Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Dumfries heeft met goal en assist groot aandeel in zege van koploper Inter

Laatste update:

Inter heeft in eigen huis een volgende stap richting de scudetto gezet. De ploeg van trainer Simone Inzaghi won in Giuseppe Meazza met 4-0 van hekkensluiter Salernitana. Denzel Dumfries maakte vlak voor rust de derde Milanese treffer en leverde de assist bij de laatste goal, van Marko Arnautovic. Dankzij de overwinning staat Inter nu tien punten voor op naaste achtervolger Juventus. Voor Salernitana, dat met dertien punten kansloos laatste staat, lijkt degradatie een kwestie van tijd.

Aan de kant van Inter kreeg Dumfries een basisplaats rechts op het middenveld. Stefan de Vrij stond eveneens, zoals vertrouwd in het centrum van de driemansdefensie. Spitsen Marcus Thuram en Lautaro Martínez werden vanuit het middenveld ondersteund door onder meer Hakan Calhanoglu, Nicolò Barella en Henrikh Mkhitaryan. Davy Klaassen viel na een uur in.

De wedstrijd was ruim een kwartier oud toen toen Thuram de score opende. De Fransman tikte goed binnen na een uitstekende rush van Carlos Augusto aan de linkerkant: 1-0. Ook bij het tweede doelpunt van i Nerazzurri leverde Augusto een assist, ditmaal via een fraaie dieptepass op Lautaro. De Argentijn draaide open, creëerde wat ruimte en vond de verre hoek met een gekruld schot: 2-0.

Vlak voor rust besliste Inter het duel definitief. Mkhitaryan speelde diep op Martínez, die richting doel dribbelde en vervolgens slim meegaf op de diep gelopen Barella. De middenvelder gaf voor en via een verdediger van Salernitana en Ochoa kwam de bal in niemandsland terecht bij de tweede paal, waar Dumfries het alertst was en simpel binnentikte: 3-0.

Vlak na rust ging Inter vrolijk door met aanvallen. Hakan Calhanoglu loste een gevaarlijk schot, dat nog maar net onschadelijk kon worden gemaakt door Guillermo Ochoa. De doelman had even later ook een antwoord in huis op een een kopbal van De Vrij, die weinig verkeerd deed maar de pech had dat Ochoa goed gepositioneerd stond.

Hoogtepunt voor het publiek in de slotfase was het debuut van Tajon Buchanan, die in januari overkwam van Club Brugge. Met de Canadees in het veld dacht Inter een kwartier voor tijd op 4-0 te komen, nadat invaller Arnautovic zich ontdeed van zijn tegenstander en goed binnenschoof. De Oostenrijker bleek echter nipt buitenspel te hebben gestaan.

Buchanan maakte ondertussen een prima indruk een leek recht te hebben op een penalty nadat hij werd vastgehouden door Junior Sambia, maar de arbiter vond het niet genoeg. Benjamin Pavard dacht even nog op prachtige wijze te scoren, ware het niet dat dat zijn omhaal nipt over vloog. Arnautovic kreeg vlak voor het laatste fluitsignaal alsnog waar hij naar zocht, door op aangeven van Dumfries simpel binnen te tikken: 4-0. Zodoende kent Inter een prima generale repetitie voor het Champions League-duel van dinsdag tegen Atlético Madrid.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ideale tegenstander zo vlak voor de wedstrijd tegen Atletico. Klus in de eerste helft geklaard. Het had makkelijk 6-0 kunnen worden binnen half uur. Lautaro scoorde alweer zijn 20ste goal van het seizoen en er zijn nog 14 wedstrijden te spelen. Waar gaat dit eindigen?
Tweede helft was het rustig aan doen en de reserves kans geven. Leuk dat Buchanan invalt. Heeft snelheid en dribbels. Al moet hij nog werken qua positionering. Wel opvallend dat hij als linker wingback speelde. Die krijgt met DiMarco en Augusto nog lastig om te spelen. Volgens mij kan hij ook op rechts. Daar wil ik hem nog zien.

16 februari 2024 om 23:12

Denk omdat Dumfries laatste weken wissel is ze hem daarom 90 minuten wilde laten spelen. En Bastoni kon wel wat rust gebruiken. Denk dat daarom Carlos op de plek van Bastoni kwam en Buchanan op Links kwam te staan.

16 februari 2024 om 23:29

Hoop stiekem dat Martinez dat record van Higuain gaat verbreken van die 36 goals.

Kon niet beter. Wedstrijd vroeg beslist waardoor je snel de sterkhouders eruit kon halen en rust kan geven voor Dinsdag. Buchanan maakte ook een mooi debuut. Dat is wel een speler met potentie.

16 februari 2024 om 23:08

Heb helaas niet kunnen kijken vandaag. Hoe speelde Buchanan?

16 februari 2024 om 23:10

Viel wel leuk in. Probeerde af en toe met een schaar en een dribbel z'n tegenstander voorbij te gaan wat nog bijna resulteerde in een penalty. Hij speelde ook op links terwijl hij normaal rechts speelt maar dat was meer denk ik omdat ze Bastoni rust wilde geven ipv dumfries waardoor Carlos Augusto naar CB kon

16 februari 2024 om 23:17

Inter bouwt aan een geweldige selectie zeg! Buchanan is er al. Volgend seizoen komen Taremi en Zielinski erbij en wie weet wie nog meer! Die kunnen de Serie A weer domineren als AC en Juve niet goed anticiperen!

Zonde als Salernitana eruit vliegt, maar dat lijkt me vrijwel zeker. Hebben met Ochoa, Manolas, Boateng, Candreva en Dia aardige namen waarvan de voorlaatste toch wel tot het meubilair van de Serie A hoort.

17 februari 2024 om 00:35

Ik weet wel zeker, dat als die gaan degraderen, dat ze dan direct ook door degraderen naar de Serie C, zij het om sportieve redenen dan wel financiële redenen. Zoals meerdere clubs niet uit het moeras van de Serie B/C komen. Een Novara, Cesena, Pescara, SPAL, Benevento, Catania en Crotone zaten gevoelsmatig vrij recent nog in de Serie A, maar zijn ook helemaal afgegleden.

17 februari 2024 om 13:41

Denk het idd ook.
En eigenlijk is Sa een echte B club natuurlijk ook.
Maar B is echt een bizar gekke en zware competitie en toen Salernitana promoveerde 3 jaar geleden zat er ook geen echt beleid achter maar meer geluk dan wijsheid.

Vond deze jaren echt gaaf om mee te maken, ook omdat ik 98/99 niet heb meegemaakt, was toen 16. Ben hen wel gaan volgen en er later gaan wonen/stage lopen en heb er nu een seizoenkaart sinds 2006/2007.
De jaren in B vond ik wel minder leuk dan C.
Dus ga dan eigenlijk liever naar C, hoe gek dit ook klinkt.

Dan speel je namelijk wel extreem veel derby’s omdat C is opgedeeld in regio’s.

Voor de ouderwetse ultra/calcio cultuur is de serie C een must.

Ouderwetse stadions, extreem veel passie en sfeer. Volle uitvakken.

100x liever zuid Italiaanse potjes als foggia-Salernitana

Dan in B een Salernitana tegen Venezia etc!

Het waren mooie jaren! 🇱🇻🇱🇻🇱🇻

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren