Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Een vreemdelingenlegioen? Laten we eerlijk zijn, dat is het ook gewoon'

Laatste update:

Roda JC Kerkrade sloeg op de winterse transfermarkt keihard toe en haalde liefst acht nieuwe spelers naar de club. Darije Kalezic geeft toe dat dit geen droomscenario is geweest, maar vooralsnog lijkt Roda de juiste keuzes te hebben gemaakt: 2016 is goed begonnen, met twee overwinningen en twee remises uit de eerste vijf competitiewedstrijden.

/

Engels is inmiddels de voertaal in de kleedkamer. “Roda een vreemdelingenlegioen? Laten we eerlijk zijn, dat is het ook gewoon”, zegt scout en beloftentrainer Eric van de Luer tegen het Algemeen Dagblad. Teammanager Ger Senden vindt dat daar niet moeilijk over gedaan moet worden: “Roda is altijd internationaal getint geweest”, merkt hij op.

Toch wordt Roda vaak geassocieerd met het Limburgse: “Maar dat heeft er ook mee te maken dat we al zo lang de enige club uit de provincie op het hoogste niveau zijn”, meent Senden. “Dan willen mensen dat daar Limburgers in spelen. Maar wij moeten ook gewoon de beste spelers opstellen.” Aankomende zaterdag speelt Roda thuis tegen FC Twente. In totaal gebruikte Kalezic dit seizoen al 33 spelers (!) bij Roda.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het gaat er niet om hoe je op het hoogste niveau blijft, maar dat je er blijft. Na afloop is dat namelijk het enige wat men zich zal herinneren. Ik weet niet hoe Roda ineens aan het geld is gekomen om zoveel spelers te kunnen contracteren (ze waren bijna bankroet nog niet eens zo lang geleden) maar ze doen het inderdaad behoorlijk goed.

8 februari 2016 om 09:26

Club is overgenomen door lokale miljonair en alle schulden zijn daarbij kwijtgescholden als ik me niet vergis

8 februari 2016 om 09:41

De schulden die er stonden, waren voor 70 procent aan deze man.

Wordt een zeer interessant duel zaterdag. 6 punten duel en als je wint ben je, voorlopig, weg uit de gevarenzone. Bovendien zijn beide ploegen prima uit de winterstop gekomen (Roda 8 punten, FC Twente 9 punten). Zal close worden, Roda weliswaar thuisvoordeel maar heb zelf het gevoel (hopelijk juist) dat FC Twente hem pakt

Er is een aardig vermogende zakenman ingestapt.

Ik vind het alleen maar goed. Een club moet investeren en financieel gezond blijven is leuk en aardig, maar we hebben spelers nodig met kwaliteiten en talenten in de Eredivisie.

“maar dat heeft er ook mee te maken dat we al zo lang de enige club uit de provincie op het hoogste niveau zijn”

Ja toch al een half jaar.

8 februari 2016 om 15:57

Roda speelt al 42 jaar in de eredivisie met vorig jaar dan helaas een tussenjaar in de Jupiler. Zou dan toch zeggen dat we al lange tijd de enige club in Limburg zijn die op het hoogste niveau speelt.

8 februari 2016 om 17:19

Ik denk dat er in de afgelopen 50 jaar maar 5 tot 10 jaar is geweest dat Roda de enige Limburgse club was in de eredivisie. Je hebt natuurlijk gelijk dat Roda de enige Limburgse club is die bijna constant in de eredivisie is geweest, maar zoals het in het artikel stond kwam het nogal respectloos over op andere Limburgse clubs die ook gewoon goed mee hebben gedaan in de eredivisie.

8 februari 2016 om 22:29

Het is inderdaad een beetje ongelukkig geformuleerd. Ik hoop in ieder geval dat we binnenkort weer eens derby hebben op het hoogste niveau. Want dat zijn toch de leukste wedstrijden en dat is ook alleen maar goed voor het Limburgse voetbal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren