Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Driessen onthult weinig vleiende bijnaam van ‘narcistische’ Ajax-target Beuker

Laatste update:

Valentijn Driessen is nog niet bepaald onder de indruk van Martijn Beuker. Dinsdagavond onthulde De Telegraaf dat er in de Johan Cruijff ArenA een functie wordt gemaakt voor de voormalig AZ-directeur om de jeugdopleiding van Ajax te herstructureren en het DNA te bewaken.

De 39-jarige Beuker is momenteel werkzaam als sportief directeur bij het Schotse Queen's Park, en hij wordt eveneens gezien als een grondlegger van de jeugdopleiding van AZ. Beuker bekleedde tot eind november 2021 de functie van directeur voetbalontwikkeling bij AZ. Tussen 2007 en 2013 was hij coördinator talentontwikkeling bij de Alkmaarders. In die eerste twee jaar was Van Gaal hoofdtrainer bij AZ.

Van Gaal is lovend over Beuker, die volgens Driessen ook onder de indruk is van zijn eigen kwaliteiten. “Die schijnt wel heel goed te zijn in zijn werk, maar ik heb even navraag gedaan en zijn bijnaam bij AZ was ‘borstkloppertje’”, zegt Driessen bij Vandaag Inside. “Hij is nogal narcistisch en vol van zichzelf.”

Ook Wilfred Genee heeft ‘onderzoek’ gedaan naar Beuker. “Ik ben door een paar AZ-mensen gebeld. Luchtfietser, hij kan geweldige presentaties geven maar inhoudelijk…”, vertelt de presentator, waarna Driessen hem interrumpeert: “Ik hoorde dat hij inhoudelijk wel een goede organisatie kan neerzetten, maar hij is heel gek van zichzelf.”

“Altijd heeft hij het over Louis, het is Louis voor en Louis na”, vervolgt de chef voetbal van De Telegraaf. “Ook in Schotland, daar heb ik ook navraag gedaan. Queen’s Park speelt op het tweede niveau en staat ‘gewoon’ zevende. Na anderhalf jaar stapt hij op, dat is lekker loyaal naar die eigenaar toe.”

“Hij zou twee keer gepromoveerd zijn, maar is één keer gepromoveerd. Spreekt vijf talen, schijnen er maar drie te zijn. Ik moet het allemaal nog maar zien. Hij heeft wel verstand van zaken, maar de manier waarop hij zichzelf presenteert, is hij heel overtuigd van zichzelf.”

"Kijk, ik vind het allemaal leuk hoor, het ophemelen van AZ en hun jeugdopleiding. Maar noem jij nou eens één speler die in de Europese top speelt die bij AZ zijn opleiding heeft gehad? Ze zijn allemaal al weg. Nu heb je Reijnders, maar hij is opgeleid door Zwolle”, aldus Driessen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Pfff wat een gezeur weer van zuurpruim Driessen.

13 oktober 2023 om 14:27

Louis die met een Louis adept komt is nu wel weer typisch Louis, al zal Louis dat anders zien.

Classic Driessen. Alle goede berichten over hem zijn onwaar en alle slechte berichten zijn waar.

Moeimaker.

13 oktober 2023 om 14:25

En waarom geeft Driessen dan aan dat beukers wel goed een organisatie kan neerzetten?
Je leest wat je wilt lezen om je vooroordeel over Driessen weer te kunnen bevestigen

13 oktober 2023 om 14:28

Heb jij wel het hele artikel gelezen of alleen de snapshot hier op VZ?

13 oktober 2023 om 14:33

Ik heb de verplichte literatuurlijst niet ontvangen

13 oktober 2023 om 14:39

Even op een rij de opmerkingen van Driessen in dit stuk:

Die schijnt wel heel goed te zijn in zijn werk, maar ik heb even navraag gedaan en zijn bijnaam bij AZ was ‘borstkloppertje’”
“Hij is nogal narcistisch en vol van zichzelf.”
“Ik hoorde dat hij inhoudelijk wel een goede organisatie kan neerzetten, maar hij is heel gek van zichzelf.”
“altijd heeft hij het over Louis, het is Louis voor en Louis na”
Queen’s Park speelt op het tweede niveau en staat ‘gewoon’ zevende. Na anderhalf jaar stapt hij op, dat is lekker loyaal naar die eigenaar toe.”
“Hij zou twee keer gepromoveerd zijn, maar is één keer gepromoveerd. Spreekt vijf talen, schijnen er maar drie te zijn.
Hij heeft wel verstand van zaken, maar de manier waarop hij zichzelf presenteert, is hij heel overtuigd van zichzelf.”

Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat Driessen hier vooral een beeld wil schetsen van een arrogante man ipv dat hij inhoudelijk ingaat op diens kennis.

13 oktober 2023 om 14:40

Mja, matig oordeel dan van je.

Driessen geeft hem credits voor het -theoretisch- kunnen opzetten van een organisatie maar is ook héél snel om er vervolgens bij te vermelden dat de output hiervan te wensen over laat -enter negatieve quotes- en dat veel van de positieve geluiden met een bak zout genomen moeten worden.

Je leest wat je wil lezen kennelijk.

13 oktober 2023 om 14:49

Even een vraag uit nieuwsgierigheid, maar hoe is dit precies een matig oordeel? Ipv te letten op wat iemand daadwerkelijk kan en wat iemand zijn toevoeging is, houdt Driessen zich bezig met overbodige randen omheen. Hoe Beukers blijkbaar overkomt.

Dit is zo'n beetje iets wat Driessen altijd doet. Gaat nooit inhoudelijk een onderwerp in, want dat is iets waar hij 1. niets over weet 2. door anderen makkelijk afgemaakt kan worden. Vervolgens gaat hij zich over de randvoorwaarden druk maken. Ik bedoel, als iemand weet hoe je iets moet opzetten en juist datgene is wat bij Ajax noodzakelijk is, wat boeit het of hij zich daarna op de borst loopt te kloppen?

Al wordt zijn bijnaam King Kong, meest belangrijke is dat hij de jeugdopleiding kan herstructureren en Ajax verder brengt. Maar dat is voor Driessen blijkbaar irrelevant. Liever iemand die een leuk babbeltje heeft, mee hobbelt en hem van tijd tot tijd inside scoops geeft.

13 oktober 2023 om 14:58

Ik had het over 29er’s oordeel op mijn eerste reactie.

Verder inhoudelijk helemaal met je eens.

13 oktober 2023 om 15:06

Excuus! Ik zie het nu pas. Dacht dat het een reactie op Ijsmuts was. Zie het maar als een opmerking op 29er haha.

13 oktober 2023 om 14:32

Ajax is juist toe aan iemand met narcistische trekjes en zelfvertrouwen. Conclusie van het verhaal van Driessen? Gouden match!

Zoals altijd: als je je hoofd boven het maaiveld uitsteekt dan zal er aan je worden gezaagd. Geen probleem natuurlijk, we weten wie het zegt.

Dat van Reijnders is natuurlijk komisch. Zoals altijd draait Valentijn het narratief zoals het hem uitkomt. Ja, hij komt uit de Zwolle opleiding. Maar hij heeft bij AZ toch een aantal jaar scholing gehad ook. Plus, er zijn zat andere talenten die het goed doen. Echte wereldtop nog niet, maar dat komt wel. Tot een paar jaar geleden kozen die jongens nog voor Ajax, dat is nu minder het geval.

13 oktober 2023 om 14:34

Tijjani was 19 toen hij naar AZ ging, wat voor scholing heeft hij precies gehad en wat is daar komisch aan? Er is toch niks over gelogen? van Brederode speelt in de basis en verder niemand uit de jeugd. Goes speelt alleen als BMI en Bazoer geblesseerd zijn en heel af toe vallen Poku of Goudmijn in. Wat is er precies zo goed aan als spelers de kans niet krijgen in het eerste van AZ? Sinds Boadu, Stengs, Wijndal en Koopmeinders is er niemand meer doorgebroken. Daarnaast geeft Janssen de jeugd geen kans dus dan rest de vraag, waarom niet. Dit wordt te pas en onpas geroepen, iedereen praat elkaar maar na maar de cijfers liegen niet toch?

13 oktober 2023 om 14:42

AZ onder 19 had toch de Youth league gewonnen vorig jaar? Met 7 Amsterdammers als ik het goed heb...

13 oktober 2023 om 15:32

Klopt, winnen doe je als team ook toch? En dat zie je heel erg terug in de jeugdopleiding van AZ, ideale schoonzonen die vooral opereren als team en het balletje laten gaan. Goed voor de winst maar in mijn ogen minder voor de individuele ontwikkeling van de spelers. Uiteindelijk kan je niet een heel team in het eerste zetten en individueel zijn ze blijkbaar nog niet goed genoeg want anders hadden ze wel meer minuten gemaakt inmiddels.

Onderbouw Jeugdselecties in de onderbouw bij Ajax bestaan uit bijna 30 spelers, middenbouw uit 20+ je kan maar zoveel spelers/Amsterdammers in je team hebben toch? Vos, Hato, Fitz Jim, Regeer, Rensch, Sontje, van Axel Dongen, Unuvar, Baas zijn allemaal van die youth league leeftijd die bij Ajax of andere teams in de eredivisie minuten maken. Laat staan andere spelers zoals Goes die bij Ajax in de opleiding hebben gezetten en eerder zijn afgevallen.

13 oktober 2023 om 14:37

Nou ja, zo erg slaat hij de plank toch niet mis? Je kunt natuurlijk niet stellen dat Reijnders is opgeleid door AZ. Reijnders heeft z'n opleiding genoten in Zwolle en verder heeft hij ook nog vier jaar bij de jeugdopleiding van FC Twente gezeten.

Bovendien kun je het laatste punt ook zien als het draaien van het narratief. Wie zegt dat talenten inmiddels liever bij AZ blijven of voor AZ kiezen ten opzichte van Ajax? Laten we wel zijn: Als Ajax aan komt kloppen, is de kans gewoon groot dat ze richting Ajax trekken. Ik mag toch hopen dat die realiteitszin er wel is. Misschien klopt Ajax de laatste jaren wel gewoon minder vaak aan bij AZ. Er kunnen genoeg redenen zijn waarom jongens momenteel niet naar Ajax trekken.

Ook bij jouw 'dat komt wel' heb ik sterk m'n twijfels. AZ is gewoon een relatief kleine club (vergeleken met Ajax, PSV en Feyenoord) die weliswaar uitstekend gerund word, maar laten we wel realistisch blijven. De omstandigheden bij AZ kun je nauwelijks vergelijken met die van de traditionele top in Nederland, laat staan met die van Europa. Het is zoveel makkelijker voetballen bij AZ, waar de schijnwerpers in relatieve zin beperkt zijn en de druk relatief laag.

Die Beuker zou ook goed bij de Telegraaf passen als ik zo lees wat Driessen allemaal zegt

13 oktober 2023 om 14:29

Takes one to know one inderdaad

Ik heb het idee dat narcisme een beetje aan titelinflatie (deflatie?) onderhevig is. Niet iedereen die zichzelf graag op de borst klopt is narcistisch. Je kan ook arrogant zijn en niet narcistisch. Narcisme is een vrij serieuze mentale aandoening die verder gaat dan je zelf goed vinden.

Of de beste man narcistisch is weet ik verder niet, want ik heb nog nooit van em gehoord, maar in de top van het bedrijfsleven vindt iedereen zichzelf ook vrijwel zonder uitzondering fantastisch en horen ze zichzelf onaannemelijk graag praten.

13 oktober 2023 om 14:44

Ik vind ook een arrogant persoon niet prettig om mee te dealen. Is vaak ook maskering van onzekerheid. Mensen die open zijn over hun onzekerheden vind ik een stuk sterker en prettiger.

13 oktober 2023 om 14:54

Ik snap in ieder geval waarom het een match met Louis was.

Overigens is er een oud interview in de Gelderlander waar die Beuker inderdaad wel heel vol is van zichzelf. Heeft Itlaliaans via de krant geleerd, dat soort dingen.

13 oktober 2023 om 15:04

Om wel even je verhaal een beetje te nuanceren. Uit onderzoek blijkt dat er relatief meer mensen met een cluster b persoonlijkheidsstoornis (antisociaal, narcistisch) in de top werken. Blijkbaar geeft het gebrek aan empathie en centrisme, aardig wat mogelijkheden om door te groeien.

Maar zelfs met dit boven, ben ik het totaal met je eens. Woorden zoals narcisme worden veel te vaak lekker in de mix gegooid, want het klinkt eng en lelijk.

13 oktober 2023 om 15:45

Ja dat over narcisten in de top heb ik gelezen idd. Vanuit mijn professionele ervaring kan ik zeggen dat het weinig verrassend is. Over het algemeen nogal vermoeiende mensen om te maken mee te hebben, maar dat zal vooral liggen aan het feit dat ik moeite heb met zaken serieus te nemen. Laat staan zó serieus.

13 oktober 2023 om 15:59

Zo serieus als dat men soms iets als de absolute waarheid verkondigt? Ik zie de raakvlakken

13 oktober 2023 om 16:11

Klopt mijn indruk is dat het een weeffout in ons systeem is. Politieke vaardigheden zijn belangrijker om aan de top te komen dan kwaliteit in bijna alle organisaties. Vaak (niet altijd) zijn het de kwalitatieve laagvliegers die hun gebrek aan talent compenseren met politieke vaardigheden.

13 oktober 2023 om 16:18

Politieke vaardigheden zijn eigenlijk ook super goede vaardigheden om te hebben. Juist in de top, deal je vaak met verschillende belangen en heb je (zoals overal) maar een budget voor paar van de zaken. Weten hoe je dat moet managen, terwijl je de organisatie draaiende houdt is gewoon een hele belangrijke vaardigheid.

Wel zijn er heel veel organisaties te veel politiek ingesteld dat je soms met een hele hokjescultuur te maken hebt.. Maar dat staat denk ik wel los van politieke vaardigheden an sich.

13 oktober 2023 om 15:08

Zeker waar. We hebben te weinig informatie om over deze man een oordeel te vellen, maar narcisme wordt in veel gevallen misplaatst gebruikt. Narcisme is een aandoening die serieus mensenlevens kan verzieken (in de meeste gevallen naasten van de desbetreffende persoon), arrogantie is meestal slechts verdomde irritant. Vaak ook een vorm om je carrière een boost te geven.

Het is altijd zo makkelijk om van buitenaf dingen te roepen.
2 mensen hebben navraag gedaan en zijn gebeld, en er komen 2 totaal andere verhalen uit. Hoe geloofwaardig is het dan nog?

De man heeft goed werk geleverd bij AZ en is iets aangegaan bij Queen's Park. Of het loyaal is naar de eigenaar? Verhaal heeft 2 kanten, hij heeft daar wel iets neergezet waar ze op verder kunnen borduren, anderzijds als er een club komt van dat statuur als Ajax, dan snapt die eigenaar ook wel dat je daarvoor moet gaan.

Mocht de man aangesteld worden, beoordeel hem dan na een periode zodat hij in ieder geval wat heeft kunnen neerzetten om te beoordelen...

Wat bezielt een mens om zo over een ander mens te gaan praten.
Ik weet niet of er een naam voor deze ziekte is, maar dat het een ziekte is dat moge duidelijk zijn.
Het kan toch niet zo zijn dat je je verstopt achter joernalistiek (ik weet het). Of is het ruksichtloos een baan proberen te bemachtigen als lid van de rvc.
Ik ben en blijf altijd van mening dat je mensen moet beoordelen op hun prestaties en het daar om moet gaan

Dus zijn karakter past bij dat van Ajax? En hij levert uitstekend werk, dan is dit toch een perfecte match?

Narcistisch en vol van zichzelf, dat is toch typisch Ajax DNA? Lijkt wat dat betreft prima in het profiel te passen. Derksen was vorige week lovende over hem, heel goed werk gedaan. Valentijn is uiteraard weer kritisch. Zullen we even afwachten? Slechter dan Mislintat gaat hij niet zijn.

13 oktober 2023 om 14:41

Volgens mij weet Driessen het verschil helemaal niet tussen narcisme en arrogantie. Aan de hand van het artikel gebruikt hij de woorden in dezelfde context en situaties, alsof ze hetzelfde betekenen.

Driessen heeft in deze wel een punt. Welke topvoetballers heeft AZ voortgebracht? Zo geweldig is hun jeugdopleiding niet in vergelijking met die van Ajax. Ze doen het qua middelen naar behoren begrijp mij niet verkeerd, maar Ajax heeft onder leiding van Johan Cruijff al meerdere maken het wiel ontdekt. Haal gewoon Wim Jonk terug.

13 oktober 2023 om 15:17

Hou wim jonk aub buiten de club. Dan gaan we weer terug naar liever middelmatige jeugdspelers in Ajax 1 dan een betere aankoop.

Tja Driessen zaagte mislintat ook gelijk
Doormidden, maar hij zat toch wel goed dit keer met zen vermoedens

Koopmeiners doet het toch best lekker in Italië

Geadviseerd door van Gaal is gelijk aan onvrede Driessen.

Oh jee wederom iemand die ( nog ) niet eens in dienst is wordt al door de mangel gehaald door Babbel. Vol van zichzelf….so what. Dat is Noa lang toch ook? Die moest toch ook zo nodig door Ajax gehaald worden volgend Babbel terwijl er al 4 linksbuitens rondliepen. Vol van zichzelf past perfect bij een club als Ajax.

Louis zit wel diep bij Driessen he. Niet voor niets botst meneertje altijd met van Gaal.

Wanneer wordt Driessen nou in verband gebracht met een positie bij Ajax? Dan kunnen ze mensen gaan bellen om te kijken wat voor karakter dan terug komt. Ik denk “onzeker met neiging om mensen naar beneden te halen om zichzelf beter te voelen”. Altijd zo op de man, wat een mierenneuker.

47 reacties boven mij (terwijl ik schrijf) overgrote meerendeel reageert op de boodschapper Driessen, maar niet op het onderwerp: allemaal terug naar school, of cursus begrijpend lezen volgen.

Los van de boodschapper: wat is er mis met een beetje zelfovertuiging, zelfs als dat richting arrogantie of narcisme neigt? Indien het AZ en later QP heeft geholpen, waarom niet? En laten we eerlijk wezen, zijn grote voorbeeld Van Gaal en Ajax als club zijn niet gek van hetzelfde, toch? Beetje branie, arrogantie, borstklopperij (wzawzdb enz) - dus, Driessen bevestigt alleen maar dat ajax en Beuker geschapen lijken voor elkaar.

Ach, weer een artikel van zijn hand uit de categorie "een bericht waar niemand op zit te wachten". Op Driessen zijn ook legio weinig vleiende bijnamen van toepassing dus waar heeft dit stuk triest nageboorte het over.

Eringa had gelijk. De TG is al een tijdje bezig met een hetze. Waarschijnlijk omdat ze voorheen overal vooraan mochten zitten en het nieuws uit eerste hand kregen. Lijkt nu iets moeilijker al lult er altijd wel iemand in een organisatie.

Wat dat betreft past ie uitstekend bij Ajax. Vol van zichzelf, maar ik lees vooral dat ie uitstekend werk heeft geleverd.
Prima toch.

Bizar hoe snel we anderen tegenwoordig narcistisch noemen omdat ze volgens bronnen trots zijn op hun werk. Het zullen er niet veel zijn, maar er zullen toch een paar mensen a.d.h.v. deze uitspraken voor zichzelf concluderen dat Martijn Beuker een narcist is. Blijf het belachelijk vinden hoe zo'n Valentijn Driessen over anderen op TV mag praten. Gister ook al Johan aansporen om iets over Van Dijk te zeggen, omdat hij tijdens de persconferentie van Oranje niet zijn gewenste antwoord kreeg. Heel erg laf.

Hij is nogal narcistisch en vol van zichzelf, heeft Driessen het nou over Driessen zelf.

Nog niet eens binnen bij Ajax en het begint nu alweer te zeiken. Aaargh… niet op reageren, Andy! Laat hem toch… 😕

Als Driessen nou ook navraag had gedaan over Sven Mislintat, had Ajax een hoop miskoop voorkomen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren