Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

ESPN vraagt bondscoach Ronald Koeman of Memphis Depay zijn zweetband mag blijven dragen bij het Nederlands elftal

Laatste update:

Ronald Koeman is op de persconferentie voor het oefenduel met IJsland ingegaan op de inmiddels wereldberoemde zweetband van Memphis Depay. De aanvaller maakte de nodige tongen los door donderdag met een zweetband op het veld te verschijnen tegen Canada. Koeman geeft aan geen problemen te hebben met het accessoire.

Koeman wist donderdag na het duel met Canada (4-0) nog niet zo goed wat hij van de zweetband moest vinden. Zondag geeft de keuzeheer aan dat hij onaangenaam verrast werd, omdat hij pas vlak voor de aftrap wist dat Memphis met een zweetband om zou spelen.

"In 1988 hadden we de Gullit-pruik, dat was een rage. Nu wordt de haarband een rage. Heb je het er nog serieus met Memphis over gehad?", vraagt ESPN-verslaggever Pascal Kamperman aan Koeman. "Ja, dat heb ik volgens mij ook gezegd", antwoordt de keuzeheer.

Koeman werd na afloop van de wedstrijd tegen Canada 'geconfronteerd' met de zweetband van Memphis. "De oude Koeman had er misschien wat van gezegd, maar dit is de nieuwe tijd, hè?", zei Koeman afgelopen donderdag. "Ik ga er even rustig over slapen. We zullen zien of hij 'm maandag nog draagt."

Inmiddels heeft Koeman meerdere nachtjes kunnen slapen om over de zweetband van Memphis na te denken. De bondscoach laat weten dat hij 'verrast' werd. "Ik heb hem gezegd dat ik het niet zo prettig vond dat ik werd verrast. Ik word niet zo graag verrast, zeker niet op het laatste moment."

"We hebben erover gesproken. Hij heeft ermee getraind, dus wat mij betreft hoeven we ons daar ook niet meer druk om te maken." Koeman bevestigt vervolgens tegenover ESPN dat de zweetband geen issue is voor hem en dat Memphis zijn gang mag blijven gaan. "Nee, ik heb niet gezegd: 'Niet meer doen.'"

De zweetband maakte ook bij analytici en journalisten de nodige tongen los. Zo bedacht Pierre van Hooijdonk de bijnaam 'Memphis Kyrgios', verwijzend naar toptennisser Nick Kyrgios, en liet Valentijn Driessen van De Telegraaf weten dat 'je toch op de één of andere manier moet opvallen als het als speler niet lukt'. Driessen beaamde vervolgens overigens wel dat Memphis een prima pot speelde tegen Canada.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Je wordt toch doodmoe van dit soort nutteloze discussies zeg. Stel Koeman inhoudelijk een vraag over opstelling of tactiek, of over zijn eigen ervaringen op een eindtoernooi. Maar nee, we zijn weer in de ban van een zweetbandje.

9 juni 2024 om 16:21

Amen 🙏🏼

9 juni 2024 om 16:23

Inhoudelijk zou kunnen zijn zou het effect hebben bij het koppen en daar nadelig effect op hebben. Maar zulke vragen heb ik nog niet eens gehoord

9 juni 2024 om 17:02

Je vraagt je af of de Nederlandse pers wel wil dat ze winnen, met al deze onruststokerij.

9 juni 2024 om 17:05

De media lokt altijd alleen maar discussie uit met dit soort domme vragen. Wat maakt die band nou uit…

Het zou fijn als we eens als 1 land naar een toernooi toeleven ipv dat de media op zoek is naar relletjes.

9 juni 2024 om 17:06

Koeman maakt het zichzelf onnodig moeilijk door eerst te zeggen dat hij het eigenlijk niet vind kunnen en het daarna te bagataliseren. Óf zeg gelijk dat je er niets op tegen hebt, óf verbied het Memphis voortaan voor de wedstrijd zo te verschijnen. Dit is halfbakken..

9 juni 2024 om 17:21

Ik heb geen positieve sentimenten bij Depay, maar vind deze discussie echt bizar slecht inderdaad. Wat maakt zo’n bandje nu uit. Dat moet hij echt helemaal zelf weten inderdaad.

9 juni 2024 om 18:29

Op een inhoudelijke vraag reageerde hij blijkbaar geïrriteerd dus dat mag ook niet.

9 juni 2024 om 18:34

Ergste is dat de media dit gestart is volgens mij niemand uberhaupt het boeit. Het is bijna alsof de media de band anoniem opstuurde naar Depay zodat ze er een discussie van kunnen maken. Voor het WK van 2010 discusseerden we wie er in het centrum van de verdediging moest staan, daarna was het vooral de doelman en nu 'discusseren' we over de zweetband van een van de spelers...

Ik doe maandag een zweetband op naar werk. Echt waar gaat dit over jongens. Wat een boomerland zijn we.

9 juni 2024 om 16:47

Liggen er eigenlijk al zweetbandjes in de winkel?

9 juni 2024 om 17:17

Boomershaming, melding van gemaakt.

Ik vind het geen porem en aandachttrekkerij. Sue me.

9 juni 2024 om 18:51

Niemand klaagt je aan. Maar je bent wel een enorme zeur. Prima. Ben ik ook wel eens en dan mag je mij erop wijzen. Bedenk dit: de klacht is dat Memphis teveel met randzaken bezig is, zoals zijn uiterlijk, in plaats van met voetbal. Maar de enigen die meer aandacht aan het uiterlijk van Memphis besteden dan Memphis zelf, zijn mensen zoals jij (niet onaardig bedoeld). De enigen die het over randzaken zoals zijn zweetband hebben en niet over voetbal zijn mensen zoals jij (wederom niet onaardig bedoeld). Kortom, ik zou zeggen: stop met zeuren over het uiterlijk van andere mannen, laat andere mannen lekker eruit zien zoals ze willen.

9 juni 2024 om 17:25

Wat heeft dit met boomers te maken? Het heeft er eerder mee te maken dat journalisten of geen kennis, kunde of ballen hebben om serieuze vragen te stellen.

9 juni 2024 om 17:53

Die moet Migi even uitleggen inderdaad.

9 juni 2024 om 18:15

De mode van de jeugd afkeuren is echt stap 1 in het boomerhandboek. Hoe heeft dit uitleg nodig 😅

9 juni 2024 om 18:22

Of het aan boomers ligt of niet.., het is wel iets van deze tijd om van elk onzinnig dingetje een groot probleem te maken. Ongelooflijk.. een zweetband.. mag een zweetbroek nu ook niet meer of zo'n compressieshirt?

9 juni 2024 om 18:56

Ach kom op. Het afkeuren van de mode van jongeren is toch het eerste teken dat je een oude lul bent (geworden)? Nu zijn dat boomers, over 30 jaar zijn we het zelf, waarschijnlijk. Ik vind het een van de meest treurige eigenschappen van oude mensen, dat ze het contact en empathie met de jeugd verliezen en zure oude lelijke mensen worden. Gelukkig zijn er genoeg boomers die niet boomeren, maar mijn god, dit gezwets over zweetbanden is wel echt het stereotype "boomergedrag". Eindeloos klagen over boomers door een generatie die nog nooit hard heeft hoeven werken (behalve voor een koophuis) en die elk jaar een maand gaat backpacken is trouwens ook suf. Elke generatie zo zijn eigen onhebbelijkheden.

9 juni 2024 om 19:52

Ik heb dat ook al (ben lang geen boomer), vooral met nieuwe muziek en jongeren die de hele dag vloggen. Op een gegeven moment kan je je er niet meer aan aanpassen ofzo. Maar goed, het besef is al iets waard hoop ik.

10 juni 2024 om 07:47

Ik ben geen boomer, val net buiten die categorie. Maar heeft niet zoveel met niet meer aanpassen te maken. Als je ouder wordt worden andere zaken belangrijk, je verliest dan vanzelf het contact met de jeugd. Tegelijkertijd ga je hetgeen de jeugd bezighoudt in een ander perspectief zien. Dan snap je dat Depay door deze fase heen gaat, maar besef je ook dat dit soort acties, die op dat moment voor hem van grote (symbolische) waarde lijken, nul komma nul toegevoegde waarde hebben en alleen maar afleiden.

@leidsehood: Fair enough! Ik ben er desondanks van overtuigd dat als Depay wat minder aandacht aan zijn uiterlijk (en spiermassa) had besteed hij een betere en vooral constantere voetballer was geweest. En dat hij dan, als gearriveerde en echte vedette, met een tutu speelt zal me wordt wezen.

tuurlijk is het driessen die gelijk de aandacht op deze zaken legt. gast weet niks inhoudelijks over voetbal, dus de eerste beste kans dat hij heeft om het over iemands uiterlijk of iets anders nutteloos te hebben, pakt ie met beide klauwen vast.

Wat een gejank zeg, de Nederlandse media is echt schaamteloos. Als die gozer 10 doelpunten die maakt loopt die van mij part met een bivak muts op ze hoofd. Ik vind depay en al ze rap vriendjes in de selectie ook vaak irritant maar er word nu echt van alles een punt gemaakt ik lees al 3 dagen artikelen over het zweet bandje van depay. Als die maar goed voetbalt kan t niemand wat schelen.

9 juni 2024 om 18:48

@Intermilan70 ahahaha inderdaad al doet ie een bivakmuts met ski bril erover, zolang ie bovengemiddeld speelt en hier en daar scoort vind ik het prima. De voetbal journalisten in Nederland blinken niet bepaald uit in goede vragen stellen. Altijd die standaard vragen niks out of the box dus ja een haarbandje zorgt meteen voor error natuurlijk. Zoals eerder de hoed van Memphis, of het klokkie van Drenthe, joh stel eens wat relevante vragen aan die lui. Dit is echt Nederland op zijn best, mieren neuken om de kleinste details.

Het is toch zo vermoeiend elke keer. Een zweetband dragen en dan zoveel over je heen krijgen. Laten we focussen op zijn spel. Want in zijn eerste pot deed hij het toch uitstekend. Samen met Frimpong toch erg gevaarlijk. Leek meer oog te hebben voor zijn teamgenoten. Hopelijk houdt hij dit vast want verder is er niet veel soeps centraal voorin.

9 juni 2024 om 17:40

Zoveel over je heen krijgen? Een paar vragen vanuit de media, meer toch niet. Verder denk ik dat hij het daarom juist doet. Zodat mensen vragen gaan stellen en hij weer kan vertellen dat het hem vooral niet interresseert wat iedereen van hem vindt en dat hij lekker zijn eigen plan trekt.

9 juni 2024 om 19:53

@chuck

Dat is projectie. De enige reden dat het je interesseert is omdat het jou interesseert. Ik kijk niet naar sport om kritiek te hebben op de kledingkeuze van mannen.

Dan kijk je echt naar het verkeerde.

9 juni 2024 om 20:59

Het is anders constant in het nieuws geweest en veelal op social media. Zou ook kunnen dat hij het gewoon mooi vind. Of fijn dat er geen zweet meer in zijn ogen komt. Hoeft niet altijd een bepaalde reden te hebben.

10 juni 2024 om 13:11

Ik stoor me er niet aan hoor, hij mag van mij doen en laten wat hij wil. Alleen heb ik het idee dat hij steeds iets probeert om zich te onderscheiden van de rest en dan verontwaardigd interviews te geven en rapnummers te maken. Dat vind ik wel apart. Maargoed moet hij ook zelf weten.

Pure luxe dat we ons hier druk kunnen maken over een haarband.

Haha, dit is toch prachtig. Nederland op z’n smalst. Wat maakt het allemaal uit, als Memphis er gewoon even 5 inschiet dit EK, mag hij van mij zelfs z’n hoed opzetten in de wedstrijd als hij dat wil.

Stel hè.. Depay schiet Oranje naar EK-winst, wedden dat ze alsnog over de zweetband gaan lullen.

9 juni 2024 om 18:09

Die kans is nagenoeg nul, zou een wereldwonder zijn.

Slechtste media die je maar kan bedenken. Bloedzuigers zijn het

Blijft jammer dat we niet een Taribo West hebben rondlopen in Oranje. Of een Arturo Vidal.

Maar echt. Kan de KNVB niet per direct een media verbod instellen? De hele journalistiek is erop gebrand om te zuigen en te irriteren. Al zou het in de hoofd van de spelers maar 1% schelen dat ze daardoor beter en vrijer voetballen, moet je dit Driessen en co gewoon weren tijdens zo'n toernooi.

Wat een ongelooflijk boomergezeur. Wat boeit het wat een speler in zijn haar draagt?

9 juni 2024 om 17:55

Weer zo’n dombo met het woord “boomer”. Een nieuwe hype?

Totdat hij een niet te missen kopbal krijgt in de laatste minuut bij een 0-0 stand en hij toch mis kopt omdat hij half op die band komt.Dan is het opeens een ander verhaal.Maarja knalgele voetbalschoenen, rare dansjes.....een haarbanden, maakt het uit identificeren met voetballers is er allang niet meer bij, zeker niet met Oranje terwijl dat team toch je land vertegenwoordigd.

9 juni 2024 om 18:10

Ik vind het altijd prachtig hoe druk men zich kan maken om de kleur van een voetbalschoen en een dansje na een doelpunt. Alsof heel Nederland iets totaal anders verwacht.

Nederland bestaat al zeker veertig jaar niet meer louter uit blonde koorknaapjes, waarom zou Oranje dat dan wel moeten doen? Ik vind het zelfs iets discriminerends hebben om te zeggen dat je je niet kunt identificeren met een voetballer van Oranje die gele voetbalschoenen draagt en dansjes maakt na een doelpunt. Wat maakt hem dan minder Oranje of Nederlands dan Matthijs de Ligt of Frenkie de Jong?

En de ironie is dat de beroemdste voetballer uit ons verleden (Cruijff uiteraard) juist altijd een schurfthekel had aan alle dingen waar Oranje voor stond en altijd anders moest zijn dan de rest van de ploeg. Neem alleen al 74. Cruijff weigerde om, net als de rest van de ploeg, een rugnummer op basis van alfabet te nemen. Nee Cruijff moest en zou nummer 14 hebben. Cruijff moest en zou op Puma's spelen. En Cruijff plakte de derde streep van adidas weg omdat hij zich niet door adidas wilde laten vertegenwoordigen. Bovendien probeerde Cruijff te voorkomen dat het prijzengeld gelijk verdeeld werd. Nee Cruijff vond dat hij het meeste verdiende want hij was Cruijff. Cruijff deed in feite nog veel meer recalcitrant voor zijn tijd dan Depay en trok bewust heel veel aandacht naar zich toe daarmee.

9 juni 2024 om 20:56

@tinus45 beste Tinus je doet je naam eer aan lompe botte Hendrik! Neem een glaasje azijn, meld je aan bij de plaatselijke salsa vereniging en doe alsjeblieft een flamingo shirt aan jij blij en wij ook. Meneer de koekepeer die het liefst onopvallend door het leven gaat, maar wel dat vieze stink mondje op afstand opent BAH BAH

Die journalisten zijn de bril van Davids vergeten.

Voetbal moet over voetbal gaan ,alleen in NL wil men van alles een issue maken.
Al wil Memphis met een zweetband ,rubber eend of wat dan ook het veld opkomen ,laten wij kijken naar wat hij op het veld presteert.
Randzaken zijn niet belangrijk.

Als Memphis ons toch Europees Kampioen maakt.. lopen we vanaf 15 juli allemaal met een witte zweetband

Het gaat nergens over, maar Memphis zorgt hiermee zelf voor onrust. Lijkt het al mode item te gebruiken en heeft dus geen functie. Anders had hij het al lang gebruikt bij zijn club. Memphis houdt nou eenmaal van aandacht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren