Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Elia legt uit: ‘Ik zeg vaak tegen Alexandru dat hij de bal diep moet geven’

Laatste update:

Medipol Basaksehir bewees zichzelf woensdagavond geen goede dienst. Het team van Abdullah Avci verloor in de eerste ontmoeting met Sevilla in het kader van de play-offs van de Champions League met 1-2. Eljero Elia, die de 1-1 voor zijn rekening nam, heeft desondanks veel vertrouwen in een goede afloop.

"De duels in de derde voorronde met Club Brugge beschouwden we als een finale omdat we per se de groepsfase van een Europees bekertoernooi wilden halen. Van daaruit moesten we dan gaan voortborduren", vertelde Elia in gesprek met SBS6. Hij ziet de duels met Sevilla dan ook als een pluspunt voor zijn club. "Ik ben er trots op dat we deze wedstrijd hebben gespeeld en dat we Sevilla voldoende tegenstand hebben geboden."

De van Feyenoord overgekomen aanvaller scoorde in de 64e minuut, op een manier waar volgens Elia zelf vaak op is getraind. "Ik zeg vaak tegen Alexandru Epureanu dat hij de bal diep op mij moet geven. Gelukkig deed hij dat vandaag en schoot ik de bal contra door de benen van de keeper van Sevilla."

Elia kijkt met een positief gevoel naar het weerzien met Sevilla, over een week in het Ramón Sánchez Pizjuan. "We hebben een ervaren ploeg. Onze jongens hebben in het verleden wel voor hetere vuren gestaan. We hebben daar niets te verliezen, dus moeten we er gewoon vol opvliegen."

Wie bereikt de groepsfase van de Champions League?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Blijf jammer om te zien hoe het met de carriere van Elia is afgelopen. Die gast was zo goed bij Twente maar bij Juve totaal gefaald. Hij had de potentie om 1 van de beste buitenspelers ter wereld te worden. Hoe hij zijn tegenstanders vaak in 1 beweging voorbij ging bv. met de wk 2010. Dat hij nu in Turkije speelt is niet anders. Desondanks kunnen de meeste van ons nog steeds dromen van een carrière als die van Elia.

17 augustus 2017 om 01:10

Ging eerst naar HSV voordat hij naar Juve ging. Natuurlijk is het geen wereldspeler geworden. Maar clubs als Juve, HSV, Soton en kampioenschap met Feyenoord is een mooi lijstje. Het is en blijft en van onze betere buitenspelers in NL. Ook door gebrek aan beter natuurlijk.

17 augustus 2017 om 01:40

Denk dat jij en hem wel overschat oké hij was erg goed bij twente maar net niet goed genoeg voor juventus. Pech met zijn blessure anders had hij wel wat hoger gespeeld op dit moment. Maar dan was hij waarschijnlijk geen kampioen geworden met feyenoord. Dus ondanks zijn blessure wel het hoogst haalbare uit zijn carrière gehaald.

17 augustus 2017 om 09:53

Die potentie heeft hij nooit gehad. Leuke straat voetballer met onvoldoende rendament en niet de juiste mentaliteit. Mentaliteit hoort ook gewoon bij de benodigdheden voor de top.

17 augustus 2017 om 12:33

@migi84

Het is vooral de mentaliteit die hem parten heeft gespeeld. Bij FC Twente was het nog een redelijk bescheiden speler, maar bij HSV kwam het grote Oranje ook aan de deur kloppen en toen is het toch wel misgegaan.

Hij ging iets te veel in zijn kwaliteiten geloven en werd steeds wisselvalliger. Dat in combinatie met een blessure en verkeerde keuzes qua clubs en je krijgt een speler als Elia. Hij heeft zich sinds zijn vertrek bij FC Twente op technisch gebied eigenlijk niet of nauwelijks ontwikkeld en is hooguit wat volwassener geworden.

Het is toch vooral een 'mooi-weer-voetballer' en met zijn gebrek aan mentale weerbaarheid inderdaad niet de potentie om echt een topspeler te worden. Echter had hij wel de potentie om meer te betekenen voor Oranje en had best een basisplaats bij een Europese subtopper kunnen bemachtigen als hij na zijn eerste seizoen HSV betere keuzes had gemaakt.

17 augustus 2017 om 16:56

Zeker, op basis van zijn talent om tegen een bal te trappen had hij er meer uit kunnen halen, maar die mentaliteit hoort ook bij het totaalplaatje naar mijn mening.

Dirk Kuyt kan bijvoorbeeld lang niet zo goed voetballen als Elia, maar heeft een veel mooiere carriere gehad. Mentaliteit is, net als voetbaltalent, denk ik niet echt te trainen. Dat zit ook deels in je.

Wat was die Elia toch een genot om naar te kijken, zonde dat hij weg is bij Feyenoord. Met Boëtius hebben we een goede vervanger maar Elia is wel echt buitencategorie, zo'n speler zal je in de komende jaren niet meer op de Nederlandse velden zien...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren