Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

ED kent eerste tegenstander PSV en speculeert over aantal toeschouwers

Laatste update:

PSV speelt op 15 augustus zijn eerste oefenwedstrijd tegen Vitesse in het Philips Stadion mét publiek, zo meldt het Eindhovens Dagblad zondagavond. Het regionale dagblad schrijft dat er vermoedelijk tien- tot vijftienduizend toeschouwers aanwezig zullen zijn bij het duel. Zes dagen na de oefenwedstrijd tegen Vitesse neemt PSV het ook nog vriendschappelijk op tegen Willem II.

Er was al bekend geworden dat PSV bij het oefenduel met Vitesse een ‘belangrijke test met armbandjes’ voor het publiek uitvoert. “Een aantal ondernemingen denkt een soort ei van Columbus te hebben gevonden. Ze hebben een ingenieuze 'Brainport-armband' ontwikkeld, die ervoor zorgt dat dragers razendsnel weten of ze op bijvoorbeeld tribunes of in een concertzaal nauw in contact zijn geweest met een besmet persoon”, schreef Rik Elfrink, PSV-watcher voor het Eindhovens Dagblad. De bandjes zenden anoniem en ongemerkt signalen uit, waarmee gemeten wordt of ze vaak dicht bij elkaar zijn geweest. "Is een van de dragers besmet met het coronavirus, dan zendt de GGD een waarschuwingssignaal uit aan dragers van andere bandjes die in de buurt van de besmette persoon waren.''

Door de test met de armbandjes kunnen er bij het oefenduel in het Philips Stadion weer ‘duizenden supporters’ aanwezig zijn. John Jorritsma, burgemeester van Eindhoven, moet nog besluiten hoeveel mensen er precies welkom zijn. Kinderen en gezinnen mogen weer bij elkaar zitten, voor de rest van de mensen geldt de anderhalve meter afstand. Het Eindhovens Dagblad schat dat er tien- tot vijftienduizend mensen aanwezig kunnen zijn bij de eerste oefenwedstrijd van PSV in het Philips Stadion, dat plaats biedt aan totaal 35.000 toeschouwers.

PSV oefent in aanloop naar de herstart van de Eredivisie dus tegen achtereenvolgens Vitesse (15 augustus) en Willem II (21 augustus), in het kader van het FOX Sports-oefenprogramma. De Eredivisie zal in het weekend van 12 september worden hervat, terwijl PSV op 24 september voor het eerst moet aantreden in de voorronde van de Europa League.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nou dat word een leuke pot. Ben wel benieuwd met wat voor een team we daar het veld op gaan. Ik ben wel benieuwd naar wat die armbandjes nou precies gaan doen en hoe het werk? Weet iemand dit?

5 juli 2020 om 23:28

Ik neem aan dat die bandjes de temperatuur en de hartslag opmeten, en dat ze aangeven of je te dicht bij een ander in de buurt komt

5 juli 2020 om 23:34

Ja nou ik dacht dus dat het voor het publiek was. Misschien word de tekst nog iets aangepast voor de duidelijkheid.

5 juli 2020 om 23:39

Anders ik wel als PSV supporter. Schmidt gaat waarschijnlijk met twee spitsen spelen. Wie zullen het zijn? (malen en Romero? Of toch Malen en Lammers?), welke middenvelders spelen? Komt er nog een CV bij? En meest belangrijke: wie wordt de linksback? Onze selectie is niet af of op heel veel plekken aan kwaliteitsinjecties toe. Alleen wat betreft aanvallers hebben we opties.

5 juli 2020 om 23:48

Malen en Romero ben ik wel benieuwd naar. Maar kunnen ze het een heel seizoen, met europees voetbal?

5 juli 2020 om 23:51

Daar heb je Lammers dan voor. Rotatiemogelijkheden en je kunt in ieder geval 1 blessure opvangen.

Hoe kan psv nu pas in september voorronde europa league wedstrijden hebben? Wanneer begint de groepsfase dan? Hoe kunnen ze dat ooit op tijd af hebben aan het einde van het seizoen met oog op het aankomende ek?

5 juli 2020 om 23:42

Volgens mij is de poulefase maar 3 wedstrijden en de KO fase ook maar 1 wedstrijd

6 juli 2020 om 00:40

Word de kans dat PSV een keer overwinterd in Europa wel een stukkie groter van ;-)

Laten we a.u.b. afspreken dat we geen toeschouwers toelaten totdat iedereen weer naar binnen mag. Het is waanzin om mensen met anderhalve meter afstand in een stadion plaats te laten nemen en dan te denken dat iedereen op zijn plek blijft zitten. De Deense bekerfinale werd van het weekend stilgelegd omdat er niet genoeg afstand gehouden werd. En Rutte is duidelijk geweest, als er geen afstand gehouden wordt of een van de andere regels wordt overtreden, dan is het klaar en worden supporters weer verboden.

6 juli 2020 om 08:07

Ik vind dat je wel een beetje moet experimenteren met evenementen met publiek. Het lijkt de goede kant op te gaan, maar er is geen enkele garantie dat er snel een vaccin komt. De overheid kan ook niet eeuwig sectoren overeind houden natuurlijk.

6 juli 2020 om 14:30

Als de Arena met maar 10.000 man gevuld is, dan maak je nog geen winst. De kosten wegen dan niet op tegen de kosten. Dus dan kun je beter in een leeg stadion spelen, hoe saai dat ook is. Verwachten dat mensen urenlang op een stoeltje blijven zitten bij een voetbalwedstrijd is echt niet realistisch. De kans dat een topfitte Wesley Sneijder FC Utrecht kampioen van Nederland maakt lijkt me groter....

6 juli 2020 om 11:35

Stel, dat armbandje werkt goed, en je krijgt een signaaltje dat je te dicht bij iemand in de buurt zit met coronasymptomen, dan hou je denk ik vanzelf wel die anderhalve meter afstand. Ik zie de potentie wel in die armbandjes, vraag me af waarom de regering daar niet vanaf t begin af aan op heeft ingezet ipv een app op een telefoon.

6 juli 2020 om 14:35

Die armbandjes weten alleen bij welke armbandjes ze in de buurt zijn geweest. Zo kunnen ze achteraf, als blijkt dat een van de dragers van een armbandje Corona heeft, de andere armbandjes die bij deze persoon in de buurt zijn geweest, waarschuwen. Het is niet zo dat het armbandje je waarschuwt als je te dicht bij een corona patiã«nt komt. Dus mensen hou je ook niet met een armbandje op afstand.en het gaat erom dat je niet kunt achterhalen welk seintje bij welke persoon hoort. Dat is met een app op je telefoon hetzelfde als met een armbandje. Dus een app op je telefoon of een armbandje is qua privacy exact hetzelfde.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren