Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Eigenlijk heeft Johan Cruijff zijn hele carrière aan mijn vader te danken’

Laatste update:

Johan Cruijff, een van de grootste Nederlandse voetballegendes, leeft ook na zijn dood nog volop voort in de gedachten van de voetballiefhebber. Zo ook bij Sander de Kramer, die goed bevriend was met Cruijff. Voetbalzone ging bij hem langs voor een interview, waarbij werd gesproken over de vriendschap tussen de twee.

De Kramer opent met een prachtige anekdote over Cruijff. “Ik kreeg van zijn manager, Pascal, bij hoge uitzondering twintig minuten om Johan te interviewen. Maar het programma was 25 minuten, dus dat ging hem niet worden. Na veel zuchten kreeg ik het voor elkaar om een interview te mogen doen van 40 minuten.”

“Ik was aan het begin heel gehaast, maar Johan antwoordde zo relaxed en was zo ontspannen. Het was een heel fijn interview. Hij strooide met anekdotes. Er was alleen één ding waarover ik het niet mocht hebben”, vervolgt De Kramer. “Hij was ooit failliet gegaan op varkens. Zodra ik daarover zou beginnen, werd het interview stopgezet.”

“Tijdens het interview vertelde Johan mij: ‘Sander, je moet leren van je fouten’.” De Kramer reageerde met de vraag of hij zelf veel fouten had gemaakt. “Ik ben ooit in de varkens gegaan, vertelde Johan. En ik keek meteen naar de manager zo van: ik was het niet!”

“Het interview was zo gezellig dat we die avond nog samen ergens zijn gaan eten”, vertelt De Kramer. “We strooiden met anekdotes en we hadden toen ook aardig wat wijntjes gedronken.”

“Op een gegeven moment pakte ik mijn glas en twijfelden we of het nou eigenlijk wel mijn glas was. Toen zei Johan de legendarische woorden: in dit soort situaties moet je gewoon de volste pakken”, vertelt De Kramer met een brede lach.

“Sinds dat interview zijn we echt bevriend geraakt. Hij heeft ook nog een keer tegen mijn vader gevoetbald, toen Johan in het tweede van Ajax speelde. Toen maakte hij in één helft drie doelpunten, mijn vader werd helemaal scheel gespeeld door Johan.”

“Later vertelde ik tegen Johan dat dat mijn vader was. Ik zei dat hij eigenlijk zijn hele carrière aan hem te danken had. Toen moesten we heel erg lachen. Vervolgens heeft hij een shirt opgestuurd met daarop: ‘Voor Piet, bedankt voor de drie doelpunten’. Geniaal.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Voor de jongeren hier op de site. Johan Cruijff was een voetballer die bij Ajax redelijk wat succes heeft behaald. Een paar Europa Cups bijvoorbeeld. De Europa Cup kon je winnen als je kampioen van je land was geworden. Je speelde tegen allemaal andere kampioenen. Nu noemen ze dit Champions League maar om die te winnen hoef je geen kampioen te zijn maar is het belangrijker dat je een rijke suikeroom hebt. Het liefst uit het Verre Oosten of Rusland en nog mooier als ze een ook nog beetje crimineel zijn. Na Ajax bij Barcelona nog wel aardig mee gebald. Ging op late leeftijd nog van Ajax naar Feyenoord. Een soort voorganger van Berghuis dus, maar dan andersom en met iets meer succes. Zou in deze tijd best wel veel volgers gehad kunnen hebben

29 december 2023 om 20:49

Ik kan hier niets aan toevoegen. Behalve dat hij nog veel beter was dan je kan bedenken. De man zette het hele team en zelfs de club naar zijn hand, zou goed en invloedrijk was hij. En hij zou een hekel hebben aan TikTok.

30 december 2023 om 10:44

Iedereen die van voetbal houdt, MOET de naam Johan Cruijf 14 kennen. Een van de allergrootsten die de sport heeft beoefend. Hulde!

30 december 2023 om 17:28

Volgens mij was de 14 alleen geen deel van z'n naam, professor.

31 december 2023 om 16:21

Inderdaad Le_Prof@ wat een leuk verhaal word er blij van. Een grote icoon die zelf gaat vertellen heerlijk 😉

31 december 2023 om 09:06

Of Google ff 'en un momento dado' en kijk die film, staat zelfs gewoon op Youtube, geloof ik. Briljant zoals je nog nooit hebt gezien, verplichte kost in elke opvoeding, als je het mij vraagt.

Haha, wat een leuk verhaal. Lekker ontspannen, geen haat of iets in die trant

Wat een unieke man, zowel binnen als buiten het veld. Iemand bij wie het woord legende daadwerkelijk van toepassing is, daar hij ongetwijfeld over een aantal eeuwen nog een bekende naam is

Ben er mee opgegroeid, met de paplepel ingegoten door mijn vader, mijn vader die in zijn jonge jaren ballenjongen was bij Ajax en mij al was ik heel jong mij op de schoot nam en mij alles over Johan vertelde wat een fantastische voetballer hij was en met Ajax en daarna Barca heerlijk voetbal speelde, tv was net uit en kon hij mij de beelden laten zien.
Pa en Ma ruzie omdat het laat was maar mocht toch kijken, ik mis deze man in het voetbal wat hij liet zien, als mens, als trainer, als leermeester en zijn prachtige anekdotes

31 december 2023 om 14:28

Johan Cruijff was een fenomeen. Geweldige voetballer en kunt nauwelijks overschatten hoe belangrijk hij is geweest voor de ontwikkeling van het (nederlandse) voetbal. En volgens iedereen die bevriend met hem was, was hij een hele fijne, lieve man.

Toch heb ik altijd een beetje een vieze bijsmaak als het gaat over hoe leuk Cruijff wel niet was als mens. Hij had zeker ook een veel minder fijne kant. Gedurende zijn gehele leven en loopbaan heeft Cruijff een vaste tactiek gehad: was je het oneens met hem, dan was het onherroepelijk "hij eruit of ik eruit". Cruijff wist natuurlijk donders goed dat ze dan altijd voor hem zouden kiezen. Daar heeft hij aardig wat mensen en carrieres echt kapot mee gemaakt.

31 december 2023 om 14:40

@cabinessence zijn wil was wet klopt ja en dat hij carrières heeft kapot heeft gemaakt staat mij niets van bij.
Het enige wat ik mij nog van mijn vaders zij verhalen weet is dat hij op het EK 72 en WK 74 2 Psv spelers er niet bij wilde en waarom? dat weet ik niet want van Beveren en Willy vd Kuyelen waren in die tijd gewoon hele goede spelers, van Beveren was de beste keeper en vd Kuylen een goede middenvelder en bekend om zijn afstandschoten

31 december 2023 om 15:05

Cruijff kreeg bij Oranje een extreme voorkeursbehandeling en gebruikte niet zelden de eerder genoemde tactiek om zijn zin te krijgen. Bij de bondscoach, maar ook op zakelijk gebied. Jan van Beveren was de enige die daar tegenin durfde te gaan, met als gevolg dat Cruijff er hoogstpersoonlijk voor gezorgd heeft dat Van Beveren nauwelijks nog aan bod kwam in Oranje en ook nooit een eindtoernooi gespeeld heeft. Willy van der Kuijlen verklaarde zich solidair met Van Beveren en kwam daarna ook nauwelijks nog aan de bak. Rene en Willy van de Kerkhof waren aanvankelijk ook solidair, maar die krabbelden al snel weer terug, toen ze zich beseften wat de gevolgen voor hun carriere zou zijn.

Al met al best wel zonde, zelfs de grootste Cruijff-aanhangers uit die tijd gaven toe dat Nederland met Van Beveren in de goal waarschijnlijk minstens één WK zou hebben gewonnen.

En voor Van Beveren is het niet zo lekker afgelopen. Die kreeg vanwege zijn vete met Cruijff doodsbedreigingen en dat ging uiteindelijk zo ver, dat hij voorgoed naar de VS vertrokken is, waar hij op 63-jarige leeftijd overleed.

Maar dat is niet het enige, er zijn naast medespelers ook genoeg trainers de laan uitgestuurd omdat ze geen ja en amen wilden zeggen tegen Cruijff. Als je er meer over wil weten dan moet je het boek 'klem!' over Jan van Beveren maar eens lezen.

31 december 2023 om 16:21

Eigenlijk best wel jammer dat het dan zo gelopen is met van Beveren, dat wist ik niet heb alle boeken over Cruijff, van Hanegem, Frenky enz maar Klem heb ik nog niet, binnenkort jarig en iets om te vragen aan mijn vrouw of 3 dochters

31 december 2023 om 16:22

Wat ook meespeelde was dat Cruijff van Beveren een lijnkeeper vond en hij een neer uitkomende/meevoetballende keeper wou.

31 december 2023 om 18:12

@mitchajax020:

Ik moet eerlijk zeggen dat het een wat matig geschreven boek is, maar als je meer wil weten over Jan van Beveren en over die andere kant van Johan Cruijff, dan is het wel interessant.

31 december 2023 om 18:14

@sunmaster:

Dat is wat vaak gezegd wordt, maar Van Beveren kon ook prima meevoetballen. Jan Jongbloed speelde omdat hij een vriend van Cruijff was die hem niet tegensprak.

31 december 2023 om 18:15

@cabinessence Met mijn vrouw over onze discussie gehad, oa het boek wat jij noemde gaat ze voor mij halen voor mijn verjaardag binnenkort, ben er nu wel benieuwd naar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren