Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Duitse profs roepen Robben met overmacht uit tot beste speler

Laatste update:

Arjen Robben is door de Duitse voetbalprofs uit de Bundesliga, 2.Bundesliga, 3. Liga en de Regionalliga’s verkozen tot de beste speler van het seizoen 2009/10. De stemming onder alle leden van de Vereinigung der Vertragsfussballspieler, kortom alle profspelers die in Duitsland hun brood verdienden, leverde een klinkende winst voor Robben op; hij kreeg 72,7 procent van de stemmen. Louis van Gaal werd verkozen tot beste trainer.

/

Robben werd elf maanden geleden door Real Madrid van de hand gedaan aan Bayern. In zijn eerste wedstrijd, de vierde speelronde in de Bundesliga, maakte hij al direct indruk. Kampioen VfL Wolfsburg kreeg twee treffers van de snelle aanvaller om de oren en in Duitsland sloot men de Nederlander direct in de armen. Al snel werd de combinatie tussen Robben en Franck Ribéry omgedoopt tot Robbery.

Gaandeweg het seizoen toonde Robben nog veel vaker zijn waarde voor Bayern; uiteindelijk scoorde hij zestien keer in 24 optredens in de competitie. Achter hem op plaats twee kwam ploeggenoot Bastian Schweinsteiger, met 6,2 procent van de stemmen. Edin Dzeko, spits van Wolfsbur, eindigde als derde met 4,9 procent. Er was als gezegd nog meer Nederlands succes: de profs verkozen Van Gaal tot beste trainer van het seizoen.

De Amsterdammer kreeg 38,8 procent van de stemmen, net iets meer dan Schalke 04-trainer Felix Magath (38,3 procent) maar wel weer ruim meer dan Jürgen Klopp (Borussia Dortmund, 8,6 procent). Van Gaal leidde der Rekordmeister in zijn eerste jaar direct naar de landstitel, Duitse beker en Champions League-finale. Bayern was ook succesvol bij de verkiezing tot Talent van het Jaar; dat werd Thomas Müller met 73,1 procent van de stemmen.

Arjen Robben was de beste speler in de Bundesliga in het seizoen 2009/10

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

En terecht hij speelde een geweldig seizoen bij Bayern en is de absolute sterspeler daar. Ik hoop dat hij daar niet weggaat het is een prima club voor hem. De smaakmaker in de bundesliga dit jaar.

13 juli 2010 om 13:49

Fantastische voetballer, beslissend bij Bayern en bij Nederland....

13 juli 2010 om 13:47

Als Elia zo goed was hadden de collega's uit Duitsland hem wel gekozen als beste speler in plaats van Robben denk je ook niet?

Zeer terecht dit! En ook nog eens met grote overmacht, niks als lof voor Robben. Alleen jammer dat hij 2 finales verloren heeft, de laatste had hij kunnen beslissen maar helaass.

Logisch, Robben speelt het beste seizoen van zijn carriere.

Maar even offtopic: Was Robben niet veel frivoler in het verleden? Het lijkt nu inderdaad dat hij steeds hetzelfde doet op rechts, naar binnen trekken en schieten. Maar ik weet nog wel bij Chelsea en een paar jaar geleden in het Nederlands elftal dat die echt mensen voorbij liep alsof ze er niet stonden, hij kon echt veel meer dan alleen naar binnen trekken en schieten.

13 juli 2010 om 14:48

@ Wutwut. Het lijkt of Robben steeds het zelfde doet vanaf rechts, maar toch is dat niet zo. Hij doet die actie heel vaak, maar hij gaat ook soms buitenom. Bovendien schiet hij niet altijd op dezelfde manier dus is het schot ook vaak moeilijk te kraken. Hij is gewoon ontzettend moeilijk te verdedigen, want hij kan uit alle standen verschillende acties maken. En als hij de ruimte krijgt is hij dodelijk. Bij Chelsea was het misschien iets frivoler, maar nu is zeker effectiever.

verdiend, super seizoen gedraaid zelfde voor van Gaal en Muller
alleen die reactie van Rossoneri is een beetje jammerrr! dat er toch nog zulke losers zijn, die denken alles zelf beter te weten en te kunnen.

Zeker een van mijn favoriete teams dit jaar!

zo wat een verschil tussen nummer 1 en 2

on: zeer en zeer terrecht dat robben gewonnen heeft en hiermee zie je dat robben ook gewoon heel populair is in duitsland

Ja logisch, is met verre afstand de beste daar samen met die Dzeko. Maar hij heeft het helaas tijdens het wk niet waar kunnen maken.

Wat een verschil tussen Robben en Schweinsteiger zeg, 72,7 tov 6,2 procent. Dat zegt genoeg! Robben is inmens populair in Duitsland, want zulke dribbelaar hebben ze jaren niet gehad in de Bundesliga. Ribery is met Robben niet te vergelijken, want Robben laat het stukken makkelijker lijken, heeft meer snelheid en is effectiever dan Ribery!

13 juli 2010 om 14:28

Ribery mag de veters van Robben nog niet strikken.

Robben heeft echt een geweldig seizoen achter de rug en naar ik weet zonder blessures. Hij stak dit seizoen echt met kop en schouder boven iedereen uit en het is ook terecht dat hij als beste is uitgeroepen. Een fitte robben kan je bijna gelijk worden gesteld aan Messi, Ronaldo en Kaka. Al is Messi toch nog wel een klasse beter. Dat van Gaal tot beste coach is benoemd vind ik ook meer dan terecht want hij heeft Bayern-münchen tot een echte topclub gemaakt en de sfeer binnen in de ploeg lijkt me ook heel goed. Ik ben benieuwd of ze volgend seizoen weer zo goed kunnen presteren maar ik denk wel dat ze in Duitsland de titel en de beker kunnen prolongeren maar de finale van de championleaque halen lijkt me wel moeilijk. Maar je weet natuurlijk nooit...

En terecht, hij heeft echt een goed seizoen achter de rug en is een van de smaakmakers in de Bundesliga geworden.

Goed seizoen is voor jouw mischien 4 wedstrijden ofso

robben heeft zijn laaste wedstrijden gewoon goed gespeeld de rest als een normale prof zou moeten doen !

Ik Vind dit zeer terecht robben heeft maar hoogstens 3 wedstrijden dat hij niet profmatig was dan een heele boel sterke wedstrijden en nog een paar profstabiel of te wel zoals je als prof hoort te spelen.

Van Gaal als trainer weet ik verder niet daar heb ik niet opgelet.

En müler het grootste talent dat was ook wel voort zeker

K'vind Robben een geweldige voetballer he, maar denk toch dat de prijs naar Xavi of Iniesta gaat. Xavi en Iniesta spelen wat collectiever dan Robben en vind ik ook wel ietsje beter dan Robben.

Het zou toch een schande zijn als felix magath trainer van het jaar werd, hij heeft beduidend minder gepresteerd, 2de in de bundesliga, dat is het wel, europees stelt schalke niks voor.
Van Gaal had imo veel meer stemmen verdiend.
Voor de rest is het terecht dat robben beste speler van duitsland is geworden en muller beste talent

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren