Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Engels voetbal opnieuw opgeschrikt door walgelijke provocatie op tribune

Laatste update:

Het FA Cup-duel tussen Millwall en Leicester City (2-3) is zaterdag ontsierd door een walgelijke provocatie van het thuispubliek. Op een video op internet is te zien hoe een fan van Millwall het gebaar maakt van een neerstortende helikopter. Vijf jaar geleden overleed de Thaise miljardair en Leicester-eigenaar Vichai Srivaddhanaprabha bij een helikoptercrash.

Ondanks een doelpunt van Zian Flemming slaagde Millwall er niet in om ten koste van Leicester City de volgende ronde van het FA Cup-toernooi te bereiken. De bezoekers, tevens koploper in de Championship, wonnen met 2-3.

Enkele fans van de thuisploeg wisten hun frustratie niet te beheersen en zochten de confrontatie met het bezoekende publiek. Een van hen bracht de tragische helikoptercrash uit 2018 in herinnering.

De jongen maakte een gebaar van een toestel dat neerstortte en hintte daarmee op de crash waarbij Srivaddhanaprabha om het leven kwam. De Thaise eigenaar van Leicester was een van de inzittenden die het ongeluk niet overleefde vijf jaar geleden.

In totaal kwamen bij de crash vijf personen om het leven. De overige slachtoffers waren de piloot, twee stafleden van de Thaise voorzitter en een passagier. Het toestel was opgestegen vanaf de middenstip en stortte neer op een parkeerplaats.

Srivaddhanaprabha werd in 2010 eigenaar van Leicester City en verdiende zijn fortuin met de taxfree-winkelketen King Power. Zes jaar na zijn overname werd de club kampioen van de Premier League.

Eerdere provocatie
Het is de tweede keer in korte tijd dat het Engelse voetbal te maken krijgt met een dergelijk walgelijke actie. In oktober werden twee fans van Sheffield Wednesday opgepakt nadat zij fans van Sunderland probeerden te provoceren.

Het duo daagde de fans in het gastenvak uit door een foto te tonen van Bradley Lowery. Het zesjarige jongetje, hartstochtig fan van Sunderland, overleed in de zomer van 2017 aan de gevolgen van kanker.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Geen idee wie er begonnen is, maar het beste recept is negeren en winnen 👍🏼

7 januari 2024 om 08:30

Dit soort gedrag nooit negeren in de media. Het voetbalstation moet geen darkroom zijn waar alles kan en mag en mensen hun frustraties op welke manier dan ook kunnen uiten. Spotlight erop, je begeeft je in het openbaar en hebt je te gedragen.

7 januari 2024 om 08:37

Denk dat hij meer bedoeld dat als je als supporters hier niet op reageerd, het niet filmt en het over het algemeen geen aandacht geeft dan houdt het snel op. Dit is gewoon "provoceren" en iemand proberen op de kast te jagen, maar als je dit negeert dan is de lol er snel vanaf.

7 januari 2024 om 08:57

En laat de populariteit van voetbal wereldwijd nou juist daardoor zijn ontstaan.

De liedjes die wij in de jaren 80 en 90 zongen zouden nu hele Kamerdebatten over gevoerd worden.

7 januari 2024 om 09:02

De welbekende Tweede Wereldoorlogliederen jn Rotterdam of anti-semitimse tegeb Ajax.

Goh, en ik maak denken dat het door de Van Bastens door die tijd kwam. Haal mijn zoon gelijk van training en leer hem racisme en haat tegen anderen bij!

7 januari 2024 om 09:12

Mensen moeten eens leren onderscheid te kunnen maken en niet altijd in beperkte hokjes te denken.

Het doel was om de tegenstander te ontwrichten, maar werkte soms ook averechts en lag je eigen ploeg in de deuk van het lachen. Ook kon je in het stadion je politieke afkeer laten horen. Er zit zo veel meer achter dan jouw simpele gedachtengoed van een linkse foob.

7 januari 2024 om 09:52

Het hebben over niet denken in beperkte hokjes en je laatste zin zijn zo een mooie tegenstelling.

7 januari 2024 om 10:05

Dan moet er nog geen verband zijn tussen beide.

7 januari 2024 om 10:15

99.99% van de voetbalkijkers is geen hooligan hoor. Als je mensen die dit soort dingen roepen morgen met een blok beton in de oceaan gooit, blijft het gewoon even populair.

Niet dat ik bedoel dat je die mensen in de oceaan moet gooien hoor. Dat zou fout zijn.

7 januari 2024 om 10:36

@migi
Laten we de oceanen niet nog meer vervuilen met troep

7 januari 2024 om 12:16

Juist door het in de media te zetten, zal bepaald gedrag erger worden. Men vindt het namelijk dan nog veel stoerder. Dus inderdaad negeren.

7 januari 2024 om 12:48

Juist door het te negeren en daders in de anonimiteit weg te stoppen denken mensen met dit soort gedrag weg te komen en zal het erger worden. Dus inderdaad laten zien.

7 januari 2024 om 19:30

Ik kan me niet voorstellen dat dit leeghoofd er blij mee is dat hij zo op de (inter)nationale media te zien is. Hij is vol in beeld en de beelden zijn door honderden miljoenen gezien. Denk je dat deze kneus ooit nog ergens een baan krijgt? Ik zou hem als potentiële werkgever direct de deur wijzen en zeggen dat we een minimum niveau hanteren van zelfbeheersing en dommigheid. Hopelijk denken alle werkgevers er zo over en kan hij zijn zondes overdenken.

7 januari 2024 om 09:13

Negeren is nooit het beste recept. Het melden en keihard laten straffen is het recept. Dan ban je het uit. Negeren helpt geen fuck want ze blijven doorgaan.

7 januari 2024 om 10:01

Keihard straffen? Welke wet is er overtreden? Het is hooguit smakeloos. Ik zou het niet doen, maar als dit al een walgelijke provocatie is dan vraag ik me wel af wat er van de algehele weerbaarheid over is. Sneeuwvlokjes generatie

7 januari 2024 om 10:08

Straffen hoeft niet altijd via de rechtzaal te gaan hé. Dit lijkt me genoeg reden voor een levenslang stadionverbod, dat is ook al een straf.

7 januari 2024 om 10:09

En met welke onderbouwing wil je dat dan doen?

7 januari 2024 om 10:11

Je mag ook niet zomaar een stadion uitgezet worden lijkt me. De reden die ze daarvoor opgeven dus.

7 januari 2024 om 10:12

Dus je hebt ook geen idee.

7 januari 2024 om 10:17

Mag je mensen zomaar een stadion uitzetten?

7 januari 2024 om 10:22

In principe mag dat gewoon, check maar de meeste algemene voorwaarden.

7 januari 2024 om 10:32

Heb de richtlijnen van Leicester eens doorgelezen “we wilden je lekker zonder reden buitenzetten” staat er niet tussen.

Provoceren wel. Sowieso is het verstoren van de openbare orde iets strafbaars volgens mij.

7 januari 2024 om 10:39

Jongen die crashende helicopter nadoet schuiven onder verstoring van de openbare orde 😂. Ik heb geen verstand van Engels recht, maar knap als dat stand houdt. Voor de rest val je weer terug in je gebruikelijke retoriek. Dus jammer maar einde discussie.

7 januari 2024 om 12:18

Er valt niets te bestraffen en dat wil ik ook niet. Je moet kunnen zeggen wat je wilt. Dat is vrijheid en niet alleen als jij iets leuk vindt.

7 januari 2024 om 12:49

“Ik wil dit niet”. Mooie toevoeging.

7 januari 2024 om 12:55

@rochus, als je zoekt op what is tragedy chanting kom je erachter dat clubs deze supporters wel degelijk aan kunnen pakken.
@Musi, vrijheid om te zeggen wat je wilt in stadions is al ingeperkt.

7 januari 2024 om 14:37

Rochus is een man met gezond verstand. Men mag overal uit geknikkerd worden zonder reden als het jou eigendom is, of jou regel.
Eu bemoeit zich er niet meer mee.

En dan zouden de engelse gevangenissen vol zitten met provocerende lui. Beetje vreemde manier om het belastinggeld te spenderen.

7 januari 2024 om 15:21

Wat heeft de eu nog met Engeland te maken?

7 januari 2024 om 20:33

Ook al zal je keihard straffen dan zal dit nog steeds gebeuren, zeker als ze onder invloed zijn of zit laten opjutten ..;
En ik denk dat als de club vind dat je er uit moet dat dat wel kan , zal wel ergens in de gedragregels staan die in een stadion gelden. Is volgensmij geen openbare aangelegenheid.

Nooit, nooit, nooit negeren. Keihard aanpakken. Wellicht bedoel je met negeren niet in het nieuws brengen, daar ben ik het zeker mee eens. En winnen? Dit heeft helemaal niets meer met sport te maken, het zijn zieke mensen. De andere 99% schaamt zich denk ik rot en wil deze hufters ook aanpakken. Die volwassen man daarnaast, die staat nog te grinniken ook. Vrees dat dat de grootste boosdoener is door zijn kind geen fatsoen bij te brengen.

Moet dit nu echt gepost worden omdat er 2 mensen zijn die dit doen?

7 januari 2024 om 08:54

Mee eens. Belachelijk dat deze jongen dit gebaar maakt, maar dat het Engelse voetbal nou 'opgeschrikt' raakt doordat 1 iemand een gebaar maakt gaat me echt weer te ver.

7 januari 2024 om 09:23

Dan nog zijn het er 2 teveel. Wat een flut redenering zeg, het zijn er naar 2 dus niks aan de hand. 2 teveel!

7 januari 2024 om 10:05

Ach man stel je niet zo aan. Wat gebeurt er feitelijk nu wat zo erg is? Als het erg was dan zou er wel wetgeving zijn die dit verbied. 2 nog niet volwassen jongens maken een gebaar van een crashende helicopter. Nou nou wat een schande!

7 januari 2024 om 13:24

@Rochus: die regels zijn al opgesteld: At the start of the season, a joint initiative by the FA, Premier League and the English Football League meant that people found to have been guilty of tragedy chanting face stadium bans and possible criminal prosecution.

Wat een ophef over een enkeling, die uit frustratie provocerend bezig is.

Gaat nergens over dit.

7 januari 2024 om 09:25

Wat een gemak zeg, wat een simpele manier van denken. Het zijn er maar 2 negeren die hap. Elke misdraging is er 1 teveel. Ach het was maar 1 helikopter die neergestort was niks aan de hand. Gewoon doorgaan. Alsjeblieft zeg!

7 januari 2024 om 09:27

Kom op man. Elke wedstrijd heb je ook wel andere trieste figuren die wat roepen. Dit is geen nieuwsbericht waardig.

7 januari 2024 om 10:21

Nee precies, lekker laten gaan onder het mom van een doe maar lekker wat je wilt. Houd toch op zeg. Prima dat deze vent in beeld gebracht en gestraft wordt. En dan zeggen sommigen nog dat mensen tegenwoordig tere zieltjes hebben. Vaak is dit idd het geval, maar juist het compleet debiele gedrag als dit neemt toe en de zogenaamd tere zieltjes gaan er eindelijk eens iets van vinden.

Denk dat het met het opschrikken wel meevalt, dat is nu eenmaal het niveau van een bepaalde supporters die je op bijna elke tribune wel tegen kunt komen. Denk dat dit; met zijn volle bakkes op de foto, de beste manier is om dit soort gasten enigszins af te schrikken maar zelfs dan zullen er altijd nog figuren tussen zitten die er nog trots op zijn ook. Verder gewoon zo min mogelijk aandacht aan besteden.

Zoiets houdt toch ook geen stand voor de rechter lijkt mij?
Gewoon ontkennen en zeggen dat je wat anders bedoelde.
En/of is het überhaupt verboden zoiets?

7 januari 2024 om 09:47

Je mag je als een eikel gedragen. Is niet verboden.
Je wordt er niet gelukkig. Krijgt er geen vrienden mee.
Dus niet verboden, maar gewoon niet doen.
Veruit de meeste mensen snappen dit, een enkeling niet. C'est la vie.

Mooi die tweede foto. Waste management in progress.

Voetbal is en blijft onderaan de streep een domme tokkiesport. Gelukkig voor het voetbal zijn er heel veel domme tokkies dus is het ook erg populair.

7 januari 2024 om 12:41

Mwa... omdat een klein deel zich zo belachelijk en triest gedraag? 95% gedraagt zich toch altijd prima.

Nooit negeren, nu is het er 1, morgen 2 en ga zo maar door.
De club en/of de bond moet zo'n persoon straffen, ik zou echt niet welke straf, zelf denk ik dat een stadionverbod het meest passend is en voor hoe lang zou ik niet weten.

Nou nou hoe schokkend, een gebaar van een neerstortende helikopter. Ben benieuwd naar de reacties waar een volledige etnische groep aan het gas wordt gewenst....

7 januari 2024 om 10:40

Kijk zo'n reactie die jij nou plaatst, val ook jij onder de doelgroep tokkie en hersenloze.
Man man wat een verstand, kijk voetbal en hou is op met dit soort dingen in het stadion en/of reacties zoals die van jou.

7 januari 2024 om 10:42

Je zou maar eens een andere mening kunnen hebben en dan weggezet worden als tokkie. Over wie zegt dat dan iets?

7 januari 2024 om 10:52

Niets over mij hoor maar over zijn walgelijke antwoord

7 januari 2024 om 10:59

Het is een retorische vraag denk ik, maar als persoon A het wel vindt kunnen om geintjes te maken over iemand die om is gekomen in een helikopter crash en persoon B hem daarom een tokkie noemt, tja, meningen verschillen; maar dan zegt dat vind ik meer over persoon A.

Overigens lijkt het me, als je dan toch iemand een tokkie noemt, het beter te doen om zijn mening dan om zijn uiterlijk. Het hebben van een andere mening is namelijk niet het probleem, het is meer de inhoud van de mening. Ik snap ook totaal niet waar het vandaan komt dat je mensen niet mag aanvallen op hun mening. Dat lijkt me bij uitstek het enige rationele punt om iemand op aan te vallen. Een lul zijn is niet strafbaar, maar iemand een lul noemen gelukkig ook niet.

7 januari 2024 om 11:08

@Migi Als ik zijn verhaal goed lees, dan haal ik er niet uit dat het als geintje bedoeld wordt.
Tokkie klinkt misschien hard en laat ik het dan anders benoemen: wat een idiote opmerking is dit zeg

7 januari 2024 om 11:21

Ik was het juist met je eens. Iemand die zo'n gebaar maakt is een achterlijke tokkie. Niets hards aan wat mij betreft. Iemand die niet snapt waarom het kwalijk is daar geintjes over te maken is dan misschien geen achterlijke tokkie, maar meer, ehm, tja hoe zeg je dat zonder zelf over te komen als tokkie. Empathisch aangedaan?

7 januari 2024 om 11:42

Ik begreep je en tokkie was misschien te "hard"

Om dit nou te vergelijken met dat eerste geval slaat natuurlijk nergens op. Dat was echt walgelijk,dit is hooguit een gebaartjes die in hem op kwam terwijl ie dronken op de tribune stond.

7 januari 2024 om 11:33

De man die Leicester op de kaart heeft gezet is gecrasht met een helicopter, hoezo is dit niet walgelijk? Aparte reacties van bepaalde figuren hier, onbegrijpelijk.

7 januari 2024 om 12:20

Omdat ik het niet te vergelijken vind met eerst nog een foto van een overleden kind opzoeken en daar allerlei gebaren bij maken. Dat is een stuk persoonlijker dan zo n debiel dronken gebaartje

Ik zeg: niks negeren. De hufter in kwestie zeer zeer herkenbaar in beeld. Direct voor het leven een ban voor alle stadions.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren