Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

El Ghazi komt na ontslag met nieuw statement over ‘de hel in Gaza’

Laatste update:

Anwar El Ghazi heeft van zich laten horen na zijn ontslag bij 1. FSV Mainz. De aanvaller werd eerder op vrijdag op straat gezet door de Duitse club en heeft nu via zijn Instagram-kanaal gereageerd op het nieuws.

"Sta voor wat goed is, ook als dat betekent dat je alleen moet staan", luidt zijn boodschap. Daarmee doelt de ex-Ajacied op het feit dat zijn mening over het Israëlisch-Palestijns conflict uiteindelijk grond is geweest voor zijn ontslag.

"Het verlies van mijn levensonderhoud stelt niks voor vergeleken met de hel die ontketend wordt op de onschuldigen en kwetsbaren in Gaza", vervolgt El Ghazi, die zijn bericht afsluit met een oproep tot het stoppen van de moorden.

El Ghazi werd aanvankelijk op het matje geroepen door Mainz voor een post waarin hij de leus 'From the river to the sea, Palestina will be free' zette. Daarna publiceerde Mainz een statement waarin El Ghazi zijn excuses zou aanbieden, maar de aanvaller kon zich daar niet in vinden en kwam zelf met een nieuw statement op Instagram.

"Ik ben tegen oorlog en geweld", schreef hij daarin. "Ik ben tegen het doden van alle onschuldige burgers. Ik ben tegen alle vormen van discriminatie. Ik ben tegen islamofobie. Ik ben tegen antisemitisme. Ik ben tegen genocide. Ik ben tegen apartheid. Ik ben tegen bezetting. Ik ben tegen onderdrukking."

"Ik heb geen spijt of wroeging van mijn standpunt en neem geen afstand van wat ik heb gezegd en ik sta, vandaag en altijd tot mijn laatste adem, voor de mensheid en de mensen die onderdrukt worden. Ik hoef geen speciale verantwoordelijkheid af te leggen aan welke staat dan ook."

Die Instagram-post werd El Ghazi uiteindelijk fataal. Het contract van de Nederlander, dat nog doorliep tot medio 2025, werd verscheurd. Mainz is extra gevoelig voor dit soort zaken en treedt dus ook hard op tegen El Ghazi.

Dat stamt uit het feit dat een van de oprichters van de club, Eugen Salomon, een joodse Duitser, is. Hij werd gedurende de Tweede Wereldoorlog vermoord in Auschwitz. Mainz gaat derhalve zorgvuldig om met diens nagedachtenis en de beladen Duitse historie.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Reacties zijn niet zichtbaar.

Reageer

Het is niet mogelijk om te reageren op dit document.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren