Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

EK stevent af op uitstel: UEFA annuleert hotelboekingen in speelstad

Laatste update:

Het lijkt zo goed als zeker dat het EK komende zomer niet wordt afgewerkt. Dinsdagmiddag vergadert de UEFA met diverse organisaties en voetbalbonden over onder meer EURO 2020, dat door de uitbraak van het coronavirus op losse schroeven is komen te staan. De verwachting is dat het toernooi een jaar later wordt gespeeld. Volgens het Deense BT zijn de eerste tekenen al naar buiten gekomen dat het EK verzet wordt.

De krant schrijft dinsdagochtend dat de UEFA alle hotelboekingen in Kopenhagen heeft geannuleerd. De Deense hoofdstad is een van de twaalf speelsteden van de eindronde, die op 12 juni van start zou gaan in Rome. Het DGI-Byen Hotel heeft aangegeven dat de voetbalbond de kamers een week geleden al heeft geannuleerd. De verwachting is dat het EK wordt verzet naar de zomer van 2021. "Ik kan bevestigen dat onze kamers die zijn geboekt, vorige week door Booking.com zijn vrijgegeven. Ze hadden bijna het hele hotel voor de UEFA geboekt; ongeveer tachtig procent van onze capaciteit", laat Kevin Helsinghof, commercieel directeur van de hotelketen, weten aan BT.

Dinsdagmiddag belegt de UEFA een enorme conference call, waarin de European Club Association, European Leagues en 55 voetbalbonden inbellen. Behalve over het EK zal ook gesproken worden over hoe de competities, bekertoernooien, Champions League en Europa League moeten worden afgerond. Namens Nederland zullen KNVB bondsvoorzitter Just Spee en secretaris generaal Gijs de Jong inbellen bij de vergadering. Zij worden bijgestaan door KNVB-jurist Mark Boetekees.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik moet een beetje kotsen om dit soort praktijken. 300 miljoen vragen aan clubs en bonden voor “schadevergoeding” terwijl ze zelf miljarden hebben en op de een of andere manier voelt het ook niet echt lekker om te lezen dat ze eerst hun voor 80%! geboekte hotels annuleren voordat het officieel bekend is... Misschien ligt het aan mij, jammer van EK tho.. maar niet meer dan logisch

17 maart 2020 om 13:18

De Uefa heeft helemaal geen miljarden.dat kun je gewoon nalezen in de jaarcijfers. Vorig jaar maakte de Uefa bijna 50 miljoen verlies. de jaren daarvoor ongeveer 5.alles wat de Uefa aan omzet draait, dat zijn inderdaad wel miljarden, gaat naar de clubs en de bonden. Van de 3.8 miljar omzet vorig jaar ging 3.4 miljard naar de clubs en de bonden, 300 miljoen was voor de organisatie van Uefa competities (el, CL, jeugd Ek's, e.d.) en dat relatief kleine beetje wat dan nog over blijft is om de Uefa draaiende te houden. Het vorige EK kostte 1.1 miljard, dan lijkt 300 miljoen extra voor de verplaatsing van een jaar me geen raar bedrag. maar het zal wel egens vandaan moeten komen. wanneer je op een omzet van 3.8 miljard, 3.4 miljard aan de clubs en de bonden door geeft lijkt het me dat dat de eerste, en ook enige plaats is waar je die gaat vinden.

Niemand zit er op te wachten dat alle toernooien en competities worden afgemaakt of zsm weer starten. Mensen hebben andere zorgen en is voetbal dan ook totale bijzaak. Enige conclusie die ik hier aan kan trekken is dat de uefa weer bewijst dat alles wat ze momenteel doen is gebaseerd op commerciele belangen waarbij de gezondheid van voetballers, toeschouwers en andere mensen totale bijzaak is. Hoop dat alle clubs en bonden zich vanmiddag dan ook tegen de uefa gaan keren en pas weer gaan voetballen als de overheden groen licht geven, niet omdat de uefa er een commercieel belang bij heeft.

17 maart 2020 om 12:53

Juist in deze tijden willen mensen weer wat vermaak. Wat is het toch een saaie boel nu niks kan/mag. Ik kan niet wachten tot er weer sport is. Ook gezien Sky mij geen geld terug wilde geven, ondanks dat ik het sports pakket alleen maar heb vanwege de F1 en het voetbal.

17 maart 2020 om 13:18

Dus jij hebt liever entertainment waarbij gezondheid van mensen bijzaak is?

De hele wereld gaat op slot wegens Corona, alleen Turkije heeft kennelijk nergens last van? Zowel gisteren als vandaag wordt daar gewoon gevoetbald?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren