Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Eerlijk gezegd was Oranje voor mij al een afgesloten hoofdstuk’

Laatste update:

Klaas-Jan Huntelaar is door bondscoach Dick Advocaat opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal voor de cruciale WK-kwalificatiewedstrijden tegen Wit-Rusland en Zweden. De spits van Ajax kwam op 13 oktober 2015 voor het laatst in actie namens Oranje, in de met 2-3 verloren interland tegen Tsjechië. De routinier is blij dat hij wordt gevolgd door Advocaat.

"Eerlijk gezegd was Oranje voor mij al een afgesloten hoofdstuk", zegt Huntelaar in gesprek met Voetbal International. "Zo gek is dat ook niet, want in deze WK-kwalificatiereeks ben ik niet één keer opgeroepen. Kwalificatie voor het WK is ver weg. Iedereen kan rekenen. Echt alles moet goed vallen begin oktober, anders wordt het weer een stille zomer. En dat is wel heel pijnlijk natuurlijk."

Huntelaar wacht af of hij bij de definitieve selectie en wil tot die tijd niet dieper op zijn rol ingaan: “Ik heb altijd met veel plezier voor Oranje gespeeld, en inderdaad, in een periode waarin succes een automatisme was. De WK's van 2010 en 2014, dat maakte veel los. Mooie herinneringen.” Huntelaar speelde tot nu toe 76 interlands voor het Nederlands elftal, waarin hij 42 keer tot scoren kwam.

Vind jij dat Klaas-Jan Huntelaar een plekje in de definitieve selectie moet krijgen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik zou Huntelaar en Dost opstellen.
Voetballen is het allemaal wat minder dus ietwat meer opportunisme is gewenst.
Daarbij zijn er zoveel dode spelsituaties, met deze mannen heb je dan echt twee geweldige wapens.

19 september 2017 om 14:02

Wie gaan er dan achter de backs aanrennen? We worden zo nog harder geownd.

19 september 2017 om 18:07

Dost, alsjeblieft die vent is zo'n blamage in Oranje. Die heeft geen goede pot voor oranje gespeeld! Doe maar gewoon Janssen, Depay en Robben voorin. Dan ben je het beste af.

Had Huntelaar gewoon al die tijd gespeeld, had hij veel meer goals gemaakt dan van persie. Hij was sowieso topscorer aller tijden van Nederland, die jongen is gewoon keihard genaaid. Toch een van de beste spitsen die het Nederlands elftal had, de afgelopen paar jaar.

19 september 2017 om 13:52

Van Persie is altijd de veel betere voetballer geweest. Vergelijk het een beetje met Dost nu die geen kans krijgt. Die kan ook niet voetballen maar peert wel de ballen er in. Klaas is ook afhankelijk van aanvoer, al vind ik hem wel een betere voetballer als Dost is.

19 september 2017 om 13:58

Maar Huntelaars goal per minuut ligt veel hoger dan die van van Persie en

19 september 2017 om 14:00

Dat zegt mij niet zo veel. Het gaat er in een teamsport ook om of anderen beter gaan voetballen door jou.

19 september 2017 om 14:11

Bij voetbal gaat het om doelpunten. En als Huntelaar speelde maakte Oranje gemiddeld meer doelpunten dan als van Persie speelde

19 september 2017 om 14:18

Ja, klopt. Maaar bij voetbal gaat het niet om doelpunten gemaakt door 1 man maar door een team.

19 september 2017 om 14:29

En het team maakte ook meer doelpunten met Huntelaar dan met van Persie

19 september 2017 om 14:41

Die discussie is al vaker gevoerd. De tegenstanders waar Huntelaar tegen gespeeld heeft waren van een ander kaliber dan de tegenstanders waar Van Persie tegen gespeeld heeft. Je staart je blind op goals en kijkt verder niet naar andere elementen. Maar - zeker tegenwoordig - worden spitsen op topniveau op meer beoordeeld dan alleen goals. Het feit dat iedere bondscoach de voorkeur gaf aan Van Persie sterkt mij in die gedachte.

19 september 2017 om 15:48

Even 1 wedstrijd eruit lichten. Nederland - Mexico, WK 2014. Mexico was op dat moment Olympisch kampioen (als ik me niet vergis). Het staat 0-1 en Van Persie wordt gewisseld. Allereerst stelt Huntelaar Sneijder in staat om te scoren door met een kopbal de bal terug te leggen in plaats van binnen te koppen en daarna scoort hij zelf uit een penalty. Een tegenstander van formaat. De haters en de liefhebbers van Van Persie en Huntelaar gaan altijd deze discussie aan, maar dat is gelijk willen halen. De bondscoaches hebben Huntelaar gewoon veel minder speeltijd gegund dan Van Persie en dat is misschien wel oneerlijk geweest gezien zijn prestaties.

19 september 2017 om 16:30

Dat was een beste invalbeurt van Klaas ja, dat heb je goed onthouden. Laat ik even duidelijk zijn dat ik geen Klaas 'hater' ben zoals je insinueert. Ik zeg alleen dat Van Persie in mijn ogen de completere spits is en van absolute wereldklasse is geweest, iets wat Klaas nooit aangetikt heeft. Dat bondscoaches structureel de voorkeur gaven aan Van Persie is een gegeven en in mijn ogen terecht. Dat heeft in mijn ogen helemaal niets met oneerlijkheid te maken of met gunnen.

19 september 2017 om 17:04

Van Persie heeft altijd laten zien over een hoger niveau te beschikken. Daar waar Huntelaar flopte bij real, Milan en Schalke was van Persie een held en wereldspeler bij Arsenal en United. Met van Persie speel je veel beter voetbal en met Huntelaar speel je met een man minder. Zeker tegen betere ploegen wil ik 11 tegen 11 spelen...

19 september 2017 om 18:15

Dat insinueer ik niet, dan heb jet het verkeerd gelezen. Ik insinueer eerder dat je een Van Persie likker () bent. Nee, alle gekheid op een stokje. Het feit dat KJH geen speeltijd gegund is, heeft volgens mij niet alleen met zijn voetballende kwaliteiten te maken, maar meer met andere dingen. Bovendien speelde het feit dat Robben meespeelde en per definitie op rechts moet ook mee, want dan heb je alleen maar een probleem als Klaas Jan in de spits loopt.

Ik zie de discussie te vaak en dan vliegen de Feyenoord en Ajax supporters elkaar weer in de haren wie nou de beste spits is.

19 september 2017 om 18:17

Oké geflopt bij Real en Milan kan ik inkomen, maar bij Schalke is de beste man verre van geflopt... Niet voor niets een van de duurste spelers in de selectie.

19 september 2017 om 18:23

Teamsport? Persie is de grootste egoist

19 september 2017 om 19:20

Haha Ik zie de discussie ook te vaak, maar ik snap de argumenten nooit vanuit met name het Ajax kamp. Want misgunnen of geen eerlijke kans gekregen zijn argumenten die ik nergens op vindt slaan. Het is Oranje, daar horen de beste voetballers te spelen. Klaas heeft ook vaak zat draken van wedstrijden gespeeld in Oranje net als Van Persie. De coaches hebben niet iets tegen Klaas gehad. Klaas is daar toch helemaal niet het type voor? Ik zou eerder ruzie hebben met Van Persie als coach dan met Huntelaar omdat ik denk dat Huntelaar een fijnere persoonlijkheid heeft. Nee, kwaliteit heeft de doorslag gegeven tussen de twee. Over zo'n lange periode met verschillende coaches kan het niet anders.

20 september 2017 om 12:23

Hoe kom je erbij dat hij flopte bij real en schalke? Bij schalke scoorde die in seizoen 11/12 48 goals in 48 wedstrijden en was de eerste nederlander die de Torjägerkanone award wist te winnen.. Bij real maakte die er volgensmij 8 uit 20 als wisselspeler.. Bij milan is die wel geflopt maar dat kwam vooral omdat hij daar vaak op de vleugel werd neergezet!
Huntelaar verdient veel meer credits en had met gemak meer goals als v persie gescoord als die evenveel minuten had gekregen in oranje!

19 september 2017 om 14:04

Helaas zit hij in hetzelfde tijdperk als de beste nederlandse spits van de afgelopen jaren. Robin van Persie.

19 september 2017 om 16:50

Helaas zit hij in hetzelfde tijdperk als een van de grootste egotrippers van de afgelopen jaren bedoel je? (Ik weet dat je dat niet bedoeld hoor)

Het is vooral de naam en faam die van Persie erin hebben gehouden; hij heeft bijna niets van toegevoegde waarde gebracht vanaf 2010. Een aanvalsleider van lik me...vestje

Maar dit is zo een als als als discussie waar we niets aan hebben. Als mijn tante een piemel had, was het mijn oom geweest. Tja...

19 september 2017 om 17:08

Wat me vaak opvalt is dat de Ajax supporter zo pro Huntelaar zijn en automatisch anti van Persie. Van Persie is gewoon de completere en betere spits dan Huntelaar ooit is geweest. Waar heeft Huntelaar nou echt gepresteerd? Overal geflopt en niks bewezen. Zou het toeval zijn dat 4 verschillende coaches eerder voor van Persie kozen dan voor Huntelaar?

19 september 2017 om 17:32

Nuanceert uzelf! "Over geflopt en niks bewezen"? Ik wil AGOVV en Heerenveen (kwalificatie voor UEFA Cup bereikt) wel even links laten liggen... Maar hij was een groot succes bij Ajax natuurlijk, waardoor hij zijn transfer naar Madrid oprecht verdiende. Daar slagen is voor iedereen schier onmogelijk, maar hij deed het niet eens onverdienstelijk. Ok, Milan was geen succesvol huwelijk, maar om vervolgens zichzelf twee seizoenen later te kronen als topscorer van de Bundesliga bij Schalke is echt een prestatie (dat is een zelfstandig naamwoord vervoegd van het werkwoord presteren). De enige Nederlander ooit die dat is gelukt. 48 officiële duels gespeeld; 48 doelpunten gescoord. Tweede op de lijst van doelpuntenmakers aller tijden bij die club. Topscorer aller tijden in UEFA competities voor Schalke...

Hij is nergens echt geflopt joh...

19 september 2017 om 18:28

8 uit 20 bij Madrid, niet 1 keer 90 min gespeeld, is echt niet geflopt.
Bij Milan op rechtsbuiten? Tja, dan flop je wel ja. Zet je Robben op linksback, flopt hij ook.
Ze stellen Persie op omdat hij completere voetballer is, maar het is er nooit uit gekomen. Hoeveel assists heeft hij gegeven dan?
In 2010 zuid afrika, 1 uit 6, Huntelaar 1 uit 1.
Im haat Persie, omdat hij grote egoist is. Nepmarokkaan.
Huntelaar in Europa veel en veel meer goals gemaakt dan Persie. 50 alleen in de EL.
Persie is altijd overschat. 1/3e van zn goals bij Oranje was uit penaltys

20 september 2017 om 12:29

Als je serieus denkt dat huntelaar overal is geflopt dan check je de feiten niet en heb je geen verstand van voetbal. En ff tussenhaakjes ik ben GEEN ajacied en geen feyenoorder en netzoals elke niet ajacied heb ik een hekel aan ajax

Waarom stel jij wijnaldum op.

19 september 2017 om 13:56

Wijnaldum is gewoon goed.. wordt niet goed gebruikt bij oranje.

19 september 2017 om 14:11

Wie wil je in plaats van Wijnaldum zetten. We weten allemaal dat hij beter kan en basis is bij Liverpool. Gebruik gewoon zijn specialiteiten goed en hij is zeker van waarde.

19 september 2017 om 18:30

Na al die wedstrijden van Wijnaldum bij oranje, zoveel verschillende opstellingen, geen 1 goede wedstrijd van Wijnaldum. Welke was goed dan?

19 september 2017 om 21:20

Als je hem goed gebruikt kan hij van waarde zijn zeg ik. Zoals bij Liverpool. Maar ja er zijn nog meerdere middenvelders die ik kan opnoemen voor die positie. Het is niet dat ik zeg dat Wijnaldum niet vervangbaar is. Maar als ik wat moet wijzigen op het middenveld zal het eerder Strootman zijn.

Met Dost en Huntelaar voorin en op de vleugels Robben erachter komt het goed

19 september 2017 om 14:11

@greenboy
Ik denk eerder dat je dan een opstopping in het centrum krijgt.
Robben trekt altijd naar binnen waar statische spitsen Dost en Huntelaar hem misschien in de weg lopen.
Nee, ik ben meer voorstander van of Huntelaar of Dost in de spits.
En Robbeb op links en Promes op rechts die dan verplicht zijn de achterlijn halen en voorzetten.
Anders heb je niks aan Huntelaar of Dost

Aub Advokaat selecteer hem aub voor de laatste 2 kansen die we hebben. Ik weet het word lastig, maar als we nog wat willen dan moet hij er zeker bij. Eerder dan Janssen en van Persie. Dost en Huntelaar zullen hopelijk uitmaken wie er basis begint.

Het is een schande als Hunterlaar nu wel een basisplaats krijgt en Dost niet eens. Hij moet gewoon onze nummer 1 spits zijn en hij heeft vorig jaar aan de lopende band gescoord. We moeten gewoon 4-2-3-1 spelen

19 september 2017 om 21:39

Lastig. Dost speelde in de CL bij Olympiakos ook niet. Daar zal die trainer in een CL-uitwedstrijd ook wel een reden voor hebben gehad.

Volgens mij moet de bondscoach altijd kijken naar de vorm waarin een speler steekt op moment van selecteren. Kijkende naar de achterhoede...hebben wij in het buitenland geen goeie backs rondlopen?

Van Persie is de betere voetballer, maar hij Huntelaar is een van de beste pure afmakers die we ooit hebben gehad. Die man heeft veel te weinig kridiet gehad. Schandalig!

Ik zou met deze opstelling beginnen tegen Wit-Rusland. We moeten zoveel mogelijk scoren als we kunnen, Blind in de achterste linie om snel aan het voetballen te komen. Daarnaast Vilhena op het middenveld die het middenveld van de tegenstander af kan jagen waardoor ze balverlies leiden. Je kan met deze opstelling gebruik maken van de snelheid van Robben. En daarnaast als je op hun veld bent gebruik maken van de kopkracht van Dost.

Cilessen
De Vrij
Van Dijk
Blind
Berghuis
Vilhena
Propper
Depay
Sneijder
Robben
Dost

Maakt niet uit Klaas ze gaan toch Vincent Janssen opstellen, jammer want iedereen heeft liever jou

Huntelaar kan veel beter voetballen dan menigeen denkt. Is sterk in de korte combinatie en heeft dicht bij de goal een goed oog voor zijn medespeler. Kan daarnaast met beide benen en de kop scoren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren