Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Driessen ziet keepersprobleem Oranje: ‘Onwaarschijnlijk dat Koeman zoiets doet’

Laatste update:

Bondscoach Ronald Koeman heeft kopzorgen richting de komende interlandperiode, zo schrijft Valentijn Driessen.

De keuzeheer zag vlak voor de cruciale EK-kwalificatieduels met Frankrijk (13 oktober) en Griekenland (16 oktober) meerdere cruciale spelers wegvallen met blessures, terwijl er nog altijd geen onbetwiste nummer één onder de lat is. Justin Bijlow (Feyenoord) en Jasper Cillessen (NEC) zijn bovendien geblesseerd, waardoor Koeman wat betreft keepers ook weinig heeft om uit te kiezen.

Voormalig bondscoach Louis van Gaal koos op het WK in Qatar voor Andries Noppert als eerste doelman. De sluitpost van sc Heerenveen was in de eerste helft van dit kalenderjaar vooral geblesseerd en in het nieuwe seizoen was hij al betrokken bij enkele flaters.

Afgelopen zaterdag ging Heerenveen met 1-0 onderuit tegen FC Twente. Bij de winnende treffer van Michel Vlap ging Noppert opnieuw in de fout. Een houdbare zwabberbal ging door de benen van de doelman. In september zat hij bij de selectie van Oranje en Noppert is ook opgenomen in de voorlopige selectie voor de EK-kwalificatieduels met Frankrijk en Griekenland in oktober.

Driessen stelt dat het onwaarschijnlijk is dat Koeman een keeper opstelt bij wie alle vertrouwen is verdwenen. Mark Flekken, die eerste doelman bij Brentford is, keepte vorige maand tegen Ierland, maar maakte toen ook geen beste indruk. “Hij oogde negentig minuten onzeker en blunderde door Frenkie de Jong in de dekking aan te spelen. Diens balverlies leidde tot een hoekschop waaruit de Ieren scoorden”, aldus Driessen.

Een andere optie is de 21-jarige Bart Verbruggen. De jonge goalie rouleert bij Brighton & Hove Albion onder de lat met Jason Steele, maar ging een week eerder zelf gigantisch in de fout tegen Bournemouth (3-1 winst). Verbruggen wacht nog op zijn Oranje-debuut. Dat geldt ook voor Nick Olij, die na sterke prestaties met Sparta Rotterdam voor het eerst bij de voorlopige selectie van het Nederlands elftal zit.

Koeman zag in aanloop naar de duels met Frankrijk en Griekenland al veel bepalende spelers wegvallen. Frenkie de Jong, Memphis Depay en Cody Gakpo zijn er door blessures niet bij, terwijl de kans groot is dat ook Matthijs de Ligt door een knieblessure ontbreekt.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Verbruggen, Olij en Flekken selecteren. En dan wat mij betreft Verbruggen onder de lat.

3 oktober 2023 om 08:28

Verbruggen ook? Hij is de toekomst van Oranje.

3 oktober 2023 om 08:41

Verbruggen zou ik dus nooit doen in deze interlands. Griekenland uit moet er resultaat geboekt worden. Flekken is er hopelijk nu doorheen na zijn onzekere optreden, maar Verbruggen laten debuteren met alle druk en zenuwen? Het is nou niet dat hij geen ketsers maakt bij zijn club. Dan maar voor de keeper met de meeste ervaring en die zijn debuut al achter zich heeft liggen. Wat een armoedige keepers hebben wij toch de afgelopen 10 jaar gehad. Ook van dit rijtje is het kiezen voor de minst slechte en zelfs daar heb ik 0,0 vertrouwen in.

3 oktober 2023 om 09:03

@ducktaildo

Verbruggen heeft 1 ketser gemaakt volgens mij. Daarvoor gewoon een bijzonder stabiele keeper geweest. En gewoon een betere keeper dan Flekken, die met enige regelmaat ketsers maakt. Ook na de interlandperiode nog.

Flekken had nou juist afgedaan op t enige waarvoor hij geselecteerd werd: meevoetballen. Dan liever een mooie test voor Verbruggen met de toezegging van wat vertrouwen om een paar potten achter elkaar te kunnen keepen.

3 oktober 2023 om 09:29

Feye_88. Ik vind in een carrière van ruim een half jaar op het hoogste niveau keepen en dan 1 ketser maken niet heel stabiel hoor? Verbruggen wordt op 1 of andere manier echt omhoog geschreven alsof die al 3 jaar bij Real Madrid onder de lat staat. Heeft nog geen eens 1 seizoen keepen erop zitten en op basis daarvan is die stabiel? Ik zie echt geen enkele reden waarom wij Verbruggen toezeggingen moeten geven, hij komt net kijken. Laat hem eerst maar eens een seizoen echt keepen ipv hem op basis van een half jaartje in België te beoordelen alsof die er al meteen staat en stabiel is. Van Flekken valt er vast ook wel een half jaartje te vinden waar hij foutloos was.

3 oktober 2023 om 11:11

Verbruggen heeft een half jaar goed gekeept in Belgie en wisselt nu bank af met basis bij brighton.

Flekken heeft 2 fantastische jaren gehad in de Bundesliga en is nu 1e goalie bij Brentford.

Flekken maakt een keer een foutje, raar he , is ook een mens. Al dat gezeik om 1 foutje. Geef die man het vertrouwen, heeft in Duitsland gewoon bewezen een uitstekende doelman te zijn.

3 oktober 2023 om 14:28

Zit nogal een verschil tussen een kerel van 30 die nog steeds ketsers maakt of iemand van 20/21 die nu al in de premier league speelt en laat zien een groot potentieel te hebben.

3 oktober 2023 om 14:55

Olij is ook maar een simpele clubkeeper. Iedereen gaat mee op de hype, maar dat gaat nog tegenvallen. Wat heeft Bizot eigenlijk misdaan? Ik zeg niet dat hij wereldtop is, maar in de huidige situatie mag hij best genoemd worden. Keeper al twee jaar uitstekend bij Brest en draait nu ook bovenin mee. Is echt niet minder dan Flekken of Olij.

Weet iemand of Brighton rouleert of dat Verbruggen gewoon gepasseerd is? Voor zondag keepte hij drie wedstrijden in de Premier League.

3 oktober 2023 om 08:35

Die rouleren echt. Steele startte er twee, dan plots Verbruggen twee, dan Steele 1 en Verbruggen 1 en nu is het terug aan Steele lijkt het.

3 oktober 2023 om 08:36

@baardgrasmus
De Zerbi rouleert met zijn keepers.

3 oktober 2023 om 08:46

Blijkbaar rouleert De Zerbi met beide keepers. Niet heel ideaal voor beide maar ja blijkbaar onder zijn ogen wel...

De enige die amper blundert is Bijlow. Maar die lijkt niet fit te kunnen blijven.

3 oktober 2023 om 08:39

Hoeveel blunders heeft Verbruggen al gemaakt in zijn carrière volgens jou?

3 oktober 2023 om 08:48

In ieder geval 1, 2 weken terug, maar is ook een bijzondere vraag. Zijn carrière is pas kort bezig

3 oktober 2023 om 08:50

Wel een enorm talent,. Maar de vraag of je hem nu voor de leeuwen moet gooien

3 oktober 2023 om 09:10

1 en jij hebt het over “niet amper”?

3 oktober 2023 om 10:44

Laat ik het zo zeggen: de enige die stabiel keept is Bijlow. Ik vind Verbruggen nog niet heel zeker overkomen.

3 oktober 2023 om 11:34

Op basis van?

3 oktober 2023 om 08:47

Bijlow blunderde zeker wel en was ook verre van indrukwekkend in Oranje. Daarnaast is die inderdaad blessuregevoelig en daar kan je niet op bouwen...

3 oktober 2023 om 08:54

Bij Feyenoord vrijwel nooit (kan me er 2 herinneren toen de wedstrijd al gespeeld was)en men overdrijft enorm over die laatste twee wedstrijden in oranje, waar iedereen stond te schutteren

3 oktober 2023 om 09:20

Dus als iedereen staat te schutteren moet je dat ook maar doen? Met die argumentatie kan je iedereen en dus ook Flekkeb vrij pleiten.

Bijlow heeft er ook pas maar 8 interlands op zitten en geen een was memorabel in positieve zin. En in die 8 interlands al 11 tegendoelpunten geincaseerd en maar 3 clean sheets. Zo indrukwekkend is hij dus niet.

3 oktober 2023 om 09:30

Het geheugen is kort, Bijlow was zijn eerste zes wedstrijden in oranje prima. Alleen foutje bij 7-1 van Turkije

3 oktober 2023 om 09:32

Ryjuu, was hoogst beoordeelde speler van vi in de kwalificatie, twee keer man of the match in zes wedstrijden. Ik heb het idee dat je geen reëel beeld hebt van zijn eerste zes interlands

3 oktober 2023 om 09:37

Bijlow is eigenlijk zelden te betrappen op blunders, maar ik zie hem ook zelden fantastische reddingen maken. Hij is over het algemeen erg stabiel, maar bij Oranje vlogen bijna alle ballen op goal er wel gewoon in. Kijk naar de 8 ballen op doel tegen Kroatië en Italië in de Nations League, waarvan er 7 een doelpunt werden.

Verbruggen is de beste optie nu. Hopelijk is Bijlow snel terug en blijft ie fit...

Laat Flekken gewoon lekker staan. Kap ff met dat eindeloze wisselen. Ja hij keepte niet geweldig, maar als je nooit iemand vertrouwen geeft verandert dat ook nooit.

3 oktober 2023 om 09:15

Eens, nu zeker. De druk wordt alleen maar hoger als er weer een andere keeper staat

3 oktober 2023 om 09:29

Keepen in Oranje is geen charity. Je moet het verdienen. En als je laat zien dat je de druk niet aan kan, dan hoef je wmb geen basisplek om vertrouwen te kweken. Je moet vertrouwen uitstralen. Ik vond de fouten overigens niet uit onzekerheid, maar gewoon dom. Om in de eerste minuut, als je weet dat de Ieren gaan stormen, zo op te willen bouwen. Misschien is dat nog wel erger...

3 oktober 2023 om 11:08

en keeper heeft vertrouwen nodig, als je een keeper vertrouwen geeft kan hij gaan shinen. Wat aj jaren bij oranje speelt: Je staat onder de lat, maar bij 1 klein foutje gaan we het heroverwegen. Wat ook constant is gebeurd, dat helpt totaal niet.

Flekken laat al 2 jaar een prima niveau zien bij zijn club, waar hij vertrouwen krijgt. Een keeper heeft dat ook echt nodig.

3 oktober 2023 om 13:04

Flekken maakt misschien wel de minste indruk in Oranje van alle keepers. Die heeft eigenlijk nog geen goede interland gespeeld. Men loopt hem op te hemelen, maar onderaan de streep is hij ook slechts doelman van Brentford. We hebben het hier niet over Liverpool of iets dergelijks.

3 oktober 2023 om 16:09

Prima dan zet je iemand anders neer en laat je die staan, maar laat nou gewoon iemand een keer 5 potjes keepen.

Olij in de basis wat mij betreft. Zeker bij een keeper is de vorm van de dag belangrijk. Olij is niet te betrappen op gekke fouten en komt op mij als persoon ook stabiel over. Dat laatste kan zeker helpen wanneer hij zijn debuut mag maken. Heb het idee dat hij niet snel onder de indruk is.

3 oktober 2023 om 09:12

Totdat er druk erbij komt. Zeker met het vegrootglas en de extra druk op de keepers d elaatste tijd.

3 oktober 2023 om 11:26

Denk je dat echt ? Olij ziet er altijd wel relaxed uit.

Ook met dit materiaal moet je van Griekenland kunnen winnen, Frankrijk verlies je sowieso ook met sterkst mogelijke bezetting… het gevaar in deze poule is dat straks als Frankrijk al geplaatst is ze in Griekenland hun sportieve plicht niet nakomen, daarom is het komende duel met Griekenland een sleutelwedstrijd.

Fouten/blunders maken dat gebeurd altijd , alleen bij een keeper is het dan vaak een doelpunt. Je moet dan ook niet kijken naar de blunders, maar naar het gehele plaatje. Ik denk dat zo'n Flekken ook het vertrouwen nodig heeftvan de coach. Dat hij tijdens zijn eerste wedstrijd nerveus is en niet altijd zeker oogt , dat is toch niet zo erg . Genoeg spelers die dat ook zijn en waren, alleen daar valt het vaak wat minder op.

3 oktober 2023 om 13:06

We hebben het hier niet over een doelman van nog maar 20 jaar. Flekken is 30 jaar. Dat je moet wennen aan Oranje kan ik me wel indenken, maar op die leeftijd moet je je in mentaal opzicht staande kunnen houden. Als je zo afhankelijk bent van externe factoren, kun je je afvragen of je wat te zoeken hebt in Oranje als basisspeler.

Marco Bizot keept iedere week bij Stade Brest en staat 2e in de Ligue1. Tijd om hem weer op te roepen en heeft zijn debuut al gemaakt

Ik vind het sowieso vreemd dat er een keeper elke periode veranderd. Bij een nationaal elftal hoor je 8-9 van de 11 spelers vast op te stellen zodat je één generatie hebt die met elkaar 8-10 jaar lang samenspelen. Vooral de keeper moet vast zijn kijk naar Duitsland en Frankrijk Lloris was ook geen topper maar was gewoon de vaste doelman.

Oranje heeft echt weer een wereldkeeper nodig en een top spits, wat vastigheid. Al onze aanvallers zijn aanvallende spelers maar geen echte spitsen.

3 oktober 2023 om 13:08

Het grootste probleem is dat we geen topspelers hebben in aanvallend opzicht. Simons heeft die potentie wel overduidelijk, maar dat is vooralsnog de enige.



We hebben helemaal geen keepers probleem, wat een onzin. Wij Nederlanders zijn goed in spelers afzeiken en ook gelijk al na 1 wedstrijd. Flekken laat al 2 jaar zien een uitstekende keeper te zijn, geef die man gewoon de komende duels het vertrouwen en klaar. Dat steeds rouleren wordt het niet beter van. De keeper weet, ooh bij 1 fuck up sta ik er weer naast. Een keeper heeft vertrouwen nodig, dus lekker laten staan.

Verbruggen is voor de toekomst, en speelt ook niet elke week. Sparta of PL hoeven we het niet eens over te hebben.

Flekken onder de lat en hem het vertrouwen geven.

3 oktober 2023 om 13:12

We hebben het hier wel over Oranje. Dan moet je er gewoon staan en zeker als doelman van 30 jaar. Als je het dan nog moet hebben over 'vertrouwen krijgen van de bondscoach' en de druk om te moeten presteren verwoordt zoals in die eerste alinea, dan vraag ik me af of Flekken uberhaupt geschikt is voor Oranje.

Ik zou het vertrouwen vooralsnog ook wel houden in Flekken, maar vooral omdat Bijlow geblesseerd is. Als hij in de volgende interlandperiode weer loopt te klungelen, vraag ik me wel af of het nog handig is om het vertrouwen in Flekken als eerste doelman te behouden. Laten we wel zijn: Flekken maakt vooralsnog geen betere indruk in Oranje dan Zoet deed.

3 oktober 2023 om 13:21

We hebben het over Oranje ja, waar al jaren geen vertrouwen wordt gegeven aan keepers. Het maakt niks uit of het Oranje of Ajax of Real Madrid is. Geef je een fantastische keeper geen vertrouwen, dan zal die echt minder spelen. Keepers hebben wel vertrouwen nodig, zo simpel is het. Je ziet ook gewoon dat een Flekken het bij zijn club het al 2 jaar fantastisch doet toch?

3 oktober 2023 om 13:51

@arends - Ik geloof ook best dat hij goed is. Je wordt immers niet zomaar 1-na-beste doelman van de Bundesliga in statistisch opzicht. Echter kun je hem in Oranje maar beoordelen op 1 aspect en dat zijn z'n prestaties in Oranje. Hij heeft 6 interlands gespeeld en 6 keer zag hij er allerminst overtuigend uit. Hij zal de komende tijd wel onder de lat staan in Oranje hoor, maar de vraag is vooral hoelang je hem laat staan als er geen stijgende lijn waarneembaar is.

Zo jammer dat Bijlow zo vaak geblesseerd is. Vooral voor hemzelf maar ook voor Oranje.. toch wel de beste goalie op dit moment denk ik.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren