Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Dunga scherpt regels aan: geen petjes, oorbellen en slippers meer

Laatste update:

Dunga heeft de regels bij de nationale ploeg van Brazilië flink aangescherpt. Spelers die zijn opgeroepen mogen geen oorbellen en petjes meer dragen, terwijl lopen op slippers ook niet meer wordt getolereerd, zo heeft de bondscoach zijn spelers via een brief laten weten.

/

Dunga, die na het teleurstellende WK in eigen land werd aangesteld als opvolger van Luiz Felipe Scolari, heeft zijn spelers ook opgedragen dat zij niet meer met hun telefoons en tablets mogen spelen tijdens het eten. Bovendien zijn ze voortaan onder meer verplicht om mee te zingen met het volkslied. De nieuwe regelgeving moet de atmosfeer ten goede komen.

"We hebben ons gerealiseerd dat de spelers bepaalde regels willen. Elke organisatie heeft regels.” Wie zich niet aan de regels houdt, zal volgens Dunga worden gestraft. "Maar van uitsluiting zal geen sprake zijn.”

Een verstandige beslissing

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit geldt zeker met name voor Neymar.

23 oktober 2014 om 20:32

Moet je weer is haat richting neymar gooien? Wat een miezerige leven heb je dan.

23 oktober 2014 om 20:58

Het is toch gewoon zo? Neymar is volgens mij degene met de grootste pet en oorbellen collectie daar

23 oktober 2014 om 21:38

En hij loopt op slippers. Het is te hopen dat Dunga dit fatsoenlijk kan uitleggen anders heeft hij een gigantisch probleem met zijn sterspeler.

23 oktober 2014 om 21:51

ook al heeft hij de grootste collectie petten en oorbellen hij is wel degene die het waar maakt bij brazilie

23 oktober 2014 om 23:17

Ik snap wel alle regels behalve de telefoon tijdens het eten, tuurlijk niet sms' en tijdens een dinner maar een groepsfoto van tevoren kan toch neem ik aan.

24 oktober 2014 om 10:27

Ja inderdaad. Zolang de regels niet de boventoon hebben bij interlands etc. Dunga is niet de juiste man vind ik.

Zit Cafu in de staf? Een man met rete veel ervaring en 3 WK finales....

Haha, dat zullen veel spelers van balen bij Brazil. Neymar, Luiz en lucas zijn wel van zulke mannetjes.

Verplicht meezingen met het volkslied zouden ze bij oranje ook moeten invoeren!

23 oktober 2014 om 18:54

Iedere speler heeft zijn eigen voorbereiding, bij sommige is dat op en top gefocust zijn en daar hoort niet altijd het meezingen bij. Daar erger ik mij niet zoveel aan. Wel aan die types die daar komen met 'slobber' kleding. Ik vind dat ze gewoon netjes aangekleed moeten aankomen.

23 oktober 2014 om 20:43

En als die spelers nou gefocust zijn als ze slobber kleding aan hebben?

23 oktober 2014 om 20:24

Ja klopt ! Alleen moet cillessen wat minder en op zangles ! Hahahahaha

23 oktober 2014 om 21:39

En een paar keer goed uitslapen zou ook goed zijn voor die jongen. Hij ziet er altijd uit alsof ie al een week wakker is.

24 oktober 2014 om 00:18

Haha zou jij er goed uitzien als je weet dat je onder de lat van het Nationale team staat de aankomende wedtrijd. Wel goede trouwens daar niet van haha.

24 oktober 2014 om 10:29

En weten wanneer hij 2 of 3 zoenen moet geven....

Waar slaat dat nou weer op alleen die regel over telefoons en tablets tijdens het eten kan ik me in vinden maar om iemand te verbieden om oorbellen te dragen gaat mij te ver.

23 oktober 2014 om 18:57

Precies, dat van telefoons en tablets tijdens het eten is volkomen terecht maar petjes en oorbellen en slippers, kom op he het zijn volwassene kerels.

23 oktober 2014 om 19:17

Juist daarom. Volwassen mannen dragen geen domme petjes en oorbelletjes.

23 oktober 2014 om 19:22

Ik zie genoeg volwassen mannen petjes of/en oorbellen dragen anders...

23 oktober 2014 om 19:34

Ik vermoed dat Dunga gezien heeft dat ze de petjes ook binnen en zelfs aan tafel op houden. En dat kan écht niet!

Op mannen met oorbellen heb ik het ook niet zo, zeker in bepaalde beroepen - waar ze een risico vormen zoals militairen, politiemensen, brandweerlieden en houthakkers, om maar wat te noemen. En eigenlijk horen beroepsvoetballers ook daarbij, vandaar dat oorringen afgeplakt moeten worden in verband met kans op uitscheuren.
En wat slippers betreft: beroepsvoetballers moeten zuinig zijn op hun voeten, dus ik kan me voorstellen dat een trainer graag ergonomisch verantwoord schoeisel wil zien.

23 oktober 2014 om 20:42

Ik kan me aardig vinden in je verhaal maar houthakkers??
Ik zie het al voor me dat je bijl achter een oorbel blijft hangen, dan ligt zomaar je oor er af

23 oktober 2014 om 18:59

Inderdaad. Die Dunga gaat te ver, hij heeft niks te zeggen over het uiterlijk van een andere. Als ik een van de spelers was zou ik bedanken voor de eer en pas spelen voor de nationale ploeg als Dunga ontslagen is.

23 oktober 2014 om 19:06

Dan krijg je klapjes van Platini.

23 oktober 2014 om 19:08

Een oorbel behoort niet tot het uiterlijk, dat is een accessoire. Dunga zal heus zijn spelers niet vragen om een plastische chirurgie te laten doen

En vergeet niet die belachelijke koptelefoons te verbieden, zodra ze de spelersbus uit zijn. Gewoon gedag zeggen en groeten naar je supporters!
(o ja, wel eens een Braziliaan gezien die het volkslied niet meezingt ?? overbodige regel dus)

Niks mee, oorbelletjes vind ik dan nog misschien iets overdreven.
Maar dat die gasten er verzorgd en netjes bij lopen als ze voor hun vaderland samenkomen is wel het minste.
Tevens uitsluiten van tel en tab tijdens het eten lijkt me niet meer dan logisch.
The art of conversation...

Zo hoort het, je moet klasse uitstralen. Die Drake swag doe je maar als je op vakantie bent

Aan de ene kant dat spelen met telefoons en tablets kan ik me helemaal in vinden. Ook is het tijdens het eten een kwestie van goede manieren hebben om de pet af te zetten. Echter het verbieden van oorbellen, slippers en petjes in zijn algemeen vind ik weer een beetje te ver gaan. Dan had hij beter die enorme oordoppen kunnen verbieden vanaf het moment dat spelers uit de bus komen zodat ze de fans en pers op een socialere manier kunnen begroeten in plaats van ze snel voorbij lopen.

Vooral dat meezingen met het volkslied, dat was nog wel iets waar het bij Brazilië aan ontbrak deze zomer. Wat een wijze man is Dunga toch.

Goede zaak, tijdens het eten moeten ze gewoon met elkaar zijn. Een van de belangrijkste momenten om je band met elkaar te verbeteren. Oorbellen en petjes zijn niet voor volwassen mannen. Zeker bij brazilie staan ze bekend als duikelaartjes. En ik denk niet dat iemand kan ontkennen dat neymar die als een volwassen vent rondloopt minder irritatie opwekt.

Aan de andere kant, kun je zomaar vrijdheid van meningsuiting (want daar valt kleding wel een beetje onder) beperken?

23 oktober 2014 om 19:31

Jawel hoor, je kunt binnen een bedrijf ook regels stellen wbt kleding, geen oorbellen etc.
Wat je privé doet is een andere zaak natuurlijk.
Ik kan me wel voorstellen dat Dunga dat doet, komt toch wat professioneler over.

Slippers aan voor en na de wedstrijd lucht de voeten lekker, wat een kansloze regel

Wel een beetje een trieste bedoeling. Dat je buiten de voetbalwedstrijden niet meer jezelf mag zijn vind ik raar.

Regels kunnen prima, maar regels zoals geen slippers en oorbellen dragen slaat werkelijk nergens op. Ik denk dat Dunga hier persoonlijk wat tegen heeft, maar vind dat je er als bondscoach boven moet staan.

Wat is dit voor een kneus zeg.. Wie denkt hij wel niet dat hij is?

Een beetje gaan bepalen wat spelers aantrekken.. Vermoeiend zulke figuren..

Ik zou als speler een bloedhekel aan zo een coach krijgen.. Ik hoop dat Neymar het dan ook gewoon blijft doen, kijken wat Dunga dan gaat doen..

Arme Neymar gaat het nog zwaar krijgen...

Hij probeert gewoon een beetje discipline in het team te brengen, wat heel erg ontbrak op het WK. Deze methode van Dunga is begrijpelijk. Die petjes en oorbellen.. tjaa dat mag hij lekker invoeren van mij, bij veel andere banen mag het ook niet, en voetballer zijn is ook een baan. Eerlijk gezegt irriteerde ik me ook mateloos aan Neymar en co omdat ik vond dat ze helemaal niet proffesioneel overkwamen.

Ja door dat meezingen met dat lied des volks, daar ga je echt beter van voetballen. Echt wel.

En door oorbellen - echt mijn stijl wel niet - en petjes te verbieden, scoor je minstens 2 doelpunten per wedstrijd meer.

Ik sta er altijd van versteld, wanneer zo'n alfamannetje oprecht de fiducie heeft dat het helpt om volwassen kerels infantiel te behandelen.

23 oktober 2014 om 22:20

Volgens mij snap jij niet dat het niet alleen om doelpunten gaat, maar om de teamgeest. Als je oorbellen en petjes verbied zijn de spelers meer bezig met het spelletje dan hun uiterlijk. Het zijn allemaal kleine dingen die bij elkaar een grote invloed kunnen hebben.

Voetballen is hun werk en dan is het best wel logisch dat er bepaalde regels zijn over hoe je als voetballer voor het nationaal elftal moet gedragen. Zoals er in de tekst staat willen de spelers zelf ook regels.

23 oktober 2014 om 22:26

De nationale ploeg is geen werk, maar goed.

Dat er regels nodig zijn, dat is normaal. Dat er onnozele regels zijn, die geen doel hebben, dat is niet normaal.

Wie zegt trouwens dat het effectief is? Er zitten daar ook 30'ers tussen. Die lachen die coach gewoon uit.

23 oktober 2014 om 23:12

Perfect verwoord. Maar het volk gelooft graag in het beeld van luie spelers die er met de pet ernaar gooien. Een beetje popiejopie die spelers streng aanpakken, daarmee scoor je punten bij het volk. Het is ook makkelijk om de schuld van de 7-1 neer te leggen op zogenaamde slechte mentaliteit van de spelers.

In werkelijkheid is het gewoon zo dat het Braziliaans voetbal al een tijdje zijn superioriteit op het voetbal kwijt is. Teveel politieke spelletjes bij de bond, tactieken en spelopvattingen die te naief voor woorden zijn. De competitie zelf is ook vooral een show. Maar goed, het zal liggen aan de petjes van Neymar, notabene de man die als enige het niveau van een wereldkampioen haalde op het WK.

Naja teleurstellend wk, ze hebben toch de halve finale gehaald en konden nog meer halen, maar de druk van t Braziliaanse volk, pers etc zorgde gwn voor veel stress in de groep. Ik denk dat Brazilië volgend wk in een ander land veel beter gaat spelen. We zullen zien

Wanneer men in dienst is van een bedrijf dien je je ook aan de huisregels te houden. In feite ia dit hetzelfde toch?

23 oktober 2014 om 22:22

Zeker. Maar als je je personeel gaat behandelen als kinderen, dan zullen ze doorgaans zich daar naar gedragen ook.

24 oktober 2014 om 00:17

Als je geen kind bent , dan zie je er toch ook niet uit als een kind? Kijk b.v. naar Neymar, ziet hij er volwassen uit? Dacht ik even niet. Als je volwassen genoeg bent als speler dan zijn dit niet zulke strenge regels. Deze regels zijn niet wat je verwacht, maar wie zegt dat de spelers deze regels niet serieus nemen?

24 oktober 2014 om 09:37

In representatieve functies zijn petjes, oorbellen en dergelijke niet toegestaan. Maar als je naar het wielrennen kijkt is de pet weer een uiting van extra reclame. Wanneer de spelers na een wedstrijd een normaal nike/hoofdsponsor braziliaanse bond opzetten zal daar minder discussie over zijn. Dat de spelers als kinderen behandeld worden heeft te maken met groepsgedrag. Als ze zich als pubers gedragen lokken ze tegenmaatregelen uit.

Er zijn 1001 redenen te verzinnen maar dit alles heeft te maken met uitstraling. Het ziet er toch ook niet uit als je met een ploeg ergens komt en iedereen heeft z'n petje op een andere manier op z'n ko,. Z'n hele oren vol gehangen enz... T is dat die tatoo's in de huid zitten anders moesten die ook verwijderd worden. En terrecht.. Je vertegenwoordigd in dit geval je land, dan mogen ze op z'n minst verwachten dat ze er fatsoenlijk uit zien!

Dus nu worden het hoeden, sandalen en laptops?

Ik zie hier reacties voorbij komen als nette kleding dragen en dat mensen zie irriteren hoe uiterlijk eruit moet zien.

Ik zeg donder lekker op man, zeik wijven. We hebben het hier over Voetbal mannen Sport geen wijven sport dat je netjes eruit moet zien. Damn menn en de vergelijking tussen een bedrijf en voetbal gatverdamme man, ga een andere sport uitkiezen als je het niet kan aanzien. Ga naar korfbal of iets dergelijks kijken.

We hebben hier over voetbal mensen, stelletjes homo's hier op de site die vinden dat voetballers er allemaal moeten uitzien als C.ronaldo.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren