Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Dortmund kent sterke start: ‘Hij is een fan van de Nederlandse voetbalopvatting’

Laatste update:

Na tien wedstrijden is Borussia Dortmund koploper van de Bundesliga, met een voorsprong van vier punten op naaste achtervolgers Borussia Mönchengladbach en Bayern München. Zaterdagavond staat het treffen tussen die Borussen en Bayern op het programma, waarin de ploeg van trainer Lucien Favre verder afstand kan nemen van der Rekordmeister. Het succes kan voor een groot deel worden toegeschreven aan de Zwitserse trainer.

Roel Brouwers werkte met Favre samen bij Borussia Mönchengladbach en is zeer te spreken over de werkwijze van de 61-jarige oefenmeester. “Lucien is een fan van de Nederlandse voetbalopvatting. Hij wil graag van achteruit opbouwen en een overtalsituatie creëren op eigen helft. Van daaruit moet de diepte worden gezocht. Daar gooit hij zijn eigen sausje overheen. En dat werkt, dat zie je nu ook”, zegt de oud-verdediger in gesprek met de NOS.

Via Borussia Mönchengladbach en OGC Nice kwam hij afgelopen zomer bij Borussia Dortmund terecht. “Hij heeft daar zijn stempel al gedrukt en dat verbaast mij niets. Favre is heel gedreven, pluist alles uit over tegenstanders en perfectioneert zijn speelwijze. Hij is 24 uur per dag met voetbal bezig. Hij kan ook wel uit zijn plaat gaan, meestal deed hij dat bij Borussia Mönchengladbach in het Frans. Daar verstond ik gelukkig weinig van...”

“Ik denk dat de landstitel dit seizoen realistisch is voor Dortmund. Het wordt sowieso spannender dan in de afgelopen jaren. Zaterdagavond spelen ze thuis, voor 80.000 mensen. Daar zal Favre ook op inspelen. Ik verheug me erop”, besluit Brouwers, die in 2016 een punt achter zijn loopbaan zette na nog kort voor Roda JC Kerkrade te hebben gespeeld.

Borussia Dortmund - Bayern München eindigt in een ...

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik ben dit seizoen de bundes liga gaan kijken vanwege dortmund. Het is dit seizoen al stuk leuker. Ik denk dat dit het jaar is waar in Dortmund kampioen kan worden. Heb er echter niet 100% vertrouwen in. Mocht dortmund winnen van Bayeren dan heb ik iets meer geloof er in als bayeren dit wint zie ik bayeren gewoon weer kampioen worden

Toch hoop ik dat Bayern vanavond wint en dat Ribery het een keer op zijn heupen heeft.

10 november 2018 om 13:28

Als er een jaar is voor Dortmund om Bayern te pakken en kampioen te worden is het dit jaar wel. Verwacht daarom dat Dortmund erop klapt en wint vanavond.

Toch wel een beetje naar om van vele succesvolle trainers te horen dat ze houden van de Nederlandse opvatting, waar onze eigen trainers die manier van voetballen al tijden niet meer kunnen uitvoeren in het buitenland

10 november 2018 om 12:48

Nederlandse opvatting van voetbal is gewoon Balbezit en gedurft te spelen, dit is natuurlijk wat anders dan de "Nederlandse school" wat meer inhoud heeft.

Het Nederlandse school is al een lange tijd niet meer effectief, maar er zijn bepalende aspecten (of te wel opvattingen) ervan die gewoon overal worden gebruikt.

10 november 2018 om 13:49

@whytho
Er bestaat helemaal geen Nederlandse of Ajax school. Dat is allemaal propaganda wat verkocht wordt.
Er bestond Cruyff voetbal. En dat Cruyff voetbal werd gespeeld toen Cruyff speler, trainer, TD of mentor was van teams.
Als Cruyff er niet was dan werd dat niet gespeeld.
Sinds 2000 zijn we in NL balbezit controle voetbal gaan spelen onderwezen door Louis van Gaal die de hele trainersopleiding en stof in het masterplan heeft uitgeschreven.
Zonder risico opbouwen en net zo lang de bal naar elkaar breed spelen en wachten totdat de tegenstander komt om te storen om dan pas voorwaarts te spelen. Reageren ipv initiatief nemen.
Statisch plaatsgebonden voetbal waarbij spelers op hun positie moeten blijven voor de veldbezetting om ten alle tijden de beste veldbezetting te hebben om balbezit te houden. Let op mensen niet om te winnen maar om balbezit te houden.
Hierdoor hebben we de afgelopen 18 jaar alleen maar balbezitvoetballers voorgebracht die niet gewend zijn om in drukke ruimtes te spelen en die in een automatische reflex de bal terugspelen. Zo is men geconditioneerd in het positiespeltijdperk.

10 november 2018 om 14:40

Het Barça onder guardiola en nu nog steeds de teams onder guardiola streven het cruyff voetbal wel na. Het is zijn grote leermeester en kopieert het bijna perfect

10 november 2018 om 15:00

@ajaxied4eva
Ja Guardiola in zijn beginjaren voetbalde op z'n Cruyffs. Maar dat is steeds minder geworden over de jaren en dat is heel logisch want Guardiola is geen Cruyff. Zijn exacte ideeem zijn nooit in een boek vastgelegd.
Ik ben het wel met je eens dat hij de basisprincipes nastreeft van het voetbal van Cruyff.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren