Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Dumfries neemt band over van Rosario: ‘Ik zag het niet aankomen’

Laatste update:

Denzel Dumfries heeft bij PSV de aanvoerdersband overgenomen van Pablo Rosario. Tegen sc Heerenveen (2-1 overwinning) was de rechtsback voor het eerst captain van de Eindhovenaren. Na afloop ging de verdediger in op het besluit van trainer Mark van Bommel om hem tot tweede aanvoerder te benoemen. Ibrahim Afellay, die dit seizoen nog niet in actie kwam, blijft eerste keus.

Van Bommel gaf zondagmiddag aan dat hij er voor wilde zorgen dat Rosario zich weer volledig op het voetballen kan richten, zodat hij op die manier weer zijn niveau van vorig seizoen kan halen. “Ik heb vandaag een gesprek met de trainer gehad en daarin vertelde hij dat ik aanvoerder zou worden”, zei Dumfries zondag na afloop van de zege op Heerenveen. “Wat Rosario en hij hebben besproken, is iets tussen hen. Het is een eer om aanvoerder te mogen zijn, dus dat zal ik nooit uit de weg gaan. Maar ik zag het niet aankomen.”

Steven Bergwijn geeft aan dat er met de PSV-selectie gesproken is over het aanvoerderschap en iedereen het ermee eens is dat Dumfris de band om zijn arm krijgt. “Ik denk dat het gewoon bij de trainer lag. Mij maakt het niet uit wie de captain is, ze zijn allebei goede aanvoerders”, aldus de aanvaller, die zondag twee keer scoorde tegen Heerenveen. “Iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten en Dumfries is meer een prater. Ik denk wel dat hij het goed gaat doen als aanvoerder.”

Dumfries was op zijn beurt blij met de rentree van Bergwijn. De Oranje-international keerde net als Donyell Malen terug in de basis en maakte het verschil. “Je ziet wat voor kwaliteit ze hebben, bijvoorbeeld bij die twee goals die Steven maakte. Ook Donyell werkte had. Ik ben dankbaar dat ze weer terug zijn”, aldus de back, die de vraag kreeg of de twee PSV’ers vergeleken kunnen worden met Neymar en Kylian Mbappé van Paris Saint-Germain. “Voor mij zijn het gewoon Steven en Donyell, twee spelers die nog een heel mooie carrière tegemoet gaan.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nee, dit zag ik ook niet aankomen. Ik had namelijk gedacht dat Rosario een contract voor het leven zou krijgen à la Vanenburg. Heeft Bergwijn nooit geleerd dat liegen niet mag? Alle twee goede aanvoerders? Yeah right! Leugentje om bestwil zullen we het maar noemen.

Verstandige beslissing van Van Bommel. Dumfries is een echte strijder en daar heeft PSV nu behoefte aan. Verder zijn die lijntjes tussen dezelfde zaakwaarnemer en speler en trainer voor een club heel vaak funest. Daar zouden clubs veel en veel strengere voorwaarden aan moeten stellen bij de aanstelling van trainers. Rosario heeft als ik het goed begrijp dezelfde zaakwaarnemer als Van Bommel. Niet handig dan om hem aanvoerder te maken. Dat riekt toch een beetje naar belangenvermenging waarbij je een beslissing neemt die vooral goed is voor jouw zaakwaarnemer maar niet perse voor het team. En Rosario is nou niet bepaald een type Messi die onomstreden is.

24 november 2019 om 18:39

@ Holland8of het een verstandig besluit is geweest moet naar blijken. Hij legt veel energie in de wedstrijd maar zijn "situational awareness" op het veld laat behoorlijk te wensen over, waarbij ook nog zelf de handen vol heeft aan zichzelf. Wat PSV nodig heeft is een echt ervaren speler, die in staat is zijn ervaring te over te brengen. In Nederland worden er te vaak aanvoerders aangewezen omdat ze een x aantal wedstrijden in de benen hebben, maar vaak geen leiderschapskwaliteiten hebben om de opgedane ervaring over te kunnen brengen op andere spelers. Persoonlijk denk ik dat het beter is dat PSV in de winterstop zo'n speler aantrekt, deze wisseling lijkt mij meer lood om oud ijzer.

24 november 2019 om 21:20

@F-18/TACP Dumfries is geen perfecte voetballer. Dat weet iedereen. Maar dat geldt voor alle spelers in de selectie van Psv, dus ook voor Viergever wiens naam ik vaak hoor vallen hier op VZ in verband met het aanvoerderschap. Ik ga er vanuit dat Van Bommel de hele selectie op plussen en minnen heeft beoordeeld en toen toch bij Dumfries is uitgekomen. Dat kan ik mij best wel voorstellen. Ik denk dat die jongen binnen de groep wordt gezien als hun leider en niemand anders. En van de buitenkant begrijp ik dat heel goed. Ik denk dat maar weinig jongens, met name de jonge internationals, erg onder de indruk zijn van bijvoorbeeld Viergever en daar moet je gewoon rekening mee houden. Goede zet daarom van Van Bommel.

Pfff Dumpfries aanvoerder bij PSV. Gaat hard achter uit zo. Waarom Viergever niet? Veel meer een leider. Dumpfries kan zichzelf niet eens positioneren, laat staan de rest van zijn team

24 november 2019 om 18:56

Wat moeten die gasten denken die de bal 11 keer kunnen hooghouden? Hoeveel neem je aan van iemand die aantoonbaar minder brengt in het veld, behalve energie?

Dumfries moest nog even uitleggen hoe je moet tossen. Ze hebben we de slimste uit de groep genomen om aanvoerder te zijn. Waarom geen viergever?

Dumfries de aanvoerder van Psv. Ik moet eerlijk bekennen dat dit voor Psv niveau wel erg lachwekkend is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren