Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Driessen vraagt Koeman op de man af: ‘Heb je niks beters dan deze speler?’

Laatste update:

Valentijn Driessen heeft bondscoach Ronald Koeman na het gewonnen oefenduel met Schotland (4-0) gevraagd naar het matige optreden van Xavi Simons. Het lukte de twintigjarige creatieveling opnieuw niet om te imponeren in het shirt van Oranje, waarop Driessen Koeman vroeg of ‘hij niks beters heeft’.

Simons wordt bij RB Leipzig week in, week uit bedolven onder de complimenten vanwege zijn goede spel. De rechtspoot was dit seizoen in het shirt van die Roten Bullen al goed voor 9 goals en 13 assists in 36 officiële duels.

Simons speelde vrijdagavond tegen de Schotten zijn elfde interland namens het Nederlands elftal, maar opnieuw wist hij zijn stempel niet op de ploeg te drukken. De aanvallende middenvelder annex buitenspeler wacht nog op zijn eerste doelpunt en assist in het shirt van Oranje.

Koeman liet na afloop van het oefenduel weten niet te spreken te zijn over het optreden van Simons, die een kwartier voor tijd gewisseld werd voor Donyell Malen. “Ik vond dat hij te veel risico nam in zijn acties”, zei Koeman tegenover de NOS. "Er zijn momenten dat het niet kan.”

"Omdat er vaak veel spelers dicht bij elkaar stonden, moet je zorgen dat je vast aan de bal bent. Maar Xavi was een van de spelers die veel te veel balverlies leed.”

Kritische vraag Driessen


Valentijn Driessen besloot Koeman tijdens de afsluitende persconferentie een kritische vraag over Simons te stellen. “Hoeveel krediet houdt Xavi Simons? Want volgens mij is hij nu tien keer bij jou in de basis gestart van de elf keer. Heb je niks beters?”

Die laatste opmerking zorgde voor een glimlach op het gezicht van Koeman, waarna de keuzeheer serieus antwoordde: “Nou, ik denk dat we best ook nog andere aanvallers hebben die ook kans maken op een basisplaats. Maar het is wel duidelijk dat Xavi bij momenten gewoon te veel balverlies had. Maar dat waren er meer. Ik denk niet dat het terecht is dat we dat moeten richten op een jongetje van 20, 21 jaar.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dus het ligt sowieso aan Simons?
Hij speelt wekelijks de pannen van het dak, maar in het nl lukt het niet. En dan vraag je om iets beters. Wat een niveau. Misschien moet Koeman eens gaan zorgen dat zijn beste spelers wel goed functioneren...

23 maart 2024 om 18:31

Natuurlijk ligt het aan Simons. Hij speelt toch ruk? Hij speelt toch simpele ballen over 5 meter bij de verkeerde kleur in de voeten? Hij begint toch aan kansloze dribbels tussen 5 man? Wie wil jij de schuld geven dan?

23 maart 2024 om 20:05

Nieuwe Seedorf? Geweldig op club niveau, maar in Oranje botert het niet..

23 maart 2024 om 20:48

Laten we hopen dat hij ooit bij het niveau van Seedorf in de buurt komt.

24 maart 2024 om 09:54

Want jij denkt dat Koeman hem verplicht om die kansloze hakballetjes en trucjes steeds te laten mislukken?

24 maart 2024 om 12:15

Hahaha inderdaad. Driessen en menig persoon zou meteen Koeman aanvallen als hij Simons niet zou mee nemen. Het is een goeie speler en zijn tijd als constant goed functioneerde Oranje leeuw komt nog wel.

Het ligt aan Koeman dat Xavi slecht speelt. Het ligt ook aan Koeman dat Botman geblesseerd is. Hou toch eens op

De reden van het vele balverlies (niet alleen Xavi) was het gebrek aan beweging in de bal en in de breedte. Spelers die gewend zijn om de oplossing naar voren te zoeken, gaan dan meer risico in het spel leggen om toch de oplossing te forceren. Hopelijk heeft Koeman dat ook gezien, want Gakpo, Depay en Wijnaldum waren amper aanspeelbaar, terwijl er regelmatig de mogelijkheid was om vrij te komen in de ruimte die vooral Reijnders trok.

Ik zie Malen meer als supersub. Hij kan veel als hij met krachten smijt, maar ook alleen als hij met krachten smijt; over 90 minuten is dat niet te doen.

Iets anders / beters dan Xavi hebben we dan inderdaad niet.

23 maart 2024 om 19:40

Ach we hebben vast wel ergens iemand die de bal naar eentje met dezelfde kleur kan spelen. Of eentje die niet voor elke actie eerst stil gaat staan. Ja die moet ook wel ergens te vinden zijn.

23 maart 2024 om 22:53

Malen laat het bij Dortmund zien vanaf de basis. Hoezo supersub.

Wijnaldum, Simons en Depay zijn de brothers van Koeman. Die laat je compromisloos iedere wedstrijd starten In voor- en vooral tegenspoed. Koeman begint zo langzamerhand lachwekkend te worden als coach.....

23 maart 2024 om 20:07

Wijnaldum doet weer 1x mee met een reden die best uit te leggen is. Xavi speelt de Bundesliga aan gort en Depay is mits fit nog steeds onze beste aanvaller en gaat topscorer aller tijden van Oranje worden.. dat gezeik op Koeman altijd...

23 maart 2024 om 20:39

Simons moet in Oranje presteren. Bundesliga is niet een competitie van nationale teams. Laat hem eest maar eens een fatsoenlijke wedstrijd in Oranje spelen om te beginnen. Want ik zag hem niet de Schotten "aan gort" spelen, en ook niet eerder andere landen. Wijnaldum is de middencirkelspeler die het niet meer kan belopen, en al klaar was met Oranje. Zakte de laatste paar jaar keer op keer door de mand. Is einde verhaal. En Depay had al lang uit Oranje moeten worden verwijderd vanwege zijn openlijke steunbetuiging aan een drugssmokkelaar en messentrekker.

24 maart 2024 om 09:39

Om een fatsoenlijke wedstrijd in oranje te kunnen spelen , moet hij daarvoor wel de kans krijgen. Anders wordt dat lastig nietwaar?
Ik ben zelf erg simons fan, en ik denk dat Koeman zo erg hoopt dat hij in oranje hetzelfde niveau kan bereiken dan bij Leipzig. Want ik denk dat Simons een vele grotere potentie heeft dan Gakpo, Malen o.a. Dst liet hij laatst bij vlagen tegen Real Madrid wel zien

Doe eens rustig. Xavi was niet goed en is dat bijna nooit geweest in Oranje. Maar natuurlijk moet je hem meenemen, gezien zijn vorm in Duitsland en zijn prestaties bij PSV. Voor de bank sowieso een leuke speler. Alleen hij speelt zo ingewikkeld in oranje. Beter houdt hij het simpel. Misschien te veel druk? En het systeem dat niet helemaal past bij hem ofzo? Hij moet wel echt beter kunnen.

23 maart 2024 om 19:41

Ja zeker moet je hem meenemen. Om de ballen op te pompen ofzo. Of misschien voor de muziek in de kleedkamer!

Hij speelt bij Leipzig vanaf links en moest nu een soort van rechtshalf staan waar hij nog nooit heeft gespeeld. Deze trainer is echt verschrikkelijk. Gakpo opeens wel op links terwijl die bij Liverpool constant centraal staat. Geef Xavi die vrije rol vanaf links en je zal zien waartoe hij in staat is. Speelt fenomenaal in de Bundesliga waar ik alles van hem heb gezien



De mensen die hier alles beter weten trainen ook de hele week met de spelers, man hou eens op over Koeman, betere trainer krijgen we nu niet, ook geen Peter Bos hoor dan is hij weer de verkeerde, alle trainers hier, gaan jullie elke dag de spelers op training bekijken dan.

Ben het bijna nooit met Driessen eens, maar hier heeft hij wel een punt. Simons komt momenteel echt heel veel tekort voor het Nederlands Elftal. Het is gewoon belachelijk dat hij toch keer op keer in de basis mag beginnen. Dit is geen opleidingselftal he, we gaan binnenkort naar het EK.

23 maart 2024 om 22:58

Hij hoort wel in de selectie, maar voorlopig ff niet in de basis. Het is natuurlijk ook vertekenend, hem beoordelen terwijl hij op een andere positie staat dan bij Leipzig. Ik begrijp dat niet. Zet de poppetjes gewoon op de juiste plek.

Bij Simons Hennie nog hoop dat het wel een keer gaat lopen. Met Wijnaldum en Depay mis je gewoon teveel inzet en voetbal om überhaupt een leuke pot op het gras te leggen. Als ik Koeman was ging ik toch eens een opstelling maken met Veerman erin. Het lukte hem ook lang om Blind op te stellen omdat die zo lekker kon passen. Dat kan Joey ook en die kan misschien nog iets van creativiteit toevoegen. Middenveld Schouten-Veerman-Reijnders-Xavi. En dan Gakpo en Malen in de aanval

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren