Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Engelse pers komt met één dikke onvoldoende na CL-eliminatie van Ajax

Laatste update:

De uitschakeling van Ajax in de Champions League, na het 0-3 thuisverlies tegen Liverpool, hebben de Amsterdammers volledig aan zichzelf te wijten. De Engelse media zijn het erover eens dat zij de bezoekers vooral in de eerste helft pijn hadden kunnen doen, maar dit nalieten. Liverpool liep uiteindelijk uit naar een makkelijke 0-3 overwinning en de Amsterdammers 'glijden' af naar de Europa League. Volgens Sky Sports viel één speler hard door de mand.

De zege op Ajax heeft Jürgen Klopp weer het nodige vertrouwen gegeven in een seizoen van ‘gekmakende inconsistentie’, zo meldt The Guardian. Volgens de krant mocht Liverpool Mohamed Salah weer eens danken voor zijn openingstreffer. “Liverpool liep tot dan toe achter de feiten aan. Ajax had na een solide start eigenlijk al een voorsprong van twee doelpunten moeten hebben, maar zag de grond na Salahs treffer ter plekke onder de voeten wegvallen.” Na kansen voor Steven Berghuis, Jorge Sánchez en Dusan Tadic mochten de bezoekers van geluk spreken dat Ajax niet scoorde. “Na de openingstreffer vloeide het geloof meteen weg bij de Ajax-spelers en -supporters. Een ‘afdaling’ naar de Europa League is wat rest voor de Amsterdammers."

"Welkom in de weird and wacky wereld van Liverpool's seizoen 2022/23", zo viel te lezen in the Telegraph. "Af en toe was het verschrikkelijk, vaak was het prachtig, zoals eigenlijk altijd onder Klopp.” Volgens de krant was het niet Salahs openingsgoal die de wedstrijd deed kantelen. “Het keerpunt kwam na 34 minuten, toen de Liverpool-spelers inzagen hoe kwetsbaar Ajax was toen ze onder druk werden gezet.” De Engelsen zagen er zelf ook ‘kwetsbaar’ uit, totdat Salah ging 'toveren'. De krant verwijt Ajax vooral niet te hebben geprofiteerd van de traagheid van Liverpool.

Ook Sky Sports stipt de slappe instelling aan van the Reds en het onvermogen van Ajax om daarvan te profiteren. “Ajax had Liverpool al op een paar doelpunten achterstand moeten zetten tegen de tijd dat Salah zijn zesde doelpunt maakte in vijf Champions League-duels dit seizoen. Vanaf dat moment was het onvermijdelijke eindresultaat al wel bekend”, zo wordt gedoeld op een Engelse zege. “Ajax produceerde enkel wat off-target schoten terwijl zij afgleden naar de Europa League.” Het medium was qua rapportcijfers opvallend mild voor Ajax. Alleen Remko Pasveer was de dissonant en kreeg een 4. De rest van Ajax scoorde 6’jes en Davy Klaassen en Brian Brobbey zelfs een 7.

The Athletic voorspelde op voorhand een ‘lastige avond in de Nederlandse hoofdstad’ voor Liverpool. “Dat veranderde al snel na de openingstreffer van Salah. Op dat moment hadden zij het geluk dat de score nog steeds gelijk was”, zo wees ook de website op het overwicht van Ajax. “Jordan Henderson was te sterk voor Sánchez en leverde een voortreffelijke assist af met de buitenkant rechts. Plotseling werd Ajax ontmaskerd en hun luidruchtige thuissupport werd het zwijgen opgelegd.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vond Jorge Sanchez na Pasveer de grote dissonant. Wat is die ongelooflijk slecht aan de bal. En defensief zo wild. Had twee momenten waar hij aanvallend zoveel dreigender kon zijn en de 1-0 vind ik echt zijn fout. Rensch wordt weleens afgezeken, maar die is een klasse beter dan Sanchez. Sanchez is van het niveau Klaiber.

27 oktober 2022 om 12:54

Geef nieuwe spelers is even de kans om te wennen helemaal als ze van een ander continent komen.

27 oktober 2022 om 13:04

In de analyses werd al duidelijk gemaakt dat Sanchez een verdedigende back is, en dat zie je aan alles. Hij is duidelijk niet comfortabel aan de bal. Dat hij nogal dramatisch verdedigd (echt veel slechter dan Rensch), vergeef ik hem nog, omdat het tempo in de CL veel hoger ligt. Maar je ziet direct dat dit niet het type back is dat je wil.

27 oktober 2022 om 13:08

Hij viel tegen, maar moet inderdaad ook de tijd krijgen om te wennen. Wat me daarnaast wel opviel is dat die als een doetje de duels aanging. Had gehoopt dat die het agressieve van Nico en Martinez mee zou brengen. Wellicht hoort dit ook nog bij het wennen.

27 oktober 2022 om 13:10

Ik snap dan ook niet hoe Ajax zo iemand gescout heeft.

27 oktober 2022 om 13:17

Dat hoeft niet geef de jeugd dan een kans die zijn niet slechter.

27 oktober 2022 om 13:24

Tja... veel supporters zijn hier net zo schuldig aan. Van die mensen die direct beginnen te schreeuwen als er iemand vertrekt. Er moet iemand gekocht worden! Terwijl in de jeugd misschien wel een betere rond loopt die het spelletje al snapt en aanvallend opgeleid is. Ajax is een aardige koopclub geworden. De leuke filosofie die ze hadden met jeugd is voor mij compleet verdwenen. Ja ik weet dat er nog een aantal jeugdspelers in de basis staan. Geef eerst is de jeugd echt de kans voordat je koopt. Ajax gaat nooit bij de absolute top horen. Deal with it

27 oktober 2022 om 13:25

Idd. Als hij straks eenmaal is gewend dan is het opeens niveau Cancelo. Je ziet toch al aan bepaalde basiselementen dat dit niks gaat worden?

27 oktober 2022 om 13:31

Eens snowy. Rensch wordt hier op dit forum ook zo vaak afgemaakt, terwijl hij duidelijk zoveel beter is dan Sanchez en dit seizoen een goede ontwikkeling doormaakt. En Rensch is pas 19 (!) jaar en heeft al genoeg goede wedstrijden gewisseld. En ja, soms is hij wisselvallig of slecht. Maar hij is, zonder dat dat een garantie op succes is, nu al zoveel verder dan Mazraoui op die leeftijd.

27 oktober 2022 om 13:49

Ik wacht nog op het eerste kookboek

27 oktober 2022 om 13:53

Ajax heeft zijn scouting volledig genegeerd en zijn aan de haal gegaan met spelers die de zaakwaarnemers van oa Schreuder heeft aanbevolen.

27 oktober 2022 om 14:26

@suarez,
Dus Ajax haalt met Sanchez en Bassey 2 verdedigers die totaal niet goed zijn aan de bal. Dat is dan wel lekker gescout. Want van een verdediger van Ajax wordt juist verwacht dat ze met de bal juist wel iets kunnen.
Het stomme is alleen dat ze verdedigend ook nog grote gaten laten vallen. En ja, misschien is dit gewenning.

27 oktober 2022 om 14:45

Misschien is dat wel het probleem. Dat we zo vastzetten op een bepaald systeem wat gewoon niet werkt. Ga mee met de tijd en speel een spel wat werkt voor de spelers die je hebt.

27 oktober 2022 om 14:59

Op zich is het niet erg om een paar spelers in je selectie te hebben die minder zijn aan de bal maar andere kwaliteiten hebben. Om bijvoorbeeld een verdediger te hebben die het van zijn lengte en fysiek moet hebben kan in een elftal met veel voetballend vermogen juist ook heel goed werken.
Alleen kun je je met deze selectie wel af vragen hoe complementair de verdedigers aan elkaar zijn voor het soort voetbal dat Ajax wil (of zou moeten) spelen.
Sanchez is inderdaad meer een verdedigende back, al deed hij het gisteren aanvallend niet eens heel slecht, het is geen speler die de opbouw gaat verzorgen. Dat zelfde geld eigenlijk ook voor Rensch en Wijndal, zeker die laatste kan, mits fit, aanvallend in de overlap veel bijdragen, maar het is niet iemand die de opbouw van achteruit voor zijn rekening gaat nemen.
En het mag duidelijk zijn dat Bassey dat al helemaal niet is. Die werd hier op BT sport geprezen voor een aantal van zijn verdedigende ingrepen, maar zowel in deze als in de eerste wedstrijd werd er ook al heel snel op gewezen dat hij aan de bal een dissonant is en dat je als je Ajax vast wil zetten er maar het beste voor kan zorgen dat hij aan de bal komt en het dan vast zetten.
Of het bij Blind zijn leeftijd is of alleen de vorm, dit is niet de beste periode uit zijn loopbaan, maar buiten Timber is er niemand die de opbouw dan wel gaat verzorgen.
Als je daarvoor dan ook nog met Alvarez speelt, die opbouwend wel is waar beter is geworden de afgelopen jaren, maar het ook niet van zijn spel aan de bal moet hebben wordt het best lastig.
Er mist wat dat betreft in de opbouw wel een stukje Ajax Dna

27 oktober 2022 om 16:16

@suarez 7; "in de analyses werd al duidelijk gemaakt dat Sanchez een verdedigende back is, en dat zie je aan alles. .. Dat hij nogal dramatisch verdedigd (echt veel slechter dan Rensch), vergeef ik hem nog"
Het is dus een verdedigende back die dramatisch verdedigd ? Dan zijn we er toch? Hopen dat Rensch snel terug is of Baas daar maar laten spelen ?

27 oktober 2022 om 16:28

Net zoals je in het begin zag dat Alvarez, Martinez en Ziyech tekort kwamen voor het niveau..... Opportunistisch meeblaten!

27 oktober 2022 om 16:58

Volgens mij is er nooit iemand die geweest die vond dat Ziyech te kort kwam. Ook in de periode dat hij werd uitgefloten ging het niet over zijn kwaliteit.

Alvarez is wel een mooi voorbeeld. Ik vind hem een prima speler. Die heeft zeker stappen gezet. Maar je kan toch niet zeggen dat hij een typische Ajax voetballer is met een fluelen techniek en fantastische trap. Hij staat daar voor de balans/grinta/of welk ander mode woord je er maar op wil plakken en heeft daarnaast echt wel wat stappen gezet aan de bal, maar een bal virtuoos is hij zeker niet. Dat geeft ook niet, een of twee van die spelers voegen zeker iets toe aan een team. Maar je moet er niet in door slaan. Ten minste niet als je dominant en aanvallend wil spelen.

Over Martinez is het nooit echt over zijn voetbal kwaliteiten gegaan. Sterker hij speelde in het begin zelfs op het middenveld omdat hij het aan de bal goed deed. Alleen achterin werd de voorkeur gegeven aan Blind en Tagliafico, die speelden omdat Ten Hag ze beter vond, maar niemand die Martinez niet goed genoeg vond.

27 oktober 2022 om 12:57

Één ding wat Van Gaal bereikt heeft met die onzin van hem is dat er geen keeper meer is die zijn topniveau haalt. Bijlow niet in vorm, Pasveer maakt veel fouten, Noppert kan beter en Cillessen is inmiddels het lulletje van Nederland.

27 oktober 2022 om 13:02

Flekken doet het uitstekend in Duitsland. Dat lijkt mij de enige mogelijke nummer 1 voor Oranje, ook al deed hij het in zijn interlands ook niet goed. Maar je moet iemand kiezen dus dan lijkt me de keeper van een club die in een topcompetitie meedraait de enige juiste optie. Of de andere 2 keepers dan Cillessen/Bijlow, Cillessen/Pasveer of Bijlow/Pasveer wordt is om het even. Al zou ik Bijlow altijd meenemen omdat hij op dit moment de enige is waar je op lange termijn wat aan kan hebben in Oranje.

27 oktober 2022 om 13:03

Dus omdat Van Gaal rouleert met z'n keepers vangen ze nog geen skippybal meer bij eigen club? Wellicht rouleert Van Gaal met z'n keepers omdat ze allen vrij beperkt zijn..

27 oktober 2022 om 13:03

Dat moet ik van je aannemen, die zie ik echt nooit spelen haha.

27 oktober 2022 om 13:11

Flekkem heeft zon beetje het vaakst de nul gehouden in de top-5 competities van Europa.

27 oktober 2022 om 13:22

Vind ajax echt slecht dit seizoen. Betere trainer en spelers zou welkom zijn. Vind schreuder echt niks sanchez niks bassey niks blind verdedigend ook niet bergwijn ook geen 31 miljoen waard tadic kan ook niet meer..

27 oktober 2022 om 13:23

Clean sheets 2022/2023, top 5 competities:

Ter Stegen 9
Donnaruma 8
Provedel 7
Flekken 6
Ederson 5

27 oktober 2022 om 13:38

Bijlow is alweer in vorm hoor. Was bij het begin van het seizoen zwakjes maar nu al weken meer dan prima.

Flekken is echter al langer in vorm dus zou je hem moeten kiezen. Clean Sheets zegt trouwens weinig over de keeper. Het kan ook een clean sheet zijn zonder een redding te verrichten. Dankzij de tactiek of iets dergelijks.

27 oktober 2022 om 13:40

@thierry
Ter Stegen 9 bij Barcelona
Donnaruma 8 bij Psg
Provedel 7 bij Lazio
Flekken 6 bij Freiburg
Ederson 5 bij Man City

Met de clubs erbij, maakt het toch wel een groot verschil. Daarnaast klopt het wat Derkaiser zegt, zo'n beetje het vaakst. Top 4 bij een veel minder team.

27 oktober 2022 om 13:41

Is Laliga nog een topcompetitie nu 3 van de 4 afdalen naar de EL ?

27 oktober 2022 om 14:31

@jump: mijn post was als onderbouwing bedoeld voor Derkaiser zijn statement. Flekken is inderdaad goed bezig en, zoals je zegt, bij een relatief kleine club ivg met de andere uit de top 5.

27 oktober 2022 om 14:35

@fossen - Ook in het buitenland en in de top competities lopen er genoeg matige keepers rond. Flekken kan leuk voetballen, maar is als keeper ook maar heel normaal. Freiburg doet het natuurlijk wel uitstekend, maar de overige keepers hadden daar ook prima terecht kunnen komen als basisspeler.

We weten in ieder geval dat we het keepersvak in Nederland flink aan het verwaarlozen zijn. Natuurlijk kun je niet altijd topkeepers opleiden, maar het huidige niveau van het keepersgilde is werkelijk ver beneden peil. Ik zou gezien z'n leeftijd eigenlijk altijd voor Bijlow kiezen. Hij is niet minder in vorm dan z'n concurrenten en is aardig wat jaren jonger. In mijn ogen geen potentiele topkeeper, maar wel iemand die de jaren kan overbruggen tot er een potentiele topkeeper opstaat.

27 oktober 2022 om 16:09

@Sirius, ik zal ook niet beweren dat Flekken een topkeeper is, maar hij keept nu simpelweg het best in Duitsland. Zoals ik zeg, je moet iemand kiezen en dan lijkt me de keeper die het best in vorm is op het hoogste niveau de meest logische keuze.

27 oktober 2022 om 13:56

Beiden komen veel te kort voor Ajax. Probeer die Regeer eens op rechts. Een veel goedkopere optie en eigen jeugd. Deed het niet onverdienstelijk op die positie op het einde van vorig seizoen. Slechter dan Sanchez en Rensch kan bijna niet. Dat die Rensch ook nog op de lijst staat van Qatar gangers, is mij een raadsel. Die komt, net als andere Ajacieden trouwens - zorgelijk punt! - conditie en intensiteit te kort. Alfred Jodokus heeft toch die Duitse assistent gehaald voor dat soort werk? Lijkt wel op PSV vorig seizoen onder Duitse regie. De een na de ander die omviel. Maar goed, laat ik niet beginnen over al die andere tekortkomingen in de hoogste regionen bij Ajax. Want dan moet ik vragen: hebt U vandaag vrij?

27 oktober 2022 om 14:24

Sanchez is een breedte aankoop. Rensch is de eerste rb. Het heeft geen zin om hem met Rensch te vergelijken, want Rensch was geblesseerd. Natuurlijk kan je je afvragen of je aan breedte aankopen moet doen.

27 oktober 2022 om 14:37

Iedereen, inclusief de analisten op tv, weet het maar spreekt het niet uit. Ajax speelt eigenlijk heel het seizoen al niet met zijn sterkste 11, ook in Europa niet. En dat is , zeker omdat het om zoveel geld gaat , heel kwalijk.

Wat nog triester is , is dat Daley Blind dus waarschijnlijk op dat WK , in de basis gaat staan, je kan de klok erop gelijk zetten dat dat in de knock-out fase problemen gaat geven, en dan krijgen we weer hetzelfde gezeik.

27 oktober 2022 om 16:34

Die Sanchez is met afstand de zwakste schakel bij Ajax. Probleem is dat Rensch niet veel beter is.
We moeten heel snel iemand vinden van het nivo Maza of Trabelsi.

27 oktober 2022 om 20:01

Bassey jongens.. die is in de opbouw pas matig. Wat een balverlies. Een drie voor de moeite.

Een 4 voor Pasveer is accuraat. Maar een voldoende voor Blind, Sanchez, Tadic en Bergwijn gister, die kan ik niet plaatsen. Vooral die 1e 2, man man man. Je speelt zowel aanvallend als verdedigend gewoon met 2 man minder.

27 oktober 2022 om 12:59

Bergwijn raakt ook al 5/6 week geen knikker meer, ziet er ook niet echt gelukkig uit. En volgens Sneijder is Bergwijn ook helemaal niet blij met de gang van zaken binnen Ajax. Moet echt snel schoon schip gemaakt worden in de bestuurskamer. En de coach niet te vergeten

27 oktober 2022 om 14:37

Bergwijn kan zich beter op z'n eigen niveau richten in plaats van op de gang van zaken binnen Ajax. Die jongen heeft 32,5 miljoen euro gekost en het enigste wat hij nu laat zien, is waarom hij nauwelijks iets heeft klaargespeeld in Engeland. Die is gewoon niet zo heel goed, maar omdat hij een aardig rendement in de Eredivisie kan halen en eens iets laat zien tegen matige tegenstanders met Oranje, wordt hij ineens opgehyped.

27 oktober 2022 om 14:29

Echt zo. Sanchez moet nog wennen, maar Blind kan echt niet meer. Bijna ieder tegen doelpunt de afgelopen wedstrijden kan je hem helemaal of deels aanrekenen. En aanvallend idd aan beide kanten vleugellam...

27 oktober 2022 om 14:39

Als sommigen er eerder op hadden gelet, hadden ze die conclusie drie jaar geleden al getrokken in Oranje. Daar is hij toch al drie jaar een achilleshiel.

Gewoon erg slecht dat je zulke kansen niet afmaakt. Zeker die van Berghuis en Tadic moeten hangen. Dat je dan na die 0-1 ook gelijk die 0-2 en 0-3 om je oren krijgt is toch wel erg zwak. Dit Liverpool had Ajax echt wel kunnen hebben maar zijn zeer zwak op momenten als het er echt toe doet. Zelfs met dat slechte middenveld van Liverpool kwamen ze er na die 0-1 niet meer langs...

27 oktober 2022 om 14:00

Berghuis snap ik nog een beetje, rechts en snel moeten handelen. Dan kan ook de paal eens worden getroffen. Ook Liverpool deed dat nog eens dunnetjes over, vlak voor rust, toen de Ajax instorting was begonnen. Maar dat Tadic zo ongecontroleerd en dom inschoot - naast hem stonden twee Ajacieden in veel betere scoringspositie - geeft al aan dat het, vooral internationaal, over en uit is. Alleen moet 1 iemand dat nog steeds duidelijk worden gemaakt.

Waarom noemt niemand Bassey? Daar is potverdorie 23 (!!) miljoen voor neergelegd, maar hij is qua niveau nog niet goes genoeg voor de subtop van de Eredivisie. Echt vaak slap in de duels en een dra-ma-ti-sche passing...

27 oktober 2022 om 12:57

Je kan ook populistisch doen om het populistisch doen. Bassey speelde gisteren prima. Ja, hij is nog niet van het niveau dat je wenst en voor een speler van 23 miljoen verwacht je meer. Maar Sanchez, Pasveer en Blind waren de dissonanten.

27 oktober 2022 om 13:08

@suarez precies, Ik vond Bassey best wel goed spelen. Snel en strek in duel, ook bij Napoli uit op een vreemde plek deed hij het ook niet verkeerd. Blind is gewoon op en Sanchez heeft het niveau nog niet.

27 oktober 2022 om 14:44

Het ligt eraan. De speler in kwestie kan er natuurlijk niets aan doen dat er zoveel voor wordt betaald, maar als je nagaat dat er in totaal zo'n 55 miljoen euro voor Bassey en Bergwijn is neergelegd, is dat behoorlijk pijnlijk. Daar heb je gewoon 200 procent voor betaald, want voor de helft moet je dergelijke kwaliteit ook kunnen halen.

27 oktober 2022 om 12:58

Vond hem gister anders best goed in de 1 op 1 duels. Alleen voetballend is het erg matig

27 oktober 2022 om 14:31

in 1 op 1 duels is hij meestal wel goed. Echter gaat het ook om de andere dingen. Zowel het voetballende gedeelte als het positie kiezen laat nog veel te wensen over. Zoals ze gisteren ook al zeiden zie je dat hij vooral de bal volgt en minder anticipeert wat er kan gebeuren.

27 oktober 2022 om 13:01

Je Winnie de Poeh uitroepen zeggen blijkbaar genoeg over je volwassen denkwijze. Basset is nog niet op het niveau, maar qua inzet kan de rest er nog een puntje aan zuigen. Ik denk dat Bassey het wel red, Conceicao kijk ik ook naar uit.

27 oktober 2022 om 13:04

Verdedigend was die gewoon prima hoor. En ook zijn werklust is er altijd. Dat het voetballend niet uit komt klopt zeker. Maar de rest van de verdediging maakt het hem niet makkelijk. Zeker Blind niet aan die linkerkant.

27 oktober 2022 om 13:05

Je kan een hele hoop zeggen, maar absoluut niet dat Bassey gisteren slap was in zijn duels..

Speelde gisteren gewoon een degelijke partij.
Ik verwacht veel van Bassey, lijkt steeds wat beter zijn rol te begrijpen bij Ajax, is fysiek sterk kan een luchtduel winnen en staat gewoon zijn mannetje.

Dat hij aan de bal niet geweldig is dat wisten we toch?
Dat is ook niet zo gek, die jongen komt uit een competitie waar de tegenstand nog minder is dan in de Eredivisie, bij een ploeg die alle ballen naar voren peert als het moeilijk word.

Nu moet hij bij Ajax, terwijl hij onder druk staat van 3 man nog de voetballende optie zoeken, je zie dat hij hier nog aan moet wennen maar dat het hem steeds vaker lukt om dit uit te voeren.

Ben er van overtuigd dat hij een succesvolle aankoop gaat blijken te zijn.

27 oktober 2022 om 14:02

En met Blind en Sanchez bij hem in de verdediging, moet hij ook nog eens vaak bijspringen omdat die twee er verdedigend steeds weer een potje van maken. Wie heeft die Sanchez in godsnaam gescout?

27 oktober 2022 om 14:12

Ik wil Sanchez nog niet helemaal afschrijven, maar hij zou verdedigend opzicht en echte bikkel zijn..
Vooralsnog zie je geen verschil met Rensch, met het voordeel voor Rensch dat hij wel een bal over 6 meter kan spelen.

27 oktober 2022 om 14:33

Bij mijn clubje hadden we vroeger o.a. Redeker, Vreman en de gebroeders Trentelman. Die waren nooit slap in de duels, maar dat wil nog niet betekenen dat ze goed genoeg zijn voor Ajax. Volgens mij wordt er bij Ajax meer gevraagd van een speler dan dat Bassey (momenteel) laat zien.

27 oktober 2022 om 14:17

Bassey speelde juist prima, Weer ijzersterk in de 1 op 1. Hij is de enigste die de chaotische defensie nog een beetje redt.

27 oktober 2022 om 15:04

Bassey was in de duels gisteren best redelijk. Vooral aan de bal komt hij te kort.

Blijf het zeggen, als je op dit toernooi zulke 2 100% kansen niet benut, hoor je niet op deze toernooi thuis.
Daarom vliegt Ajax er geregeld uit, financieel is de CL lekker maar beter voor Ajax als ze EL spelen alhoewel ze daar niet ver komen.
We zijn gewoon 1 vd zovelen en absoluut geen topclub qua voetbal.

27 oktober 2022 om 13:02

Ajax is gewoon een subtopper die in sommige jaren een heel goede subtopper is en in mindere jaren gewoon een echte subtopper. In de topperuodes komen we in de buurt van de eerste zestien, in de mindere perioden duidelijk niet.

27 oktober 2022 om 13:17

Je blijft een club uit de Eredivisie waar het niveau een stuk lager ligt dan de toplanden. Uiteindelijk ambiëren spelers het hoogste niveau en dat is de Eredivisie bij lange na niet. Daarom zul je of spelers hebben die niet in de top meekunnen, spelers die nog naar de top aan het groeien zijn of komen afbouwen.

27 oktober 2022 om 14:06

PSG ook een slechte competitie. Het gaat juist om de CL

27 oktober 2022 om 14:47

Dat is onzin. Aardig wat jeugdspelers van Ajax komen al vrij snel mee in de CL. Dit is het resultaat van slecht anticiperen, slecht inkopen en een hopeloos slechte coach. Ze zijn over het algemeen compleet van de mat getikt tegen Napoli en Liverpool over vier wedstrijden. Ik ben ervan overtuigd dat dit Ten Hag nooit gebeurd was.

27 oktober 2022 om 15:26

Ik durf zelfs te stellen dat ten hag in deze poule zelfs meer punten had gehaald. Nog even met 5-0 van rangers verliezen en de malaise is compleet

27 oktober 2022 om 15:43

@mvbfan
Nu is de Franse competitie wel wat beter, maar nog meer belangrijk: kijk eens even naar de astronomische salarissen van de spelers. Dat is wel een geval apart
@sirius
Je verhaal sluit niet echt aan bij wat ik zeg.
Er komen wel eens jeugdspelers mee inderdaad, zie pas Gravenberch en Mazraoui. Waar zijn ze nu? Precies, al weg naar een topploeg, waar ze momenteel geen basisspeler zijn.
Nu probeert Ajax dit seizoen maar liefst 5 basisspelers te vervangen met aankopen en jeugd. Alsof deze jongens er meteen staan. En wat zou er gebeuren als een van deze jongens meteen erboven uit zou steken? 1 a 2 jaar later ben je hem kwijt. Martinez was op het begin niet de speler die die nu is.
Ook Ten Hag had met deze ploeg niet overwinterd ten koste van Napoli of Liverpool. Waarschijnlijk waren we die wedstrijd tegen Napoli niet met 1-6 afgegaan.
Mbt tot mijn Eredivisie verhaal. De huidige trotse nummer 5 is uitgeschakeld geworden door de huidige nummer 14 van Italiã«.

27 oktober 2022 om 16:24

@real_amsterdam ik geloof niet dat ze meer punten hadden gehaald met deze selectie. Wel dat het geen 1-6 was geworden.

De selectie is niet van CL niveau. Naast dat je een half elftal nieuwe spelers in moet passen wat sowieso al tijd kost, zijn de spelers niet complementair genoeg aan elkaar en zitten er te veel spelers in die geen CL niveau (meer) zijn of dat gaan worden.

Er gaan overduidelijk een aantal dingen gruwelijk mis. Je kunt best H2 de miskopen in dit elftal verwijten. Mazraoui was van origine een middenvelder die is omgeturnd tot aanvallende back. Waarom niet zo'n zelfde soort speler zoeken als vervanger voor hem? Ipv zitten we met een hele matige Mexicaanse rechtsback die simpele spelopvattingen niet lijkt te begrijpen. Rensch was in de jeugd van origine een CV. Dus ik snap dat dat niet zijn meest logische positie is. Dat heeft tijd nodig. Niet willen investeren in een goede keeper na Onana lijkt je nu ook op te breken. Dat je dit seizoen perse voor Bergwijn wilt gaan, een linksvoor, terwijl je daar Tadic al hebt rondlopen kan je ook je vraagtekens bij zetten. Bovendien gaat je de speler met het meeste gevaar en diepte op rechts voor een recordbedrag weg en haal je daar een vervanger voor die er nog niet klaar voor is. Dit en een incapabele trainer die de groep niet lijkt te kunnen motiveren.

27 oktober 2022 om 13:20

Je hebt in de jeugd ook Regeer lopen die dit prima kan. Hij heeft vorig jaar al zijn debuut gemaakt en deed dat zeer behoorlijk. Ik vraag me af of hij heel veel minder is dan Sanches op dit moment?!

Iedereen heeft het over de eerste helft, maar de 2e helft nadat Blind en Klaassen eruit gingen voor kudus en Wijndal was mij een verrijking. Wijndal was direct gevaarlijk en deed regelmatig een overlap.

27 oktober 2022 om 14:01

Haha ja dit vind ik ook heel lachwekkend. Vorig seizoen kwam Regeer een paar keer om de hoek kijken die het prima invulde als rechtsback. Ook van origine een middenvelder. Schreuder lijkt dat anders te zien en kiest dan eerder voor een Baas als linksback terwijl je daar inderdaad Wijndal en Blind al hebt lopen.

Extra pijnlijk, dit betekend dat de Engelse pers vind dat dit het niveau is van Ajax. Waar ze bij PSV wat positiever waren vorige week.

Misschien geeft dit ook wel weer hoe bijzonder de prestaties van Ajax waren in de CL.

27 oktober 2022 om 13:15

We hebben de afgelopen jaren boven ons kunnen gepresteerd in de CL. Helaas zijn wij nu weer terug bij af en stellen we in de CL niets voor.

Ajax moet dat struktureel aanhaken bij de Europese (sub)top gewoon lekker uit hun hoofd zetten, gewoon af en toe een uitschieter naar boven zoals in 16/17 en 18/19 vind ik
Persoonlijk prima. Een club als ajax zal altijd hun beste spelers moeten verkopen. Zeker als je op CL begroot. En dat kan dus niet als je structureel in in de CL wil meedoen om de volgende ronde te halen. Zie nu veel gelijkenissen met de periode na 1995 ook toen werden er te veel spelers gehaald voor veel geld. De het nivo gewoon niet hadden. En uiteindelijk werd het steeds minder, wat
Ajax nu moet doen is gewoon weer rustig een nieuw team opbouwen die de uitschieters naar boven weer kunnen maken.

Pasveer had dan ook je reservekeeper moeten zijn. Pasveer is een degelijke keeper voor Ajax maar komt natuurlijk niet in de buurt van Onana. Het niet aantrekken van Vlachodimos was een grote fout waar nota bene Danny Blind voor is gaan liggen. En die wilt straks de nieuwe TD worden van Ajax...

27 oktober 2022 om 13:46

Die Onana kostte ons een paar jaar geleden overigens wel een finaleplaats.

27 oktober 2022 om 14:37

Het begon met de fouten van De ligt en Blind dat zij bij een 2-0 voorsprong nog mee naar voren gingen bij een corner. En ook Ten Hag maakte daar de fout dat hij ze niet terug heeft gestuurd naar hun eigen helft.

27 oktober 2022 om 16:37

Onana ging veel te opzichtig tijdrekken en bleef na waarschuwingen daar mee doorgaan. Tot vervelends aan toe. Als hij dat niet had gedaan dan was er eerder afgefloten.

27 oktober 2022 om 15:06

Hoe kom je bij het fabeltje dat Danny Blind daar voor is gaan liggen?

27 oktober 2022 om 15:13

De Ajax-watcher Verweij weet dat het Blind was die afgelopen zomer een streep zette door de komst van Odysseas Vlachodimos. Ook zou de assistent-bondscoach niet achter de transfer van Owen Wijndal hebben gestaan, die momenteel op de bank verpietert in Amsterdam. "Je hoeft maar een zaakwaarnemer te spreken: als er onderhandeld moest worden, moesten Huntelaar en Hamstra naar de gang voor ruggenspraak. Dan werd er gebeld met Danny Blind", beweert Verweij, die overigens vindt dat voor die gang van zaken wel wat te zeggen valt. "Het is ook logisch, omdat Hamstra en Huntelaar niet de status hebben van een technisch directeur. Marc Overmars kon zelf beslissen."

27 oktober 2022 om 17:14

Haha Verweij als referentie gebruiken, komisch.

27 oktober 2022 om 19:16

Er is toch naar buiten gekomen dat de RVC er voor is gaan liggen. Niet alleen in de Telegraaf, volgens mij is dat bijvoorbeeld ook door Freek Jansen (VI) benoemd.

De RVC heeft op dit moment geen verrantwoordelijke voor het technische beleid. Alleen worden ze daarin geadviseerd door Adrie Koster. Daarnaast is het toch geen geheim meer dat Blind na het WK terug keert in de RVC (of een andere functie). Langs die kant is het niet ver gezocht om aan te nemen dat iemand die vanuit de RVC verrantwoordelijk was en dat ook over een paar maanden weer is, tussendoor ook zijn mening blijft geven.

Of het dan echt bij Blind vandaan kwam of bij Koster weet ik niet, maar dat zijn wel ongeveer de smaken.

Overigens had hij het dan bij Ocampos natuurlijk wel bij het goede eind. En daarnaast kan ik me voorstellen dat de RVC in grijpt wanneer er een 4e keeper wordt aangetrokken voor het eerste elftal. Alleen achteraf is het niet zo slim geweest

Het draait om de fundering (verdediging) van het team. Ik denk dat als ajax een keeper, links en rechtsback haalt, het niveau gigantisch omhoog zal gaan. Je mist een mazraoui en tagliafico, spelers die de hele tijd naar voren gaan een goeie voorzetten geven. Nu heb je niks aan een tadic en berwijn. Als ajax nou geweldig speelt, kan je altijd je eigen spel spelen. Maar om dat nou te doen als je duidelijk weet dat je de mindere bent, ga je je toch aanpassen? Is dat een bepaalde trots ofzo? Ik denk dat ajax op dit moment maar niet met opkomende backs moet spelen, daar hebben ze namelijk op dit moment niet de kwaliteiten voor.

27 oktober 2022 om 14:08

Op de LB heb je in principe gewoon Wijndal die zou moeten kunnen voldoen.
Nico wordt overigens ook met de week belangrijker gemaakt. De Nico van 2-3 jaar terug mis je wellicht, die van vorig seizoen speelde net aan 1000 minuten in de Eredevisie+cl (en in de CL kwam hij pas in actie toen we 12 uit 4 hadden...). Hij heeft vorig seizoen welgeteld 4 wedstrijden de 90 minuten volgemaakt en ik gok een keer of 10 in de basis gestart in het hele seizoen.

Ik vond Pasveer bij de eerste goal zo ongelooflijk slecht. Als je het beeld nou stilzet op het punt dat Salah de bal krijgt. Hij heeft Blind nog tussen hem en het doel. Het enige wat hij kan is die bal proberen mee te nemen naar de rand van de vijf meter. Als je als keeper vervolgens daar uitkomt heb je prima kansen vanuit die hoek.

Maar meneer liep te zwemmen in niemandsland, je maakte het Salah ongelooflijk makkelijk zo.

Pasveer werd altijd geroemd om het neerzetten van de verdediging. Maar daar zie je weinig meer van terug. Verder gaat meneer als een zak aardappelen de hoek in. Behalve de ballen die op hem afgeschoten worden pakt hij niks.

De RVC die voor de komst voor die Griek is gaan liggen heeft ons echt genaaid. Zo'n gast van bijna 40 die wel weggelopen lijkt uit Cast Away met zijn volleybal, Ajax onwaardig. Natuurlijk zal er wel wat schorten aan die Vlachodimos. Maar die is toch zonder twijfel aanzienlijk beter dan we nu hebben...

27 oktober 2022 om 14:09

En die corner waar de 2-0 uit valt wordt ook gewoon gratis weggegeven door Pasveer.

28 oktober 2022 om 08:54

Scheelt ook als je de ballen er zelf inschiet. Wel eens dat Pasveer er slecht uitzag bij de goal van Salah. Hoefde daar niet te zijn

Ik zat eerst alleen maar te zeiken op de trainer ( en nog steeds), maar er is ook gewoon zo slecht ingekocht. Eigenlijk kan je achterin 3 aankopen gebruiken: 2 backs en een keeper.
Althans, blijkbaar zijn Baas en Regeer nog niet goed genoeg om mee te draaien in de Cl.
De keeper snap ik al jaren niks van. Als je als Ajax zijnde mee wilt met de topclubs dan ga je toch een jonge talentvolle keeper halen met 400 miljoen op de bank. Of gaan ze me mij nou wijsmaken dat er geen keeper in de wereld is die sowieso 6 potjes CL wilt spelen en beter is dan Pasveer?

Daarnaast heb ik me gister weer bijzonder geërgerd aan de wissels. Hoe is het toch mogelijk dat vriend Tadic weer 90 min mag blijven staan. Zorg anders gewoon eens dat er een fris Ajax staat.
Gooi wat jeugd erin en vooral wat onbevlogenheid zoals Conceicao.
Bergwijn links, brobbey spits, conceicao rechts en op 10 kudus. Op linksback even een jeugdspeler.
Even een frisse wind in dat elftal.
Maar nee hoor, weer het oude Tadic en Blind op links, lekker met Klaassen op 10.... Dat kan toch gewoon niet meer in de CL.

27 oktober 2022 om 19:26

Ik begin steeds meer te denken dat er vooral nog ergens een puzzel stukje ontbreekt in de selectie.
Bij de meeste spelers die zijn gekomen zie ik, en ik denk de meeste, echt wel kwaliteiten.

Maar de verdedeging is op dit moment niet complementair aan elkaar als je dominant aanvallend voetbal wil spelen. Bassey, verdedigend en fysiek prima, maar gaat de opbouw niet verzorgen, Sanchez, geen wereld wonder maar een redelijke back, gaat de opbouw ook niet verzorgen, Rensch en Wijndal, hebben wel aardig wat diepgang (mits fit), maar gaan eigenlijk ook de opbouw niet verzorgen.
Alvarez daarvoor heeft ook zijn kwaliteiten maar opbouwen is niet zijn sterke kant. Dan hou je Blind en Timber over waarvan, of het nou zijn leeftijd is of zijn vorm, of beiden, we best mogen zeggen dat dit niet de beste periode is van Blind.
En Pasveer maakt de laatste tijd helaas ook geen stabiele indruk

ajax moet het hebben van de eigen jeugd en daartussen posities waarvoor je niks in eigen huis hebt versterken van buitenaf. dit samen met 3 of 4 meer ervaren spelers die ook van buitenaf gehaald of terug gehaald zullen moeten worden. daarmee altijd de grootste successen behaald.
Nu wordt er onverantwoord met geld gesmeten omdat ze het toch hebben maar op deze manier raak je terug bij af. gelukkig is de koop van ocampos niet doorgegaan. als je geen duidelijk aantoonbare versterking kunt halen doe dan niks. dan zal het publiek een minder seizoen ook makkelijker accepteren als je het invult met eigen jeugd die eigenlijk meer tijd nodig zou hebben
hamstra vond ik nog redelijk sterk beginnen in zijn interview maar zette zich daarna voor joker door te gaan roepen dat het fantastisch gaat. het is gatenkaas onder schreuder en spelers raken hun vertouwen omdat ze niet op hun positie staan.

Remco krijgt een onvoldoende terwijl iemand anders gewoon wederom staat toe te kijken hoe z’n man kan scoren. En later nogmaals de bal gewoon het doel in kijkt zonder ook maar 1 voet uit te steken. Het zal allemaal wel.

Pasveer kan het WK nu wel vergeten.

Hele achterhoede vervangen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren