Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Driessen slacht één Ajax-speler af: ‘Als je met hem speelt, sta je met 10 man’

Laatste update:

Valentijn Driessen zag een ondermaats Ajax op bezoek bij sc Heerenveen. De Amsterdammers keken na 45 minuten en 40 seconden tegen een 3-0 achterstand aan. Volgens Driessen niet zo raar. "Als je met Carlos Forbs speelt, dan speel je met tien man in de eerste helft."

Het felle Heerenveen greep Ajax in de beginfase bij de strot, zag ook Driessen. “Ajax had gewoon in het begin moeten opletten en sneller moeten voetballen. Maar ja, als je met Forbs speelt, dan speel je met tien man in de eerste helft.”

Chuba Akpom verving de jonge vleugelaanvaller, die bij rust in de kleedkamer bleef zitten. “Maar toen was het kalf eigenlijk al verdronken”, analyseert de chef sport van De Telegraaf.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Ajax miste tegen de Friezen behoorlijk wat stootkracht voorin, volgens de journalist. “Dan zie je ook dat Ajax de speler - niet de aanvoerder - Bergwijn mist. Want hij zorgt wel voor continue dreiging.”

“Brian Brobbey lag aan de ketting bij die Pool (Pawel Bochniewicz, red.) en bij Sven van Beek, die deden het heel goed. En Steven Berghuis had weer een van zijn off-days.”

Het spel van winteraanwinst Jordan Henderson kon Driessen ook niet bekoren. Waar de journalist hem tegen PSV (1-1) beschuldigde van het geven van louter breedballetjes, waren nu zijn diepteballen onderwerp van gesprek. “Ook met Henderson is het af en toe open huis bij Ajax”, begint Driessen.

“Het lijkt wel long ball Hendo, maar dat is niet het spel wat Ajax hoort te spelen. Je ziet: met Henderson in de opbouw is het weinig. Hij heeft wel het niveau om mee te draaien bij Ajax, maar is niet een doorslaggevende factor zowel aanvallend als - zo bleek tegen sc Heerenveen - verdedigend”, besluit Driessen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vind het geniaal dat half VZ roept dat Bergwijn er niks van kan en Forbs 10 keer meer zou brengen. Dan komt hij erin en is ie nog slechter.

12 februari 2024 om 09:48

Wishfull thinking haha

12 februari 2024 om 14:47

Je kunt beter zeggen "no thinking" als je denkt dat Forbs i.p.v. Bergwijn geen achteruitgang (of zelfs een een vooruitgang) is..

12 februari 2024 om 09:52

Tja het is kiezen tussen matig (Bergwijn) of slecht (Forbs). Dan zou ik ook voor Bergwijn kiezen. Bij Forbs heb ik het idee dat hij totaal niet weeet wat hij met de bal aan het doen is. Overigens weet ik ook niet waar Driessen het vandaan haalt dat Bergwijn zogenaamd constant dreigend is. Ik heb het niet gezien.

12 februari 2024 om 09:58

Bergwijn is voor de Eredivisie gewoon een prima LW. Alleen staat hij al stil sinds hij bij PSV speelde. Die gaat niet meer beter worden dus ik snap de mensen wel die spelers met potentie willen zien.

12 februari 2024 om 10:15

Bij PSV was die een klasse beter dan wat die nu bij Ajax laat zien.

12 februari 2024 om 10:21

Bij PSV was hij ook geen wonderspeler. Vooral heel snel en explosief (in tegenstelling tot nu) maar zijn rendement was niet indrukwekkend. Valt nog steeds niet te rechtvaardigen dat je daar als Ajax ruim 30 miljoen voor uit geeft in ieder geval

12 februari 2024 om 10:38

Laten we wel even de dingen juist benoemen.
Er is mega veel kritiek op Bergwijn omdat ie 30 miljoen heeft gekost en 5/6 miljoen per jaar verdient en door Steijn is uitgeroepen tot aanvoerder...dat alles is belachelijk. Zoals anderen hier ook zeggen, Bergwjn is een leuke buitenspeler in een counter systeem. Zo heeft hij bij PSV en Oranje ook prima wedstrijden gespeeld. Hij is echter totaal geen jongen die op de vierkante meter vanuit het niets iets kan creeren. Hij is ook geen leider of spraakzame jongen. Nooit geweest ook. Waarom Ajax m dan voor zoveel heeft gehaald, en m later nog aanvoerder maakt ook, dat is onbegrijpelijk.
Forbs is een talent uit de city opleiding die daar ontzettend veel scoorde. Wrsl gescout door Kelvin de Lang (die werkte daar) en dat vind ik dan raar want wat we tot nu toe zien is dat ook hij veel ruimte nodig heeft. Snelheid heeft ie wel, maar Ajax heeft juist altijd weinig ruimte en zon snelle jongen hadden we toch al met Daramy (en Bergwijn)?. Hoe kan ie dan gescout zijn en is er 16 mio voor betaald?

12 februari 2024 om 10:45

En zelfs toen was het al niet veel.

12 februari 2024 om 10:49

@Clarkkent2 Forbs is niet door de Lang gescout en is niet bij die transfer betrokken geweest. Dat is ook eentje uit de koker van Mislintat. Als je googlet op “Kelvin de Lang Carlos Forbs” dan vind je daar artikelen over.

12 februari 2024 om 10:49

Bergwijn is een prima derde wapen maar gaat geen dragende sterspeler zijn. In zijn PSV tijd had hij De Jong en Lozano en nu Berghuis en Brobbey. Als je hem zo bekijkt is het een prima speler maar als je denkt dat hij je aanval gaat dragen valt het zwaar tegen.

12 februari 2024 om 12:43

Bergwijn kan niet beter dan dit en Forbs kan nog beter worden. Maar wat hij gisteren liet zien was echt lachwekkend. Elke aanname stuitert van zijn poten. Precies wat je zegt dus geef dan maar Forbs een keer de kans op zijn eigen plek. Hoeveel potjes hebben we Bergwijn niet zien schutteren met zijn dikke rest?

12 februari 2024 om 09:56

Ik heb ook meerdere reacties gezien van forum leden (toch echt Ajax supporters) die vonden dat het duo Sosa met Forbs nu minimaal 5 wedstrijden de tijd zou moeten krijgen. Je zou bijna denken dat het undercover Twente supporters geweest zou moeten zijn. Dit is nog een slechtere combinatie dan Wijndal en Bergwijn.

12 februari 2024 om 10:33

Superfarmers, dat vind ik nog steeds. Voordat er echt automatisme inzit ben je even verder en kost het je punten.

Als we aan de hand van opportunisme en dagkoersen de selectie samen gaan stellen dan winnen we nooit meer wat.

Natuurlijk is Bergwijn verder dan Forbs. Maarja die wordt ook wekelijks afgezeken normaliter.

12 februari 2024 om 10:41

@mentalist

Maar heb je nu de tijd om iets op te bouwen ? Het kan zomaar zijn dat plek 3 heel snel uit beeld is (met nu 2x bodo, NEC, AZ en Utrecht in 3 weken tijd, waarbij Ajax het nadeel heeft van Europese wedstrijden op donderdag), maar voor nu zou ik het risico als trainer niet willen lopen. Ik zou proberen meer zekerheid in te bouwen. En of dit nu is met Kaplan linkercentraal en Hato linksback, Tahirovic op 6 of welke optie dan ook, maar openhuis spelen met Sosa, Taylor en Forbes lijkt mij tegen deze ploegen een heel slecht idee.

12 februari 2024 om 10:59

Die derde plek is helemaal niet realistisch. Tuurlijk hoop ik er ook op, maar als je kijkt waar we vandaan komen vanaf begin seizoen dan moet je blij zijn met plek 4.

Mijns inziens is het dan niet de oplossing om de samenstelling weer om te gooien. Kaplan heeft nog nooit gespeeld in het eerste. Taylor had ik direct al op de bank gezet toen henderson kwam (ipv Tahirovic die er net een beetje inkwam)

En Forbs, tjah. Dan ben je zo snel. Hoe moeilijk kan het zijn om gewoon dat veld breed te houden en er langs te gaan? Ik zie in potentie wel een goed koppel met Sosa maar dan moeten er wel afspraken komen zodat beide in hun kracht komen te spelen.

12 februari 2024 om 11:12

Voor afgelopen wedstrijd stond je 6 punten achter op Twente met de wetenschap dat Twente ook nog naar Amsterdam moet. Daarnaast moet Twente ook nog naar PSV. Die verspelen echt nog wel punten. Echter als je zelf ook de punten zo makkelijk weg gaat geven wordt het wel heel lastig. Waarbij ik al wel eerder aangegeven heb dat het leuk was dat je dichterbij kwam, maar dit wel de maand van de waarheid wordt. Met het programma (zoals ik al beschreef) kun je zomaar veel punten verspelen. Waarbij de wedstrijd van gisteren op papier eigenlijk de makkelijkste wedstrijd was. Nu krijg je en een drukker programma (met wedstrijden op donderdag en dus minder rust periodes) en op papier zwaardere tegenstanders.

12 februari 2024 om 13:31

Ik moet zeggen dat ik veel heb geplaatst hier dat ik Forbs graag een paar wedstrijden op links zou willen zien maar ben gisteren wel echt geschrokken van zijn niveau. Hoe de ballen van zijn voet springen vind ik wel echt atypisch want zo erg was het begin van dit seizoen nou ook weer niet. Net als met Gaaei en Sutalo soms heb ik het gevoel dat die jongens soms echt helemaal lijken te verkrampen van de zenuwen.

Sosa en Forbs samen vind ik dan weer niet zo'n fijne combinatie. Missen allebei wedstrijdritme, hebben weinig met de rest van het team gespeeld en zijn allebei ook diepgaande spelers die het meer buitenom opzoeken. Je moet Forbs niet in de kleine ruimte laten spelen dat werkt niet.

Het is natuurlijk wel bizar dat Forbs gelijk geslachtofferd wordt na 1 slechte eerste helft. Berghuis speelde net zo slecht maar die mocht 90 minuten blijven staan. Bergwijn heeft regelmatig wedstrijden waar hij geen pepernoot raakt en Taylor en Hlynsson zakken regelmatig door het ijs maar Hlynsson komt dan nog eerder op links te staan terwijl die in niks een linksbuiten is. Als je wil dat zo'n jongen zelfvertrouwen gaat bouwen dan is dit dus totaal niet de manier. Iemand stelde gisteren voor om hem misschien even een tijdje in Jong Ajax de kans te geven en dat lijkt mij ook wel een goed idee, maar die luxe heb je nu even niet door het uitvallen van Bergwijn.

Ik denk nog steeds dat Forbs beter kan dan hij tot nu toe laat zien maar moet wel toegeven dat het gisteren echt niet meeviel. Dan ben ik bijna geneigd om Sosa eerder op linksbuiten te zetten als Rensch terug is zodat je nog wel wat aanvoer hebt vanaf de flank en dan kan je Forbs tegen het einde van de wedstrijd brengen als er meer ruimte komt (wel op links dan en niet telkens op rechts). Zodat hij hopelijk een beetje vertrouwen kan tanken.

12 februari 2024 om 14:19

Forbs is een jonge speler die nog weinig heeft laten zien. Berghuis is een speler die te weinig brengt, maar toch wel vaak ondanks slecht spel beslissend kan zijn. Als je dan de keuze moet maken tussen Forbs of Berghuis eruit is de keuze makkelijk. Daarbij is dit ook voor een trainer qua persoon de makkelijkste keuze. Waarbij het (misschien) ook wel goed is om te laten zien dat ondanks je naam, je wel moet presteren. Nu lijken een aantal spelers te zeker van een basisplek.

Wat mij wel verbaasd is dat een aantal spelers eigenlijk geen kansen krijgen. Waarom heb je Fitz Jim terug gehaald ? Taylor voldoet niet, maar Fitz Jim krijgt geen minuut. Waarom ?

In Forbs zie ik meer een counterspits. Is geen schande, maar waarom hij dan gehaald is en waarom Ajax supporters zoveel verwachtingen van hem hadden is voor mij wel een raadsel.

12 februari 2024 om 10:10

Zijn mensen met een volledig grijze balk.
Bergwijn komt er niet meer frivool langs, maar zn kracht en combi spel zal sowieso gemist worden.
Forbs is een lichtgewicht die je moet inbrengen @ laatste 20 min wanneer de back al moe is.
Ik werd afgekraakt toen ik het aangaf. Nou we zagen zn inbreng. Volgende pot zal hetzelfde zijn.
Heeft het niet.
Is nog jong en homegrown dus je zal vast geen verlies op die jongen maken, maar sportieve prestaties op korte termijn ik heb er nog steeds een hard hoofd in. Misschien als hij wat sterker wordt dat hij beter wordt

12 februari 2024 om 10:46

Nee hoor Lee. Zie genoeg mensen met een volle balk dat roepen. Die balk zegt dus weinig. Maar ik deel dezelfde mening als jij hier, al maanden. Een counterspeler, dus niet voor Ajax. Alleen voor invalbeurten of tegen ploegen waar tegen je verdedigt.

Ondanks dat Bergwijn niet brengt wat we verwachten wordt hij alsnog erg onderschat.

12 februari 2024 om 10:46

Eens. Bergwijn put wel zijn mannetje uit en dan zou Forbs energie kunnen brengen. Ik vind Bergwijn gewoon niet zo slecht. Hij speelt een beter seizoen dan Lozano en Paixao bijvoorbeeld maar omdat het team niet draait krijgt hij veel meer kritiek.

12 februari 2024 om 11:11

De kritiek heeft natuurlijk ook te maken met z’n prijskaartje.
Lozano heeft bij psv ook wel een pak meer concurrentie.
Als je alleen de statistieken erbij zou halen, dan valt t wel meevallen hoeveel bergwijn beter is dit seizoen.
Heeft wel 2goals en 2 assist meer, maar ook 750 minuten meer.

12 februari 2024 om 11:48

Eens komt zeker vooral door z'n prijskaartje en ik vind zelf dat hij te weinig brengt voor z'n prijs. Ondanks dat ik hem niet eens zoveel minder vind dan de overige linker vleugels in de eredivisie, sterker nog hij is beter. Lang niet meegerekend vanwege teveel blessures.

Maar bergwijn z'n inbreng zijn niet alleen uit de drukken in goals en assists.
Dat is hetzelfde als zeggen 40 x balverlies , 3 tegengoals bezorgd door balverlies, maar ach hij heeft gescoord. Dus plus 1. Hij is voor het spel dat Ajax speelt super belangrijk.

Lozano z'n rushes zijn bijvoorbeeld zeer pover. Is zelfzuchtig en is overduidelijk geen psv niveau meer. Maar af en toe pikt hij een goal / assist mee

12 februari 2024 om 10:12

Echt bizar inderdaad. Natuurlijk brengt Bergwijn te weinig gezien zijn prijskaartje, maar hij is nog altijd tien klasses beter dan renpaard Forbs. Ik weet niet of Godts alweer fit is, maar zet hem dan aub op linksbuiten ipv Forbs. Daarnaast wordt over Forbs altijd gezegd dat hij een linksbuiten is, maar zijn beste wedstrijden voor Ajax heeft hij in mijn ogen op rechts gespeeld

12 februari 2024 om 10:16

Godts duurt voorlopig nog wel even had ik begrepen.

12 februari 2024 om 10:20

De mensen die dat riepen hebben er echt niks van begrepen. Iedere gek kan dit seizoen zien dat Bergwijn veel meer brengt dan Forbs

12 februari 2024 om 12:11

Na 3 duels aan het begin van het seizoen heb ik hier in een topic gezegd dat Forbes niet zo bijzonder is, wel dreigend vanwege zijn snelheid maar aan de bal onrustig. Nou, ik kreeg me daar een hoop commentaar op. En nu een half seizoen verder is de tendens toch dat Forbes in de pikorde achter Bergwijn staat die ook regelmatig onder vuur heeft gelegen….

12 februari 2024 om 12:14

Tegen Heracles vond ik hem wel goed.

12 februari 2024 om 12:59

Als jij Driessens mening serieus gaat nemen, dan zit je echt rockbottem. Forbs kan je tenminste in de diepte sturen, Bergwijn denkt dat hij Messi is en wilt elke bal in de voet. Als je zo een dikke salaris krijgt dan mag je best elke wedstrijd beslissen.

12 februari 2024 om 13:42

Tja, zo gaat het altijd. Bergwijn is uit vorm natuurlijk wel beter dan Forbs, alleen al door het verschil in ervaring. Verder snap ik het wel. Als supporter klamp je je ook vast aan de hoop dat het structureel beter kan. Zeker met het seizoen dat Ajax tot nog toe heeft. Als je Ajax soms ziet spelen, krijg je ook het gevoel dat sommige wissels het haast niet slechter kunnen doen. Echter krijgen ze dan de kans en dan merk je toch wel dat het echte probleem veel dieper ligt, waardoor spelers (met name verdedigers) enorm verzuipen.

We gaan dit het hele seizoen blijven zien, spelers als Forbs, Sosa, Sutalo, Taylor die gaan continu door het ijs zakken omdat ze of niet voldoende kwaliteit hebben of onvoldoende zelfvertrouwen. Seizoen kan niet snel genoeg klaar zijn wat mij betreft.

12 februari 2024 om 09:51

Eens hoor, maar datzelfde had ik vorig seizoen ook al rond Maart. Hopende op een renovatie, op een nieuwe start en vooral het doorselecteren van bagger en goede aankopen. Ik ben blij als dit seizoen klaar zit, maar in tegenstelling tot vorig jaar helaas niet het gevoel dat dit in 1 zomer op te lossen is.

12 februari 2024 om 09:56

Na vorig jaar dacht ik dat het niet mogelijk was om nog een mindere selectie + begeleiding neer te zetten dan er al was... Ik mag nu toch echt hopen dat het na twee van zulke jaren in ieder geval weer een beetje beter wordt dat je minimaal voor plek 3 gaat strijden.

12 februari 2024 om 10:14

Vorig jaar leek hoopvol. Er zat nog kapitaal in de selectie (kudus, Alvarez en Timber), je had op dat moment nog een absolute leider met Tadic, er leek een capabele TD te zijn en jongens als Bassey leverde verassend veel geld op. Het aanstellen van Steijn was dan weer onbegrijpelijk. Maar ergens had ik wel de hoop dat de miljoenen van de sterkhouders goed gespendeerd zouden worden en we nooit meer hoefde terug te vallen op jongens als Taylor. Momenteel is het nog een stuk minder rooskleurig. Ik zie weinig kapitaal, gezien de afwezigheid op de transfermarkt deze winter ben ik bang dat de financiele situatie een stuk slechter is dan wij denken en moet er opnieuw gezocht worden naar een trainer. PSV en Feyenoord gaan weer CL miljoenen pakken en zeker PSV lijkt daar beter mee om te gaan. Ik merk dat ik de hoop een beetje verlies op betere tijden op korte termijn. Uiteindelijk zal Ajax echt wel weer boven komen, maar er is weinig hoopgevends momenteel

12 februari 2024 om 09:59

En toch kan ik niet geloven dat onze Kroaten er niks van zouden kunnen. Ze vallen inderdaad tegen tot nu toe, maar ze zouden toch veel beter moeten kunnen? Het zijn niet voor niets internationals van een sterk voetballand.

12 februari 2024 om 10:16

Het is denk ik een combinatie van factoren. Sutalo zal ongetwijfeld iets kunnen maar heeft niemand naast zich staan die écht stabiel is. Daar zit geen greintje zelfvertrouwen meer in. Zijn collega's zijn jeugdspelers die er eigenlijk nog helemaal niet horen te staan. Het middenveld staat dan ook nog eens niet goed waardoor de druk ook veel te hoog is. Volgend seizoen verwacht ik best dat hij er een stuk beter uit zal komen te zien. Wb Sosa denk ik dat hij het ook wel kan, maar het afhangt wie er bij hem in de zone staan. Krijgt hij goede rugdekking, is de linker middenvelder uberhaupt aanwezig (taylor) en verdedigd de linksbuiten goed mee (bergwijn). Forbs deed helemaal niets, maar Bergwijn levert wel meer arbeid waardoor ik denk dat Sosa ook een stuk beter kan.

12 februari 2024 om 10:19

Ik denk ook nog steeds dat ze echt niet zo slecht zijn. Maar ik durf inmiddels wel te stellen dat ik de hoop heb opgegeven dat het bij Ajax nog iets wordt. Sosa kan simpelweg niet verdedigen en lijkt enkel te kunnen renderen in 5-3-2. Sutalo heeft echt 0.0 charisma en lijkt zich totaal niet over tegenslagen heen te kunnen zetten. Als je het verschil ziet hoe die Argentijnen voorheen doorgingen na een blunder, en hoe Sutalo bijna door de grond lijkt te zakken en daarna gegarandeerd nog 3 fouten maakt. Die jongen lijkt zich totaal niet op zijn gemak te voelen in Amsterdam, die kun je afschrijven.

12 februari 2024 om 10:20

Sutalo moet je gewoon tijd geven, hij net nieuw en went nu pas aan zijn nieuwe omgeving….zoals alle andere Ajaxieden riepen een paar maanden geleden.

Dat is het eerste wat ik zei toen ze net 10 minuten bezig waren.
Man man deze gozer kan alleen sprinten, loopt de bal voorbij door zijn snelheid.
Ik heb wel eens kritiek op Bergwijn maar wat mistte ik Bergwijn gisteren

Forbs kan je eigenlijk alleen in de diepte bedienen op dit moment, dus daar heb je bij Ajax op dit moment vrij weinig aan.. Viel me gisteren op dat zijn eerste aanname nooit vooruit is waardoor hij geen actie kan maken ondat het tempo er volledig uit is. Maargoed, hij heeft ook wedstrijdritme nodig dus ik schrijf hem zeker nog niet af.

12 februari 2024 om 10:24

Precies, Forbs is een zelfde type als Manhoef. Als je de bal niet hebt en op de counter speelt kun je hem prima gebruiken met zijn snelheid. Als je de balt wel veel hebt, heb je niet zoveel aan hem want hij komt niet zo makkelijk een man voorbij vanuit een eigen actie.

12 februari 2024 om 13:23

Ik schrijf hem wel af. Er lag gisteren voldoende ruimte achter de verdediging van Heerenveen om gebruik te maken van zijn snelheid, maar veel verder dan tikkie terug komt ie niet. En dat is het hele seizoen al zo.

Ik snap dat hij jong is en dat er teveel voor is betaald, maar hij speelt echt zonder initiatief. En ja, ritme heb je nodig en ik hoop echt dat ik ongelijk krijg, maar ik zie het technisch en tactisch gewoon niet meer in hem

Bizar hoe slecht Forbs was zeg. Kon alleen maar rennen. Aan de bal is die zo beperkt. Heeft niet echt een beste techniek als je ziet hoe hij aan de bal is. Forbs was beter in het begin van het seizoen zoals tegen Marseille. Raar dat hij betere wedstrijden heeft gespeeld als rechtsbuiten dan aan zijn favoriete linkerkant. Spelers zoals hij, Sosa en Sutalo maken een belabberde indruk zeg voor de bedragen waar ze voor zijn gehaald.

12 februari 2024 om 09:57

52miljoen voor die 3. Altijd blijven lachen

12 februari 2024 om 10:30

Echt gewoon bizar. Dat zijn bedragen waarvan je zou moeten verwachten dat die gewoon gelijk een meerwaarde moeten zijn of op zijn minst tegen de subtop van de Eredivisie moeten presteren. Maar nee die vallen al het hele jaar door de mand. Zo inconsistent zijn die 3 zeg…

12 februari 2024 om 13:24

Misschien krijg je er nog 35 mln voor terug.

12 februari 2024 om 13:44

Dat zie ik niet gebeuren. Als je nog 25 tot 30 miljoen krijgt, is het veel. Geen enkele club gaat ook maar enigszins 12 miljoen of iets dergelijks betalen voor Forbs, terwijl Sosa ook vast niet meer oplevert dan 6 of 7 miljoen euro. Sutalo slijt me met veel geluk nog voor een kleine 20 miljoen als clubs hem niet hebben zien spelen dit seizoen. 30 miljoen euro is denk ik wel het absolute maximum.

Eerste keer dat ik het met Valentijn eens ben. Forbs moet je terugsturen naar Jong-Ajax. Hoe hij gisteren speelde was belachelijk. Hij deed nauwelijks mee aan drukzetten. Hij gaf hele rare ballen. Hij speelde alsof hij er totaal geen zin in heeft en dit zie ik al een paar maanden.

12 februari 2024 om 13:49

Dat werkt niet. Je moet hopen dat een slapende club zich meldt en er nog zo'n 5 miljoen euro voor neertelt en anders moet je gewoon de gok nemen dat hij zich ontwikkelt. Wat voor hem spreekt, is namelijk wel dat hij nog maar 19 jaar is (over een maandje 20) en bovendien net onder de 1 miljoen euro per jaar verdient. Dat is ook weer niet extreem veel. Wel maakt het 't dan lastig om zo'n speler te verhuren, aangezien clubs waar hij aan de bak komt niet zomaar 1 miljoen euro aan salaris wensen over te nemen.

Forbs komt alleen in zijn kracht als er ruimtes liggen waarmee hij zijn snelheid kan benutten. Tegen gegroepeerde ploegen heb je er dus echt niks aan. Volgens mij heeft ook geen passeeractie in huis; alles gaat bij hem op snelheid. Je mag vinden wat je wil van Bergwijn, maar die heeft in elk geval nog wat gogme en voelt zijn medespelers en de situaties beter aan.

Hopelijk wordt het nog wat met Godts.

12 februari 2024 om 12:55

De tegenstander gooit het niet open tegen Ajax. Nooit. Daarom is deze speler dus een totale mis match. Maar een een Rommedahl redde het niet bij Ajax. Dus ze hadden het kunnen weten.

12 februari 2024 om 13:50

Precies dit. Iedereen heeft het ook over het feit dat Ajax gewoon direct moet gaan spelen, op de counter. Dat werkt echter niet als tegenstanders haast structureel de boel dicht willen gooien. Zo'n counter-standoff ga je nooit winnen als je individueel gezien de sterkere bent. Dan kom je automatisch toch weer aan voetballen toe, vooral in een 4-3-3-formatie.

Het ligt helemaal en alleen aan Forbs! Mijn God, wat ben ik dom. Maar denken dat de coach tactisch niet de slimste is en Ajax er als bezigheidstherapie bij doet. Of dat Taylor onbeduidend verkeersagentje speelt, of Sosa ongeïnteresseerd tegenstanders uit zijn rug laat lopen, of dat Hato aan rust toe is, en nu ondermaats presteert, of Sutalo al bibbert wanneer die het veld betreedt, of dat Hlynsson nog aan de bruine bonen met spek moet, of dat onze gelegenheidsaanvoerder alleen goed is in medespelers - niet hardop - te kritiseren. En eens in de paar wedstrijden flitsen van klasse laat zien. Nee, jongens, met Forbs speel je met tien man. Verzuchten de andere slapjanussen hoofdschuddend. Gelukkig is nu het probleem onderkend, en gaan we zonder Forbs iedere tegenstander met tien (!) man op een hoopje spelen…..

12 februari 2024 om 11:51

Dat dus, dank!

12 februari 2024 om 13:51

Mwa, de enige optie om dit Ajax stabieler te krijgen is een 5-3-2 formatie. Dat is als vloeken in de kerk bij een aardig deel van de achterban.

Beetje ongelukkige woordkeuze van Driessen over een ketting..

Tuurlijk.. Door Forbs krijg je 3 doelpunten tegen. Sutalo was schrikbarend slecht en heb Berghuis in die eerste helft net zo slecht zien spelen.

12 februari 2024 om 13:52

Die verdediging is schrikbarend slecht. Nou spelen Sutalo en Hato verre van overtuigend, maar dat komt ook wel deels door de backs.

Forbs wat slecht maar sutalo , hato en sosa nog slechter dan slecht. Vind die gooyer trouwens wel een jongen met potentie. Speelt echt met lef en geeft als. Forbs kon in de winter terug naar Engeland dacht ik. Ajax had dat natuurlijk moeten doen . Verder is het voor Ajax te hopen dat die 2 kroaten en goed ek spelen en dat Ajax ze dan voor een goede prijs kan verkopen. Voor Forbs komt er zeker nog wel een Engelse club deze zomer. Dat komt wel goed qua prijs

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren