveld. Ben wel benieuwd wie er verder nog zijn ( Joël Piroe van PSV maakte jaartje of 2 geleden er kans op en zo zijn er nog wel een paar. Was Hans Kraay (sr) niet ook trainer bij ze alle 3?

10 september 2016 om 00:39

@wolterx Bedoel je Mike Zonneveld? Die heeft niet bij Feyenoord gespeeld... Hij is was vroeger fan van Feyenoord en kon uit beide clubs kiezen en heeft toen dus voor Ajax gekozen. Ze hadden net de CL gewonnen en de opleiding was toen ook al een van naam en faam en Marcel Akerboom speelde daar ook net. Heb met en tegen hen gespeeld vroegah. Maar als je iemand anders bedoeld, dan heb ik niets gezegd yeaaah 1e post👊

10 september 2016 om 16:41

Ik dacht dat hij in de jeugd nog bij Feyenoord zat maar heeft er blijkbaar enkel 8 maanden stage gelopen, dus je hebt gelijk!
Na die 8 maanden is hij naar Ajax C1 gegaan naar het schijnt, heb het moeten opzoeken want wist het niet meer zeker. Excuses

10 september 2016 om 23:24

Haha geen excuses nodig hoor. Was vroegah mn ploegmaatje, dus heb het ff nagevraagd bij hem. Ik ging namelijk aan mezelf twijfelen(had wel alcohol op)

Waarom krijgt de benadeelde club in zo'n geval geen (extra) vergoeding? In dit geval dus (onder meer) Ajax.

9 september 2016 om 23:06

Maar schijnbaar is de overgang / "transfer" niet eerlijk volgens de FIFA. Dan is (o.a.) Ajax dus behoorlijk benadeeld.

11 september 2016 om 16:49

Het zijn twee verschillende handelingen. Het weggaan bij Ajax was gewoon legaal, het naar Real gaan niet

Ben benieuwd waar die nu zijn weg gaat vervolgen. Retour bij Ajax zou geweldig zijn. Blijft een enorm talent wat zijn kansen zeker zou krijgen nu.

9 september 2016 om 20:54

Enorm talent? Viel toch juist heel erg mee? Mindere versie van Mees de Wit als ik het goed heb, die nu eindelijk pas een vaste basisplaats bij de A1 heeft. Niemand was er echt rouwig om toen Mink vertrok, zoals ze dat bij Fosu-Mensah en Malen. Denk dat hij geen plek meer zou hebben in de jeugdopleiding, laat staan in het eerste, zou alleen maar andere (grotere) talenten in de weg staan.

Als ik het goed heb was men er toentertijds van overtuigd dat hij voor het geld koos, want als niet supertalent naar Real kunnen is natuurlijk een droom die uitkomt.

9 september 2016 om 21:15

Hier overdrijf je toch een beetje in mijn ogen. Ik ben het met je eens dat het geen Fosu-Mensah en in mindere mate Malen geval is. Dat waren in hun linie gewoon de grootste talenten. Mink speelde veelal op linksbuiten omdat hij op het middenveld teveel concurrentie had met oa vd Beek, Nouri, maar ook Bazoer is niet veel ouder is ( minder dan 2 jaar ) terwijl ook James Efmorfidis hoger werd aangeschreven op dat moment, ookal was deze ouder.

Peeters heeft zeer zeker veel talent en maakt een hele goede kans een volwaardige prof te worden maar werd niet gemist. De 1 jaar oudere Nouri en vd Beek stonden altijd hoger aangeschreven terwijl ze ook meer vertrouwen leken te hebben in de 2 jaar oudere Efmorfidis en Bazoer. De '98 middenvelders ( A1, met uitzondering van Eiting die in Jong Ajax zit ) vallen tegen terwijl de '97 en '99 middenvelders juist wel voldoen met bovenstaande namen en dan de aangetrokken spelers in de vorm van Antonucci en Noa Lang.

Hij werd lager aangeschreven als Tfm, Malen en Dilrosun maar was de beste aanvallend ingestelde middenvelder die er rondliep op dat moment.

Is het niet raar dat die spelers gestraft worden? Of hebben die er bewust aan meegewerkt?

9 september 2016 om 20:40

De spelers zijn slachtoffers van inhalige makelaars, die nergens worden benoemd trouwens, en ouders die een risico namen. Het is sneu voor die spelers.

9 september 2016 om 20:49

Ouders die een risico namen? Hoeveel spelers zijn er wel niet die hun kinderen in de jeugd laten spelen bij de club waar zij spelen. Gewoon echt belachelijk! De Fifa moet dan ook Ajax een transferban geven en PSV want de zoon van, van der Sar en van Bommel spelen in de jeugdopleidingen.

9 september 2016 om 20:55

Joe van der Sar kwam 'gewoon' van een amateurploeg namelijk Noordwijk en is Nederlands dus is geen sprake van een buitenlandse transfer. Denk dat dit hier ook best in mee zal spelen, ik snap wel waar je op doelt maar lijkt me in dit geval niet relevant.

9 september 2016 om 21:09

Het is ook totaal niet relevant! Maar dit is toch gewoon een schande. Die kinderen zijn in Madrid geboren en hoeveel kinderen van spelers zitten er wel niet in de jeugdopleiding bij de club waar hun vader actief is. Het is toch belachelijk dat die jongens nu een jaar geen wedstrijden mogen spelen terwijl het 100% duidelijk is dat deze jongens er door hun vader zitten en niet door een of andere rare constructie. Kijk dat Real en Atletico gestraft worden als ze jongens van 11 uit het buitenland halen vind ik terecht maar dat jongens als de zoons van Zidane en de broer van Garay gestraft worden vind ik een schande. Daarnaast vraag ik me ook af wat er mis is met die transfer van die Nederlander aangezien het wel 100x per jaar gebeurt dat een jongen van 16 naar het buitenland gaat.

9 september 2016 om 21:31

Ik ben het helemaal met je eens hoor, daar niet van. Maar het probleem hier is probleem dat die jongens een andere nationaliteit hebben en in de gevallen van de 2 Zidanes dat ze in Frankrijk geboren zijn.

Dat ze er door hun vader zijn lijkt me duidelijk maar ik weet niet of dat het legaal zou maken, uit het artikel neig ik naar niet. Maar ken de hele regeling natuurlijk niet. Is wel zonde dat de spelers zelf de dupe zijn.

Wat Mink Peeters betreft heb ik geen idee, hij was 16 jaar toen hij de overstap maakte naar mijn weten, zal vast nog wel uitleg over komen.
Mijn enige gedachte is dat het CAS dwars ligt maar lijkt me ver gezocht beetje zoals met John Kenneth Hilton die niet bij Ajax mag tekenen ( hij is 15, is van Amerikaanse origine maar woont in Nederland, doet ook aan zaalvoetballen hier) maar mag niet tekenen. Zo'n senario lijkt me enige mogelijkheid al zal dat hier niet van toepassing zijn.

9 september 2016 om 20:42

Dat de spelers de straf voelen is inherent aan de straf die de clubs opgelegd krijgen.

Atletico had toch volgens Marca bijna 70 keer de regels overtreden? En moeten de spelers van buiten de EU tot hun 21e wachten net als toen bij de straf van Barca? Wie weet dit?

9 september 2016 om 21:09

Ja dat klopt, maar de genoemde spelers zijn niet speelgerechtigd.

Schandalig voor die jongens van Zidane en dat broertje van Garay. Het lijkt mij duidelijk waarom dat soort jongens bij Real zitten en dat is niet vanwege geld maar vanwege hun familie die gewoon verbonden zijn met Real. Schandalig dat de Fifa de ontwikkeling van talenten blokkeert! Er is geen enkele reden om die jongens te duperen het is de fout van Real en niet van die jongens zelf. Dat Real gestraft wordt is terecht maar jongens van 10 en 14 straffen wat een helden daar bij de fifa.

Daarnaast moet PSV er niet in gaan trappen bij die Peeters. Hij kan tekenen of hij blijft maar weg. Het zou zonde zijn als PSV weer zo'n zelfde verhaal als Adekanye krijgt.

9 september 2016 om 22:28

Het is schandalig wat Real heeft gedaan en ja dat zijn de spelers de slachtoffers maar dat is je eigen risico en weet je ook van te voren.

Jonge spelertjes willen graag de grote jongens zijn en bij Real voetballen, nou welkom in de grote mensen wereld waar het allemaal niet eerlijk is.

Fifa doet gewoon wat ze moeten doen en die jongens kunnen gewoon ergens anders gaan voetballen, ze hebben geen voetbalverbod ofzo.

Hoe kan het dat hij niet mag spelen? Er staat voor hun achttiende mogen ze geen wedstrijden spelen maar Mink Peeters is al achttien?

9 september 2016 om 20:54

Hij mag niet spelen voor zijn achttiende óf tot het einde van de straf voor Real Madrid; 31 december 2017. Dat wordt dus anderhalf jaar trainen zonder wedstrijden te spelen of vertrekken uit Madrid.

9 september 2016 om 20:54

Of tot 31 december 2017 staat er.

En dit is precies de kritiek die ik ook had toen Barcelona zwaar gestraft werd; de hypocrisie dat het overtreden van wetten die minderjarige spelers moeten beschermen nu tot een straf volgt waar de minderjarige spelers zelf het hardst gestraft worden. De logica is ver te zoeken. Gelukkig heeft Barcelona nog enigszins de schade weten te beperken, enkel het vertrek van Japans toptalent Takefusa Kubo was een flinke domper. Ben benieuwd of Real Madrid en Atletico zich staande weten te houden, die clubs zijn immers minder gewend om jeugdspelers te gebruiken om verliezen in het eerste elftal op te vangen.

9 september 2016 om 22:34

Hopelijk gaat Kubo t maken, zal wel een ander niveautje zijn in Tokio..

Mink Peeters had beter bij Ajax kunnen blijven en Odegaard had beter naar Ajax kunnen gaan. Jammer dat ze domme keuzes hebben gemaakt.

Kan iemand mij overigens precies uitleggen wat de clubs nou juist misdaan hebben? Neem de situatie rond Peeters, waar ging Real Madrid net de fout in? Welke regel hebben ze overtreden?

Wat ik nog steeds niet begrijp is hoe Real onwettig heeft gehandeld bij de zoons van Zidane? Ze gaan, net als miljarden andere kinderen over de hele wereld, spelen bij de club waar hun vader werkt en waar ze vandaan komen. Waarom is dat verboden?

Geen uitspraak waar de ontwikkeling van jonge spelers bij gebaat is. Wel het gevolg van gerotzooi met kinderen in mijn optiek.

Volgens mij is het voor niemand duidelijk om welke regels het hier nu gaat. Eerst dacht ik dat het om niet eu talenten ging. Nu blijkt het ook om een Nederlands talent te gaan.

Hoe kan het dat talenten uit Spanje dan in Engeland spelen?

Waar gaat het hier nu om? Is het nu een moreel vraagstuk, of is het ook politiek?

Dit staat los van de desbtreffende clubs. Het was mij bij Barcelona al niet duidelijk, maar nu wordt het toch wel een vreemde zaak. Wat is er nu niet volgens de regels gegaan bij de kinderen van Zidane? En welke regels precies?

10 september 2016 om 10:32

Volgens The Sun gaat het om de artikelen 5 (registration), 9 (international Transfer Certificate) en 19 (protection of minors) en bij artikel 19 vooral om de punten 2 en 3

Artikel 19:
1.internationale transfers van spelers zijn alleen toegelaten bij spelers van boven de 18 jaar

2. Daarop zijn enkele uitzonderingen:
A) De ouders vd betreffende speler verhuizen naar het land voor niet voetbal gerelateerde zaken

B) De transfer vindt plaats binnen de EU en de speler is tussen de 16 en 18 jaar
de club moet dan aan een aantal zaken voldoen:
-De club bied de speler een adequate voetbal opleiding of training
-De club garandeert de speler een school opleiding naast het voetbal
-De club zorgt op een optimale manier voor de speler (huisvesting.mentor bij de club,club accommodatie)
-Bij registratie overlegt de club bewijs van bovenstaande punten bij de betreffende organisatie

C) De speler woont niet meer dan 50km van de grens vh land waar de club zich bevind.
Als de maximale afstand tussen de woonplaats vd speler en het hoofdkwartier vd club 100 km is moet de speler bij zijn ouders/verzorgers blijven wonen en de 2 betreffende organisaties (fifa en nationale bond) moeten hiervoor toestemming geven.

3.deze regels zijn ook van toepassing op spelers die nog nooit geregistreerd zijn geweest bij een club en geen inwoners zijn van het land waar ze zich wensen te registreren.

(artikel 19 zelf even vertaald dus kunnen wat foutjes inzitten,mijn excuses)

Rest vd fifa regels staan op de fifa site als pdf: http://goo.gl/3src1n

10 september 2016 om 13:13

Bedankt voor de info.

Kan iemand mij uitleggen wat er precies niet volgens de regels is gegaan dan?

Peeters is nu 18 en daarom heeft deze straf geen effect op hem.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren