Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Barcelona verkoopt Franck Kessié voor 12,5 miljoen euro

Laatste update:

Franck Kessié mag zich speler van Al-Ahli noemen, zo meldt Barcelona via de officiële kanalen. De Ivoriaan heeft de medische keuring met succes doorstaan en de Catalaanse topclub ontvangt 12,5 miljoen euro voor de middenvelder, die van de clubleiding uit Barcelona mocht vertrekken uit het Spotify Camp Nou.

De toekomst van Kessié bij Barcelona leek voor komend seizoen al niet erg rooskleurig, nadat Barcelona zich eerder deze zomer versterkte met Ilkay Gündogan en Oriol Romeu. Ook Frenkie de Jong heeft een streepje voor bij trainer Xavi, waardoor Kessié overbodig is geworden. De club wilde dan ook graag meewerken aan een vertrek van Kessié, die nog een contract tot medio 2026 had.

Kessié kwam in de zomer van 2022 transfervrij over van AC Milan, waar hij een gewaardeerde kracht was. De controleur kwam uiteindelijk tot 46 optredens voor Barcelona, waarin hij goed was voor 3 treffers en 3 assists. Op 19 maart dit jaar stal Kessié de harten van de Barça-fans, door in el Clásico tegen Real Madrid in blessuretijd voor de winnende treffer te zorgen (2-1). Bij Al-Ahli zou Kessié ploeggenoot worden van onder meer Édouard Mendy, Riyad Mahrez, Allan Saint-Maximin en Roberto Firmino.

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Verwacht wel dat deze transfer doorgaat. En/of die van Lenglet. Zeker na de laatste woorden van Laporta, helaas. De man heeft het 8/10 keer goed en doet dan het juiste en zet grote stappen vooruit, maar de keren dat ie een flater begaat, is het gelijk een grote. Destijds het aanstellen van Echevarria en daarna de relaties met de Oezbeken, nu weer het flirten met SA.

Jammer. Erg jammer.

7 augustus 2023 om 10:07

Kan je je reactie iets verder toelichten? Het is toch prima om spelers te verkopen aan Saudi-Arabie? Prima om geld te vangen voor Kessie, we hebben hem toch niet nodig.

7 augustus 2023 om 11:54

inderdaad mee eens dat hij overbodig is. Ik hoop alleen dat ze geen vervanger halen maar het geld (en salaris) opsparen. Zeker als de vervanger geen absolute topper is en als er ook La Masia spelers klaar staan

7 augustus 2023 om 12:34

Ik vind dat we het prima voor elkaar hebben met Frenkie, Pedri, Gavi, Gundogan en Oriol Romeu inderdaad. Aanvullen met jonge jongens en klaar. Alleen een rechtsback en een back-up aanvaller zijn voor mij nog absolute noodzaak. Voorin ben je te snel op hele jonge, onervaren jongens aangewezen als Lewa, Raphinha of Fati uitvallen. Vorig jaar heeft de smalle selectie ons genekt tegen o.a. United.

9 augustus 2023 om 20:28

Zijn waarschijnlijke deal met de Qatari en nu gaf ie onlangs een interview waarbij hij aangaf dat Europese topclubs, als er vraag naar is, de clubs uit SA kunnen helpen met een gezonde beleidsvoering.

Dat heeft niets te maken met de verkoop van Kessie of welke speler dan ook, maar met het helpen van een walgelijke staat (let op, ik zeg "staat" en niet "land".

9 augustus 2023 om 20:38

Hoi almogaver ,weet jij iets over de nieuwe Mexicaanse deal ,(.als het door gaat )

9 augustus 2023 om 21:00

Is dit wat je bedoelt?
https ://ww w.fcb arcelona.com/en/club/news/3075757/fc-barcelona-sig...

9 augustus 2023 om 21:15

Gaat meer om barca studio ,,die worden Meschien door een Mexicaanse bedrijf over genomen ,tenminste die percentages die ze eerder zouden verkopen .

9 augustus 2023 om 21:45

49% naar een Mexicaans bedrijf, ja. 180 miljoen euro. Het is een van de dingen die op tafel liggen, net als de 100 miljoen vanuit Qatar om een club daar te hebben met onze naam (zonder enig andere directe band).

Er is nog niets zeker. Ogenschijnlijk zou La Liga het goedgekeurd hebben, maar ook dat is nog geen zekerheid. Sowieso is niets zeker met die idiote bond.

Dit zijn van die zaken waar je op het laatste moment pas echte duidelijkheid over kunt verwachten. Dat van Qatar is volgens mij al langer dan een maand bezig en er is nog steeds niets definitiefs.

9 augustus 2023 om 22:04

Als deze deals niet door gaan dan ziet het er erg slecht uit,na alle verkoop kunnen we nog maar twee of die spelers inschrijven .Met wie ze zaken doen boeit mij eigenlijk niet als het maar gebeurt.

10 augustus 2023 om 09:02

Zo'n satellietclub sponsoren in Qatar vind ik echt je ziel verkopen aan de duivel. Vreselijk. Er is al een club in Zuid-Amerika met praktisch ons clublogo en dezelfde naam, maar die plek heet dat op z'n minst nog Barcelona. Verder hoop ik dat het met inschrijvingen allemaal lukt dit seizoen. De club zit echt verlegen om het nieuwe stadion en inkomsten van het halen van de volgende ronde(s) in de CL. Hopelijk is de pech na vorig seizoen over en stoten we dit jaar door.

Die Saudies zijn vooralsnog vooral een mooie stortplaats voor clubs die van hun overbodige spelers afwillen voor een goede prijs.

3 augustus 2023 om 19:30

Nouja, ik las zoiets net ook over Burnley. Die voetballen toch echt Premier League!

3 augustus 2023 om 19:33

Ja sorry ik bedoel voor grote clubs, niet voor kleintjes als Ajax

3 augustus 2023 om 19:57

Wilde dit net zeggen

3 augustus 2023 om 20:13

Mwah, anders hadden veel van die spelers in Europa elders ook een hele mooie transfer kunnen maken hoor. Neves, Mane, Brozovic, Kante, Benzema, Koulibaly, Savic en nog meer namen hadden echt minimaal in de Europese subtop nog mee gekund. Die hadden anders ook wel weg gekund als ze weg wilde.

3 augustus 2023 om 21:31

Brozovic was echt klaar bij Inter. Was dan ook bankzitter geworden. SMS heeft zijn minste seizoen bij Lazio achter de rug. Mané en Koulibaly zijn mislukt bij hun laatste avontuur. Kanté is het beste echt van af. Neves kan ik niet goed genoeg beoordelen. En Benzema is inmiddels 35? Alle bovenstaande spelers hadden in Europa kunnen blijven, mits ze een stap omlaag wilden doen. Voor minder salaris. We moeten echt ophouden met de gedachte alsof ze in het Midden Oosten allemaal toppers binnenhalen. Wel hele goede spelers. Zeker voor de competitie daar.

4 augustus 2023 om 08:14

Ze hadden misschien goedkoop naar een van die clubs gekund, maar niet voor een hoog transferbedrag zoals een aantal van die gasten. Naja aan de andere kant verkopen jullie iemand als Daramy gewoon voor 16 miljoen aan Burnley. Hoe.dan?

7 augustus 2023 om 09:14

@marcoverrati,

Het zijn misschien geen DE toppers meer, maar nog zeker wel hele goede spelers. Deze spelers hadden zeker ook bij een subtop goed gedaan. Zo'n Mahrez en Jota, Fofana hadden nog overal kunnen spelen.

3 augustus 2023 om 23:24

Ik ben al 5 weken lang aan het bidden dat er ergens een of andere Nicolas Pepe-fanboy rondloopt in KSA, maar tot nu toe geen antwoord.

Had hem graag naar ACM zien terugkomen ipv de gehaald middenvelders door ACM. Hij zal hogere salariseisen hebben gehad dan Reijnders neem ik aan, waardoor het niet werkte.

3 augustus 2023 om 19:53

Hij kost 5 mil minder dus dat kan bij t salaris op toch? Komop man hij hoort bij milan

3 augustus 2023 om 19:57

het kan zomaar een verschil zijn van 1 tot 3 miljoen in salaris per jaar (en SA heeft belastingvrij salaris als je meer dan 12 maanden blijft, voor italie weet ik dat niet). Je kan niet zomaar aannemen dat een dergelijke P&L impact kan worden gedekt door een eenmalige lagere uitgave.

3 augustus 2023 om 20:35

Nee dat snap ik, maar het transfer bedrag is vrij laag voor hem.. dit moet toch uit te vogelen zijn voor milan? Ze zijn hem gewoon nodig!

Het is er nooit helemaal uitgekomen bij deze jongen. Daarbij heeft Barca zich ook wel erg goed versterkt waardoor het alleen maar lastiger wordt. En gelukkig is er altijd een markt voor dit soort spelers aangezien ze in SA iedereen kunnen gebruiken.

Nu verliest Europa geen bijzondere speler met Kessie(wel gewoon prima voetballer die in de subtop gewoon mee kan) maar tis wel triest dat die jongen pas 26 is en nu al naar de zandbak gaat. Die kiest letterlijk geld boven een mooie club kiezen die er vast wel zijn. Sterker nog, sommige Milanista’s zijn blij dat hij S.A. kiest boven Juve, maar ik had het wel mooi gevonden als hij terug ging naar Italië. Ook omdat ik juve niet meteen veel sterker vind met Kessie, dus prima

3 augustus 2023 om 21:58

Nou ik ben heel blij dat die niet komt

Barca is goed in kopen en slecht ik verkopen. Franck Kessie is echt een goede middenvelder die zowel met Milaan als Barcelona kampioen is geworden de afgelopen twee jaar. Naarmate het seizoen vorderde begon hij ook steeds beter te spelen met de winnende goal tegen Real Madrid als hoogtepunt. Zo een speler is minimaal 30 miljoen waard en dan voor een schijntje weg doen???

3 augustus 2023 om 19:56

Is een bankzitter plus gratis gekomen van Milan dus slecht kan je het nooit noemen.

3 augustus 2023 om 19:57

En als het zo is wat je zegt waar zijn alle geã¯nteresseerde clubs dan als hij voor de helft opgehaald kan worden?

3 augustus 2023 om 23:17

Een kampioen transfervrij binnenhalen was een meesterzet. Deze vervolgens voor een outlet prijs verkopen is het tegenovergestelde.

3 augustus 2023 om 21:08

Barcelona staat er momenteel gewoon slecht voor in onderhandelingspositie met de financiële situatie. Dat maakt het onderhandelen een heel stuk lastiger bij het verkopen.

3 augustus 2023 om 23:18

Hier sluit ik me bij aan want dit is inderdaad de reden dat ze de afgelopen jaren spelers te goedkoop hebben weg gedaan om steeds maar ruimte te maken. Volgende zomer zal het anders zijn want dan zit FCB weer in de normale 1:1 categorie.

3 augustus 2023 om 21:58

Als dit de conclusie is die je hieruit trekt snap je er weinig van. Dit is 1 van de vele spelers die Barca gratis aan heeft getrokken en voor een bedrag verkoopt. Je conclusie zou moeten zijn: Barca is goed in het aantrekken van transfervrije spelers om ze daarna voor een lekker bedrag te laten gaan.

3 augustus 2023 om 22:40

Ben het op zich wel met hem eens: Barça heeft een geschiedenis van duur kopen en vooral laag verkopen. Dat doet Perez bij Real heel wat beter

3 augustus 2023 om 23:02

Nou, Hazard, Bale, Jovic zijn voor plus minus 300m gehaald. Benieuwd voor hoeveel zij verkocht zijn

3 augustus 2023 om 23:21

Real onder Perez doen het inkooptechnisch juist altijd minder en betalen veelal de hoofdprijs. Denk aan Jovic, Vinicius, Reinier en nu Bellingham. Ze gaan veelal laat achter spelers aan waar Barca achteraan zit en betalen dan net als bij Arda Guler een smak geld meer. Daarentegen verkoopt Madrid vaak beter dan Barca. Types als Llorente, Higuain, Casemiro etc zijn voor mega bedragen van de hand gedaan.

7 augustus 2023 om 08:51

Ze hebben Guler letterlijk voor dezelfde prijs gekocht als Barca zou betalen, hij had namelijk een afkoopclausule.

7 augustus 2023 om 11:56

Higuan? Hoe ver gaan we terug? En dat Barca niet veel verdiend met verkopen komt ook omdat ze bijna 10 jaar met hetzelfde elftal hebben gespeeld. Veel spelers zijn tot het einde doorgegaan en daarna gratis of voor weinig weg gegaan.

9 augustus 2023 om 22:48

Zelfde geldt voor madrid natuurlijk maar odegard, hakimi, morata, kovacic zijn ook voor mooie bedragen verkocht

10 augustus 2023 om 19:20

@Zanazanyan

Klopt niet, zijn afkoopsom was 17,5 miljoen. Real betaalde 20

Een keeper, een middenvelder en 3 aanvallers voor Al Ahli vanuit Europa deze transferzomer. 2 topverdedigers zijn nog wel nodig als je echt stappen wil zetten.

Een mooie voorhoede met Saint maximin, Firmino en Mahrez. Skills genoeg!

Wat is het toch o zo frustrerend om liefhebber te zijn van Barcelona.
Ik denk dat de Catalanen echt zonder overdrijven het slechtste transferbeleid ter wereld hebben.
Inkomende transfers kosten altijd een bom geld (daar waar bijvoorbeeld Real een peulschil betaalt voor Kroos, Bayern een zakcentje betaalt voor Mane...) en uitgaande transfers geven ze nog net niet gratis weg bij een pak ontbijtgranen.

Begrijp me niet verkeerd, ik vind het prima dat ze Kessie verkopen hoor. Maar een speler met zijn kwaliteiten kan je echt wel voor meer dan 15 verkopen aan de club die 60(!!) miljoen euro betaalt voor Malcom.

Ook Nico Gonzalez werd verkocht. Toch een talent dat bij Barcelona doorbrak in het eerste elftal. Basispion? Nog niet. Maar wie bij Barcelona bekwaam is om minuten te maken in het eerste elftal zou toch meer moeten opbrengen dan een schamele 8 miljoen euro? Dat zijn prijzen voor met alle respect derderangsvoetballers uit de Jupiler Pro League of Eredivisie.

Neen, ik ben hier allerminst blij mee. Nu zouden ze Cancelo (en/of Bernardo) willen losweken bij City. Ik hou me al vast hoe duur deze transfer(s) zullen uitdraaien. Sjongejonge.

7 augustus 2023 om 08:51

Je kiest nu wel aardig selectief namen uit. Het huidige middenveld van Barca (pedri, Gavi, Gundogsn, Frenkie, Romeu) heeft totaal aan transfergeld nog geen 110 miljoen gekost. Dat terwijl Real al bijna net zoveel uitgeeft aan Bellingham, en dan hebben ze ook nog Camavinga en Tchouameni.

Ik vind het bedrag voor Kessie ook vrij laag. Ik had verwacht dat het wel rond de 20 miljoen zou komen. Maar ja, hij is transfervrij binnengekomen, dus dan is 15 miljoen ook al mooie winst. Zeker omdat Kessie afgelopen jaar gewoon een bankzitter is geweest, en het voor Barca vooral belangrijk is dat ze zijn salaris kwijtraken.

Bij Nico heb je ook een punt, maar je vergeet wel het hoge doorverkooppercentage én de terugkoopclausule te benoemen. Als Barca die niet had laten opnemen, was de transfersom natuurlijk al veel hoger uitgevallen.

7 augustus 2023 om 09:01

@rode Duivels

Ik snap je frustratie hoor, ik ben het met je eens dat we soms te snel en te makkelijk verkopen. Lenglet zou ongeveer voor 10-15 miljoen verkocht worden aan Tottenham terwijl een Dinamo Zagreb wel voor 25 miljoen verkoopt aan Ajax.

De financiële situatie van Barcelona heeft ervoor gezorgd dat we echt een slechte onderhandelingspositie hebben bij het verkopen van spelers. Aan de andere kant is Barcelona normaal geen handelshuis, daarmee wil ik zeggen dat de aangetrokken spelers normaal worden gehaald om hun carrière ook af te sluiten bij Barcelona. Noem het maar een eindhalte. Daarom dat Barcelona ook altijd spelers voor een schijntje laten gaan, vroeger was dit ook al het geval maar dit waren dan ook spelers die in de 30 waren en hun contract ook bijna afliep (zie een Rakitic, David Villa , Luis Suarez).

Voor Kessié vind ik het een oké bedrag, omdat je eigenlijk niet alleen maar 15 miljoen (excl bonussen) binnenhaalt maar ook nog eens zijn salaris van 7 miljoen euro netto kan schrappen. Daarnaast is hij ook gewoon transfervrij binnengehaald dus alles is eigenlijk 'bonus'. Verder lijken mij niet veel ploegen geïnteresseerd in Kessié zo te zien, want naast Al Ahly was enkel Juventus geïnteresseerd. Echter wou Juve Kessié huren en volgend jaar pas verplicht aankopen.

Dan is deze deal voor Barcelona toch beter(en voor Kessié waarschijnlijk ook) , want ze kunnen de opbrengst nog deze window gebruiken.

7 augustus 2023 om 09:29

Het is wel een gegeven dat we vrij slecht zijn in verkopen. Onder Txiki ging dit nog wel en Alemany doet het ook aardig naar omstandigheden, maar verder zijn we er wel slecht in. Zeker als we ons vergelijken met andere topclubs.

Het is nooit onze core business geweest en dat is prima. De absolute topclubs halen hun geld uit andere zaken. Maar dat betekent niet dat er geen verbeterslag valt te maken en ik hoop ook dat we dat gaan doen, zodra onze onderhandelingspositie beter wordt.

Als we gaan kijken naar de laatste tien jaar, bv, dan zien we dat een van onze "toptransfers" Pedro is geweest, voor een kleine 26-30 miljoen. Dat zouden we fantastisch kunnen vinden, maar tegelijk werd Ozil, als bankzitter zonder echte kans op een basisplek, verkocht voor +50 miljoen. Higuain ging voor 40 miljoen weg. God, een jaar later moest de overbodig bevonden Di Maria weg en daar kregen ze 75 miljoen voor! Of Jese, ook overbodig, maar voor 25 miljoen naar PSG vertrokken.

Wij kregen voor Tello 2 + 8 miljoen, voor Adama 10 miljoen en voor Bartra ook maar 8 miljoen. Onze basisspelers (of ze nu bankspelers zouden worden of niet) zijn ook maar voor 33 (cesc) en 46 (alexis) vertrokken. Echt, op dat vlak valt er nog een hoop te verbeteren.

7 augustus 2023 om 09:47

@almogaver

Klopt...real Madrid doet dat doorgaans veel beter dan Barcelona. Perez durft ook gewoon te verkopen in de zin van, als er een goed bod binnenkomt voor één van zijn grotere spelers dan gaat hij aan de onderhandelingstafel zitten. Bij Barcelona is het meestal verlengen verlengen en nog eens verlengen tot ze 35 zijn....

Daarnaast pakken onze verhuren nooit goed uit , als wij een speler verhuren dan komen ze altijd terug zonder daar profijt van te halen. En dan verhuren we ze nog een seizoen en nog een seizoen tot zijn contract bijna afloopt.

Daar valt inderdaad echt wel veel aan te verbeteren. Die clausule van Ousmane was ook de enige manier om er nog iets aan te verdienen. Anders ging hij gewoon zijn contract laten uitlopen of vertrok hij vorig seizoen al voor een miljoen of 20.

9 augustus 2023 om 21:51

Wat jullie allemaal een beetje uit het oog verliezen is dat Real helemaal niet zo geweldig betaalt. Enkel de voorhoede krijgen absurde topsalarissen. Maar de rest krijgt natuurlijk goed betaald maar ook niet meer dan dat. Spelers als Modric en Ramos verdienden vgm rond de 5 miljoen per jaar. Nou bij Barca zouden deze spelers minimaal 12 miljoen verdienen. Dat is dus ook de reden dat Barca zo slecht verkoopt. Het zijn die absurde topsalarissen die de club in een slechte positie plaatsen. Ik denk dat geen enkele verdediger van Real minimaal 10 miljoen op jaarbasis opstreek. Bij Barca had je al met Umtiti die 11 miljoen opstreek. Om nog maar te zwijgen over de salarissen van Pique en Alba. Bijna geen enkele club ter wereld kan deze salarissen evenaren. Geen wonder dat spelers dan niet bij Barca willen vertrekken. Dus Perez is geen geweldige verkoper, maar hij weet wel het salarishuis relatief laag te houden. Ook dat vergt natuurlijk bijzondere onderhandelingsskills.

9 augustus 2023 om 23:26

Datzelfde deed Laporta ook. Ons salarishuis is tot bizarre hoogtes gestegen met Bartomeu. Overigens zal het basissalaris relatief laag zijn geweest bij bv Sergio Ramos(als dat inderdaad klopt), maar daar zullen ongetwijfeld hoge bonussen tegenover hebben gestaan.

9 augustus 2023 om 23:32

Absoluut no way dat Modric en Ramos 5m per jaar verdienden, de totale salarisuitgaven van Real Madrid waren in seizoen 21/22 ruim 500 miljoen euro (en Barcelona kort daarachter circa 450m).

Onder Laporta zijn de salariskosten bij Barca zelfs omhoog gegaan (655m, maar we moeten voor het precieze bedrag voor 22/23 nog een paar maanden wachten), al zitten daar wel een aantal eenmalige afgekochte contracten bij: Griezmann, Umtiti, Memphis, Braithwaite, Pique, Alba, Busquets etc.

Met 5m zouden hun zaakwaarnemers van Modric en Ramos wel heel beroerd zijn geweest, ga er maar gerust van uit dat die twee met 25-30m bruto naar huis liepen, hoe hard ze ook in de media roepen dat ze een heel bescheiden salaris hebben.

10 augustus 2023 om 11:56

@hangover96

Nee 5 miljoen klopt niet hoor, maar het was wel een gegeven dat Real Madrid lagere basissalarissen uitdeelde dan Barcelona. Sterker nog, bij het opnieuw aantreden van Laporta werd Real Madrid zelfs als een voorbeeld genomen over hoe het zou moeten zijn. Het was/is de bedoeling om tot dezelfde hoogte te komen wat betreft salarissen.

U cijfers kloppen anders ook niet hoor. Real Madrid zat aan 300 miljoen euro vorig seizoen (bron : Capology) en Barcelona aan 255 miljoen. Sergio Ramos en Modric verdienden beiden in 2020/2021 respectievelijk 24 miljoen bruto en 21 miljoen euro bruto. Wat ongeveer neerkomt op 12-13 miljoen netto.

Vergelijk dat met Piqué en Alba die 20 miljoen netto ieders konden bijschrijven elk jaar. Dan zie je toch een wezenlijk verschil. Real gaf wel hogere bonussen uit dan Barcelona bij het behalen van prijzen, dat is ook het model waar Barcelona naar toe wil. Lagere basissalarissen, hogere bonussen.

Had veel meer verwachtingen van Kessie. Dacht echt dat hij een prima aanwinst kon zijn voor Barcelona. Zeker toen hij kampioen werd met Milan en een belangrijke schakel was. Ook had hij kwaliteiten die andere middenvelders bij Barcelona niet had. Maar ja hij had wel een moeizaam jaar maar toch vond ik hem op het einde beter en beter zijn draai vinden. Had hem wel willen zien in zijn 2e jaar. Maar goed Barcelona krijgt wat geld en ze hebben al Romeu gehaald.

Goeie deal voor Barca. Heeft niet gebracht wat er van verwacht werd en was relatief goedkoop voor ze. Hij paste toch niet zo goed bij het spel van Barca. Bij Milan was hij echt een uitstekende middenvelder.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren