Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Emmen-fan loopt complex FC Groningen binnen met pak luiers voor Dick Lukkien

Laatste update:

De KNVB heeft gehoor gegeven aan het verzoek van FC Groningen om het competitieduel met FC Emmen van vrijdagavond uit te stellen, zo maakte de bond donderdag bekend. Zestien spelers van de Trots van het Noorden zijn ziek en niet fit genoeg om deze week nog in actie te komen. Een supporter van Emmen vond het competitievervalsing en zocht de selectie van de tegenstander op.

FC Groningen had woensdag al een verzoek bij de KNVB ingediend om de wedstrijd tegen FC Emmen uit te stellen. Er heerst ziekte in de selectie en staf. Woensdag zouden er slechts zes spelers niet ziek zijn geweest. Het Norovirus is de boosdoener.

Naar verluidt zijn minimaal twintig spelers en stafleden besmet met het virus. Hierdoor werd het voor FC Groningen lastig om vrijdag al een wedstrijd te spelen.

Dinsdag zouden de spelers van de huidige nummer acht van de Keuken Kampioen Divisie het virus hebben opgelopen. Groningen nam het in Rotterdam op tegen Excelsior in de achtste finale van de TOTO KNVB Beker, maar enkele selectiespelers waren op dat moment al getroffen door ziekte.

"Tijdens Excelsior-Groningen moesten wisselspelers meermaals naar het toilet en ook de busreis terug was geen pretje. Isak Määttä was zelfs zó beroerd, dat hij onderweg een hotel gepakt heeft", zo meldde Merijn Slagter, journalist bij RTV Noord, woensdag op X.

FC Emmen-fan haalt verhaal
Een supporter van FC Emmen vraagt zich echter af hoe ziek de selectie van FC Groningen nou echt was. Hij besloot een bezoek te brengen aan het trainingscomplex van de Trots van het Noorden en zag daar dat sommige spelers nog wel binnen aan conditie- en krachttraining deden.

De fan van FC Emmen ging al filmend het sportcomplex van FC Groningen binnen om enkele spelers te confronteren en liet daar als cadeau ook een pak luiers achter voor Groningen-trainer Dick Lukkien.

"Hé, jongens! Buiten niet meetrainen en hier wel?", zegt de fan tegen een vijftal spelers van Groningen die op een hometrainer fietsen. "Hier een pak luiers voor Dick Lukkien. Schandalig dat jullie niet durven te spelen tegen FC Emmen. Hoe kun je ziek zijn en wel binnen trainen? Dit is competitievervalsing wat jullie doen!"

Groningen-verdediger Daniël Beukers dient de fan vervolgens van repliek: "Helemaal goed, wij zijn echt ziek, hè. We staan niet voor niets niet op het veld. We kunnen niet nog meer spelers besmetten."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Laag niveautje weer hoor.. ook wel bijzonder dat zo'n man zo het trainingscomplex kan komen binnenwandelen. Zal wel een dagje vrij zijn geweest

19 januari 2024 om 09:18

Ach mooi toch. Niet te zwaar aan tillen. Dit is beter dan dat een groep capuchonnetjes naar binnen loopt en verhaal komt halen. Bij de wedstrijd zal ongetwijfeld een spandoek komen wat hiernaar refereert. Een leuke ludieke actie.

Wat schandalig dat die gasten gewoon bejegend kunnen worden door een willekeurige debiel die binnen loopt. Weliswaar vriendelijk nog hoor, maar Groningen mag zich toch wel achter de oren krabben hoe het kan dat zo'n gozer zonder problemen door kan lopen.

19 januari 2024 om 09:05

Dat is niet zo heel gek toch, bij de meeste sportcentra en bedrijven kan je toch redelijk makkelijk binnen komen? Overdag zijn deuren vaak wel open, hoe vaak komt er immers zo'n gek langs. Het is ook niet zo dat er heel veel geheime informatie te halen zal zijn.

19 januari 2024 om 14:18

Ach dit past ook bij de regionale cultuir. Gewoon normaal doen. Beetje nuchter zijn. Komt allemaal wel goed. Daarnaast zitten er meer bedrijven in dat centrum in Corpus.

Heel bijzonder. Op zich vind ik die luiers dan nog wel humor, maar dat zo’n kerel zomaar binnen kan lopen is bijzonder. Ook niet al te snugger denk ik.
Spelers die geblesseerd zijn zitten meestal ook in het krachthonk. Kunnen die dan ook gewoon spelen?

19 januari 2024 om 08:11

Ik vind dit eigenlijk wel fantastisch.
Soms worden er gewoon handigheidjes uitgehaald door clubs en deze supporter ontkracht dit op een ludieke wijze door te laten zien dat er wel degelijk getraint word.
Voedselvergiftiging kan, maar als blijkt dat er "gewoon" getraind kan worden op Donderdag, kan er ook gevoetbald worden op Vrijdag(in het weekend).

19 januari 2024 om 09:15

Die intensiteit verschilt natuurlijk nogal.

19 januari 2024 om 12:34

Heftig onktracht hoor 4 man op een fiets van de hele selectie... vent is gewoon een oetlul

19 januari 2024 om 14:20

Tinus volgens mij waren dat enkele spelers, nog geen heel team. Dat klopt ook want volgens mij waren er iets van 14 ziek.

Zou de beste kerel ook weten dat Emmen hetzelfde overkwam tegen MVV in 2008. Toen 10 spelers voedselvergiftiging hadden en Emmen de wedstrijd heeft laten verplaatsen? Was MVV ook niet blij mee toen. Just saying.

19 januari 2024 om 11:35

Nee dat weet die niet. In 2008 zat die waarschijnlijk nog bij ons in het stadion😁. Drenthe is groen wit.

19 januari 2024 om 12:43

Net zoals 90% van alle Emmen fans. Kijk maar voor de grap eens naar een thuiswedstrijd van Emmen uit 2008. Je kan ze bijna tellen.

19 januari 2024 om 14:13

Haha vast, ik wist het ook pas nadat ik een googlesearch deed naar vergelijkbare situaties. Maar vond het daarom ook wel geinig. Verder vind ik dat zoiets wel kan, beetje banter. In 2008 hadden ze nog derby's met Veendam volgens mij.

19 januari 2024 om 20:39

Obstwasser, er zit ook genoeg rood in Drenthe hoor!

Haha wat een onbezorgd leven heb je dan als je tijd hebt voor dit soort dingen

Dit is toch wat het leven in het noorden vaak weer leuk maakt, ongedwongen

19 januari 2024 om 09:34

Er gaat niks boven Groningen!

19 januari 2024 om 15:50

Nope, jaren met plezier gewoond

Heeft zo’n vent echt niks nuttigs te doen overdag?

Die boern ook , dat die man tied heeft voor deze dingen mie jongn. Wat zwak allemaal.

Vooral dat deze man de tijd neemt om even maar groningen te rijden voor dit. Misschien moeten we ook maar even iets aan de beveiliging doen. Dit is dan met giloede bedoelingen maar had het ook zomaar niet geweest kunnen zijn. Voor de rest logisch dat de besmette mensen apart trainen

Competitie vervalsing ???? Snap best dat Emmen graag tegen een B-elftal van Groningen had willen spelen gezien hun resultaten de afgelopen wedstrijden.....dat zou nog eens competitie vervalsing zijn.

19 januari 2024 om 14:17

Ach met dit argument kunnen we elke verplaatsing van wedstrijden gewoon uitsluiten toch? Verplaatsing ivm europees voetbal? Je hebt genoeg spelers en jeugd toch? Verplaatsing ivm interlands (gebeurd nog wel eens in engelanf volgens mij)? Je hebt genoeg spelers en anders jeugd toch? Idem voor die inhaalwedstrijden van Ajax begin van het seizoen? Hoezo verplaatsing, er zijn genoeg spelers en jeugd toch? Complete onzin allemaal, dit is gewoon overmacht, komt zelden voor en is ook niet zomaar te faken. Allemaal jammer voor iedereen, maar het is de tikd van het jaar. Streep eronder en door.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren