Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Elfrink: ‘Sergiño Dest kan absolute grootverdiener worden bij PSV’

Laatste update:

De interlandperiode is voorbij en dus kan de blik weer op de Eredivisie. Voor PSV staan er belangrijke weken voor de boeg. Naast het kampioenschap hopen de Eindhovenaren een aantal belangrijke spelers binnenboord te houden. Rik Elfrink, PSV-watcher van het Eindhovens Dagblad, legt in een interview met Voetbalzone uit wat de huidige stand van zaken is.

PSV huurt dit seizoen twee belangrijke spelers van twee grote clubs. Malik Tillman (Bayern München) en Sergiño Dest (FC Barcelona) staan beiden hoog op het lijstje voor een langer verblijf in Eindhoven. ‘’Voor Malik (Tillman, red.) steken er geruchten de kop op dat er een afkoopclausule is van 12 miljoen euro", aldus Elfrink.

"Bayern heeft een optie om die clausule af te kopen, om hem voor meer te verkopen, of om hem zelf te houden. Als ik PSV was zou ik er alles aan doen om hem te houden, vooral voor deze prijs. Het lijkt me evident dat een prijskaartje van deze waarde een koopje is."

PSV hoopt ook op een langer verblijf van Dest. Volgens Elfrink geldt voor de Amerikaans international een afkoopsom van 10 miljoen euro, al moeten de Eindhovenaren dan wel ook een akkoord met de verdediger zien te bereiken.

"Het probleem bij hem is dat zijn salaris erg hoog is. PSV moet goed afwegen of ze hem dat willen geven, want hij wordt dan een van de absolute grootverdieners. De club moet zich afvragen of ze de balans in de kleedkamer daarmee niet verstoren’’, aldus de clubwatcher.

Speeltijd


Een speler die het momenteel moeilijk heeft bij PSV is Ricardo Pepi. De 21-jarige Amerikaan heeft met Luuk de Jong een geduchte concurrent en moet het voornamelijk doen met korte invalbeurten. Dat is niet ideaal, ziet ook Elfrink. ‘’Dit seizoen kan hij natuurlijk veel leren en veel meekijken bij PSV. Als invaller is hij al heel belangrijk geweest, maar het is natuurlijk niet goed dat hij zo weinig speelt.’’

De Jong is volgens Elfrink te vergelijken met een veelvraat. De 33-jarige spits is niet weg te denken uit de basiself van de Eindhovenaren. ‘’Hij speelt alles en hij wil ook alles spelen. Hij heeft een keuze gemaakt door niet meer voor het Nederlands elftal uit te komen, dus is de arbeid-rustverhouding heel goed’’, stelt Elfrink vast.

Volgens de journalist is De Jong dit seizoen op alle vlakken belangrijk voor de Eindhovenaren, niet alleen door de lucht. "Hij is de kapstok van dit elftal, jongens kunnen zich aan hem optrekken. Hij wordt 34 dit jaar, dus hopelijk wil hij nog een seizoen door. Dat zou mooi zijn. Als je naar zijn goals en assists kijkt, vind ik hem de belangrijkste speler voor PSV op dit moment.’’

Onderbezetting


Tot slot laat Elfrink zich uit over Johan Bakayoko. De jonge Belg, die deze interlandperiode op pad was met de Rode Duivels, heeft het lastig. Dat heeft volgens Elfrink onder meer te maken met de hoeveelheid speeltijd die hij krijgt.

"Bakayoko heeft het even moeilijk, maar dat komt doordat hij heel veel speelt. We moeten niet vergeten dat het pas een twintigjarige jongen is. Elke week moet hij aan de bak. Welke speler houdt dat op die leeftijd nog vol? Dat kan bijna niet."

Het is niet verwonderlijk dat Bakayoko zoveel speelt. Elfrink concludeert dat de vleugels momenteel onderbezet zijn. ‘’Met het vertrek van Yorbe Vertessen en de blessure van Noa Lang mis je twee spelers. Lozano is ook nog niet de beste versie van zichzelf. Dat is een positie waar ze echt iets moeten doen."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De situatie voor Pepi is vrij waardeloos. Die jongen heeft ontegenzeglijk veel potentie en kwaliteit maar als hij alleen op de spitspositie uit de voeten kan voert hij een onmogelijke strijd. Die krijgt alleen kans wanneer de Jong (flink) geblesseerd raakt. 2 jaar lang invalbeurten gaat hem niet verder helpen

28 maart 2024 om 17:36

Luuk de Jong houdt dit geen twee seizoenen meer vol, daar geloof ik niks van. Vorig seizoen leek het al bijna klaar te zijn, dit seizoen heeft hij een enorme opleving, maar tegen Dortmund had Pepi al veel eerder gebracht moeten worden ipv Luuk en niet naast Luuk.

Bosz heeft hem geprobeerd op linksbuiten, maar daar komt hij niet echt uit de verf. Echter is Pepi wel gewoon echt goed hoor, die gaat volgend seizoen meer spelen dan dit seizoen en het seizoen daarop kan hij wel eens eerste spits gaan worden. Dat is een lang traject, maar wel een traject met perspectief. Ook ga ik ervanuit dat dit scenario echt wel van tevoren is doorgesproken met Pepi en dat hij dit wel snapt. Niemand had aan het begin van het seizoen verwacht dat Luuk nog zo goed zou zijn dit seizoen, maar dat hij de ongeveer 'mister Psv' van de laatste paar jaren niet direct uit de basis zou spelen had hij zelf ook wel verwacht denk ik.

28 maart 2024 om 19:22

PsvManUnited ik hoop dat je gelijk krijgt, wil die jongen graag meer zien schitteren.

29 maart 2024 om 15:05

Niet per se een opleving, maar de speelstijl van Bosz is ideaal voor De Jong. Bovendien is PSV dit seizoen nagenoeg iedere wedstrijd de bovenliggende partij; ook geen onbelangrijke factor voor het rendement van een spits.

Echter denk ik niet dat je hem nog een seizoen tevreden houdt op de bank. Als hij volgend seizoen niet speelt, kun je de klok erop gelijkzetten dat hij wenst te vertrekken. Er zal dan ook vast flink aan getrokken worden, waardoor hem behouden moeilijk wordt. Momenteel is het een luxeprobleem, maar dat lukt niet nog een seizoen. Dan wordt het wel een wat serieuzer probleem hoor.

29 maart 2024 om 17:56

Dat PSV hier een dunne lijn moet bewandelen ben ik helemaal met je eens Sirius, maar ik denk zelf dat Luuk de Jong niet zo lang meer alle wedstrijden meepakt.

Dit seizoen doet hij dat omdat hij spits is en alle goals mee wil pakken die hij meepakken kan, maar hij had vorig seizoen al moeite met alle wedstrijden (waarom hij ook bedankt heeft voor het Nederlands elftal) en als het tempo écht hoog ligt (zoals in de CL) breekt zijn gebrek aan (handelings)snelheid hem gewoon op en dat gaat hem alleen nog maar meer opbreken volgend seizoen. Daarnaast is hij nu volgens mij het hele seizoen nog niet geblesseerd geweest terwijl hij vorig seizoen al een behoorlijke blessure heeft gehad en daar wel eens vaker last van gehad heeft.

Dat soort 'ouderdomskwaaltjes' gaan op een gegeven moment zwaarder wegen tegen zijn onmiskenbare kwaliteiten dan nu en dan kan het zomaar zijn dat Pepi volgend seizoen al heel wat meer wedstrijden gaat spelen dan dit seizoen. Als hij daarin weet te overtuigen kan het snel gaan, zeker omdat Pepi ook bij uitstek een spits is voor Boszball

28 maart 2024 om 19:21

Eens Ijsmuts, echt funest voor zijn ontwikkeling. Terwijl het een fantastische talentvolle voetballer is.

29 maart 2024 om 00:38

Pepi gaat vanaf komend jaar al Pepi grotendeels vervangen hoor. Luuk de Jong gaat niet tot z'n 40e door.

PSV zit in een goede positie. Dest en Tilman binnen. Bakayoko verkopen voor een bizar bedrag dat ie nooit waarmaakt. Nieuwe vleugelspeler erbij en je bent klaar voor komend seizoen

29 maart 2024 om 15:08

Ik vraag me af of ze Dest echt gaan halen. Het kost je al 10 miljoen en dan moet je hem ook nog haast grootverdiener maken. Je kunt je afvragen of dat het waard is. Ik vind dat echt veel te veel voor een speler die vooral snel en behendig is. Het is eigenlijk gewoon een 'rendementloze' aanvaller die als back fungeert. Wel creeert hij door z'n behendigheid ruimte, maar dat vind ik geen 10 miljoen euro + een miljoenensalaris waard. Die kun je echt wel adequaat vervangen voor beduidend minder geld.

Rik Elfrink die voor de verantwording met alleen maar met positief PSV nieuws komt, wat verrassend. Wat een pseudo journalist is dit zeg met een enorm uitgesproken supportershart waarmee die alleen maar spreekt en naar buiten komt.
Is zelden tot nooit negatief over ''zijn''club'' iets wat ik maar matig vind voor een journalist.

28 maart 2024 om 17:53

Wat had hier anders gezegd moeten worden? Vind het eigenlijk alleen maar zinnige woorden. Of is dit gewoon kritisch zijn op Elfrink om maar kritiek te kunnen geven?

28 maart 2024 om 17:57

Liever een betrouwbare Elfrink dan een onruststoker als Mike Verweij als clubwatcher

28 maart 2024 om 19:13

Andres

Geloof me. Niemand wilt Mike Verweij als clubwatcher. Geen idee waarom hij erbij gehaald moet worden.

Overigens wist zijn werkgever wel over de situatie van van Nistelrooy, iets wat Elfrink wel had moeten weten.

28 maart 2024 om 22:16

Elfrink is geen clubwatcher. Het is de propaganda minister van PSV

28 maart 2024 om 17:58

Er is niet heel veel negatiefs te melden bij PSV. Het gaat crescendo. In dit artikel benoemt Elfrink overigens ook de matige vorm van de vleugelspelers en welke rol de dunne bezetting daarbij heeft. Gewoon kritiek dus

Daarbij heeft Elfrink meermaals aangegeven zich niet te willen branden aan sensatiemakerij. Als je dat wil, moet je maar de Telegraaf lezen. Ik vind Elfrink zelden zeer uitgesproken positief of negatief. Het is gewoon neutraal, en op de feiten gebaseerd. Dat is wat saaiig, maar wel correct. En PSV staat nauwelijks negatief in het nieuws, omdat het op bestuurlijk niveau vaak rustig is. Dan kan je alleen berichten wat er op het veld gebeurt.

28 maart 2024 om 19:24

Dat hij zich niet bezig houdt met stemmingmakerij hebben we gezien de afgelopen jaren. Met het vertrek van Van Nistelrooij en John de Jong hield meneer zich akelig stil. Dan kom je als journalist gewoon niet geloofwaardig over als je in de tussentijd wel alle positieve punten wilt benoemen. Hij is allesbehalve neutraal en komt alleen maar met positief nieuws.

28 maart 2024 om 19:09

Elfrink is van huis uit helemaal geen PSV supporter. Hij zegt dat hij best wat sympathie voor de club voelt, maar echt niet juichend op de bank zit.

28 maart 2024 om 19:25

Geloof je hetzelf? Alleen al dat hele gedoe onder Van Nistelrooy was hij een beetje door het ijs gezakt, en vond ik niet professioneel voor een journalist. Maar het is echt een Psv supporter hoor, waar ik mezelf overigens niet aan stoor.

28 maart 2024 om 19:24

Ik blijf dit zo'n vreemde take vinden he. Mensen die raar opkijken dat de PSV watcher van het 'Eindhovens Dagblad' of all papers, niet helemaal objectief is. Want RTV Rijnmond en AT5 zijn objectief over Feyenoord en Ajax 😂. Buiten dat is Rik Elfrink juist gewoon overdreven voorzichtig, omdat hij niet op zoek is naar de scoops op sensatiegebied. Hij wil gewoon veilig verslag doen van wat er bij PSV gebeurt, zonder huisjes om te schoppen. En zijn lezers zijn daar tevreden mee. Wat is dan het probleem? Landelijke kranten zorgen wel voor de (soms terechte) negativiteit, daar is Elfrink niet bij nodig. Dit seizoen gaat hij niet direct mee in de polonaise, en als het heel slecht is fakkelt hij niet direct iedereen af. Meer is het niet.

28 maart 2024 om 19:27

Nou onze zogenaamde clubwatcher Verweij, is en denkt echt niet in belang van Ajax. Eerder het tegenovergestelde, dus het kan wel hoor.

28 maart 2024 om 19:49

Dan heb je het over een journalist van een landelijke krant he, niet van een regionaal blaadje.

28 maart 2024 om 20:35

Vossen, bij ons heb je Leon ten Voorde. Die is echt niet altijd positief en kan goed kritisch zijn.

28 maart 2024 om 20:36

Fossen goed punt, daar heb je ook gelijk in Eindhovense vriend. Wel een fijne persoonlijkheid heb ik altijd het idee, en wel echt begaan met het lot van Psv wat ook mooi is. Beetje als Kale en Kokkie haha.

28 maart 2024 om 21:08

@Oenieboy, maar die doet Heracles én Twente toch? Dus die zal ook wel moeten 😉

28 maart 2024 om 21:52

Nope, alleen Twente. Verder snap ik je punt wel, al vind ik het persoonlijk ook wel fijn dat een watcher kritisch is of een andere mening heeft (zolang het maar niet doorslaat a la Driessen etc).

28 maart 2024 om 19:49

@WesZol mooi dat je wel de moeite neemt om het artikel te lezen en ook nog te reageren. Precies in het handje van onze vriend Elfrink (of alle andere ‘slechte’ journalisten)

28 maart 2024 om 23:12

Er valt dit seizoen toch weinig slechts over Psv te melden? Ongeslagen in de comp, overwinterd in CL, bij tijd en wijlen heerlijk voetbal.

Verkeerde moment om deze reactie te plaatsen, want ergens heb je mbt Elfrink best een petit puntje.

29 maart 2024 om 09:01

Wat een populistisch geneuzel Weszol. Kom zelf eens 'to the point' dan. Wat zegt hij hier inhoudelijk precies verkeerd dan? Een journalist hoeft niet altijd kritisch te zijn (zeker een clubwatcher niet); hij moet gewoon mensen van informatie voorzien.

En alleen maar positief nieuws? Dest die misschien weg gaat, Pepi die nog een jaar in de parkeerstand staat achter de Jong, Tillman waarbij Bayern schijnbaar een eerste optie heeft. Ik weet niet wat jouw definitie van goed nieuws is..

29 maart 2024 om 14:58

Zo gek schrijft hij toch niet? Ik vind dit artikel best feitelijk. Hij stelt dat de flanken wat dun bezet zijn voorin, vooral omdat Bakayoko nog wisselvallig is, Lang geblesseerd is, Vertessen is vertrokken en Lozano het ook lang niet altijd heeft.

Het stuk over Dest is ook niet subjectief. Zo'n jongen moet je geen grootverdiener willen maken. Die jongen past in de speelstijl van Bosz, maar er lopen genoeg alternatieven rond die een stuk goedkoper zijn.

Zet Pepi gewoon naast de Jong en offer een van de vleugels op. Zowel Lozano als Bakayoko zijn niet constant. Je hoeft alleen je aanval iets anders in te richten. De rest blijft gelijk, maar dan maak je wel gebruik van Pepi.

29 maart 2024 om 00:39

Dat is zo'n fundamentele systeemwijziging en je doet alsof het heel casual is

29 maart 2024 om 15:02

De rest blijft gelijk? Je hele spelverdeling vanaf het middenveld moet anders, je backs zijn nog vaker voorin te vinden en je moet veel sneller en feller reageren als je de bal kwijtraakt in het laatste gedeelte. De tactiek wordt echt totaal anders.

Bosz zal de afweging tussen De Jong en Pepi moeten maken. De Jong wordt deze zomer alweer 34 jaar, terwijl Pepi nog bijna een volledige carriere voor zich heeft. Het zou jammer zijn om zo'n iemand weer uit te moeten zwaaien, al kun je niet om de cijfers van De Jong heen. Bovendien doet zijn ervaring en leiderschap ook veel met een groep.

Met Tillman zal PSV proberen een soortgelijke deal met Bayern proberen te sluiten als Bologna dat heeft gedaan met Zirkzee. Als je ook nog Dest weet te behouden doe je helemaal uitstekende zaken. Tevens nog wat contractverlengingen fixen, oa met Teze en Boscagli.

28 maart 2024 om 19:31

Teze kan je na dit jaar denk ik het beste verkopen. Hij lijkt zelf aan te geven dat hij er klaar voor is en ik denk persoonlijk niet dat zijn plafond is bereikt. Als hij zelf wil is hij welkom om te blijven maar dat laatste heb ik mijn twijfels over.

29 maart 2024 om 01:16

Als je met tillman een vergelijkbare deal krijgt als met zirkzee doe je in mijn ogen alles behalve een goede deal. Die hebben een afkoop bedrag en nog eens 50% van de doorverkoop winst. Dat gaat er nog wat naar makelaars enz. Dan hou je niks over. Lijkt me geen goede deal voor een club als psv die normaal gesproken de winst moet maken met transfers.

Dest heeft echt een ontiegelijk goede conditie, hij blijft maar gaan en gaan, je ziet bij hem niet het verschil of het nou de 1e minuut of de 91e minuut is.

Dest gaat een lastig verhaal worden. Los van dat Barca hem als kapitaal ziet en een veel hoger salaris kan bieden, gaan ze hem natuurlijk een mooi plaatje schetsen wat nooit uit gaat komen (of wel, hoop ik dan voor hem). Van Tillman baal ik wel echt. Weer een speler met een terugkoopclausule. En ja ik weet anders was hij nooit gekomen bladiediebla. Hoop dat PSV dit soort dingen in de toekomst minder nodig gaat hebben..

29 maart 2024 om 15:11

Barcelona heeft Dest al wel afgeschreven, maar die jongen speelt zich bij PSV in de kijker en er zullen ongetwijfeld wel clubs uit topcompetities aankloppen. Die betalen dergelijke salarissen zelfs aan bankzitters. Voor PSV vind ik het te veel geld. Je hebt echt wel adequate alternatieven voor een paar miljoen euro minder en hooguit de helft aan salaris.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren