Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Engelse clubs belden direct naar Oranje na nieuws over Tonny Vilhena

Laatste update:

Na de coronabesmetting van Tonny Vilhena worden bondsarts Edwin Goedhart en het Nederlands elftal met argusogen gevolgd. De middenvelder testte dinsdag, een dag voor de oefeninterland tegen Spanje (1-1) positief op het coronavirus. Vilhena had geen klachten en trainde dinsdag niet mee, maar maandag wel. De werkgevers van de overige Oranje-internationals maken zich zorgen en met name in de Premier League.

Volgens de vrijdageditie van De Telegraaf werd Goedhart direct na de bekendmaking van Vilhena’s besmetting al vanuit Engeland opgebeld om te vragen wat dit betekende voor de delegatie internationals uit de Premier League. De clubs, die kosten noch moeite sparen om hun spelers te beschermen tegen corona, lieten een aantal spelers, waaronder Georginio Wijnaldum, met een privéjet naar Nederland vliegen.

Frank de Boer weerspreekt critici: 'Veltman heeft het heel goed gedaan'

De KNVB hanteert protocollen waarmee besmettingen zoveel mogelijk moeten worden voorkomen. Zo worden spelers en trainers regelmatig getest en wordt iemand bij een positieve test direct geïsoleerd van de rest van de groep. Deze dagen zal blijken of de coronabesmetting bij Vilhena op tijd is geïsoleerd en het KNVB-protocol nageleefd en waterdicht is.

De Telegraaf schrijft dat de KNVB donderdag uit voorzorg een coronatest, de zogenaamde PCR-test, afnam bij alle internationals. Vandaag komt de UEFA langs om eenzelfde test uit te voeren bij de spelers van het Nederlands elftal. Vandaag en morgen worden de uitslagen van de testen bekend. Het dagblad schrijft dat bijvoorbeeld Feyenoord het een gemiste kans vindt dat de KNVB niet tijdelijk een viroloog aan zich bindt. In Rotterdam is Annemarie van der Eijk verantwoordelijk is voor het coronabeleid.

Goedhart neemt er genoegen mee dat hij als bondsarts volstaat met overleg en informatiedeling met externe virologen. Nieuwe virusgevallen vier tot vijf dagen na Vilhena betekenen echter dat er fouten zijn gemaakt en mogelijk zal de bondsarts zijn standpunt dan moeten wijzigen. Goedhart is immers ook de corona-coördinator voor het profvoetbal in ons land en vraagbaak voor alle clubs in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie, op Feyenoord na.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als hij 1 iemand besmet heeft, zullen er zo meerdere kunnen volgen. Die nemen het dan weer mee naar de club en dan krijg je misschien zo iets als bij PSV. Snap dat de clubs hier niet vrolijk van worden

13 november 2020 om 07:54

Snap het heel goed inderdaad. Waarom deze zinloze oefen duels. Gaat nergens over. En dan doet de knvb dit ook nog eens heel knullig. Test even eerst voor je gaat trainen.

13 november 2020 om 08:06

@hansje1969, ja, maar die spelers hebben misschien onlangs al een test bij hun club afgelegd. We kunnen ze wel 5x per dag laten testen, maar er is altijd een eerste keer dat iemand positief test en dat komt nooit lekker uit....

13 november 2020 om 08:23

Het gaat er om dat je met een grote groep bij elkaar komt. Ik ga er ook niet zomaar vanuit dat iedereen clean daar aankomt. Dus test eerst voor je gaat trainen.
Vilehena speelt in Rusland volgens mij. Ga jij er blind vanuit dat ze daar frequent testen?
Maar waar je ook vandaan komt, neem dit risico niet nodeloos. Daarna hoef je echt niet vijf keer per dag te testen. Beetje onzin wat je zegt

Haha, moet altijd wel lachen om de dwarsheid van Feyenoord in heel veel opzichten. Dat was met Van den Herik al zo, met de KKD en nu weer met Corona.

13 november 2020 om 07:54

In welk opzicht liggen ze nu dwars dan? Ze hebben juist iemand in handen om het te managen

13 november 2020 om 07:57

Wat een onzin. Ze hebben een viroloog en Casper die alles coördineren binnen de club omtrent corona. Die twee weten waarschijnlijk meer dan onze bondsarts. Die hebben ze dan ook niet nodig. Zitten er zelf juist bovenop.

13 november 2020 om 08:22

Juist, en die bondsarts moet de aandacht verdelen over meerdere clubs. En het lijkt bij Feyenoord bijvoorbeeld beter onder controle dan bij bijvoorbeeld PSV

13 november 2020 om 08:43

Tja, je kan er om lachen, maar je zou ook gewoon de ervaringen van Feyenoord met een huisviroloog serieus kunnen nemen. Lijkt mij juist ontzettend professioneel. Feyenoord lijkt tot dusver de zaken ook prima op orde te hebben. Uiteraard zijn er spelers besmet geweest, maar nooit meerdere tegelijkertijd. Een uitbraak zoals bij AZ of PSV heeft Feyenoord vooralsnog weten te voorkomen, lijkt me voor de KNVB dus niet verkeerd om te kijken of ze wat kunnen opsteken van de werkwijze van Feyenoord.

Ja, want er zijn virologie in overvloed en momenteel hebben ze allemaal tijd over.. Ik denk dat de KNVB dit prima oppakt. Overleg en informatie delen is denk voldoende. Die bondsarts is ook geen leek en zal zich hier erg in verdiept hebben. Zo'n protocol is trouwens leuk, maar als die gasten samen voetballen en er meerdere contactmomenten zijn is zo'n protocol natuurlijk nooit waterdicht. Elke speler kan op ieder moment besmet blijken te zijn en eventueel anderen aansteken. Dat is in deze tijd gewoon een reëel risico. Als dit een uitbraak wordt, moet er natuurlijk gekeken worden naar wat beter kan, maar is een viroloog aanstellen denk niet nodig. Een viroloog kan ook geen wonderen verrichten, hoogstens nog wat tips geven. Maar daar zal de bondsarts zelf ook mee bezig zijn zonder uitbraak.

13 november 2020 om 09:51

De clubs en bonden doen hun best. Maar het is ridicuul dat al deze internationale wedstrijden doorgang vinden. Spelers worden gewisseld en blijken dan corona te hebben. Maar ach lekker doorgaan met reizen en overal spelen en mensen besmetten.

Het blijft volkomen ridicuul om interlands af te werken. Hou het bij nationale competities en eventueel EL en of CL (maar ook dat zou in een andere vorm kunnen). Nu introduceer je alleen maar risico's die enkel voor de Uefa geld opleveren. Zinloos.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren