Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Dwaze beelden: fans gaan elkaar te lijf nadat Bochum-keeper tribune opzoekt

Laatste update:

Er zijn zondag beelden opgedoken van een totaal uit de hand gelopen situatie na afloop van VfL Bochum - VfB Stuttgart (2-3). Bochum-doelman Manuel Riemann was de beledigende spreekkoren van de eigen fans helemaal zat en besloot daarom verhaal te gaan halen. Zowel supporters als stewards moesten ingrijpen om een handgemeen te voorkomen. Daarna volgde een opstootje op de tribunes.

Het tegen degradatie vechtende Bochum stond zondag na een uur spelen op een 1-1 tussenstand. Binnen drie minuten moest Riemann echter tweemaal vissen, wat zijn ploeg niet meer wist om te keren. De supporters van Bochum muntten het daarom op de goalie, die daar niet van gediend was. Direct na het laatste fluitsignaal zocht hij de tribune op, waar het bijna tot een gevecht kwam.

Op de beelden is te zien hoe Riemann wordt weggetrokken door de stewards, terwijl de Bochum-fans een ruziezoeker binnen de eigen groep in bedwang houden. Op de tribunes mondt het vervolgens uit in een opstootje tussen supporters en stewards. Bochum heeft inmiddels een statement gepubliceerd over het voorval.

"Als we het gevecht tegen degradatie willen overleven, moeten we dat gezamenlijk doen", schrijft de club op de eigen website ."Als individuen VfL proberen te beschadigen, zullen we resoluut actie ondernemen en hen beschermen die op het veld staan. Van de nummer één op het veld tot de nummer twaalf, onze fans op de tribunes: vecht en support met volle toewijding, met elkaar en nooit tegen elkaar!" Bochum staat met nog zeven speelronden te gaan slechts drie punten boven de degradatiestreep en heeft het slechtste doelsaldo van de gehele Bundesliga. Ex-Vitesse-trainer Thomas Letsch staat er sinds eind september aan het roer.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ja zo zijn er na elk weekend verschrikkelijk pijnlijke beelden en geweldadige beelden. DIt is niet alleen in Nederland een probleem, maar overal.
Het blijft een probleem dit geweld en ik merk ook dat het me wat doet. Ik blijf hoop houden want het gaat ook wekelijks goed in duizenden stadions weredlwijd, daar houd ik me aan vast.

11 april 2023 om 09:45

Het gaat inderdaad allemaal niet goed de laatste tijd op de tribunes Prem! Dit is al jaren en jaren zo. Doodzonde. Al moet ik zeggen dat ik me zondag in de Kuip verchrikkelijk goed vermaakt heb. Wat een voetbalfeest was dat, deze keer.

11 april 2023 om 10:08

Ja snap ik goed, de Kuip is een schitterend stadion en dito sfeer!
Zal de komende weken alleen nog maar beter worden gezien de stand op de ranglijst haha.
Geniet ervan Deenb!

11 april 2023 om 10:11

Dat verwacht ik ook! Dankjewel Prem, sportieve reactie.

En de Duitse supporters zijn zo mooi, want daar kan iedereen door elkaar zitten etc. etc.

Wat een trieste bedoeling is dit toch allemaal. Volwassen mensen die gaan matten omdat je voor een andere club staat.

11 april 2023 om 10:24

"Omdat je voor een andere club staat" Ik denk dat je het artikel niet hebt gelezen. Het matten was namelijk tussen de keeper en de eigen supporters (en de supporters onderling/stewards). De tegenpartij en hun fans hadden hier niets mee te maken.

11 april 2023 om 10:30

Ik heb het wel degelijk gelezen. Maar het is nu gewoon in het totaal, omdat je bijna elke dag wel over een nieuw incident leest.

11 april 2023 om 11:22

Alleen licht je nu specifiek Duitse supporters eruit die "zo goed door elkaar kunnen zitten etc". Dat is hier dus helemaal niet van toepassing aangezien dit eigen fans zijn. Je opmerking klopt dus simpelweg niet.

11 april 2023 om 11:57

Daarmee zeg ik dat verschillende VZ-leden de Duitse supporters als heilig verklaren en dat zij het ideale voorbeeld zijn. Als er nog meer vragen zijn stel ze maar, ik heb toch geen reet te doen hier op kantoor.

11 april 2023 om 16:49

De heilige Duitsers… de gene die dat verklaren rekenen Eintracht Frankfurt niet tot Duitsers dan.

11 april 2023 om 12:46

Tijdens de wedstrijd dortmund-leipzig was ik aanwezig, tussen de dortmund fans zaten enkele van leipig welke gewoon konden juichen toen ze scoorde. Kan je ik me nog nauwlijks voorstellen, het is daar veel gemoedelijker.

12 april 2023 om 08:40

Kan hier ook bij de gemiddelde eredivisie pot.
En ook daar kan je toevallig de verkeerde tegenkomen.

Mijn dochters zijn voor psv, en dachten dat ze niet konden juichen in een Utrecht vak, bang gemaakt door de media.
Kan gewoon hoor, de meesten vinden het alleen maar grappig.

Zoveelste recent incident bij onze oosterburen die toch vaak worden aangehaald als modelsupporters. Niet dat ik het mooi vind maar men doet vaak of Nederland uniek is met al die agressie toch zie je dat dit wederom overal terugkomt. Daarbij is het niets nieuws want agressie rondom voetbal(wedstrijden) speelt al tig van jaren.

Niet dat het goed is natuurlijk maar je ziet gewoon de de handhaving de laatste jaren minder is geworden. Wet- en regelgeving is daarentegen nooit met de tijd meegegaan dus je hebt dan periodes (kijk voetbalhistorie er maar op na) dat agressie piekt.

Huh, maar dit gebeurt toch alleen in Nederland? Zijn jullie nu eindelijk wakker of niet? Dit soort dingen is echt van altijd, en overal, maar vanwege social media word alles 100391x uitvergroot. Praat ik het nu goed? Nee, maar het is lachwekkend dat mensen nu opeens roepen om geen uitsupporters of volledige lege stadions. Typisch alleen maar omdat jullie het nu zien vanwege social media.

11 april 2023 om 10:14

Het is toch juist logisch dat mensen roepen om geen uitsupporters of überhaupt geen supporters meer? Juist dat dit ook gebeurt in landen waar Nederland volgens velen een voorbeeld aan zou moeten nemen.

11 april 2023 om 10:30

Omdat een minimaal percentage zich niet kan gedragen moet je meteen iedereen straffen? Dat is toch belachelijk ridicuul? Daar is politie toch voor om evenementen in goede banen te lijden? Laten we dan maar uberhaupt stoppen met grootschalige evenementen. Straffen moeten gewoon hoger voor de plegers, maar ik kan er met mijn kop echt niet bij dat mensen de overige 98% wil straffen vanwege die andere 2%.

11 april 2023 om 10:25

Net zoals er een heel stuk van een hoogleraar expert mbt oa voetbalgeweld in het parool stond. Jan brouwer.

Dat Nederland juist de strengste voetbalwet van de wereld heeft, gaf zelfs als voorbeeld dat die psv met zijn lange ban in de uk maximaal 3 jaar verbod had kunnen krijgen ivm hun voetbalwet daar.
Maar de kop van het artikel was een schreeuwende van praag, die zei dat we de engelse aanpak moeten hanteren 😂

Ook was er 3 weken terug nog een rel tussen blackpool en Burnley met dodelijke afloop, heeft de media in NL niet overgenomen, maar daar wel hoor!

11 april 2023 om 10:31

Precies. Nederland is al aardig streng.

Het is gewoon echt lachwekkend dat het grootste gros mensen totaal niet zelf meer kan nadenken en hun mening baseert puur op dat wat ze voorgeschoteld krijgen via social media en tv.

11 april 2023 om 10:37



Met als dieptepunt Jeroen Stekelenburg afgelopen vrijdag die vond dat Groningen Utrecht gestaakt moest worden omdat de Groningenfans uit vreugde na het doelpunt hun bier omhoog gooiden tijdens het juichen. Gelukkig ging de andere commentator naast hem (even zijn naam vergeten) daar wel flink tegenin en vond het een belachelijke mening.

Edit: Jeroen Elshoff ging er tegenin. Sowieso een goede verslaggever/aanvulling voor de tafel op eredivisie vrijdagavond.

11 april 2023 om 10:38

Lege stadions. Waar gaan de clubs hun rekeningen van betalen dan? Zonder fans houdt voetbal op te bestaan. Dat begrijpt een kleuter nog.

11 april 2023 om 10:45

Corona heeft het zelf denken van de mens naar het laagste pitje ooit gezet inderdaad. Voor die hele periode hoorde je mensen constant zeggen dat ze de politiek etc niet geloven, en dat is opeens helemaal gedraaid bij het grootste gros. \

De straffen zullen zwaarder moeten. Geldboetes, taakstraffen, ontzeggingen etc.

Men denkt in Nederland dat het alleen hier voorkomt maar dat is werkelijk grote onzin. Het enige verschil tussen bv nederland en de UK is dat er in de UK niet zoveel aandacht door de pers aan gegeven wordt maar neem nou van mij aan dat het in de UK, Frankrijk, Belgie en in DLD elke week los gaat. Niet in de stadions moet ik dan zeggen maar wel erbuiten
Sinds de corona zijn er grenzen weggevaagd bij de " normale " mens. Voor de corona kwam het in Nederland zelden nog voor dat er wat gebeurde in de stadions. Helaas is dat over. Pak de rotte figuren eruit en straf ze hard. Dat is de enige manier denk ik dat het stopt.

Kijk zo doe je dat, op het moment zelf afrekenen.

Begreep dat het een beetje overtrokken was. Fan was boos na 2 fouten van Manu, riep iets over z’n moeder. Manu is altijd lekker emotioneel, zeker na 2 fouten. Clubwatcher gaf aan dat het snel weer rustig was. Mag uiteraard niet gebeuren, brengt de club in discredit en dat verdienen we niet. Op naar Berlijn..

Dit was ongetwijfeld Nederlands tuig dat verkleed als Bochum-fans in het stadion plaats heeft genomen. Bij onze oosterburen gebeurd dit namelijk niet, daar loopt iedereen arm-om-arm het stadion in en kijken ze vervolgens gebroederlijk naar de wedstrijd. We moeten als Nederland toewerken naar de situatie zoals die in Engeland en Duitsland is, daar gebeurd namelijk nooit meer wat.

Ot:
Vechten met spelers is al van de zotte, maar met je éigen spelers is al helemaal bizar. Dit zal wel een gevalletje (levenslang) stadionverbod worden voor die gozer.

Huh volgens Mulder zijn ze allemaal zo lief in Duitsland en komen de supporters alleen maar samen om te en biertje te drinken..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren