Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ecuador grijpt laatste strohalm; Corona toont klasse met akka

Laatste update:

Ecuador heeft voor het eerst in de geschiedenis een Copa América-wedstrijd tegen Mexico winnend afgesloten. Het team van Gustavo Quinteros ging in de nacht van vrijdag op zaterdag met een 1-2 overwinning aan de haal in Rancagua en hoopt nu als een van de twee beste nummers drie naar de kwartfinale te mogen. Mexico eindigt als laatste in Groep A en kan zich richten op de Gold Cup. Chili en Bolivia spelen later vannacht tegen elkaar, maar zijn dus al zeker van de volgende ronde.

/

Jesús Corona deed ruim een uur mee en had de mooiste actie van allemaal in huis in Estádio El Teniente. Hij stuurde rechtsback Juan Carlos Paredes na een half uur met een prachtig uitgevoerde akka het bos in, maar de daaropvolgende voorzet leverde niets op. Op dat moment stond het al 0-1 voor Ecuador, want Miler Bolaños had na 25 minuten de score geopend. Hij schoot de bal bij de tweede paal binnen nadat een inzet van Enner Valencia was gesmoord. Het balbezit ging in de eerste helft gelijk op, maar Ecuador was het gevaarlijkst en was na drie minuten ook al dicht bij een treffer geweest.

Spits Valencia knalde van dichtbij op doelman José Corona en de rebound van Renato Ibarra ging er evenmin in; de rechtsbuiten van Vitesse zag zijn kopbal op het dak van het doel belanden. Mexico kon de voorwaartsen moeilijk bereiken, maar had kort voor het Ecuadoriaanse doelpunt wel zelf toe kunnen slaan na gepruts van Paredes. Vicente Vuoso schoof de bal echter net naast. Ecuador kwam na een klein uur op 0-2: Valencia scoorde en strafte op die manier dom balverlies van Juan Carlos Medina af. Van goed voetbal was na rust nauwelijks sprake meer en met name Mexico stelde behoorlijk teleur.

/

El Tricolor kwam echter toch nog terug in de wedstrijd: nadat Vuoso met een puntertje al een goede kans had gemist, mocht Raúl Jiménez aanleggen voor een strafschop. De spits van Atlético Madrid faalde niet en bracht de spanning dus weer helemaal terug: 1-2. Tot meer was het Mexico van Miguel Herrera echter niet in staat; de betere kansen bleven voor Ecuador. Met name Bolaños had het vizier evenwel niet op scherp staan en daardoor bleef het bij een minimale overwinning voor de geelhemden uit Ecuador. Dat land moet nu de resultaten uit de andere poules afwachten om te weten of men door mag naar de knock-outfase van de Copa América.

Een terechte zege voor Ecuador?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vond equador echt best leuk voetbal spelen. Verdiend gewonnen in mijn ogen al had mexico wel wat leuke combinaties.

Zeer harde wedstrijd voor de commentator. Maar geloof me dat is niks nieuws in dit toernooi. En ook in de Copa Libertadores gaat het er hevig aan toe. Paredes de absolute ster vandaag. Watford gaat nog veel plezier beleven aan hem.

20 juni 2015 om 08:53

Paredes dat is inderdaad een snelheidsduivel. Speelde ook een goed WK samen met Enner Valencia. Weet jij waaron Michael Arroyo er niet bij is van America?

20 juni 2015 om 11:52

Voorkeur gegeven aan andere spelers ivm disciplinaire redenen. Geweldige flankspeler. Rotte mentaliteit. Werd ook weggestuurd bij Emelec omdat hij op het gebruik van marihuana werd betrapt.

20 juni 2015 om 12:52

Haha, dacht ik al. Op z'n FIFA foto ziet hij er ook niet uit als een lieverdje.

Die tenues van Ecuador waren wel mooi.

Wat is een akka in hemelsnaam?

20 juni 2015 om 02:24

Gekke move dat je met de bal aan je voet van rechts naar links verplaatst en daardoor je tegenstander op het verkeerde been brengt. Ookwel "elastico" genoemd, ronaldinho was er meester in.

20 juni 2015 om 02:25

Ik vind elastico ook leuker klinken.

20 juni 2015 om 03:13

Weet je serieus niet wat een akka is?

20 juni 2015 om 03:38

Niet iedereen hoeft dat toch te weten? Ik weet zeker dat als je wat van de oudere generatie bent, je best moeite kan hebben met woorden als akka en panna.

20 juni 2015 om 06:28

dan moet je meegaan met je tijd, stilstand is achteruitgang

20 juni 2015 om 08:41

Feitelijk is stilstand geen achteruitgang. Dat is een onzinnige opmerking.

Verder volg ik al 25 jaar voetbal en ken ik ook niet alle pleintjes en streetsoccer termen. Totaal niet relevant ook.

20 juni 2015 om 10:01

Feitelijk.. :'

Trouwens waarom moet in godsnaam in de titel dat cornona een akka doet.. Te simpel Voor woorden trucje en er komt ook nog eens 0 rendement uit....

Sammy doet er ook wekelijks wel 1, staat ook nooit in de titel

20 juni 2015 om 12:19

Wat van de oudere generatie??.. Ik ben in de 30 en dit waren vroeger gwn Surinaamse straattaal woorden die werden gebruikt bij het voetballen op straat of op school, dus deze woorden zijn niet van deze generatie..

Ik gebruikte deze woorden al in '97
AKKA betekend Haak of De Haak,
PANNA hoor je wel te weten is Poorten of door je benen gespeeld te worden

20 juni 2015 om 13:38

Gefeliciteerd grote jongen.

20 juni 2015 om 08:39

Nou sorry hoor. Niet iederen houd zich bezig met de namen van elk trucje.

Balen dat ik mijn eerste avond Copa heb moeten missen, dat is dan weer een nadeel van werken in de horeca..

Hopen op spannende kwartfinales met ploegen als Argentinië, Bolivia, Chili en naar alle hoop Uruguay, Colombia, Brazilië.

20 juni 2015 om 08:42

Heeft werken in de horeca ook voordelen dan?

Tuurlijk weet niet iedereen wat dat is. Ik ook niet , ik ken hajes, stiertjes en poortjes. Is er geen Nederlands woord voor ipv dat stomme straat taal?

het word eens tijd dat ze concacaf en conmebol samengaan voegen. ik bedoel ermee 1 toernooi, met uiteraard eerst kwalificatie wed. lijkt me toch een veel mooier toernooi en geeft ook meer inspiratie voor de landen omheen

Noord-Midden en Caribbean Gold Cup
Zuid Amerika Copa America

Copa Gold America

Misschien een heel domme vraag, maar waar zijn alle topspelers van Mexico? Ik mis Hernandez, Ochoa, gebroeders Dos Santos, Vela en Hererra... Iemand?

20 juni 2015 om 11:29

Die berijden zich voor op de Gold Cup

Leuk dat Corona een "akka" deed, het leverde hem en zn team alleen helemaal niks op. Mexico naar huis en verdiend ook omdat ze hun beste spelers thuis hebben gelaten voor de gold cup. Dat soort landen horen niet thuis op de copa america als ze het niet serieus nemen.
Ook leuk dat Ecuador door is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren