Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Everton bevestigt gevreesd scenario; Daily Mail vreest voor carrière Gomes

Zondag, 3 november 2019 om 23:57Dominic Mostert • Laatste update: 00:04

André Gomes heeft zijn enkel gebroken als gevolg van de tackle van Heung-Min Son in de wedstrijd tussen Everton en Tottenham Hotspur (1-1), zo bevestigen the Toffees zondagavond laat. De middenvelder gaat maandag onder het mes. Een schatting van de herstelduur wordt nog niet gemaakt; de Daily Mail noemt de blessure 'mogelijk carrièrebedreigend'.

Al meteen leek sprake van een enkelbreuk, maar Gomes werd eerst onderzocht door leden van de medische staf van Everton en door ziekenhuispersoneel. In het ziekenhuis bleek zijn rechterenkel gebroken. Everton kondigt nadere updates aan wanneer er meer nieuws is. Manager Marco Silva liet na de wedstrijd al weten te wachten op meer duidelijkheid over zijn pupil. "Het is een slecht moment voor ons als team en als groep. Er is meer dan een voetbalwedstrijd, dat is het belangrijkste op dit moment", zei Silva.

De blessure van Gomes bracht een schokgolf teweeg in Engeland. Op beelden was te zien dat zijn voet een kwartslag draaide na de wilde tackle van Son, die werd bestraft met een rode kaart en zelf ook zichtbaar aangeslagen was. Tottenham Hotspur-manager Mauricio Pochettino stelde dat de Zuid-Koreaan 'kapot' was. "De situatie was heel verwarrend, het was lastig om rustig te blijven. Als je de actie op de beelden terugziet, kun je zien dat het absoluut niet zijn intentie was. André heeft heel veel pech gehad en de rode kaart voor Son was een beetje oneerlijk", stelde hij.

Voor de 26-jarige Gomes betekent zijn enkelbreuk zijn tweede ernstige blessure in zijn loopbaan. Vorig jaar stond hij tussen juli en oktober aan de kant met een spierblessure; in totaal moest hij toen 23 wedstrijden laten schieten. Eerder in zijn carrière stond hij tweemaal vijf duels aan de kant vanwege een hamstringblessure (2016/17) en een spierblessure (2015/16). Gomes werd aan het begin van vorig seizoen op huurbasis overgenomen van Barcelona en maakte een jaar later definitief de overstap naar Goodison Park.Gerelateerd

Meer sportnieuws

45 reacties (laatste reactie door constant kante)

Gelukkig is het de Daily Mail die dit nieuws brengt. Vind trouwens dat Son niet zoveel schuld treft. Hij komt gewoon heel slecht neer. Deed me denken aan de blessure die NBA speler Paul George opliep.

4 november 2019 om 05:52

Son niet veel schuld treft? Hij moest z'n wraak nemen. Als hij zich gewoon leert beheersen was dit niet gebeurt. Tuurlijk wilde hij zijn enkel niet breken, maar zijn tackle sloeg helemaal nergens op en was puur op de man. Ik vind het bijna misselijkmakend dat Son als het grootste slachtoffer wordt gezien, want och hij was zo verdrietig. Het enige slachtoffer hier is gomes. Als ik iemand uit wraak op z'n bek sla en vervolgens zeg, ja het was niet de bedoeling om hem in coma te slaan..... Hrt gaat niet om wat je intenties zijn. Je neemt door een domme wraakactie het risico dat het slecht afloopt. Wat je intenties ook zijn.....

4 november 2019 om 06:39

Als Son raakt Gomes daarna zet Gomes nog 1 stap en valt Aurier over hem heen. Als Aurier daar niet gestaan had was dit gewoon geel geweest. Want de overtreding valt reuze mee.

4 november 2019 om 07:17

Scheids had ook al geel in zn hand

Heb echt te doen met Gomes. Kwam in 2016 met veel verwachtingen naar Barca waar hij zijn plek niet kon vinden en uiteindelijk zelfs in een soort depressie belandde. Kwam altijd over als iemand die erg down to Earth en open was. En nu deze verschrikkelijke blessure. Leek eindelijk zijn plek gevonden te hebben bij Everton.

4 november 2019 om 12:27

Voordat hij bekend maakte depressief te zijn werd hij ook uitgejoeld door het Barca publiek. Ontzettend naar zat daar totaal niet op zijn plek.sommige jongens zit het echt tegen

Heel apart dat de daily mail met dit komt. “Mogelijk carrière beëindigend” en dan gewoon nergens op gebaseerd. Everton zelf heeft nog geen update maar deze flutkrant weet al wel een statement naar buiten te brengen.

4 november 2019 om 09:24

Nergens op baseert? Als je die enkel van Gomes ziet dan is dat absoluut carrièrebedreigend!

ik hoop echt dat het goed komt voor die jongen. die blessure zag er niet best uit en je gunt dit echt niemand. ook vervelend voor Son die er weliswaar wat roekeloos inkomt maar volgens mij totaal de intentie niet had om Gomes het veld uit te schoppen

Bedankt nederige en respectvolle Son. Lekker uit frustratie voor een elleboog iemand invalide schoppen en dan achteraf krokodillentranen huilen vanwege het eindresultaat van je wraakactie. Spurs speelt het spelletje mooi mee om Son als grootste slachtoffer neer te zetten. Want normaal doet hij dit niet. Behalve dan tegen Bournemouth vorig seizoen toen hij ook uit frustratie rood pakte. Dat zit dus gewoon ingebakken in zijn spel. Maar goed hij heeft zijn wraak, want Gomes speelt voorlopig niet meer.

4 november 2019 om 00:53

Als jij serieus denkt dat Son hier krokodillentranen had, is er echt iets mis met je empatische inschattingvermogen. Ik heb enorm te doen met Son, die hier weliswaar wraak probeert te nemen, maar deze uitkomst natuurlijk nooit had gewild of zelfs maar had verwacht. Ik durf zelfs te zeggen dat Son vannacht geen oog dicht doet, als ik kijk naar zijn reactie.

4 november 2019 om 01:00

Jaja, weer maar benadrukken hoe erg het voor Son is, terwijl hij iemand uit frustratie invalide schopt. Als ie het zo erg had gevonden had ie niet uit frustratie deze tackle ingezet met het risico op deze blessure. Ook van jou geen woord over het slachtoffer Gomes die de komende maanden door een hel gaat. Die verdiend al het medeleven. Want van hem moet je echt maar hopen dat ie op niveau kan terugkeren. Maar nee, Son die een nachtje slecht zou slapen en 3 wedstrijden aan de kant zit, dat is het echte slachtoffer en die verdiend alle aandacht.

4 november 2019 om 01:10

@master D, hij trapt hem niet invalide, als je de beelden terug kijkt zie je dat de overtreding niet eens zo schokkend is, niet meer dan een gele kaart, het is de landing die ontzettend ongelukkig is tegen Aurier waar het pas fout gaat met zijn enkel. Verschrikkelijk voor Gomes, maar om nu te spreken van een doodschop met intentie, nee, ik heb veel gekke dingen gezien, maar hier is sprake van een samenloop van omstandigheden waar vooral heel veel pech is aan de zijde van Gomes.

4 november 2019 om 01:12

Waar trapt Son Gomez invalide dan? Het was niet de tackle die Gomez zijn been brak, maar de botsing met Aurier.

4 november 2019 om 01:41

Het gevolg van de trap van Son is dat Gomes invalide is geraakt en we moeten hopen dat het ooit weer goed komt en hij zijn voetbalcarrière kan hervatten. Schijnbaar vinden jullie dat niet erg voor het slachtoffer, want Son die wel vaker smerige streken uithaalt die moet beschermd worden en gezuiverd worden van dat hij hier ook maar enige rol in had. Wellicht niet zijn intentie om iemand invalide te schoppen maar wel het gevolg van zijn frustratietackle. Dat valt niet te ontkennen. Alsof Gomes er iets aan heeft dan het de intentie niet was. Volgende opmerking zal wel worden dat Son uitgleed en Gomes hem raakte. Want dat is het niveau van slachtofferschap van Son dat jullie belijden.

4 november 2019 om 01:47

Je zag inderdaad dat Son enorm geschrokken en aangedaan was. Het mag duidelijk zijn dat ie echt niet iemand invalide wilde schoppen. Ik moet wel zeggen dat ik mijn lach niet kon onderdrukken bij je uitspraak dat Son geen oog dicht doet

4 november 2019 om 02:08

Dat heeft helemaal niks met slachtofferschap te maken. Iedereen ziet toch dat dit helemaal niet zo'n zware overtreding was. Dat Gomes er zware gevolgen van ondervind doet daar niks aan af. Spelers raken wel vaker ernstig geblesseerd als ze ongelukkig neer komen, dat hoort helaas bij de sport. Messi zijn arm schoot ook ooit de kom toen hij ongelukkig neer kwam, moet Messi nou ook niet meer springen? Dit is niet erger dan een speler die vervelend neer komt na een duwtje in zijn rug bij een lucht duel. Gewoon dikke pech voor beide.

4 november 2019 om 02:16

Mensen als Master D en zij die achter zijn beredenering staan, zij de redenen waarom ik blij ben dat we in Nederland geen jury hebben. Niemand ontkent wraak, maar hij vindt dat het moedwillig was van Son om hem zó kapot te trappen, ondanks het feit dat het door de landing komt.

4 november 2019 om 07:54

Och och och wat zielig voor Son. Hij was tenslotte zo aangeslagen erna. Hij heeft een risico geaccepteerd en uit frustratie een overtreding gemaakt, overigens is dit niet zijn eerste frustratie vergrijp. Weet je wie ook aangeslagen is en een klote nacht heeft gehad? Gomez! Bizar hoe de Tottenham molen draait om de actie van Son te verdraaien.

4 november 2019 om 08:20

Wat Son deed is de voetbalversie van iemand een klap geven, waardoor hij achterover valt, met zijn hoofd keihard het asfalt raakt, waardoor hij komt te overlijden. Het eindresultaat is totaal niet de bedoeling, maar het is nog steeds doodslag.

En de blessure van Gomes is totaal niet de bedoeling. Maar het is nog steeds een opzettelijke tackle van achteren, met de intentie iemand eens goed te raken.

Dan hoor ik hier opmerkingen zoals "ik ben blij dat we geen juryplicht hebben", maar als we "jullie" erin zouden zetten, dan zou er ook nooit iemand veroordeeld worden voor doodslag. Waar het op neerkomt, is dat een onsportieve actie van Son leidde tot zware consequenties. Dan vind ik het behoorlijk misselijkmakend dat we nu een campagne hebben over hoe onbedoeld het wel niet was.

4 november 2019 om 08:34

@TheRoscoe & anderen die deze mening zijn toegedaan: Son gaat soms inderdaad over de schreef, maar als je de beelden goed terugkijkt merk je dat het nergens op slaat wat jullie zeggen. Son tackelt hem alleen en het is Aurier die op zijn voet staat, waardoor die voet blokkeert en Gomes zijn enkel breekt. Totaal niet Son zijn schuld dus, buiten het feit dat hij de speler in eerste instantie onderuit haalt. Als je graag iemand van Spurs de gond in wilt boren, doe dat dan met Aurier.

4 november 2019 om 09:07

Als Son de tackle niet had ingezet dan was dit toch nooit gebeurd? Hij maakt de tackle om Gomes neer te halen, die intentie was er sowieso en daarmee neem je het risico je tegenstander in gevaar te brengen. Wel Son zijn schuld dus. De intentie voor een enkelbreuk zat er inderdaad niet in denk ik, maar hij maakte die tackle wel met volle overgave.

4 november 2019 om 09:13

Bovendien benadrukken ze dat Son keihard gestraft moet worden omdat hij wraak neemt. Dit klinkt mij ook als wraak voor de noodlottige consequentie van zijn niet heel verwerpelijke daad; een lichtrode tackle.

4 november 2019 om 09:56

@martijnnr12. Als Son de overtreding niet maakt dan was dit ook niet gebeurt. The Roscoe legt dat vrij duidelijk uit, echter ga je er compleet langsheen. "son Tackelt hem alleen" en precies dat is dus de fout.

4 november 2019 om 10:00

@jvlunited Als als als. Als Aurier er niet had gestaan was er ook niks aan de hand geweest. Son zet die tackle in uit frustratie, als je die tackle ziet raakt hij hem wel maar niet zodanig om hem echt te blesseren. Dit was een tackle die je zo vaak ziet in het voetbal volgens mij... Alleen had Gomes de pech dat Aurier daar stond, in botsing kwam en zijn enkel brak. Volgens mij kent z'n situatie geen winnaars. Je zag hoe aangedaan Aurier was, die zelfs gewisseld werd en Son ook. Voor Gomes is dit enorm klote alleen het is wel een enorm ongelukkige loop van omstandigheden. Bij iedere tackle die wordt ingezet neem je het risico om iemand te blesseren dus misschien moeten we met jouw redenering maar gewoon helemaal niet meer tacklen.

4 november 2019 om 10:22

@JK-Ajax maar dat vind ik iets compleet anders dan Son de volledige schuld geven van die gebroken enkel. Met zijn tackle breekt hij de enkel niet direct. Hij zorgt ervoor dat Gomes valt en doordat Aurier vervolgens zijn voet klem zet, breekt de enkel. Wil je nu echt Son daar de schuld van geven dan? Alsof je iemand een duw geeft en diegene struikelt over een steen en breekt zijn nek. Het is deels jouw schuld, want je geeft hem een duw, maar het is vooral een ongelukkige samenloop van omstandigheden. Het is immers niet je intentie om diegene zo zwaar toe te takelen; dat gebeurt indirect. In dit geval vind ik het simpelweg een domme tackle van Son, maar echt niet meer dan dat. Echt compleet anders dan een tackle waarbij iemand met gestrekt been een enkel doormidden zaagt. Son haalt Gomes gewoon onderuit, thats it. Dat hij vervolgens zijn enkel breekt door Aurier is voornamelijk de fout van Aurier. Son is deels schuldig, omdat hij de tackle inzet, maar het is geen supergemene tackle of iets dergelijks. Dan gaan mensen veel te kort door de bocht en bekijken ze de beelden niet goed genoeg.

4 november 2019 om 10:25

Helemaal gelijk FCVoetbal23! Ik heb de wedstrijd pas net terug gekeken en het is eigenlijk niet eens Son die hem blesseerde maar Aurier. Iedereen heeft gelijk zijn mening klaar zonder eerst goed te kijken wat er nou daadwerkelijk gebeurt.

4 november 2019 om 10:55

Gomes raakt natuurlijk indirect geblesseerd door die tackle van Son, maar kom op zeg.. Het is toch gewoon een rode kaart? Tackle veel te laat en van achteren inzetten en daardoor ook puur op de man.

4 november 2019 om 15:11

The Roscoejouw voorbeeld, hoewel best goed gevonden, kwalificeert naar Nederlands strafrecht helemala niet als 'doodslag'. Voor doodslag is volgens de wet en jurisprudentie namelijk opzet noodzakelijk, gericht op het overlijden van het slachtoffer. Wat jij omschrijft is een klassiek geval van 'dood door schuld'. Onder schuld wordt verstaan verwijtbaar gedrag. Er is geenszins de opzet om de ander van het leven te beroven, maar de dood van een ander is wel aan schuld van de dader te wijten.

4 november 2019 om 01:07

Helemaal mee eens. Ik vertrouw die tranen van Son ook niet. Net als Witsel, N. de Jong en in mindere mate Berghuis bijvoorbeeld slaan de stoppen soms door. Ik heb echt een bloedhekel aan zulke spelers. Witsel mocht gewoon een celstraf krijgen na die trap op Wasilewski. En N. de Jong heeft Ben Arfa uit de Premier League getrapt. Smerige spelers en deze Son ook.

4 november 2019 om 12:02

Die van Witsel was inderdaad crimineel, echt met intentie. Son wilde Gomes ook onderuit halen, dat viel te zien, maar hij wilde geen potentiele carriere-beëindiging voor Gomes bewerkstelligen. Hoewel Zuid-Koreanen wel vaker hebben laten zien niet bang te zijn voor vies spel (vs Italië, 2002), vertrouw ik Son hier wel.

4 november 2019 om 09:12

Er was mijn inziens geen intentie voor deze uitkomst. De reactie van Son is ook van iemand die extreem gechokeerd is. Hoe erg ik (en jij) het ook vind voor Gomes; je kan niet iemand buitenpropositioneel gaan straffen voor slechts de consequentie van zijn daad. De overtreding was volgens mij donkergeel.

4 november 2019 om 11:00

Beetje kort door de bocht dit. Natuurlijk deelt son een tik uit, maar dit was alles behalve een gemene tik. Gomes loopt die blessure op door de botsing met Aurier en zn nare landing, wat duidelijk is als je naar de beelden kijkt.

4 november 2019 om 12:05

Master D, echt waar hoe werkt het bij jou in je bovenkamer..... Als het nou een Witseltje was snap ik je verhaal maar jij begrijpt gewoon niet wat hier is gebeurd. De tackle op zich is voor mij rood, maar was er geen Aurier op die plek, speelt Gomes gewoon door. Dit is gewoon die ziekste pech die je kan hebben als Gomes. Son voelt zich schuldig natuurlijk, doe niet zo achterlijk.

4 november 2019 om 16:24

Welkom op het voetbalveld, dit is nooit met opzet en zulke acties en tackles zie je letterlijk elke wedstrijd haha De uitkomst is gewoon pure ongeluk en ook de impact met de grond en Aurier zorgt voor de breuk. Er is een reden waarom de scheid hem in eerste instantie geel gaf. Dit is rood geven voor een ongelukkig gevolg en dat is niet volgens de regels, hoe rot het ook is voor Gomes.

Ik hoop dat het goedkomt, maar ik ben bang van niet. Van de drie die ik me duidelijk kan herinneren ( Ramsey, Eduardo, Diaby) is alleen Ramsey op niveau teruggekomen, en ook bij hem heb ik het vermoeden dat hij zonder die blessure zeker wel een betere speler zou zijn. Ik heb het vermoeden dat dit een soort van payback was van Son, en als dit als zodoende beoordeeld wordt, wat word dan de straf voor Son? Ik weet niet of er voor zo'n geval precedent is uit de laatste jaren.

4 november 2019 om 06:07

Baudo van az tegenover bottegin vorig jaar of het jaar daarvoor, lijkt me prima terug gekomen.
Bottegin had toen zelfs 2 mensen met een bloktackel hun been gebroken.
Gebeurd wel vaker en daarvan herstel je gewoon.
Van een enkelbreuk kan je gewoon goed herstellen, al kost het tijd.

4 november 2019 om 06:42

Je hebt breuken en breuken. En als je een breuk ziet waarin een ledemaat in een onnatuurlijke houding komt te staan zijn ze meestal niet zo goed. Verder: Ik zeg ook niet dat spelers niet op niveau terugkomen, maar dat er genoeg voorbeelden zijn waarin spelers nooit meer hun niveau halen.

4 november 2019 om 08:24

Dat is trouwens ervan uitgaan dat Boadu nu net zo goed is als hij zou zijn zonder zijn enkelblessure. Vanwege zijn jonge leeftijd, is het lastig om dit in te schatten. Zelfde geldt voor Stengs en zijn monsterlijke knieblessure.

4 november 2019 om 08:36

Probleem met een enkelbreuk is vaak ook veel andere schade, omdat het zo'n complex gewricht is. Daardoor duurt revalidatie vaak veel langer dan bij andere voet-/beenbreuken, al is iedere breuk weer een beetje anders..

4 november 2019 om 15:00

Payback van Son ? Dus Son heeft het allemaal zo netjes uitgerekend dat Gomes zijn balans verliest om dan zijn voet in het gras te blijven steken en zo een zware klap krijgt te verduren van Aurier op zijn enkel ? Oke lol.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Everton

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
17.Luton Town9-13
18.Everton7-5
19.Burnley 7-17
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
D. McNeilAanvaller111
Youssef ChermitiAanvaller70
I. WoanUnknown
B. CrellinKeeper00
A. LonerganKeeper00
J. PickfordKeeper140
Voor de complete selectie: Clubpagina Everton.

2 fans
Middenvelder, 30 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren